Duyuru

Collapse
No announcement yet.

lütfen aynı durumdakiler beni bulsunlar. dayanmak çok zor artık.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• lütfen aynı durumdakiler beni bulsunlar. dayanmak çok zor artık.

artık gerçekten yoruldum. son 10 yılım hep kendimi kendi karakterimi düzeltmeye çalışmakla geçti.
    ben buyum biliyorum. ben kimseyi üzemeyen, sinirlenebileceği, kırılabileceği düşünülmeyen, hep başkalarının işlerini halledip kendisi için hiçbir şey isteyemeyen, aşağılansada küfür bile edilse ağzını açıp birşe söyleyemeyen, tepkilerini belli edemeyen, yanlışlıkla bir tepkisini belli etse utanan...
    o kadar çok şey varki anlatabiliceğim hayatımı artık cehenneme çeviren. sürekli bunları yapmayacağım düzelteceğim deyip yeni bir başlangıç yapmaya çalışıyorum ama olmuyor olmuyor. gerçekten bu şekilde yaşamak istemiyorum artık.
    şunu beklemiyorum. bu durumdan nasıl kurtulabilirim sorusunun cevabını beklemiyorum. çünkü bunu yaşamayan için her şey mümkünmüş gibi gelir. benim beklediğim benim gibi olanlar varsa lütfen bana yazsınlar konuşmak istiyorum onlarla.

Orjinal yazı sahibi: nejat View Post
    artık gerçekten yoruldum. son 10 yılım hep kendimi kendi karakterimi düzeltmeye çalışmakla geçti.
    ben buyum biliyorum. ben kimseyi üzemeyen, sinirlenebileceği, kırılabileceği düşünülmeyen, hep başkalarının işlerini halledip kendisi için hiçbir şey isteyemeyen, aşağılansada küfür bile edilse ağzını açıp birşe söyleyemeyen, tepkilerini belli edemeyen, yanlışlıkla bir tepkisini belli etse utanan...
    o kadar çok şey varki anlatabiliceğim hayatımı artık cehenneme çeviren. sürekli bunları yapmayacağım düzelteceğim deyip yeni bir başlangıç yapmaya çalışıyorum ama olmuyor olmuyor. gerçekten bu şekilde yaşamak istemiyorum artık.
    şunu beklemiyorum. bu durumdan nasıl kurtulabilirim sorusunun cevabını beklemiyorum. çünkü bunu yaşamayan için her şey mümkünmüş gibi gelir. benim beklediğim benim gibi olanlar varsa lütfen bana yazsınlar konuşmak istiyorum onlarla.
    Yaptığın şey hepimizin yapmak istediğidir. Naif, ahlaklı ve hayalı olmak bir insanın sahip olabileceği en güzel vasıflardandır. Tabii ki istisnai durumlarda ağırlığını ortaya koyman, olumsuz durumlara müdahale edebilmek adına sert tavır alman gerekir.

Peki, peki...

Sanırım yukarıda saydıkların sosyal statü bakımından sorun yaratıyor. Diyalog içerisinde olduğun kişileri kırmaktan, üzmekten mi korkuyorsun, yoksa sana ters tepki verebileceklerinden mi çekiniyorsun?

Yorum

neden bu şekil davrandığımın sebeplerini biliyorum. benim gibi olan herkeste bu sebeplerin farkında. mesela birine hayır demenin veya kırmanın getireceği vicdanı duygunun sorumluluğunu üstlenmekten korkmak. bu bir sebep örneğin.
      bu bulunduğum durum aşılabilirmi bunu başaran varmı gerçekten çok merak ediyorum.
      bu yasdığımız durum ahlak falan değil. birilerinin huzuru için kendinin sevdiklerinin huzurunu hiçe saymak en buyuk ahlaksızlıktır aslında.

Yorum

ben buyum biliyorum. ben kimseyi üzemeyen, sinirlenebileceği, kırılabileceği düşünülmeyen, hp başkalarının işlerini halledip kendisi için hiçbir şey isteyemeyen, aşağılansada küfür bile edilse ağzını açıp birşe söyleyemeyen, tepkilerini belli edemeyen, yanlışlıkla bir tepkisini belli etse utanan...
        bence süper oturmuş bi karakterin var niye rahatsızsın ki bu durumdan ? çevrendeki insanları değiştir

Yorum

neden bu şekil davrandığımın sebeplerini biliyorum. benim gibi olan herkeste bu sebeplerin farkında. mesela birine hayır demenin veya kırmanın getireceği vicdanı duygunun sorumluluğunu üstlenmekten korkmak. bu bir sebep örneğin.
          bu bulunduğum durum aşılabilirmi bunu başaran varmı gerçekten çok merak ediyorum.
          bu yasdığımız durum ahlak falan değil. birilerinin huzuru için kendinin sevdiklerinin huzurunu hiçe saymak en buyuk ahlaksızlıktır aslında.

Bazen hayatı olduğu gibi yaşamalıyız. Bir katil değilsin, vicdansız, hain, hırsız değilsin. İyi olduğunu iddia ediyorsun ve bu çok güzel bir şey.

Bırak ayrıntılara takılmayı, nasıl olması gerekiyorsa, nasıl yaşanması gerekiyorsa öyle olsun, öyle yaşansın.

Eğer gerçekten bu senin için bir dertse, sorunsa ve hayatının tümünü bununla mücadele ederek geçiriyorsan, tıbbi destek al.

Yorum

Bu senin kişiliğin kardeşim değiştiremezsin. Tavırlarını düzeltmeye çalış , sınırlarını çiz nasıl mı HAYIR demesini öğrenerek.
            ........

Yorum

tıbbi destek aldım ama yetersiz kalıyor gordugum analistler. benım amacımda kesin değişim değil zaten. sadece bu durumu yasayan çok fazla insan biliyorum onlarda bişeler yapmak için mucadele ediyorlar. onların neler yaptıklarını oğrenmek istiyorum.
              birde sunu soyleyeyım iyi insan falan olunmuyor bu sekilde orada bir yanlışlık var işte. zorlama iyilik olmaz. iylik yaparken içimizden kufur edip karşındakine belli etmeyince bu iyilik olmuyor.

Yorum

tıbbi destek aldım ama yetersiz kalıyor gordugum analistler. benım amacımda kesin değişim değil zaten. sadece bu durumu yasayan çok fazla insan biliyorum onlarda bişeler yapmak için mucadele ediyorlar. onların neler yaptıklarını oğrenmek istiyorum.
                birde sunu soyleyeyım iyi insan falan olunmuyor bu sekilde orada bir yanlışlık var işte. zorlama iyilik olmaz. iylik yaparken içimizden kufur edip karşındakine belli etmeyince bu iyilik olmuyor.
                Peki doktorun tanısı ne oldu ve sana ne tavsiye etti?

Yorum

bu konuda bi şey soleyemedi ozellikle bunlar uzerınde durmaya calıştım. ama direk dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu aynı zamanda da sosyal fobi dedi. sosyal fobi kısmını ben biraz yonlerndirdim. solemesem belirtilerimin ara ara olduğunu anlamazdı bile.
                  o doktorun gorusu sosyal fobililerde dikkat eksikliğide paralel gider. o sebepten dikkat eksikliği once giderilmelidir seklinde. kısmen doğru ama atladığı bazı noktalar var. her hastaya aynı pencerede yaklaşıyor. bu arada unlu bi doktor. taktir ediyorum calısmalarını ama benı tatmın edemedi.

Yorum

o derinlerde yatan şey yarı genetik ailende getirdiğin karakter yarısıda çevremizde yaşadıklarımız küçük yaşlardan itibaren. aslında emınımkı çocukluk ergenlik orgumuz benzerdir. başa sarmaya gelince. gerçekten çok zor davrnaışlarımızn aksini uzun sure yereşene kaar tekrarlayabilmek. çok yorucu. bi destek gerekiyo. ne bilim dışardan nasıl ne sekilde duzelme olduğunu gösterebilicek bi destek.

Yorum

yani diyosunki sana olumsuz gibi gelen daavranışlarının olumlu yanlarını mı aramaya calışmalısın? eğer bunu diyosan sana herkesin için küçücük bi sebepten küfür edecek duruma gelene kadar kızan birine ses çıkaramamak nasıl bir şekilde olumlu temele oturtulabilir?

Yorum

sen bu değilsin sadece sana seni gösterebilecek kimse yok etrafında. kendine dışarıdan bakamıyorsun.

KuzuZade
                        Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                        BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                        Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

işte bende oyle birine ihtiyac duyuyorum ama bu farkındalıkta pek insan yok malesef.

Yorum

ben de bi ara senin gibiydim hatta şimdi de var biraz içimde..bu başta senin etrafındaki insanların düşüncesiz olmasından kaynaklanıyo bence..benim hiç hoşuma gitmeyen şeyleri yaparlardı ama nedense hiçbir şey diyemezdim.sonuçta bu iyi bi özellik değil aslında o anda diyemediklerimiz içimizde birikince o insana karşı kin büyütüyoruz sonra da bunu mecburen hissettiriyoruz sonuçta saçma bişey oluyo..bence rahatsız olduğun şeylere anında tepki vermeye alıştır kendini ne olur ne biter düşünme en azından içinde kalmaz.bunu yapmak kolay değil ama yapmak için uğraşırsan işe yarar belki

Yorum

işte bende oyle birine ihtiyac duyuyorum ama bu farkındalıkta pek insan yok malesef.
                              haklısın maalesef ki ama bulmalısın senin buna ihtiyacın var. sabır

KuzuZade
                              Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                              BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                              Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

İşleniyor...
                              X