Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kendime olan güvenimi kaybettim...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kendime olan güvenimi kaybettim...

Herkese merhaba
    Benim sorunum kimseyle daimi bir arkadaşlık kuramamak.

Başkalarının yanında istenmediğimi, sevilmediğimi düşünüyorum…

Sakin mizaçlı bir insanım ,kavga etmeyi,laf sokmayı ,tartışmayı hiç sevmem.Sorunlarımı konuşarak çözmeye çalışırım.Güler yüzlüyümdür,yardımımı esirgemem kimseden ama hayatta iyi olmak suç sanırım.Hakkımı aradığım zaman,tepki gösterdiğim zaman nefret edilen,her şeyi sorun haline getiren,haklıyken haksız konuma düşen yine ben oluyorum.Soğudum insanlardan artık.

Çalışıyorum,kendi ayaklarım üzerinde duruyorum aynı zamanda üniversitede okuyorum.

Kendi memleketimden uzaktayım,tanıdığım hiç kimsem yok yalnızlıktan resmen bunalıma girmiş vaziyetteyim…Güçlü görünmekten yoruldum…

Okulda da hiç arkadaşım yok.Herkes gülüyor,eğleniyor,bir şeyler yapıyor ama ben yalnızları oynuyorum öğlen birlikte yemeğe gidecek arkadaşım bile yok koskoca yemekhanede tek başıma yiyorum.

Giyimime kuşamıma özen gösteren bir insanım,notlarım çok iyi ,kendimi sürekli geliştirmeye çalışırım bol bol okurum ama insan kendi kendine yetemiyor işte bir yerden sonra yalnız olmuyor,sorun ne anlamıyorum.

Önceden sürekli gezdiğim arkadaşlarım vardı ama artık onlarda benimle konuşmak istemiyorlar selam vermesem yanlarına gitmesem konuştukları bile yok
    Artık sürekli kendimi sorgulamaya,suçlamaya başladım.Kendimden böyle olduğu için nefret ediyorum iyi yanlarımı görmek söyle dursun başardığım şeyler bile bana bir şey ifade etmiyor.Özgüvenimi kaybettim.Şu hayatta illa iki yüzlü, yalancı,her anı insanları eleştiren,küçük düşüren sahte bir insan olmak mı değer kazandırıyor…

Bu sorunun cevabını bulamıyorum… Sizce yanlış nerede ?

Eğer yalnızlıktan bunaldıysan yapacağın şey hep sen ara hep sen sor... selam verip geçme direk git aralarına katıl. Onlar seni istemiyor değildir senin önyargın olmasın?
    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Birşeyler zarar görmüş demek ki kopmuşsunuz sorunu çözmek için bunları konuşmak ya da olayları iyi değerlendirmek lazım.. İnsanlar farklıdır herkesin kendin gibi olacağını düşünme , yalnızlık Allah a mahsus kimseyle arana duvar örme. Git yanlarına, karış kaynaş hatalar düzeltilir sen yeter ki kaf dağından bakma insanlara, herkes kendi içinde özeldir..!
      ........

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Autotheist
        Yanlış nerede biliyormusun? Böyle düşünmende...Yalnızlık en iyisidir kimsenin sevgisine,güleryüzüne muhtaç değilsin kimse değil.O gülüp eğlenenlerin amacı zaman geçirmek lay lay lom.Sakın olaki karakter yapını bozma o senin en değerli özelliğin onu kaybedersen bir hiç olursun.Dışarısı içi boş ama kendini çok iyi pazarlayan insanlarla dolu.Kendinle sohbet etmeyi denedinmi hiç? Ben öyle yaparım mesela otururum bir sigara yakar eskileri yaad ederim.Gökyüzüyle,yıldızlarla konuşurum.Eğerki çok yalnızım diyorsan bir evcil hayvan edin.Hiçbir insan onlar kadar iyi dost olamaz yalancı bir sevgi değil saf sevginin kendisidir.Kendini teselli etmen için sana birşey diyeyim.Mutsuz olduğum zamanlar gülen birilerini görünce çok ağrıma giderdi sonra düşündümki yahu hayat var.Hayatın tokadından kaçabilmiş tek bir varlık dahi yoktur.Herkes yeri geldiğinde mutsuz olacak sınav dünyası sonuçta herkes gözyaşı dökecek.Bununla teselli olabilirsin mesela.Başkalarına kendini sevdirmeye çalışma gerçek sevgi sana sen olduğun için gösterilen sevgidir.Bu gördüğün ışıltılı dünya zamanı geldiğinde yokolacak.Eğerki içinde bir tutam güzel birşey varsa o senin varolmanı sağlayacak

aynen bencede en iyisi tek başına takılmak ..

Yorum

yaşadıklarını benzer yaşıyorum arkadaşlarımla ya ben ısınamıyorum yada bir şeyler eksik yanlarında fazlalıkmış gibi hissediyorum buda beni incitiyor ben takmamaya karar verdim hayvan kesinlikle öneririm kedim var eve geldiğimde beni kapıda karşılar hayvanlar gibi dost olmaz insanlarda

Yorum

Üzülme dua et,Allah bu durumda sana yardım eder.İnşallah yalnızlık duygusu gitmiş olur.Neyse şu an yapman gereken selamını eksiltme,boşver.Böyle yaparak insanlık sende kalır.Bu konuda seninle çok şey konuşabilirim.Bende iki sene öncesine kadar yalnızdım herkes birilerinle takılırken ben yalnızlıktan oturduğum yerden kalkmazdım.Üzülüyordum ve ta ki iki sene önce çok iyi insanlar tanıdım ve bana o kadar iyi geldi hayatım renklendi ama işte üniversite gelince yollar uzak oldu ve tekrar yalnızlığa düştüm.Yalnızlık iyidir diyenlere şahsen katılmıyorum.Yalnızlık sadece kafa dinlemek için kısa dönem ve Allah'a mahsus.Terbiyen,kişiliğin sen eğer akıllıysan değişmez.Aksine yalnızlıktan değişebilir.Böyle düşünceler geçiyorsa bu yalnızlığın daha da uzun sürmesi seni psikolojik olarak daha etkileyecek.Kendimi örnek vereyim.Bu sene tekrar yalnızları oynayınca ve sorunlarda gelince kafayı yedim.Etrafta hala terbiyeli gözüksemde kendime gözükmüyorum maalesef.O yüzden yalnızlık iyi değil,bunu böyle düşün dışardan belki aynı kalırsın ama kendine karşı değişirsin.İnşallah yalnızlık duygusu bitmiş olur dostum,Allah yardım etsin sana...

Yorum

Düşüncelerin için teşekkür ederim autotheist haklısın dışarısı içi boş ama kendini çok iyi pazarlayan insanlarla dolu sahte insanları sevmiyorum ve tepkimi hemen belli ederim kendimle sık sık sohbet eden bir insanımdır, yalnız kalmak ara ara kafa dinlemek iç huzuru sağlamak için güzeldir ama yalnızlıkta bir yere kadar sürüyor allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın
              Last edited by noyola; 03-01-2014, 01:06 AM.

Yorum

daha önce evcil hayvan çok besledim fakat onları kaybettiğim zaman çok üzülüyorum,bir yerde he deyip geçmek gerekiyor sanırım çünkü insanlar yaptığı davranışların önünü ardını düşünmüyorlar sanırım bizde çok ince düşünüyoruz gereğinden fazla değer veriyoruz sıkıntı orada sanırım

Yorum

Sizce yanlış nerede diye sormuşsun ..Üniversite ortamındasın kısa cevap mevcut arkadaş grubunu değiştireceksin, sınıfta ders ve sınavlar için arkadaşlığına önem ver tabii .. Ben fakülte ve bölümlerin kantinlerinde ve etkinliklerinde gezerdim tek gezerdim ilk hafta sonra iki ,üç, kişi oluşuverdi çevremde.. bir gün mühendislik kantini ertesi gün eğitim fakültesi kantini , ertesi gün sağlık meslek y.o kan alma etkinliği , başka gün fakültenin etkinliğinde hep ben önde..Hatta başka üniversitelerin ortamları Şimdi bile değerlendiriyorum yaz dönemi konserleri etkinlikleri falan (mezuniyet dokuz yıl olmuş)..
                  Last edited by kelmuhtar; 04-01-2014, 02:12 AM.

Yorum

İşleniyor...
                  X