Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
aslında doğru teşhis konulursa doğru ilaçla kendinizi bulduğunuzda,her ay gitmenize gerek kalmaz.5 yıl önce seansı 250 lira olan bir prof a gittim..seans bitti 15 gun sonra tekrar görüşelim dedi..açıkça ücretinin bana çok geldiğini,15 gün sonra tekrar gelemeyeceğimi söyledim..5 ay sonra gitmiştim kontrole..ilacımdanda çok memnun kalmıştım.
öyle mi?nerde bu prof.ben ıstanbuldayım.5 yıl once 250 tl ise şuan 750 olması muhtemel
Aslında her normal insan ancak ortalama olarak normaldir. Egosunun bu ya da şu kısmı, az ya da çok derecede deliye eşdeğer durumdadır.Freud
Doktor her gün yığınla hasta tanıyor, yığınla hikaye dinliyor. Bir hasta, doktor için, sandığın kadar önemli olmuyor dolayısıyla. Kendine göre durumun çok özel, haklısın, seni rahatsız eden bir durum var ama doktor senle aynı hassasiyette olmuyor doğal olarak. Seni de sıradan bir vaka, bunlardan çok var nasıl olsa diyerek yüzeysel inceliyor. Bir tek noktada senle hemfikir değilim. Doktorun yazdığı ilaca bünyen farklı tepkiler verebilir, fayda görmeyebilirsin ama bu kararı hekimlere bırakmalısın. Yani söylersin bu ilacı denedim ve etkilerinden memnun değilim dersin. Hep söylemişimdir. Aptal insanlar pek sorun yaşamaz. Kafası biraz çalışanlar bunalıma girer. Geçmiş olsun.
Ben psıkıyatrılerın nasıl bı kafa yapısı oldugunu anlamıyorum.burdakı bıcok hasta doktorları cebınden cıkarır!, gecen ki konumda yazdıgım gıbı dıkkat dagınıklıgımdan dolayı psıkıyatrıye gttım ordan da psıkologa sevk edıldım.test yapıldı bı kac tane ve dıkkat dagınıklıgım kesınleştı,sonra tekrar pskıyatrıye gttım ve bana verdıgı ılac zedplex!!!!!. ne alaka yaaa, bu antidepresan ve bana antıdepresan berbat etkıler yapıyor.hayatımda ılk manık donemı yasatan zaten antıdepresanlar, receteye yazdıgı yazı DEPRESIF NOBET..cıldırıcam yaaa,, ben bu doktorlardan nefret edıyorum, nasıl dınlıyorlar hastayı,, cok sınırlıyım,,,,nolur fıkır verın, ben sımdı napmalıyım
Doktor her gün yığınla hasta tanıyor, yığınla hikaye dinliyor. Bir hasta, doktor için, sandığın kadar önemli olmuyor dolayısıyla. Kendine göre durumun çok özel, haklısın, seni rahatsız eden bir durum var ama doktor senle aynı hassasiyette olmuyor doğal olarak. Seni de sıradan bir vaka, bunlardan çok var nasıl olsa diyerek yüzeysel inceliyor. Bir tek noktada senle hemfikir değilim. Doktorun yazdığı ilaca bünyen farklı tepkiler verebilir, fayda görmeyebilirsin ama bu kararı hekimlere bırakmalısın. Yani söylersin bu ilacı denedim ve etkilerinden memnun değilim dersin. Hep söylemişimdir. Aptal insanlar pek sorun yaşamaz. Kafası biraz çalışanlar bunalıma girer. Geçmiş olsun.
haklısın ama ben manık donemde yaptıgım saçmalıkları bıldıgım ıcın bıdaha deneme amaclı antıdepresan içemem.doktora göre onemsız hasta olabılırım ama en azından dınlemeyı basarsaydı antıdepresan yazmayacagı kesındı...
Aslında her normal insan ancak ortalama olarak normaldir. Egosunun bu ya da şu kısmı, az ya da çok derecede deliye eşdeğer durumdadır.Freud
Bunun da göz önünde bulundurulması gerekli. Siz doktora bu ilacı kullanmak istemediğinizi söylediğiniz halde ilacı yazıyorsa sizin o ilacı kullanmayacağınız ihtimali göz önünde bulundurmalı varsa ikame ilaç yada aynı ilaç için ikna etmeli.
Bunun da göz önünde bulundurulması gerekli. Siz doktora bu ilacı kullanmak istemediğinizi söylediğiniz halde ilacı yazıyorsa sizin o ilacı kullanmayacağınız ihtimali göz önünde bulundurmalı varsa ikame ilaç yada aynı ilaç için ikna etmeli.
baska doktor daha mantıklı..
elbette her kişi durumunun senin kadar bilincinde değil. Daha fazla özen gösterip dinlemesi lazımdı. ama doktorlar genelde hastalarının fikir yürütmesini sevmez, sadece kendilerine tabi olan hasta profilini severler. Bir doktorun karşısına bilgiyle çıktığınız zaman, sizin için kesinlikle elinden gelenin en iyisini yapmayacaktır diyebiliriz. İsterseniz yakın bir doktor arkadaşınıza sorun.
haklısın ama ben manık donemde yaptıgım saçmalıkları bıldıgım ıcın bıdaha deneme amaclı antıdepresan içemem.doktora göre onemsız hasta olabılırım ama en azından dınlemeyı basarsaydı antıdepresan yazmayacagı kesındı...
elbette her kişi durumunun senin kadar bilincinde değil. Daha fazla özen gösterip dinlemesi lazımdı. ama doktorlar genelde hastalarının fikir yürütmesini sevmez, sadece kendilerine tabi olan hasta profilini severler. Bir doktorun karşısına bilgiyle çıktığınız zaman, sizin için kesinlikle elinden gelenin en iyisini yapmayacaktır diyebiliriz. İsterseniz yakın bir doktor arkadaşınıza sorun.
hem bilinçli hasta isterler hemde dınlemeden ılacı basıp gecerler...ne sacma kafa yapısı
Aynen öyle bilinçli hasta istiyorlar ama yorum yapan, düşünen hastayı da hiç sevmiyorlar. Bir kere hasta insan zaten endişeli, panik ve stresli olur, çabuk sinirlenebilir. Hasta kendince haklı, doktorda akşama kadar kafam şişiyor diye kedince haklı nedenler buluyor.
Haklısın dertli. Adam 20 sene okuyor, bir dünya da hasta bakıp tecrübe ediniyor. Doğal olarak hastanın kendisini yönlendirmesini sevmiyor. Hasta bir insan her zaman alıngandır. Biraz hasta, biraz doktor töleranslı davranıp ortak noktada buluşmalılar. Herkes kendine göre haklı. Zaten gıcık kaptığınız bir doktordan fayda göremezsiniz.
Orjinal yazı sahibi: dertli biri
hasta düşünebilir. fikir de üretebilir. ama doktor gibi "şu hastalık mı var bu hastalık mı var" demesi çok saçma. doktor 6 sene boşuna mı okuyor ? zaten 6 sene fakülte, 4 sene uzmanlık, zaten lise ve ilköğretimi söylemiyorum ömrünün yarısı okumakla geçiyor. hasta internetten kendine teşhis koyup doktora giderse doktor da muayeneden uzak durur tabi.
Yorum