Duyuru

Collapse
No announcement yet.

mesleğimden nefret ediyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• mesleğimden nefret ediyorum

ben yeni atanmış bir matematik öğretmeniyim. ama meslekten bıktım. geçen yıl dershane tecrübemden de öğretmen olamayacağımı anladığım için gönülsüzce kpss ye girdim pek çalışma fırsatım olmamıştı ama şans(sanssızlık) eseri atandım. keşke atanmasaydım. şimdi gelip burada beylik sözler söyleyeceksiniz; işte senin yerinde olmak isteyen milyonlar var, insanlar yıllarını veriyor, öğretmenlik gibi meslek varmı, iki ay tatil vs.
    güneydoğuda bir meslek lisesinde çalışıyorum öğrencilerin bazıları dört işlemi dahi yapamıyor, çok saygısızlar, sınıfa hakim olamıyorum. her gün benim için bir kabus. okul stresi sağlıklı düşünmemi engelliyor. öğrenci, öğretmen, meb vb herşeye karşı bir kinim var. ya ben birine zarar verececeğim ya da kendime. şu an kpss ye çalışıyorum memurluk için , yaz tatilini sabırsızlıkla bekliyorum.

Keşke mesleğinizi seçerken ikinci kez düşünseydiniz.Birçok insanı yanlışa götüren yanlış tercihler.Bunu bende dahil birçok insan yapıyor.Neyse umarım bu sınavda sizin için hayırlı bir adımlar olur.

Yorum

sakin olun bu kadar karamsar olmayın . evet güneydoğuda helede lisede öğretmenlik yapmak zordur. sizin kurumda nasıl oluyor bilmiyorum ama başka bir kuruma geçmeyi denyin isterseniz biraz daha sabredin
      sizinki piyangodan para çıkması gibi bişey olmuş nice insanlar var yıllarca çalışıp kaç yıl sonra atanıyorlar olaya iyi yönünden bakmayı deneyin

Yorum

mühendisliğe gitmediğim güne lanet olsun...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: spiritbreaker View Post
          mühendisliğe gitmediğim güne lanet olsun...
          Boşuna lanet okumayın.Geleceğini düşünüp hareket etmelisin.Sınava odaklanın.Hayırlısı olsun.

Yorum

yaş 26 oldu keşke zamanı geriye sarabilseydim. memur olunca bir yandan iö mühendislik okumayı düşünüyorum, çok mu geç kaldım acaba?

Yorum

Hiçbirşey için geç değil bence.Kırkından sonra sınavlara girip yeni meslek sahibi olmak isteyen insanlar görüyorum.Memurlukla okumayı kaldırabilirseniz hiç geç yanı yok.

Yorum

istifa edin diyeceğim ama ya sonra ne yapacağım ben diyeceksiniz orada ben sana diyeyim. her işin zorluğu başlangıç evresi vardır. forum dan aynı şeyleri yaşayan hatta kendisi de matematik hocası. babasi rahatsız olduğundan dolayı annesi hep yokluk çekmiş şimdi annesi ni biraz rahat etmek için istifa edeMiyor ve lanet okuyarak gidiyordu okula. 1 yıla yakın oldu atanani şimdi şükür diyor istifade etmedim. kendisi bayan ve doğu da ciddi zorluklar çekmiş. ama şimdi herşeyi oturdu diyor. saygın bir öğretmen vasfı kazandım diyor. bunları hayalimde görsem inanmazdim derdi ama oldu. siz de kendinize zaman verin. belki herşey değişir. olmadı istifa eder başka birşey yaparsınız. alışma evresinin geçmesini bekleyin.
                "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Evet hocam biraz zamana birakin kendinizi.Gelecekte daha iyi olur belki durumunuz.Bir yandan da sizin icin sikinti olan seyleri cozmeye calisin.

Yorum

Allah sabır versin kardeşim. Güneydoğuda, erkeklerle dolu bir meslek lisesinde, halkı Öcalana Sayın diyen, sonsuz bağlılık duyan bir partiyi seçmiş bir şehirde öğretmenlik. Bir gün dayanamazdım. büyük adammışsın. Oradan kurtul. Orada ancak orada doğanlar yaşayabilir. Sanırım bu yorumum konunun kitlenmesine sebep olabilir.
                    Orjinal yazı sahibi: spiritbreaker View Post
                    ben yeni atanmış bir matematik öğretmeniyim. ama meslekten bıktım. geçen yıl dershane tecrübemden de öğretmen olamayacağımı anladığım için gönülsüzce kpss ye girdim pek çalışma fırsatım olmamıştı ama şans(sanssızlık) eseri atandım. keşke atanmasaydım. şimdi gelip burada beylik sözler söyleyeceksiniz; işte senin yerinde olmak isteyen milyonlar var, insanlar yıllarını veriyor, öğretmenlik gibi meslek varmı, iki ay tatil vs.
                    güneydoğuda bir meslek lisesinde çalışıyorum öğrencilerin bazıları dört işlemi dahi yapamıyor, çok saygısızlar, sınıfa hakim olamıyorum. her gün benim için bir kabus. okul stresi sağlıklı düşünmemi engelliyor. öğrenci, öğretmen, meb vb herşeye karşı bir kinim var. ya ben birine zarar verececeğim ya da kendime. şu an kpss ye çalışıyorum memurluk için , yaz tatilini sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
                      Allah sabır versin kardeşim. Güneydoğuda, erkeklerle dolu bir meslek lisesinde, halkı Öcalana Sayın diyen, sonsuz bağlılık duyan bir partiyi seçmiş bir şehirde öğretmenlik. Bir gün dayanamazdım. büyük adammışsın. Oradan kurtul. Orada ancak orada doğanlar yaşayabilir. Sanırım bu yorumum konunun kitlenmesine sebep olabilir.

katılıyorum belki istifa et demek biraz ağır olur ama benim amcamın bacanağının kızı doğudaingilizce öğretmeniydi aynı sizin dediğiniz gibi sınıfta bayan hocaya kürtce küfür ediyorlarmış v.s çok şeyler yaşamış oda bilmiyorum sonra ne yaptı ..

Yorum

Abi ben de konservatuar okuyorum hayatta yapmayacağım tek iş müzik öğretmeni olmak bu yüzden ne KPSS ye girerim ne özelde bu işi yapabilirim. Bu iş gönül iş ve yapıya uymuyorsa zorlamanın anlamı yok. Senin alan bir sürü işe uygun vakit yakınken başka sektörde şansını dene. 15 sene sonra hayatında bir adım atamadığını görüp keşke başka iş, sevdiğim mesleği yapsaydım diyeceğine elinlen geleni yap ya nasip de..!
                        ........

Yorum

çocuklarla fazla haşir neşir oluyorum onlarda haliyle tepeme çıkıyorum ben de bir noktada patlıyorum, iyiyken kötü oluyorum, aslında diğer hocalara bakınca öğretmenlik kolay meslek.
                          sorunun bende olduğunu kabul ediyorum

Yorum

Kimsenin etnik kökenini, kimliğini, diksiyonunu, töresini, kültürünü, coğrafyasını, kaşının gözünün rengini eleştirmiyorum. Bunlar pek tercihe bakan şeyler değil. Ama kişi saygısını, haddini bilirliğini, insanlığını kendi seçer ve belirler. Bir eğitimciye saygı duyması gerektiğini bilemeyecek kadar cahil insanlar var.
                            Orjinal yazı sahibi: poyraz_ View Post
                            katılıyorum belki istifa et demek biraz ağır olur ama benim amcamın bacanağının kızı doğudaingilizce öğretmeniydi aynı sizin dediğiniz gibi sınıfta bayan hocaya kürtce küfür ediyorlarmış v.s çok şeyler yaşamış oda bilmiyorum sonra ne yaptı ..

Yorum

Ben ne yapayım mesleğimi seviyordum. Hastalığım nedeniyle bırakmak zorunda kalacağım… Bana da akıl fikir verin lütfen.

Yorum

İşleniyor...
                              X