Duyuru

Collapse
No announcement yet.

anne olmamak..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• anne olmamak..

Merhaba arkadaslar...
    3 yildir eevliyim ve hala cocugum yok...evliligimin ilk gununden beri istiyorum..
    Esimin speerm degerleri dusuk..10 ay once varikosrl ameliyati oldu..ama degerlerimiz yukselmedi giderek dustu..
    Amelitat oncesi sayi 2 milyon ttoplam hiz%55 idi. Simdii ise sayi 600 bin toplam hiiz %10...gecen tup bebek yaotim ne yazzik ki o da negatif di sonucu. Sabretmek pek aci.
    Dayanmak gun gectikce yipranmama srbrb ooluyor...
    Bizim gibi esinib degeerleri dusuk olan arkadaslar yukselmesi icin ne yaptinnix....
    Last edited by delinefsim; 01-07-2014, 04:11 PM.

dunyada annesi olmayan ne kadar cok cocuk var biliyormusun? onca annesiz cocuk varken anne olmak icin zorlamak sana hic bencilce geldi mi?
    anne olmak eminim dunyanin en guzel seyidir ama fedakarliktan ote bencilce de birsey bence..

Yorum

allah size ve eşinize hayırlı bir evlat nasip ederinşallah ben evli değilim o yüzden fazla bilgim yok o konuda inşallah tedavi olur sorununuz çözülür çocukları bende çok severim babamın bir lafı vardır çocuğu olmayananın merhameti kısa olur derdi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sebo_ View Post
        dunyada annesi olmayan ne kadar cok cocuk var biliyormusun? onca annesiz cocuk varken anne olmak icin zorlamak sana hic bencilce geldi mi?
        anne olmak eminim dunyanin en guzel seyidir ama fedakarliktan ote bencilce de birsey bence..
        bende bazen bu şekilde düşünüyorum. insanı çocuk sahibi olmaya iten nedir ? sadece hormonlar mı ? toplum baskısı mı ?
        ego sum qui sum ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: valar.morghulis View Post
          bende bazen bu şekilde düşünüyorum. insanı çocuk sahibi olmaya iten nedir ? sadece hormonlar mı ? toplum baskısı mı ?
          Soyunun (geninin) devam etmesi isteği. Diğeri de sevgi ve şefkat duygusunu, kendi eliyle yetiştirebileceği bireyler üzerinde tatmin etmek.
          İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
          Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: larabennu
            Bana göre bir insanın çocuk sahibi olma isteği,kendinin olamadığı ve olamayacağı şeyleri,kendinden olan bir canlıya empoze etmeye çalışarak,bir nevi tatmin olma ve arınma duygusu isteğidir...
            insan kendinin yoksun kaldigi seyleri kendinden olan bir canliya empoze edebilmek icin cocuk sahibi olmasi cok sagliksiz bir düsünce..
            Sevdigin erkegin ve senin karisiminizdan olacak olan bir canli düsünsene,,iki sevgiliden dünyaya gelecek harika bir ask yavrucagi en az dört tane olmali

Yorum

Allahın nasibidir bu. Samanlıkta 5 dakikada da olur çocuk, 3 sene doktor doktor gezince de olmaz çocuk. Elinizden geleni yapmaya devam edin. İnşallah nasip olur. 3 yıl geç bir zaman değil. 5 yıldan sonra endişelenebilirsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: larabennu
                Kimse kimsenin düşüncesini onaylamak zorunda değil,lakin "sağlıksız bi düşünce" denmesi de yanlis.Herkese doğru değişir,bu hayatta tek doğru yoktur.Her ne kadar "aşkimizin meyvesi olsun,cocuk yapalim" düsüncesiyle çocuk yapilsa
                da,çocuk doğduktan sonra onun için herşeyin en iyisi olmasini istersin ve bu icgüdüsel,doğal bir durumdur.İnsanin çocuğu için en iyisisini isterken,bilinc altinda kendi hayalindeki en iyiler vardir genelde.Çocuk bunlari kabul eder yqda etmez,yapar yada yapmaz,o ayri bi konu.Bu her ebeyvde olan bir durum ve kötü birşey değil ayrica,"ben yapamadim,çocuğum yapsin" yada "ben şu konuda çok çektim,çocuğum çekmesin"lafini söyleyen hiç mi anne baba görmediniz? Yada yada hayatta yaşadiklari yüzünden çocuğuna o konularda sürekli nasihatta bulunan hiç mi ebeveyn görmediniz?Bunlar doğal ve güzel istekler,çocuğunun en iyiyi olmasini,hayalindeki insan olmasini,yaptiğı yanlislari yapmamasini istemesi ve güzel bir insan yaratip,bundan gururlanmasi kadar doğal ne olabilir ki?Umarim konu sahibi en yakin zamanda çocuğunu kucağina alir ve askla,sefkatle,en iyi dileklerle çocuğunu yetistirir ve gunun birinde gozunden gurur gozyaslari dökülür..Herkesin hayallerine kavuşmasi dileğiyle..
                Sözlerinize bir insanın cocuk sahibi olma isteği diye başladığınız için ,,kendi yaşayamadıklarımı bir çocuk yapayımda ona yaşatayım dūşūncesiyle çocuk yapmak sağlıksız demek istedim.fakat çocuğunuz olduktan sonra yapamadıklarıni yada yaşayamadıklarını onda görmek istemek hakkinda yorum yapmadim..Tabi ki bu istek kisiye göre değisir siz haklısınız sagliksiz bir dūşūnce yerine ben o sebeple degilde sevdigim erkegi cocugumda görebilmek icin isterdim demeliydim..
                Last edited by Havle; 02-07-2014, 02:58 PM.

Yorum

sıkmayın canınızı çocuk için.tedavi olup yılmadıktan sonra bu iş olur.benim arkadaşım vardı 10 sene kadar çocuğu olamadı.ama tedavi olup yılmadı.neredeyse ümidinide kaybetmeye başlıyordu.sonunda çocuğu oldu.ben evliyim 2 çocuğum var.onları öpebilmek ,onların peşinde koşturup hep destek olabilmek herşeye değer.onlar melek bence çocukken.ve gerçekten yardıma ihtyaçları var.bunları sizde düşünürseniz bu tedaviden yılmanızı engelleyecektir.sonuçta azimle yapan duvarı delermiş..

Yorum

tabi ki bu istek kisiye göre değisir siz haklısınız sagliksiz bir dūşūnce yerine ben o sebeple degilde, sevdigim erkegi cocugumda görebilmek icin isterdim demeliydim..
                    Aynen dediğiniz gibi bu tür istekler kişiden kişiye değişir,kimi annelik içgüdüsüyle,kimi aşkının meyvesi olsun,kimi şu berbat hayata güzel bir insan yetiştireyim diye,kimi yalnız hissetmesin diye vs vs..herkesin bir başka nedeni vardır çocuk istemek için,ama olduktan sonra hep aynı konuda birleşilir:"çocuğum en iyilerini yaşasın."

Yorum

Çakşır otu işe yarıyormuş diye duymuştum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
                        Allahın nasibidir bu. Samanlıkta 5 dakikada da olur çocuk, 3 sene doktor doktor gezince de olmaz çocuk. Elinizden geleni yapmaya devam edin. İnşallah nasip olur. 3 yıl geç bir zaman değil. 5 yıldan sonra endişelenebilirsiniz.

evet katılıyorum bende benim dayım nerdeyse evlendikten 10 yıl sonra çocukları oldu ...

Yorum

pekii söyler misin sen anne olmak için yıllarca uğraşan çifleri biliyor musun..hiç bncilce bişey değil..annelik kutsaldır..anne olmayınca hiç bir şeyden tat almadıgının ne oldugunu bilir misiniz..söyler misin tek duası anne olmak olan kadınların neler yaşadıgını bilir misin...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: poyraz_ View Post
                            allah size ve eşinize hayırlı bir evlat nasip ederinşallah ben evli değilim o yüzden fazla bilgim yok o konuda inşallah tedavi olur sorununuz çözülür çocukları bende çok severim babamın bir lafı vardır çocuğu olmayananın merhameti kısa olur derdi...
                            inşallah kardeşim...allah razı olsun..rabbim isteyen bütün kullarına nasip edr inşallah..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: valar.morghulis View Post
                              bunu ne sadecehormon ne de toplum baskısı ile sonuçluyabiliriz..anne olamamak hayal kurmayı bie engelliyor...yaşamdan tat almayı engeliyor..anne olamamak başka bişey..gerçekten yaşanmadan anlayamaz kimse ...

Yorum

İşleniyor...
                              X