Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sonra bir şey oluyor. Ve sen asla eskisi gibi olamıyorsun...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sonra bir şey oluyor. Ve sen asla eskisi gibi olamıyorsun...

Merhabalar...

Daha önce açtığım konuyu hatırlamayanlar için yazıyorum. Ben boşanmış bir bayanım ve eski sevgilim bekardı. Evlenmeyi istedi benimle ailesi çok sert tavır koymuştu. Benim buna herhangi bir lafım vb bişey yok.

Son 3 gündür eski sevgilimi tanıyamıyordum. Eski diyorum çünkü ayrıldık...Benden sürekli düşünmek için zaman istiyordu. zaten yıllarca düşünmüştü...

Ailesinin de bu tavrını bile bile bu ilişkiyi adını koymadan uzatmak ağırıma gitti, bu nedenle bitirdim. ısrarla ayrılmak istemediğini söylüyordu. Tamam bekledim diyelim sonu ne olacak dediğimde cevap da veremiyordu...Bu durum da çok ağırıma gitti.

Bu insan benim hayatıma girmek için elinden gelen her şeyi yaptı, benim hayattan aşk anlamında zaten bir beklentim yoktu ki...

Ben kendimi yalnız geçebilecek bir ömre de hazırlamıştım, hayattan bu anlamda da fazla beklentim yoktu...

Hadi hayatıma girdi, ona evlenelim demedim hiç bir zaman...Bana evlilik fikrini açıp beni hazırlayan ve olabileceğine, ailesini aşabileceğine inandıran da oydu...

Kaç defa ayrılmak istedim hatta ayrıldım olmayacak anne baba hakkı üzerimizde oldukça diye, direndi günlerce uğraştı beni ikna etmek için ve becermişti...Sürekli anne baba bir yere kadar diyordu...

Son günlerdeki ne yapacağını bilmez tavrı ve bana sabret demesini sindiremedim...Bitirdim...

Aslında şu ana kadar iyiydim, bugün öğrendim ki beraber gideceğimiz tatili iptal etmiş...Ben ayrılmamak için bu kadar direnip ağlayan birinden çabalamasını bekliyordum, yıkıldım, sinirlendim, nefret ettim...

Anlamıyorum, ben ona güvenmiştim...Hakkı yoktu böyle bir şeye...İnsanların hayatına girip, hayatlarını değiştirip çıkıp gitmek neden bu kadar kolay...

Ben bir daha nasıl güvenirim, nasıl inanırım...Kendimden o kadar fazla şey koptu ki...

İçim rahat mı evet, ama çok mutsuzum çok kırgınım...

Sen bu kadar ince düşünen bizlere fikir soran birisin o da bir o kadar kaba düşüncesiz ve vurdumduymaz biriymiş. Yazıklar olsun.
    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Böyle biri değildi...Yada ben çok aptalmışım...Sadece unutup yoluma devam etmek istiyorum.

Aptallığıma kızıyorum... Onunla ilişkim sürecinde beni tanımak isteyen 3 kişiyi reddettim ben...Biriside benim gibi başından bir evlilik geçirmiş biriydi...

Ben aptal değilimde neyim? Hatayı başkasında aramıyorum.Hata bende...Bendeki istemediğim ne varsa yaşadım...

Ağlayamıyorum bile...Karşılaştığım her tavır, hatırladığım her sözüyle insani bir yanımı daha kaybediyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Lenoree View Post
        Böyle biri değildi...Yada ben çok aptalmışım...Sadece unutup yoluma devam etmek istiyorum.

Aptallığıma kızıyorum... Onunla ilişkim sürecinde beni tanımak isteyen 3 kişiyi reddettim ben...Biriside benim gibi başından bir evlilik geçirmiş biriydi...

Ben aptal değilimde neyim? Hatayı başkasında aramıyorum.Hata bende...Bendeki istemediğim ne varsa yaşadım...

Ağlayamıyorum bile...Karşılaştığım her tavır, hatırladığım her sözüyle insani bir yanımı daha kaybediyorum...
        hayat böyle işte bacım bence bir süre kendi kabuğuna çekilip bir süre kafanı dinle bu arada çok sevdiğim bir sözü paylaşmak istiyorum ..
        Ne mi öğrendim hayattan ?
        İyice tanımadan insan bağlanmamayı ,beni takmayanı takmamayı , verdiğim değeri hak etmeyen insanları silmeyi , gidene dur dememeyi , giden bensem arkama dönüp bakmamayı , gözyaşlarımın değerli olduğunu ve onları değmeyecek kişiler için harcamamayı , bir çift tatlı söze , masum gülüşe kanmamayı , ben izin vermedikçe kimsenin beni üzmeyeceğini , ve her şeyden değerli olduğumu anladım ..!!!

Yorum

Sana şunu söyleyeyim bir erkek bana zaman ver diyorsa seni oyalıyordur ilişkiyi bitirmeye yol yapıyordur.
          İkincisi hepimiz bir kadını elde etmek için türlü türlü yollar çevirdik. Bu başlangıçta böyledir kız kendine özel hissettirilir ki bu adam için değerliyim diye düşünsün..! Amacımıza ulaştığımız anda olay biter ilişki sıradanlaşır.
          Erkek evlenmeyi kafaya koyduysa evlenirdi öteki türlü bütün şartları zorlamış şimdi çekiliyor..!
          Size tavsiyem kendini toparla ve önüne bak.
          ........

Yorum

Teşekkür ederim...Gerçekler acıdır ama doğru söylüyorsun MoRbid.

Yorum

Geçmiş olsun takmamaya çalışın
              ego sum qui sum ...

Yorum

Hani derler ya: öldürmezse güçlendirir.
                Öyle olduğunu düşün, evet, çok zor bir ilişki süreci yaşamışsın. Birçok güzel anıyı böylesi acı bir olayla noktalamışsın. Peki şimdi ? Yola devam tabii ki . Heybende biraz daha tecrübe var, büyüdün , sanki adımlarını atarken temkinli olman gereken birkaç konuyu daha belirledin. Geçip giden zamanı kayıp olarak değerlendirilecek olursan aşmak zor olur.
                Düşünsene böyle tökezlemezsek, canımız yanmazsa nesil ders alacağız. Nasıl koruyacağız kendimizi benzer tehlikelerin daha büyüğünden.
                Artık toparlanmalı ve sorgulamayı bırakmalısın. Hayat devam ediyor ve yaşayacak daha bir çok gün, biriktirecek pek çok anı var.
                Memleket mutlaka modern,medeni ve yeni olacaktır. Bizim için bu hayat davasıdır. M.Kemal ATATÜRK

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Lenoree View Post
                  Ben bir daha nasıl güvenirim, nasıl inanırım...Kendimden o kadar fazla şey koptu ki...

İçim rahat mı evet, ama çok mutsuzum çok kırgınım...
                  Her insan bir değil. Muhakkak seninde çok iyi anlaşıp mutlu olabileceğin ve hayal kırıklığı yaşamayacağın birileri vardır, olacaktır ya da.

Sadece gözünü dört aç ve tecrübelerin rehberin olsun.
                  İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                  Malcolm X

Yorum

Teşekkür ederim vakit ayırıp yorum yazan herkese.

Kinlenerek ve öfkelenerek en büyük zararı yine kendime vereceğimi fark ettim. O nedenle şu anda bu yaşadıklarımı kabullenip, iyi anıları ve iyi yanlarını hatırlayarak hayatıma devam edeceğim. Çok mutlu bir birliktelik geçirdim en azından elimde bu var. Vede elde ettiğim paha biçilmez tecrübeler...

Belki 3-4 ay sonra ben onu değil bir hayali yaşamışım diyeceğim...

Şimdilik bulduğum en mantıklı çıkış yolu bu, tekrar teşekkür ederim.

Yorum

sen bitirmissin?eeee adamin sucu zaman istemek mi?
                      diger konunda da yazmistim,anne hakki baba hakki yok ben dulum sen hic evlenmemissin,dir dir dir..Biraksana adama bunlari söylenip durmayi o cocuk mu bilmiyormu göremiyor mu herseyi?
                      ben birini secsem konussam onunla evlenmek icin ailemi etrafimi onun yasi yada evlenmis bosanmi olmasi beni irgalar,,gelip bana durmadan hayatim ailendir yok ben evlendim bosandim yok yasim su derse ben anlarim ki zaten bu sorunlari bu asamiycak ki ben nasil tek basima ailemin karsinda durayim..
                      Adam seni sevmis bekle demis o ayrilana kadar olmuyor diyene kadar beklememis bitirmissin bide onunla el ele verip sorunlara karsi koymayi bilememissin,simdide haklimi cikmaya calisiyorsun kendince?
                      kusura bakmada evliligi göze aldigim kimseyi benden ne onun gecmisi ne anasi ne babasi ayirabilir sadece o istemezse ayrilik olur,,iste tipki sende oldugu gibi,,
                      terkettigin kisiye simdi ardindan baka öyle,onu boga boga bir kalmissin adam da gitti ohh kurtuldum bu ne ya demistir..
                      'Öldüm' der durur, yine de yaşarsın!...

Yorum

bence erkek ailesini de bırakmak istemiyor seni de. kafa karışıklığının sebebi bu. bence onu bırak. zaten dediğin gibi 3 erkek senin sevgilin olmak için çaba harcamış. Ve bil ki o ailesini hiçbir zaman bırakamaz. evlenseniz de sorunlar devam edecektir.

Yorum

Merhabalar,

Siirimsi yorumun beni hem rahatlattı hemde güldürdü. Ukalalık ettiğimi sanma, cidden hoşuma gitti. Ama maalesef mesleğim dışında kararlılığı hatta inatlaşmayı başarabilen bir insan değilim. Gel gelelim cevabıma:

3 senelik bir birlikteliğimin olduğunu hatırlıyorsundur. Ve bu birlikteliğin ilk ayında evlenme teklifi aldım. Son 2 aya kadar da asla bu konuda bırakın baskıyı, bir tek söz dahi etmedim. Son 2 ayda da "Artık bana kesin bir tarih söyle" dedim, söyleyemedi... E malum toplumumuzun yapısından ötürü, birer bayan olarak hiç birimizin kimsenin uzatmalı sevgilisi olma gibi bir lüksü yok...

Üzgünüm ama bu konuyla ilgili diğer arkadaşların yorumları bana oldukça mantıklı geliyor...Bir erkek ailesinden asla vazgeçmez...Aslında vazgeçebilen kendi ailesine ne kadar sahip çıkabilir ki...Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu... Neyse, ben ne onu ailesinden mahrum etmek istedim, ne bir seçim yapmaya zorlamak istedim, ne de araya giren kadın olmak istedim. Bu nedenle çekildim. Doğrudur, yanlıştır orası tartışılır ama şunu içtenlikle söylüyorum, çektiğim ve çekmekte olduğum bunca acı varken haklı olmak umrumda bile değil.

Keşke aşkın, sevginin gücü yazdığın ve inandığın kadar olsa... Zaten o zaman ortada hiç sorun kalmazdı.

Sevgilerle...

Yorum

Zor bir durum ama ailesini ikna etmek için senden zaman istemiş ve benimle olabilmek için çok çaba sarf etti dedi bence beklemeliydi buna hakkı vardır diye düşündüm bir an fakat yine de hayatınla ilgili en doğru kararı verecek olan sensin ve umarım bu karar seni mutlu kılar
                            Sevgiler...

Yorum

İşleniyor...
                            X