Duyuru

Collapse
No announcement yet.

farkli tedavi yontemi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• farkli tedavi yontemi

Arkadaslar merhaba.bende yaygin anksiyete bozuklugu ve korku kaygi bozuklugu var.o kadar yogun ki devamli ataklar geciriyorum.yillardir gitmedigim doktor kullanmadigim ilac kalmadi.ama hic birinin faydasi yok.ve benim hayatim alt ust olmus durumda.en basiti bir ise girip calisamiyorum bile.farkli tedavi yontemleri arastiriyorum.tmu ve ekt tedavilerini duydum.bu konu hakkinda yada bunlara benzer tedaviler hakkinda bilgisi olanlar var mi?lutfen yardimci olun

Merhaba. Daha önce sadece psikiyatramı gittiniz? Psikoloğa gidip herhangi bir terapi yapıldımı ?

EKT genelde en çaresiz durumlarda kullanılıyor. Son zamanlarda kullanımı çok sık değil zaten. Yani ilaç+terap işe yaramamışsa bu yönteme geçilir genelde. Kafatasınızdan 1 saniye kadar bile olmayan belli miktarda bir elektrik akımı geçirilir. Tedavi bundan ibarettir.

Sanıyorumki hiç terapi almadınız sadece ilaç kullandınız. Terapi almanızı öneririm. Bilişsel Davranışçı Tedavinin kaygı bozukluklarında kullanımı epey yaygındır ve başarılıdırda.
    Psikolog.

Yorum

Terapi aldim 3yildir araliksiz her hafta terapiye gidiyorum.yapilacak herseyi yaptim.ilaclar psikoterapiler vb. Hicbiri ise yaramiyor.duzeldim saniyorum en ufak biseyde yine atak geciriyorum.yani terapi de aldim ama sonuc ayni

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hazalt View Post
        Terapi aldim 3yildir araliksiz her hafta terapiye gidiyorum.yapilacak herseyi yaptim.ilaclar psikoterapiler vb. Hicbiri ise yaramiyor.duzeldim saniyorum en ufak biseyde yine atak geciriyorum.yani terapi de aldim ama sonuc ayni

atak derken kalp çarpıntısı felan mı ?

Yorum

psikolog değiştir, doktor değiştir.

Bazıları 7., 8. doktorda buluyor şifayı
          İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
          Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Post
            atak derken kalp çarpıntısı felan mı ?
            carpinti bulanti korku kaygi aglama krizleri bunlar oluyor ama en onemlisi atak geldiginde ben baska biri oluyorum sanki.yani beynim gidiyor.ortam sabki degisiyor.herkesten korkmaya basliyorum.evimden korkmaya basliyorum.baska bir insan oluyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
              psikolog değiştir, doktor değiştir.

Bazıları 7., 8. doktorda buluyor şifayı
              Onu da yaptim.cok doktor degistirdim.bir cok doktordan terapi aldim

Yorum

carpinti bulanti korku kaygi aglama krizleri bunlar oluyor ama en onemlisi atak geldiginde ben baska biri oluyorum sanki.yani beynim gidiyor.ortam sabki degisiyor.herkesten korkmaya basliyorum.evimden korkmaya basliyorum.baska bir insan oluyorum.

anlıyorum sizi banada doktorlar yaygın ankisiyete diyorlar 6-7 senedir ugrasıyorum bende çalışamıyorum senin gibi sizin yasınız kaç ?

Yorum

Yarin 24 yasima gircem.okulumu bitirmem icin bir tek stajim kaldi ve yapamiyorum.staja gidemiyorum.hayatimi mafetti.

Yorum

Yarin 24 yasima gircem.okulumu bitirmem icin bir tek stajim kaldi ve yapamiyorum.staja gidemiyorum.hayatimi mafetti.

tamamen geçmiyor bu hastalık sizin yasınızda bende çok akut bir şekilde yasadım hastalıgı aniden herseyden korkuyordum korkular nefrete dönüşüyordu bende şuan 30 yasındayım kaygılarım epey hafifledi diyebilirim

Yorum

Kendi kendine mi hafifledi bukadar?bndeki korkular cok garip oluyor benim beynim baska bir beyin oluyor.o anda korktugum seyden uzaklasmazsam kendime zarar verebilecek kadar kaybediyorum kendimi.ben calisamayacak miyim yani bu gecmeli.gucumkalmadi benim.bu arada yardimci olmaya calistiginiz icin tesekkurler

Yorum

benimde kaygıdan beynim uyuşmuş gibi oluyordu o anda o ortamdan bir anda soyutlanıyordum eskiden yasadıgınız kötü birşeyi hatırlatan bir durum oldumu hortluyor tekrar korkular ama zamanla bunu kontrol altına alabilirmisiniz alamazmısınız bilmiyorum muamma

Yorum

Yani dediğim gibi EKT son çare olarak kullanılır neredeyse. Ama çok farklı terapi yöntemleri var. Hangilerini aldığınızı bilmiyorum. Adlarını hatırlıyor musunuz? Psikolog terapiye başlamadan önce terapi hakkında bilgi vermiş olmalı ?
                          Psikolog.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Okkeanos View Post
                            Yani dediğim gibi EKT son çare olarak kullanılır neredeyse. Ama çok farklı terapi yöntemleri var. Hangilerini aldığınızı bilmiyorum. Adlarını hatırlıyor musunuz? Psikolog terapiye başlamadan önce terapi hakkında bilgi vermiş olmalı ?
                            Ben ilacla birlikte her hafta konusma terapisi aliyorm.psikoterapi diye biliyorum.bundan baska ne gibi terapi yontemleri var?

Yorum

hazalt,durumun bana ilginç geldi..her hafta terapiye gidiyosun ha? ne anlatıyor doktorun sana?

Yorum

İşleniyor...
                              X