Duyuru

Collapse
No announcement yet.

neden böyleyim ki bi türlü anlayamıyorum?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

özgüven eksikliği evet...yepyeni bir baslangıc yapalirsin...
    üniversite,yeni bir cevre,yeni arkadaslıklar...ilk gün karsılaştığın herkese gülümseyararını göreceksin.
    kendim olmak istiyorum diyorsun...peki kendini ne kadar tanıyorsun???

Yorum

hani resmi bi şey yok da daha tvden soruların cevaplarına baktığım kadarıyla baya iyi bi puanla istediğim yere giriyorum hadi bakalım hayırlısı çevremden ayrılmaya o kadar hazırım ki artık bassam gitsem diyorum çünkü burda yapacak birşeyimin olmadığını düşünüyorum biraz anne baba özlemi çekerim o kadar...saol baya da iyi motive ediyosun ctrysalsun.kendine tanıma konusuna gelince kendimi o kadar iyi tanıyorum ki neye gülerim neyle mutlu olurum ne izlersem sıkılmam yani kendimi ve istediklerimi çok iyi biliyorum mesele şu içimden gelen davranışları dışarı vuramam ve toplum içinde ne yapacağımı bilemem.

Yorum

kendini tanıyosun sorunlarını tanıyosun...o halde
        sana senden fazla kimse yardım edemez...
        gülümse yeni cevre arkadaslıklar halledecektir sorunlarını...

Yorum

yeni arkadaşlıklar yeni çevre yapabilmek için önce kendin olmak gerekiyo zaten seni seven arkadaşların senin tavırlarını konuşmalarını ne biliyim duruşunu oturuşunu ya da bi olaya verdiğin tepkiyi seviyolar.Arkadaşlıklar dostluklar böyle kuruluyo..yoksa ne yapsınlar benim gibi tepki vermekten çekinen istediği gibi konuşamayan adamı.belli bi süreden sonra acımtrak gözlerle bakıyolar ki en nefret ettiğim hareket.

Yorum

neden tepki vermekten cekiniyosun?

Yorum

klasik sosyalfobik şeyleri gülerler mi, ben öne çıkarsam konu bana yıkılır konuyu nasıl devam ettiririm,oturuşum duruşum birini rahatsız ediyo mudur,karşımdakiler benim hakıımda ne düşünür eğer bunu yaparsam,acaba benim bi şey söylememi mi bekliyolar,ya da karşımdaki bi tepki verirse ben ne yaparım vereceğim tepki bana yakışır mı falan gibi onlarca sebep

Yorum

Zaten rahat olma sorununu bi aşsak kendimiz olucaz yeni başlangıca fılanda gerek kalmıcak ben bi zorunu seçtim bu sene herşeye yeniden kendi şehrimde başlıcam şuanda kendimi geliştirmeye çalısıyorum bilgimi genişleteyimki konuşcak konum daha çok olsun diye liseden sonra boşluğa düşünce bunlar oldu hep

Yorum

peki sen neler yapıyosun kendini düzeltmek için ben doktora gittim ilaca başladım ilk haftasında bıraktım gereksiz geldi çünkü ben zaten rahattım sonradan ortaya çıkan utangaçlığı onla nasıl aşacağımki

Yorum

ben buraya girene kadar sosyal fobik olduğumun farkında bile değildim yenmek için de yaptığım bi şey yok ama şu aralar bi psikiyatriste gitme fikrini düşünüyorum belki vereceği ilaçlar beni rahatlatır..bi de prozac diye bi ilacın adını çok duydum kullanan varsa kendi üzerinde ilacın ne işe yaradığını anlatırsa sevinirim çünkü ne işe yaradığı hakkında bi fikrim yok

Yorum

Bende içtim ilaç ama ilaçla olcak bişey değil bence önce kafandaki hayata bakışı değiştirmek lazım
                      Yaptımmı yapamadım ama yapmaya çalışıyorum bence önce ne düşündüğümüzü bişey yaparken veya yapmadan önce neler düşündüğümüzü olaylara bakış açımızı açıkca yazsak birbirimize daha çok yardım edebiliriz
                      Mesela bi topicte yazdıgım gibi ben değişik ortamlarda değişik tepkiler veriyorum
                      Bi ortamda süper rahatım bi ortamda acayip gerginim mesela kız arkadaşımla buluşucam gerginlikten ölüyorum napacağım diye
                      Bence bu deneyimsizlikten oluyor sürekli felaket senaryoları üretiyoruz

Yorum

bi çok şeyi ilk defa yaşadığımız için kaygı tavan yapıyo

Yorum

Kaygıyı götürmek için içki birebir ama onuda içtikçe içmek gerekiyor içince en sonunda film koptumu pişman olcagın şeyler ortaya çıkıyor
                          Ama artık olaylara daha sığ bakmaya çalışmak bişeylere yardım edebilir
                          Romeo sen oturduğun şehirdeki arkadaşlarını soyutladınmı benim gibi insanlardan kaçıyomusun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: romeo44
                            bsaol baya da iyi motive ediyosun ctrysalsun.
                            ahahaha, çok sağol ama motivasyon için söylemedim, bunlar gerçekler
                            just a smile

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bonnie
                              Orjinal yazı sahibi: chatLaqqq
                              bonnıe senide anladım ...

ama sana inanmıyorum

seni sf diil de olsa olsa qidişat rahatsız ediyodur bence ...
                              gidişatın rahatsız etmesi ne demek?
                              bir kere staj yaptım sakinleştirici özellikle bir anti depresana başlamak zorunda kaldım. söyleşiye gitmem gerekiyodur sık sık. sokaklarda ağladığımı sinir krizi geçirdiğimi biliyorum. staj bittikten sonra hayır ben bu mesleği yapamayacağım dedim. ancak yapım gereği bir büroda bütün gün bilgisayar başında da oturamam. dolayısıyla sıkışıp kaldım, ne iş yapacağımı bilmiyorum.
                              ben yapardım eqer yapmak zorundaysam

sokaklarda halkla diyologa girerek basla

qitme ilk etapta bi ünlünün yanına olmuyor mu ???

Yorum

burda amaç sosyal fobiye çözüm üretmek tabii sende problemini anlatabilirsin yada nası yenmeye çalıştığını anlatabilirsin bunlar bizim içinde yararlı olabilir.

Yorum

İşleniyor...
                                X