Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yeni başlayan hayatım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• yeni başlayan hayatım

Herkese merhaba,
    Bu yazı benim hayata tutunuşumun yazısı. Onca olaydan, intihar planlarımdan sonra bu kadar çabuk iyi olmam beni şaşırtmıyor hatta korkutmuyor değil. Şunu fark ettim ki ben abimin tacizleri sırasında kendimi daha güçlü sanıyormuşum. Hâlbuki değilmişim, insan yalnız kalınca, kaybedecek bir şeyi kalmayınca kendine duvarlar örüyormuş ve en güçlü kendisini zannediyormuş. Ben o duvarları öyle sağlam kurmuşum ki yıllar sonra ancak sarsıldı. Duvarlarım sarsılınca gücümü kaybettim gibi geldi. Aslında tam tersiydi. O duvarlar benim zırhım değilmiş; Duygularımın, düşüncelerimin önündeki kısıtlayıcı dikenli tellermiş. Zorlandım tabi ki hem de ne zorlanma! Normal değil mi? Bir anda duvarlarımın arasından bir tuğla düşüveriyor. İyi ki de düşmüş. Asıl şuan daha güçlü hissediyorum kendimi. Polyanna olacağım bundan böyle. Bu stres beni tüketti çünkü. Artık her baktığım şeyde hüzünlenmek değil içimin huzur dolmasını istiyorum. İyi olmayı istiyorum bundan böyle yıkılmak istemiyorum herhangi bir çarpışmada. Kabul illa ki olacak üzen olaylar ya da karamsar duygularım. Ağlayayım üzüleyim ama kalkmalıyım ayağa. İç sesimin; ‘Bak Aptal, bak işte ne bekliyordun ki? Neyin düzelmesini bekliyordun?’ demelerinden yoruldum. Mutlu olmak istiyorum bundan ziyade huzurlu olmak istiyorum. Son olarak şunu ekleyeyim insan kesinkes kendine değer vermeliymiş. Sen değerlisin, insanların sana zarar veremeyeceği kadar değerlisin. Gözünü aç, bak etrafına sana değer vermeyen insanları daha fazla çekme. Gerçek sevgi, gerçek değer. Bu süreçte psikoloğa gitmeye devam ediyorum. Psikoloğa gitmek de iyi geldi. Hepinize sevgiler, bir gün duvarlarınızı yıkmanız dileğiyle…
    Kaybetmeye gerek yok, bulmak için.

evet kendine aptal sıfatını uygun gördüğüne göre sende fazlaca kendini olumsuz değerlendirme varmış.
    yazı üslubun hiç de aptal olmadığını ve gayet entelektüel olduğunu gösteriyor.

Yorum

uyanmaya başlıyorum genel olarak aptal gibi hissederdim haklısın. değişmeye çalışıyorum.teşekkür ederim bu arada

Yorum

en doğru yerden başlıyorsun: kendine değer vermek ve kendini sevmek.

Yorum

evet bunu fark etmek zor oldu kabullenmek falan. sadece bu kadar kısa zamanda iyi olmak beni korkutuyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aptal View Post
            evet bunu fark etmek zor oldu kabullenmek falan. sadece bu kadar kısa zamanda iyi olmak beni korkutuyor
            her insanın hayatında iniş çıkışlar var. hastalık boyutunda olunca iniş çıkışlar sert olabiliyor ve tedavi gerekebiliyor.
            tekrar bir iniş olabilir ama geçici olacaktır. sert bir iniş olursa yine bir uzmandan yardım alabilirsin.

Yorum

hala devam ediyorum zaten psikoloğa gitmeye . henüz tamam iyiyim gitmem gerekmiyor diyemiyorum bu iyileşmenin tam ve kalıcı olmasını istiyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aptal View Post
                hala devam ediyorum zaten psikoloğa gitmeye . henüz tamam iyiyim gitmem gerekmiyor diyemiyorum bu iyileşmenin tam ve kalıcı olmasını istiyorum
                evet. doğrusunu yapıyorsun.

Yorum

Etrafına duvarlar örmen aslında Yanlız olmadığının ,umutlarını kaybetmediğinin kanıtıdır.öyleki tam olarak ispatlayamadığın üstün vasıflarının varlığına inandığın için herşeye rağmen kendini güçlü hissediyorsun.fakat gücünü ispat edememek ve insanların yetersiz olduğunu düşünmeleri en zayıf tarafın.duvarlar güçlü yapılardır.örülen duvarlar içerde değerli bir şeyleri sakladığının göstergesidir.o sensin.duvarı aşan ise suçlu..... (kendime bakarak yorumladım)

Yorum

Yazından ne kadar güçlü ve akıllı bir insan olduğun belli zaten Büyük zorlukların üstesinden gelmişsin, doktora gitmeye de devam ediyorsun daha ne olsun..Buarada arada sırada inişler yaşamaktan da hiç korkma her insanın hayatında inişler oluyor ama kısa süre sonra düzelir mutlaka..
                    :10:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: birzamanlarben View Post
                      Etrafına duvarlar örmen aslında Yanlız olmadığının ,umutlarını kaybetmediğinin kanıtıdır.öyleki tam olarak ispatlayamadığın üstün vasıflarının varlığına inandığın için herşeye rağmen kendini güçlü hissediyorsun.fakat gücünü ispat edememek ve insanların yetersiz olduğunu düşünmeleri en zayıf tarafın.duvarlar güçlü yapılardır.örülen duvarlar içerde değerli bir şeyleri sakladığının göstergesidir.o sensin.duvarı aşan ise suçlu..... (kendime bakarak yorumladım)

söylediklerinde haksız sayılmazsın ama benim duvarlarım öyle kalınmış ki kendimden korktum biraz olsun kurtulmak istiyorum. 19 yaşındayım ve bu kadar yorgun hissetmem artık canımı sıkıyordu bakalım başarabilecek miyim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mavi mavi View Post
                        Yazından ne kadar güçlü ve akıllı bir insan olduğun belli zaten Büyük zorlukların üstesinden gelmişsin, doktora gitmeye de devam ediyorsun daha ne olsun..Buarada arada sırada inişler yaşamaktan da hiç korkma her insanın hayatında inişler oluyor ama kısa süre sonra düzelir mutlaka..
                        öyle olmasını umuyorum iniş çıkışları kabullendim ama tekrar ümitsiz kalmaktan korkuyorum ve kendimi mi kandırıyorum gerçekten iyileşiyor muyum emin olmam gerek. pes etmeyeceğim bu sefer

Yorum

iyi güzel yazmışsın altına imzamı atarım. da pozitif duygularda bi yere kadar sonra yine duvar örmeye başlıyosun.
                          ....

Yorum

Oncelikle coookca gecmis olsun. Attigin bu adimin icin seni tebrik ederim. Burada bircogumuz yalnizca olumsuz durumlara odaklanip, tedaviyi redderek ki zaten bu yuzden hastayiz, dusuncelerimizi degistiremiyor cesur olup karsi koyamiyoruz. Boyle bir yaziyi okumak mutlu etti. Dilerim bundan sonraki hayatinda hedefine ulasirsin. Olumlu olumsuz her seyin olabilecegi bir dunyadayiz bu yuzden hazirlikli olman da guzel. Kendine cok iyi bak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serhat_ View Post
                              iyi güzel yazmışsın altına imzamı atarım. da pozitif duygularda bi yere kadar sonra yine duvar örmeye başlıyosun.
                              korkum da bu ya zaten, tekrar eskiye dönmek. toptan bakış açımı değiştirmek için uğraşıyorum başarmış sayılmam henüz ama bu kadar yorgun olmayı hak etmediğimi düşünüyorum ve bu yüzden psikologa gitmeye devam ediyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X