Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yeni başlayan hayatım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• aptal
    adlı üyemiz yeni başlayan hayatım konusunu başlattı

yeni başlayan hayatım

Herkese merhaba,
    Bu yazı benim hayata tutunuşumun yazısı. Onca olaydan, intihar planlarımdan sonra bu kadar çabuk iyi olmam beni şaşırtmıyor hatta korkutmuyor değil. Şunu fark ettim ki ben abimin tacizleri sırasında kendimi daha güçlü sanıyormuşum. Hâlbuki değilmişim, insan yalnız kalınca, kaybedecek bir şeyi kalmayınca kendine duvarlar örüyormuş ve en güçlü kendisini zannediyormuş. Ben o duvarları öyle sağlam kurmuşum ki yıllar sonra ancak sarsıldı. Duvarlarım sarsılınca gücümü kaybettim gibi geldi. Aslında tam tersiydi. O duvarlar benim zırhım değilmiş; Duygularımın, düşüncelerimin önündeki kısıtlayıcı dikenli tellermiş. Zorlandım tabi ki hem de ne zorlanma! Normal değil mi? Bir anda duvarlarımın arasından bir tuğla düşüveriyor. İyi ki de düşmüş. Asıl şuan daha güçlü hissediyorum kendimi. Polyanna olacağım bundan böyle. Bu stres beni tüketti çünkü. Artık her baktığım şeyde hüzünlenmek değil içimin huzur dolmasını istiyorum. İyi olmayı istiyorum bundan böyle yıkılmak istemiyorum herhangi bir çarpışmada. Kabul illa ki olacak üzen olaylar ya da karamsar duygularım. Ağlayayım üzüleyim ama kalkmalıyım ayağa. İç sesimin; ‘Bak Aptal, bak işte ne bekliyordun ki? Neyin düzelmesini bekliyordun?’ demelerinden yoruldum. Mutlu olmak istiyorum bundan ziyade huzurlu olmak istiyorum. Son olarak şunu ekleyeyim insan kesinkes kendine değer vermeliymiş. Sen değerlisin, insanların sana zarar veremeyeceği kadar değerlisin. Gözünü aç, bak etrafına sana değer vermeyen insanları daha fazla çekme. Gerçek sevgi, gerçek değer. Bu süreçte psikoloğa gitmeye devam ediyorum. Psikoloğa gitmek de iyi geldi. Hepinize sevgiler, bir gün duvarlarınızı yıkmanız dileğiyle…

• aptal
    replied
    Orjinal yazı sahibi: serhat_ View Post

merak ettim ne durumdasın ?
    daha iyiyim fakat uyku ve stres sıkıntım var psikologum psikiyatriye yönlendirdi şuan lustral ve desyrel kullanıyorum faydalı olur umarım. sonuç olarak iyiyim hala

Leave a comment:

• serhat_
    replied
    Orjinal yazı sahibi: aptal View Post

umarım tekrar yenilgiyi kaldıramam
    merak ettim ne durumdasın ?

Leave a comment:

• önceinsan
    replied
    Malesef hepimizin içinde kanayan bir yarası var. Hayatımızda bu yaraları tedavi etmek için mücadele veriyoruz. Bu yaşında bu yük sana ağır ama zamanla acıların hafifleyecek.Dilerim yolun hep açık olur.

Leave a comment:

• aptal
    replied
    Orjinal yazı sahibi: önceinsan View Post
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu senin azmin, senin gücün. Ne mutlu sana ki, içindeki yaşama sevincini ortaya çıkarmışsın. Umarım bir daha aynı sorunları yaşamazsın. Ama şunu da unutma, eğer bir daha düşersen nasıl ayağa kalkacağını biliyorsun. Sen çoktan ışığını bulmuşsun.
    artık bu kadar derinden etkileyen olaylar yaşamak istemiyorum tabi bilemem ama abi denen o insanın bıraktığı izler 80 yaşıma gelsem de geçmez zaten fakat bunlarla yaşamayı öğrendim. mutlu olmak için ne gerekiyorsa yapıyorum teşekkür ederim yorumun için özellikle ışığı bulduğumu düşünmenden çok mutlu oldum

Leave a comment:

• önceinsan
    replied
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu senin azmin, senin gücün. Ne mutlu sana ki, içindeki yaşama sevincini ortaya çıkarmışsın. Umarım bir daha aynı sorunları yaşamazsın. Ama şunu da unutma, eğer bir daha düşersen nasıl ayağa kalkacağını biliyorsun. Sen çoktan ışığını bulmuşsun.

Leave a comment:

• .::yabancı::.
    replied
    Deniz görmemiş birine denizi nasıl tarif edebilirsin ki ? Kocaman bir su birikintisi olarak bilir.devasa boyutunu bilmez. Dertler de buna benzer, derdi olmayan insana derdini anlatmak deniz görmemiş birine denizi anlatmak gibidir. Geçer der bir şeyin yok der yapay bir şekilde ama burada hepimizin ayrı bir hikâyesi var.seni gerçekten anlamaya calisiyoruz. Bu yüzden sevincin de üzüntüne de ortağız.hepimiz forumdakiler aynı pencereden bakıyoruz hayata.neyse uzun olmasın yazım sevgiler daha da iyi olman umudu ile görüşürüz.
    Last edited by .::yabancı::.; 01-03-2017, 11:34 AM.

Leave a comment:

• aptal
    replied
    Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::. View Post
    Yazını okurken bir tarafın acırken diğer bir yanım mutlu oldu.içinde öyle doğal bir güç var iyileşeceğim diyorsun hak etmiyorum kötü olmaya diyorsun.iste tam olarak dönüm noktası burası. Kendimize eleştirel bakabilmek ten geçiyor bütün herşey. Bazen çok kötü olabiirsin ama iyi günlerin çok yakında olduğu inancı kaybolmasına izin verme.şahsen senin ayakta durma gücünü görünce çok mutlu ettin.tanıdığım bir kaç insan var kötü şeylere maruz kalmışlar şuan iyiler sen neden olmayasın sende kalıcı olarak iyi olacaksın. Biz hep buradayız hep yaz.
    böyle düşündüğün için çok teşekkür ederim. bu yorumları gördükçe daha da cesaretleniyorum. yakın arkadaşlarımın iyisin yorumlarından daha çok etkiliyor buradaki insanların yazdıkları.boşluk hissini yenemiyorum o boşluk hissim dolmuyor. üzüldüğüm zaman o boşluğu hissediyorum tekrardan. ama gerçekten iyi olduğumu biliyorum kendimi kandırmıyorum bundan eminim. derslerime vermeye çalışıyorum kendimi bir şekilde zaman geçiyor zaten. psikologa gitmeyi herkese tavsiye ediyorum gerçi psikologun iyi olması da önemli tabii. ama gerçekten de bende bitiyormuş olay. iyi olmayı gerçekten istemeseydim başaramazdım belki de çoktan o intihar planımı gerçekleştirmiştim. tekrar saol belki senin için basit bir yorum ama benim için çok önemli

Leave a comment:

• .::yabancı::.
    replied
    Yazını okurken bir tarafın acırken diğer bir yanım mutlu oldu.içinde öyle doğal bir güç var iyileşeceğim diyorsun hak etmiyorum kötü olmaya diyorsun.iste tam olarak dönüm noktası burası. Kendimize eleştirel bakabilmek ten geçiyor bütün herşey. Bazen çok kötü olabiirsin ama iyi günlerin çok yakında olduğu inancı kaybolmasına izin verme.şahsen senin ayakta durma gücünü görünce çok mutlu ettin.tanıdığım bir kaç insan var kötü şeylere maruz kalmışlar şuan iyiler sen neden olmayasın sende kalıcı olarak iyi olacaksın. Biz hep buradayız hep yaz.

Leave a comment:

• aptal
    replied

güzel hala güçlüsün. umarım eskisi gibi olmaz.
    umarım tekrar yenilgiyi kaldıramam

Leave a comment:

• aptal
    replied
    Orjinal yazı sahibi: mavi mavi View Post

Sen de bu azim olduktan sonra başarırısın mutlaka Bir de daha çok gençsin elinde o kadar büyük fırsatların var ki geleceğe dair..O yüzden umudunu hiç kaybetme..
    Bir de şöyle düşün bu sıkıntılarla, hastalıklarla uğraşan 30,40 lı yada 50 li yaşta insanlar da var bizim gibi..Biz ne yapalım
    insanın bir yerden başlaması gerekiyor çok zorlanıyorum bazen düşüyorum umutsuzluğa ama sonra düzeliyorum bu gel-git yorucu oluyor. bakalım bekliyorum hala.

Leave a comment:

• serhat_
    replied

korkum da bu ya zaten, tekrar eskiye dönmek. toptan bakış açımı değiştirmek için uğraşıyorum başarmış sayılmam henüz ama bu kadar yorgun olmayı hak etmediğimi düşünüyorum ve bu yüzden psikologa gitmeye devam ediyorum
    güzel hala güçlüsün. umarım eskisi gibi olmaz.

Leave a comment:

• mavi mavi
    replied

öyle olmasını umuyorum iniş çıkışları kabullendim ama tekrar ümitsiz kalmaktan korkuyorum ve kendimi mi kandırıyorum gerçekten iyileşiyor muyum emin olmam gerek. pes etmeyeceğim bu sefer
    Sen de bu azim olduktan sonra başarırısın mutlaka Bir de daha çok gençsin elinde o kadar büyük fırsatların var ki geleceğe dair..O yüzden umudunu hiç kaybetme..
    Bir de şöyle düşün bu sıkıntılarla, hastalıklarla uğraşan 30,40 lı yada 50 li yaşta insanlar da var bizim gibi..Biz ne yapalım

Leave a comment:

• aptal
    replied
    Orjinal yazı sahibi: Predestination View Post
    Oncelikle coookca gecmis olsun. Attigin bu adimin icin seni tebrik ederim. Burada bircogumuz yalnizca olumsuz durumlara odaklanip, tedaviyi redderek ki zaten bu yuzden hastayiz, dusuncelerimizi degistiremiyor cesur olup karsi koyamiyoruz. Boyle bir yaziyi okumak mutlu etti. Dilerim bundan sonraki hayatinda hedefine ulasirsin. Olumlu olumsuz her seyin olabilecegi bir dunyadayiz bu yuzden hazirlikli olman da guzel. Kendine cok iyi bak.
    yorumun için teşekkür ederim ben de öyle olmasını umuyorum. öyle bir hale gelmiştim ki hiç ümit dahi bulamıyordum geleceğe dair. kötü şeyleri olması, başıma gelmesi gereken olaylar olarak görüyordum. hiç bu kadar huzurlu olmayı istememiştim. umarım bir gün sende huzuru bulursun iyileşirsin en azından bulmaya çalışırsın. sen de kendine iyi bak

Leave a comment:

• aptal
    replied
    iyi güzel yazmışsın altına imzamı atarım. da pozitif duygularda bi yere kadar sonra yine duvar örmeye başlıyosun.
    korkum da bu ya zaten, tekrar eskiye dönmek. toptan bakış açımı değiştirmek için uğraşıyorum başarmış sayılmam henüz ama bu kadar yorgun olmayı hak etmediğimi düşünüyorum ve bu yüzden psikologa gitmeye devam ediyorum

Leave a comment:

İşleniyor...
X