Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hayat iyileri dışlıyor!!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Hayat iyileri dışlıyor!!!

Derslerim çok iyi. Öğretmenlerim beni çok seviyor. Yaşıma göre aşırı olgun olduğumu söylüyorlar. Ama hiç mutlu değilim. Çocukluğumdan beri hiç arkadaşım yok. Her ortamda dışlanıyorum. Çünkü ben "genel" olamıyorum. Bir erkek olarak, futboldan bile nefret ediyorum. Annem, babam ve ablam bana sürekli söyleniyorlar. Babam "Senden hiçbir şey olmaz!" diyor. Onun gibi olmak zorundaymışım gibi davranıyor. Ailem, tüm akrabalarım içki içiyor. Ben kendi inancım gereği babam da olsa "İçki içilen sofraya oturmak istemiyorum." diyorum. Kıyametler kopuyor.

Nefret etmeye başladım bu kadar iyi olmaktan. İnsanlara biraz güler yüz gösterince, sizi kullanmaya çalışıyorlar. Çıkarı yoksa kimse kimseyle dost değil!

Belli tipler var ve insanlar hep onların peşlerinden gidiyor. Onların yanlışları görülmüyor. Sen okumuşsun, insan olmuşsun o mertebeye ulaşabilmişsin kimin umrunda? Hiçten başka bir şey değilsin ki!

Ben artık şuna inanınıyorum: İnancın, ahlakın, sevginin kalmadığı bu dünyada iyiysen hep acı çekeceksin. Şeytanın köleleri efendi olmuş. Sen ise meleklerle gezeceksin. Kimse bilmeyecek!...

İçin rahat olsun yalnız değilsin. Bende alkol sigara kahvehane gibi şeyleri hiç sevmem. O yüzdende hemen hiç ark. yok. Girdiğim her ortamdan bi şekilde dışlanırım.
    Bu zamanda içmeyen s..çmayan adamın arkadaşı ortamı olmuyor.
    Kardeşim 2 gün önce gece 2.30da eve geldi yaşı 19. Babam kızdı bağırdı nerdeyedin bu saate kadar diye oda içiyordum ark.larımda dedi.
    Kötü bişey ama Sevindim bu duruma. En azından arkları olacak sosyal olacak, tecrübesi olacak belki o yolda ölecek ama en azından mutlu ölecek.

Haaa şimdi ben içiyormuyum hayır, huylu huyundan vazgeçer mi? En güzel zamanlarımda içmemimşim arkadaşım olmamış olan arkadaşlarımda dışlamış, şimdi içsem nolurki, neye yarar.
    Geçti artık Eyvah neye yarar ah neye yarar..
    "Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz" (Tirmizi)

Yorum

Öncelikle şahsına saldırmak istemem kusura bakma ama sana biraz eleştirim olacak. Biraz kıskançlık sezdim (:
      Bilmiyorum kaç yaşındasın ama kendini iyi diğerlerini kötü olarak yargıladığına göre. Hem kendini beğenmiş birisisin hem de yargılarının doğruluğundan açıkçası pek güvenilirliği yok.
      Naçizane tavsiyelerde bulunmak isterim. Eğer birileriyle arkadaş olmak istiyorsan paylaşmak zorundasın; zira arkadaşlık bir şeyleri paylaşmak demektir. Kimi zaman ders notlarını paylaşırsın; kimi zaman birlikte dayak yersin; zamanını insanlarla paylaşırsın, paranı paylaşırsın. Bazen futbol maçı oynamasan bile oturup izlersin. Bazen de okuduğun bir kitabı birine ödünç verip bitirdiğinde yorumlarını dinlersin. Kendini paylaşman lazım. Paylaşacak hiçbir şey bulamazsan güzel bir kızdan hoşlandığını söylersin tanıdıklarına. Birilerine bir adım yanaşırsan onlar da sana iki adım yanaşır. Bundan emin ol çünkü herkes arkadaşlık kurmak isteğindedir. Bahsettiğin "belli tipler" emin ol ki arkadaş olmak için ilk adımı atan kişilerdir.
      İçki mevzusuna gelince sanırım demin söylediklerimle örtüşen bir konu. Zira içki içince insanların belleğini kontrol etme mekanizmaları zayıflıyor ve kendini daha da ortaya çıkarıyor. Müslüman değilim ancak sağlığa zararı fazla olan içkiyi hiç kullanmadım. kullanmayı da düşünmüyorum. İçki masası ortamını sevmem ve o ortamda bulunmayı da pek istemem ama bazen bulunabiliyorum ve alkolsüz bir içecek alıyorum. Ne başkaları bana karışıyor ne de ben başkalarına karışıyorum.
      Hele ki onları "şeytanı köleleri" olarak kesinle yargılamıyorum. Bildiğim kadarıyla İslam dini başkalarının dinini yargılamayı da şirk koşmak olarak adlandırıyor. Seninde yapmamanı öneririm. Elbette sen dinin gereği içki masasında bulunamayacağın için bunu önermiyorum ama. Şunu söyleyebilirim ki ihtiyacında yok. Sadece kendini spor veya sanat gibi sosyal bir aktiviteye yönlendir.
      Eğer bugüne kadar birileriyle gereksiz konuşma dediğimiz şeyleri (örneğim futbol ve kız muhabbeti) hiç yapmadıysan. Yaparken rahatsız olursun ama unutma herkes yapıyor ve bu insanların birbirini tanımasını sağlıyor. Ve insanlar seni tanıdıkları kadar sana güvenirler.
      Öyle bir dünya ki telif hakkıyla korunmuş; ve yalnızca piyasaların hakkıymış serbestlik.

Yorum

Söylediklerinde haklısın Çünkü o sosyal ortama girersen onlara uymak zorunda kalıyorsun . O yüzden kendine uygun bir sosyal ortamı bulman lazım ne kadar zor olduğunu biliyorum.

Hayatta ilkelerin varsa prensiplerin varsa onların yaptıkları sana ters gelir çoğu zaman.

Evet yukarıdaki görüşlere bende katılıyorum.

Bu hayatta rol yapacaksın, arsız olacaksın, Yüzüne tükürseler yarabbi şükür diyip geçiştireceksin gerekirse

Yoksa bu hayatla inatlaşmaya gelmyor ,

kaybeden sen olursun.

Yorum

merhaba bypiso..ben de düttürü dünya arkadaşımıızn dediklerine katılıyorum..bu hayatta arsız olmak,her şeyi takmamak gerekiyor..eğer herşeyi takarsan yada umursamaz olmazsan hayat çekilmez oluyor..

aşırı iyi niyetli insanların dışlandığı konusunda da çok haklısın..ben de öyle olduğunu düşünüyorum..bu hayatta ne çok iyi niyetli yumuşak başlı, ne de çok sert olmamak lazım yanii orta kararda davrandığında insanlar daha çok saygı duyuyor..bu sanırım iyi insanların herzaman kolay lokma hatta çok afedersiniz enayi olarak görülmelerinden kaynaklanıyor..ben de bir ara çok iyi niyetliydim, sonra baktım bazı insanlar enayi yerine koymaya başladılar..sonra düzelttim kendimi..şimdi düşüncem şu ; ''herkese hak ettiği gibi davranmak..'' hakedene karşı iyiyim,hak etmeyene adam olmayana karşı uğraşmıyorum.mesafe koyuyorum..bu saatten sonra böyle..

bypiso arkadaşım sen de çok üzme kendini..hayata karşı biraz daha arsız olmaya çalış..iyi insan olmakla, iyi niyeti suistimal edilen insan olmak arasındaki o fark çok önemli..sen asla iyi niyetini suistimal ettirme ama daha sosyal olmaya çalış istersen kendine iyi bak
          :10:

Yorum

Bu dünya böyle ama sen yine bildigin dogrulardan ayrılma derim
            BİN KERE MAZLUM OLSANDA BİR KERE ZALİM OLMA

Yorum

Orjinal yazı sahibi: derinnnnnn
              hayat ah hayat ezdin unufak ettin beni !!! bu lanet hayatın lanet yasaları var bizim gibi iyi olanlar ya da kendini iyi sananlar bazı şeyleri yanlış yapıyor şanssız gelmişiz dünyaya kimse demesin herşey senin elinde tuttuğun dalı kurutan cinstensen hiçte birşey senin elinde değildir olmayınca olmuyor kardeşim ahkam kesecek olan cahilliğinden konuşur durur.
              haklısın derinn şans çok önemli bir faktör..bazı insanlar şansı yolunda gittiği iççin bazı şeylere çok rahat sahip olabilirken,bazı insanlar aynı şeye şansızlıklarından dolayı çok zor sahip olabiliyor..çok daha fazla uğraşması gerekiyor..
              tamam bazı şeyler insanın elinde ama şans ve huzur çok önemli şeyler..
              :10:

Yorum

Benim hayattan anladığım şey,birileri sana iyi desin diye iyi olmayacaksın,insanların her iyi dediğini yapmayacaksın. Kendin için yaşayacaksın,kendini düşüneceksin,başlkalarını kendinden çok ne seveceksin ne de sayacaksın. Birileri seni sevsin,saysın diye hiçbirşey yapmayacaksın. Ne kadar kendini düşünürsen onların gözünde o kadar iyisin. İnsanları kendinden daha çok düşünürsen o kadar kötü ve bencil olursun. İnsanlara yaranmak adına hiçbirşey yamayacaksın. Derslerini kendi için çalışıp geçmeye çalışmışsın,içki içmemeyi sana göre doğru olduğu için seçmemişsin.Okumuşsun bir mertebeye gelmişsin diğer insanlara ne faydası var o önemli onlar için birşeyler yapıyor musun o önemli.Kendin için yaptığın şeyler için insanlardan birşey bekleme. Sosyal olmak istiyorsan insanlar için birşey yapmaya çalış senin kendin için yapmış olduğun şeyler onların umurunda bile değil bunu unutma. Bende aynı hataya çok düştüm. Hep annem ve babamın istediği örnek bir birey olmaya çalıştım. Onlara göre doğru olan birçok şeyi yaptım ama onlar dahil kimseden onay almadım. Kimseyle çıkmıyordum ailem istemiyor diye.Üniversiteyeken çok sevdiğim biri vardı sırf kötü biri olurum ,hakkımda yanlış düşünülür diye çıkmadım. Başkaları ne der diye kendimden vazgeçtim,kimsenin umurunda değil çünkü insanlar bizim kurallarımızla yaşamıyorlar.
                ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bypiso View Post
                  Derslerim çok iyi. Öğretmenlerim beni çok seviyor. Yaşıma göre aşırı olgun olduğumu söylüyorlar. Ama hiç mutlu değilim. Çocukluğumdan beri hiç arkadaşım yok. Her ortamda dışlanıyorum. Çünkü ben "genel" olamıyorum. Bir erkek olarak, futboldan bile nefret ediyorum. Annem, babam ve ablam bana sürekli söyleniyorlar. Babam "Senden hiçbir şey olmaz!" diyor. Onun gibi olmak zorundaymışım gibi davranıyor. Ailem, tüm akrabalarım içki içiyor. Ben kendi inancım gereği babam da olsa "İçki içilen sofraya oturmak istemiyorum." diyorum. Kıyametler kopuyor.

Nefret etmeye başladım bu kadar iyi olmaktan. İnsanlara biraz güler yüz gösterince, sizi kullanmaya çalışıyorlar. Çıkarı yoksa kimse kimseyle dost değil!

Belli tipler var ve insanlar hep onların peşlerinden gidiyor. Onların yanlışları görülmüyor. Sen okumuşsun, insan olmuşsun o mertebeye ulaşabilmişsin kimin umrunda? Hiçten başka bir şey değilsin ki!

Ben artık şuna inanınıyorum: İnancın, ahlakın, sevginin kalmadığı bu dünyada iyiysen hep acı çekeceksin. Şeytanın köleleri efendi olmuş. Sen ise meleklerle gezeceksin. Kimse bilmeyecek!...
                  Hay Allah'ım sanki yazan ben gibiyim. Böyle benzerlik olamaz her kelimen beni anlatıyor. İnanamıyorum şuan : )
                  Futbol konusuna varana kadar aynıyız : D
                  Last edited by aloneman; 09-04-2010, 05:00 PM.

Yorum

İşleniyor...
                  X