Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba !!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• dıskokralı
    replied
    peki antidepresanların da cinsel işlevselliğe karşı olumsuz bir etkisi varmıdır ?

Leave a comment:

• ephedra
    replied
    Orjinal yazı sahibi: EHN1905 View Post
    Açılın Ben Doktorum Diyorsunuz yaniii?
    Ben doktor değilim, psikoloğum.

Leave a comment:

• EHN1905
    replied
    Açılın Ben Doktorum Diyorsunuz yaniii?

Leave a comment:

• ephedra
    replied
    Orjinal yazı sahibi: anduril View Post
    Yani sizin öneriniz BDT.. EMDR hakkında ne düşünüyorsunuz?
    EMDR'nin de işlevselliği kanıtlı ama benim tercihim BDT olur.

Leave a comment:

• anduril
    replied
    Orjinal yazı sahibi: ephedra View Post
    Her psikolog/terapist farklı yöntemlerle çalışabilir, size en uygun yöntemi uygulamaktır önemli olan.
    Yani sizin öneriniz BDT.. EMDR hakkında ne düşünüyorsunuz?

Leave a comment:

• ephedra
    replied
    terapistten kastım şuydu: Ankarada bir psikoloğa gitmiştim(17 yaşımda) onun bana uyguladığı yöntemlerle Antalyada terapi merkezinde uygulanan yöntemler bir değildi.. Ben psikoloğa mı terapiste mi gideyim derken bir farkları olup olmadığını sormuştum.. Sizde cevapladınız yokmuş.. Teşekkürler..
    Ben psikiyatra gitmek zaten istemiyordum.. ilaçlarla uyuşturulmak istemediğim için..
    Her psikolog/terapist farklı yöntemlerle çalışabilir, size en uygun yöntemi uygulamaktır önemli olan.

Leave a comment:

• bayraktar89
    replied
    Orjinal yazı sahibi: dıskokralı View Post
    merhana gizem benim bir sorum olacak sana soliana alternatif bir ilaç önerisi verebilirmisin....bu ilaç çok etkili fakat cinsel isteksizlik yapıyor...
    valla ben alternatif ilaç olarak prosacı seçtim.bakalım ne olacak.ya daha cok batıcam yada cıkıcam

Leave a comment:

• anduril
    replied
    Sizin terapistten kastettiğiniz şey psikiyatrist mi? Anlayamadım tam olarak sorduğunuz soruyu. Psikolog ve terapist aynı görevi yapar zaten, daha doğrusu terapist: psikologdur ve terapi eğitimi almıştır.

Psikiyatrist: Ruh sağlığı alanında tıp doktorudur + ilaç yazar

Sizin sorununuz tamamen terapiye yönelik, psikoloğa gidin lütfen
    terapistten kastım şuydu: Ankarada bir psikoloğa gitmiştim(17 yaşımda) onun bana uyguladığı yöntemlerle Antalyada terapi merkezinde uygulanan yöntemler bir değildi.. Ben psikoloğa mı terapiste mi gideyim derken bir farkları olup olmadığını sormuştum.. Sizde cevapladınız yokmuş.. Teşekkürler..
    Ben psikiyatra gitmek zaten istemiyordum.. ilaçlarla uyuşturulmak istemediğim için..

Leave a comment:

• ephedra
    replied
    Bana TSSB ve Panik atak tanısı 8 ay önce konuldu ama ben 6 aydır panik atak yaşamadım ben ensest mağduruyum ve 8 ay önce terapiste gittim 2 kere en son 2-3 hafta önce sevgilimle aynı doktora eş terapisine gittik..
    Ben artık panik atak yaşamıyorum
    herhangi bir ilaç kullanmıyorum
    Ama TSSB için psikoloğa mı yoksa terapiste mi gitsem karar veremedik.. Ama TSSB konusunda sancılı dönemi atlatalı 8 ay oldu
    TSSB için EMDR Tedavisini çok öneriyorlar
    bu arada 19 yaşında bayanım
    Sizin terapistten kastettiğiniz şey psikiyatrist mi? Anlayamadım tam olarak sorduğunuz soruyu. Psikolog ve terapist aynı görevi yapar zaten, daha doğrusu terapist: psikologdur ve terapi eğitimi almıştır.

Psikiyatrist: Ruh sağlığı alanında tıp doktorudur + ilaç yazar

Sizin sorununuz tamamen terapiye yönelik, psikoloğa gidin lütfen

Leave a comment:

• anduril
    replied
    Merhaba, araştırmalarıma göre direkt TSSB tedavisinde kullanılacak herhangi bir ilaç bulunmamaktadır, bu hususta psikiyatrist size ancak sizi ayakta tutabilecek ilaçlar verir, bunlar sadece semptomatik tedavide işe yarar ve sorunun köküne inemezsiniz, sadece bir süreliğine acınız diner, bu nedenle terapi almanızı tavsiye ederim.

Panik bozukluk için ise ilaç tedavisi + terapi'nin işlevselliği kanıtlı, eğer normal hayatınızı sürdüremeyecek kadar etkileniyorsanız bu rahatsızlıktan, ilaç tedavisine başlanabilir.

TSSB ve panik bozuklukta önerebileceğim terapi metodu ise BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi).
    Bana TSSB ve Panik atak tanısı 8 ay önce konuldu ama ben 6 aydır panik atak yaşamadım ben ensest mağduruyum ve 8 ay önce terapiste gittim 2 kere en son 2-3 hafta önce sevgilimle aynı doktora eş terapisine gittik..
    Ben artık panik atak yaşamıyorum
    herhangi bir ilaç kullanmıyorum
    Ama TSSB için psikoloğa mı yoksa terapiste mi gitsem karar veremedik.. Ama TSSB konusunda sancılı dönemi atlatalı 8 ay oldu
    TSSB için EMDR Tedavisini çok öneriyorlar
    bu arada 19 yaşında bayanım

Leave a comment:

• ephedra
    replied
    hoş geldiniz TSSB ve Panik atak için önerdiğiniz terapi şekilleri nelerdir? Ve sizce çocuklukta yaşanmış ensest için Terapist mi Psikolog mu önerirsiniz? Psikiyatra gitmek sağlıklı mı sonuçta ilaç yazıyor?
    Merhaba, araştırmalarıma göre direkt TSSB tedavisinde kullanılacak herhangi bir ilaç bulunmamaktadır, bu hususta psikiyatrist size ancak sizi ayakta tutabilecek ilaçlar verir, bunlar sadece semptomatik tedavide işe yarar ve sorunun köküne inemezsiniz, sadece bir süreliğine acınız diner, bu nedenle terapi almanızı tavsiye ederim.

Panik bozukluk için ise ilaç tedavisi + terapi'nin işlevselliği kanıtlı, eğer normal hayatınızı sürdüremeyecek kadar etkileniyorsanız bu rahatsızlıktan, ilaç tedavisine başlanabilir.

TSSB ve panik bozuklukta önerebileceğim terapi metodu ise BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi).

Leave a comment:

• anduril
    replied
    hoş geldiniz TSSB ve Panik atak için önerdiğiniz terapi şekilleri nelerdir? Ve sizce çocuklukta yaşanmış ensest için Terapist mi Psikolog mu önerirsiniz? Psikiyatra gitmek sağlıklı mı sonuçta ilaç yazıyor?

Leave a comment:

• ephedra
    replied
    Hoşbulduk

Leave a comment:

• hkayac
    replied
    hoşgeldiniz... Profesyonellere çok ihtiyacımız var...

Leave a comment:

• mavi deniz
    replied
    foruma hoşgeldın

Leave a comment:

İşleniyor...
X