Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İyi bir psikolog olmak için... (?)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • İyi bir psikolog olmak için... (?)

    Merhaba

    İyi bir psikolog olmak için bir insanda bulunması gereken kriterler nelerdir? Psikoloji okuyan arkadaşlar veya şu an psikolog mesleğini icra eden ağabeyler/ablalar fikirlerini esirgemezse çok sevinirim. Fikirleriniz benim için gerçekten çok kıymetli. Kısaca kendimden bahsedeyim izninizle:

    İnsanları anlamaya çalışmak, insanları dinlemek onlara fikirlerimi belirterek yardımcı olmak hoşuma giden şeyler arasında. Bu hoşuma giden şeyleri tüm hayatım boyunca uygulayabilmek ve ekmeğimi bu şekilde
    kazanmak için bu bölümü seçeceğim. Ayrıca psikoloji bilimine olan derin ilgimde psikoloji bölümünü kafama koymamda büyük etken oldu. Hedefimi belirlerken mesleğin sağlayabileceği maddi kazancı düşünmedim. Öncelikli hedefim çok fazla para kazanmak olmadı hiçbir zaman. Sadece bu işi yapmak istiyorum. Karnımı doyuracak kadar kazansam iyi.

    Bir psikolog olduğumda (Allah'ın izniyle) hızlı düşünebilmek, düşündüklerimi karşımdaki insana hızlıca aktarabilmek adına boş zamanlarımda bol bol kitap okuyorum. Bir şeyler karalıyorum (kompozisyon yazıyorum) beynimi daha da geliştirmek için. Psikoloji, sosyoloji ve felsefe kitapları küçük kütüphanemin büyük kısmını işgal ediyor.
    Bunların yanında bugünden yapmaya başlayıp, ileride bana fayda sağlayacak etkinlikler neler?

    Bir özelliğimin ise bana eksi puan getireceğini düşünüyorum: Çekingenlik. Genel anlamda fazlaca çekingen bir kişiliğe sahip olduğumu düşünüyorum. Bu durumu düzeltmem gerektiğinin farkındayım. Bu, bölümü okurken veya psikolog olduğumda büyük sorun yaratır mı?

    İngilizce bilen bir psikolog olmanın getireceği fayda çok büyük mü? Çünkü İngilizce eğitim veren devlet üniversitesi kazanmam zor gibi. Acaba kendi kendime öğrenebilir miyim İngilizceyi diye düşünmüyor da değilim.Akademik kariyer için İngilizce şart mı? Bu konuyu pek araştırmadım. Klinik psikolojisine yöneleceğim büyük ihtimal fakat okulu bitirdiğimde bir klinik açmanın çok masraflı olabileceğini düşünüyorum, doğru mu? Açıkçası maddi durumu orta halli olan bir anadolu ailesindenim. Ailemden büyük destek geleceğini sanmıyorum. Büyük şehirlerden birinde yaşamak istiyorum hedeflediğim okul da zaten Ankara'da.. Bu gibi zorlukları bulunduğundan akademik kariyere yönelmeyi düşünüyorum fakat orda da İngilizce sorun yaratır mı? Dediğim gibi araştırmadım bu konuyu.

    Yazı aslında daha da uzun olabilirdi ama kısa kesmek istedim. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

  • #2
    bu soruların cevabını ben de bekliyorum bilgilendiren olursa sevnirim :RpS_thumbup:

    Yorum


    • #3
      öncelikle iyi bir insanmısın? kötü bir insanmısın? bunun cevabını ver kendine!
      iyi bir insansan olabilirsin pek tabii. şuda var tabii yaptığın yada yapacağın işin felsefesini yapacaksın kendince. yaptıkları işlerin felsefesini yapmayan kişiler sadece o işi yapmış olurlar ve ne iyibir psikolog,ne iyi bir öğretmen,ne iyi bir yazar
      olamazlar olmazlar yani..

      Yorum


      • #4
        İnsanları dinlemek farklı şey. Ruhsal bozukluğu olan insanları dinlemek , yön göstermek çok farklı şeyler.
        Forumdaki dert köşesine girmeni öneririm. Dayanabilmek lazım.

        Yorum


        • #5
          Öncelikle okumayı çok sevmelisin.Sürekli araştırma yapmalısın.Olaylar hakkında bağlantı kurabilmesi ve olaylara geniş bir perspektiften bakman gerekiyor.Sabırlı olman ve kendini ifade edebilme kabiliyetinin yüksek olması gerekir çünkü bildiğin şeyleri karşındaki kişiye kişinin kapasitesinin alabileceği şekilde aktarman gerekiyor.Onun dışında İngilizce bilmeni kesinlikle tavsiye ederim.Çünkü İngilizce çok fazla kitap ve bilimsel kaynak var.Sürekli kendini geliştirmen lazım özellikle klinik psikolojide ilerlemek istiyorsan.

          Yorum


          • #6
            Çok azimli gördüm seni bu kararlılıkla bu işi iyi yaparsın

            Yorum


            • #7
              Konunun ilgilileri var mı acaba ? Cevap almak isteyen? 3 yıllık konuyu pörtlettim ama ...
              Psikolog.

              Yorum


              • #8
                hastasıyla görüşürken telefonu açıp konuşmamak, hastasıyla görüşürken telefonu titreşime bile almamak, randevu saatine dikkat etmemek hastası gelince sende nerden çıktın der gibi bakmak derdini çözemeyince hastayı suçlamak bunun sebebi sensin demek bunlar yaşadığım şeyler daha ilk başta böyle şeyler fakederseniz hiç gitmeyin ona.bu foruma yazın daha iyi gerçekten çok kötü psikologlar var o mesleği zoraki yapıyormuş gibi görünen psikologlar var allah korusun onlardan uzak durun öylelerinden

                Yorum

                İşleniyor...
                X