Bir Türk olarak neleri kaybettik?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bir Türk olarak neleri kaybettik?
Collapse
X
-
Zaman kaybı hissini uyandırmayacak bir başlığa, bir kaç kelam yazmak isterim acizane...
Bana kalsa ilk aklıma gelen,
Türklüğümüzü kaybettik diyeceğim ama biraz daha ümit var,
Saygımızı, sevgimizi, özellikle bizi biz yapan konukseverlik ve yardımseverliğimizi....
Dinimizi kaybetmedik ama kaybettirilme çabaları hala devam ediyor muhtelif uçların...
Tarihimizi, kimliğimizi katbettik.
Kimlerden gelip, nerelerde ne destanlar yazan bir neslin devamını kaybettik...
Aklıma çok şey geliyor da yazmıyorum Arrrslan...
İstisnalar olacaktır mutlaka, karamsar düşünmesin kimse, ben de karamsar değilim. Çünkü sağlam köşeler var ....
Saygılarımla....
-
Merak duygumuzu... Keşif, icat yapamaz olduk.
Alim-ulema sınıfı varmış eskiden.
Ahlakımızı kaybetmekteyiz günden güne.
Çağdaş olma ile sıra dışı olma arasındaki ince sınırı koruma yetimizi kaybettik.
Ya hep ya hiç gibi... Ya yobaz olduk ya da marjinal...
Daha fazla söz etmek istemiyorum buna dair.
Kaybettiklerimize odaklanırsak olmaz, yürümez...
Ama memnun muyum; hayır... :!:Yuzunu gunese ceviren kimse asla golge gormez... ^^Hayata İnat^^
Yorum
-
LAIKLIGI gozardi eden bir ulusuz maalesef; cunku biz bagimsizlik savasi verdik....... Laiklik bir cesit "bonus" olarak geldi yaninda...... bu yuzden de kiymeti bilinmedi. Laiklik en temel ilke olmasi gerekirken tartismaya bile aciliyor eger farkindaysaniz.... anayasada "yeni" duzenlemeler icin ugrasiyor "birileri"........ ve bu "birileri" devamli calisiyor, ve "birileri" de devamli uyuyor...... Maalesef durum bundan ibaret..... bos yere iyimser olmanin kimseye yarari yok.Orjinal yazı sahibi: PESEATAM IN İLKELERİNİ İ KAYBETMEYİZ....
ONLARI KAZNMAK İÇİN NE SEHİTLER VERMİŞ İNSALARIZ .....
ULUS OLDUK ...HEP ÖYLE KALIRIZ İNŞLLH ..
Yorum
-
Laikliği kaybetmedik... kaybetmemiz için uğraşılıyor ama bu olmayacak, boş yere kimse heveslenmesin
Komşuluğu kaybettik. Eskiden komşudan 1 limon ya da bir fincan kahve istenebiliyordu. Şimdi apartmanda kimseyi tanımıyorsun tanısan da birşey isteyecek kadar samimi değilsin.
Dün yemek daveti verdim. Yemek masamın 8 sandalyesi var, 14 kişiyiz
1 tabureye ihtiyacım oldu ama isteyecek kimse yoktu
Yorum

Yorum