Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Çekingen Kişilik Bozukluğu
Collapse
X
-
Çekingen Kişilik Bozukluğu
Sorunumla ilgili daha önce de konu açmıştım ama ilerlediği için tekrar yazmaya karar verdim. Adım Selen, 14 yaşındayım. Bu sene 8. sınıfı bitirdim. Benim için okulumdaki en kötü yıldı.7. sınıfta çevrem çok genişti, arkadaşlarım benim için kavga ediyordu. Evde boş boş oturduğumu hatırlamıyorum.Ama en yakın arkadaşım babasının işi yüzünden Kanada'ya gitti. 8. sınıfa başlamadan önce en yakın arkadaşım gittiği için üzülsem de özgüvenim yerindeydi ve bir sürü arkadaşım vardı. 8. sınıfa başladım, ama 4 yıldır beraber okuduğum arkadaşlarım sınıfların karma olmasından dolayı dağılmıştı. Yakın arkadaşlarım da başka sınıflara gitmişti.Yine de 8-9 arkadaşımla aynı sınıftaydık yine. İlk başlarda sınıfa daha uyum sağlayamadığımı, bu yüzden herkesten biraz uzak durduğumu söylüyordum.Ama birkaç ay geçti, ben daha kötü oldum.Geçen yıl benim için kavga eden arkadaşlarım, benim yüzüme bakmıyordu. Onlarla dışarı çıksam beni bırakıp gidiyorlardı. Sonra ben hiç dışarı çıkmamaya, hatta arkadaşlarımla konuşmamaya başladım. Sınıflar kilitli olduğu zaman da okulu tekrar tekrar dolaşıp tenefüsün bitmesini bekliyordum.Kısaca 7. sınıfta tavan yapan özgüvenim, 8. sınıfta yerlebir oldu.Ama bu sadece sınıftaki arkadaşlarıma karşı değil ailem dışında herkese karşı olmaya başladı. Beni eleştiriceklerinden korkup kimseyle konuşamıyor, biri bana bir soru sorsa beni yargılar diye uzun uzun düşünüp öyle cevap veriyordum. Bir arkadaşımla yalnız kaldığımda konuşucak konu bulamamaya başladım. Beni eleştirmeyecek, arkadaş olmak isteyeceğim insanlarla konuşamayıp, sonradan kendime çok kızıyorum.Hep aklımdan geçen şey bu kadar çekingen olmasam neler başarabileceğim oluyor.1 yılda beni bu hale getirenin dışlanmak olduğuna inanıyorum :12:. En büyük korkum da bunların tekrar yaşanabileceği oluyor. Bir psikoloğa gitmek, konuşacağım birilerinin olmasını istiyorum ama bu konuyu aileme açamıyorum.Sizin bana bunu nasıl tek başıma halledebileceğim, özgüvenimi nasıl tekrar kazanabileceğim hakkında yardım edebileceğinizi umuyorum. Bu çekingen halimden artık kurtulmak istiyorum. :20:Etiketler: Yok
-
bazen hayatta böle kötü dönemle olabiliyo zamana bırak rahat ol geçecek .bak artık liseye de baslıyo mussun yeni bi cevren arkadasların olcak hersey güzel olcak lise de die düşün ....
Leave a comment: