Duyuru

Collapse
No announcement yet.

benim kişiliğim yok

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: frank View Post

-çocukluğumdan bu yana hep başkalarına özendim..mesela, ilkokuldayken bir arkadaşımın yazısı çok güzeldi. onun yazı stilini taklit ettim uzun süre. sınıf birincisi solak diye ben de sol elle yazmaya başladım..başka bir arkadaşımın jest ve hareketlerini taklit ettim. bende olmayan ve başkalarında gördüğüm meziyetleri hep kıskandım. yani hep bir başkalarına hayranlık, başkalarını beğenme duygusu ve "taklit" vardı içimde. kendi içime hiç girmedim. hiç kendimi tanımadım. hoş, kendi içimde fazla bir şey de yoktu. kendimi çok sıkıcı buluyordum. fiziksel olarak vasattım. başkaları hep konuşkan ve renkliydi. başkalarının notları hep daha yüksekti. süper esprileri hep onlar buluyordu. en güzel kıyafetler hep onlardaydı. başkalarının kişiliğini kopyalıyordum kendime. tabii ki üzerimde durmuyordu. bu sefer mutsuz olup, başka insanlara bakıyordum. işin ilginci, bu yaptıklarımın yanlış olduğunu da içten içe biliyordum.

Sıradan kişi ön yargılar; Şu kıyafetlere bak Amerikan özentisi seni.
    Bol giyimli kişi cevap verir; Peki kardeşim olaya bir de şöyle bakalım. Doğru, dediğin gibi ben bu giyimi başkalarından gördüm ve çok hoşuma gitti, kişilik özelliklerimi yansıttığını düşündüm ve böyle giyiniyorum. Yani bu benim yaptığımın ismi özentilik değil model almadır. Şimdi sen bana cevap ver kardeşim; Saçlarını gayet güzel taramışsın, yakışıklı olmuşsun hani ama sorarım sana, sen doğduğunda saçlarını taramayı biliyor muydun?
    Sıradan kişi cevaplar; Hayır bilmiyordum tabiî ki
    Bol giyimli kişi devam eder; O halde sen saçını taramayı çocukken babandan, ergenken ağabeylerinden öğrendin öyle değil mi?
    Sıradan kişi cevaplar; Evet öyle.
    Bol giyimli kişi devam eder; O halde sen de ‘’toplumun yakışıklı kesiminin’’ özentisisin?
    Sıradan kişi pert; Kem küm…
    Bol giyimli kişi devam eder; Telaşlanma sevgili kardeşim sen özenti falan değilsin, aynı şekilde ben de öyle değilim. Bu insan oğlunun öğrenerek donanımını arttırması ve öğrendiklerinden kendi kişilik özelliklerine uyanları yaşamına katmasıdır yani bunun adı ‘’Model almadır’’

yazan : teoman karadeniz

Yorum

inananımıyorum hocam benim yıllardır anlatmaya çalışıp da başaramadığımı yazmışsın.
      söylediklerinde kendimi buldum harfi harfine.
      Lütfen benle iletişime geç.

Yorum

kişilik gelişmeyi önler.
        kristal bilgi.

Yorum

Teşekkürler herkese..8 sene geçmiş aradan, vay be.

Yorum

İşleniyor...
          X