Merhabalar ben yeni üye oldum bu ilk açtığım konu
Bu site çok faydalı , çok güzel bilgiler edindim
Siz değerli psikoloji.gen.tr üyelerine bir sorum olacak
Ben uzun süredir internette psikoloji ile alakalı yazılar okurken yabancı psikoloji sitelerinde kişilik testleriyle karşılaştım.
Psikologların kullandığı söyleniyordu ve yaklaşık 200 sorudan oluşuyordu
Verdiğiniz cevaplara göre sonuçlar çıkıyordu tüm kişilik bozuklukları hakkında ( paranoid , borderline,antisosyal,şizoid vs )
Benim yaptıgım testlerde genelde antisosyal kişilik bozukluğu ve çekingen kişilik bozukluğu yüksek çıkıyordu.
İlk başta umursamadım güldüm geçtim ama 7-8 farklı yabancı siteden farklı farklı testler çözdüğümde sonuçlar hep aynıydı.
Farklı kişilere de bu testleri uyguladım ve çıkan sonuçlar farklıydı.
Bende bunları araştırmaya karar verdım.
Antisosyal kişilik bozuklugunda 12 belirti varsa en az 7-8 tanesi bana uyuyordu
Uyanlar:
Küçükken hayvanlara zarar verme
Düşünmeden ani hareketler ve doğabilecek sonuçlara karşı umursamazlık
Sinirlilik, saldırganlık ve şiddet uygulama
Güvenlik yada sorumluluk üstlenmek gibi konulara tamamiyle kayıtsız kalmak
Acıma duygusunun olmaması ( bu durum birşeye çok kızdığımda gözüm döner hiç birşeyi görmez gözüm fevri hareket ederim elime geçirirsem zarar veririm karşımdakine )
15 yaş öncesi davranış bozulugu tanısı koyulması ( 15 yas oncesı ustumu basımı yırtardım sınırlendıgımde evde kırmadıgım sey kalmazdı psikiyatrist antidepresan vermisti kullanmadım sonra kullanmaya karar verdım kısa bır sure sonra tekrar bıraktım )
Birşeye kızdıgım zaman karşımdakine zarar vermeden yada kendıme zarar vermeden duramamam
Geleceğe dönük planlar yapamama fevri hareketler
Empati yoksunlugu ( ailem hariç başkasına zarar geldiğinde en ufak bi tepki veremiyorum Empatim yoksunuyum diyemem ama ev hanemden biri rahatsızlansa uzulurum fakat baska bırıne bısey olsa elımde degıl hıc uzulemıyorum en cani videoları bile izleyebiliyorum yanımdakı arkadaslarım kusarken ben gülerek izliyordum bazı seyleri)
Psikologa gitmeyi düsündüm ama sonra korktum eger bu teshis konulursa ve herhangi bir rapor verilirse ilerde önüme sorun çıkartır diye
Görüşlerinizi rica ediyorum
Gülensurat
Bu site çok faydalı , çok güzel bilgiler edindim
Siz değerli psikoloji.gen.tr üyelerine bir sorum olacak
Ben uzun süredir internette psikoloji ile alakalı yazılar okurken yabancı psikoloji sitelerinde kişilik testleriyle karşılaştım.
Psikologların kullandığı söyleniyordu ve yaklaşık 200 sorudan oluşuyordu
Verdiğiniz cevaplara göre sonuçlar çıkıyordu tüm kişilik bozuklukları hakkında ( paranoid , borderline,antisosyal,şizoid vs )
Benim yaptıgım testlerde genelde antisosyal kişilik bozukluğu ve çekingen kişilik bozukluğu yüksek çıkıyordu.
İlk başta umursamadım güldüm geçtim ama 7-8 farklı yabancı siteden farklı farklı testler çözdüğümde sonuçlar hep aynıydı.
Farklı kişilere de bu testleri uyguladım ve çıkan sonuçlar farklıydı.
Bende bunları araştırmaya karar verdım.
Antisosyal kişilik bozuklugunda 12 belirti varsa en az 7-8 tanesi bana uyuyordu
Uyanlar:
Küçükken hayvanlara zarar verme
Düşünmeden ani hareketler ve doğabilecek sonuçlara karşı umursamazlık
Sinirlilik, saldırganlık ve şiddet uygulama
Güvenlik yada sorumluluk üstlenmek gibi konulara tamamiyle kayıtsız kalmak
Acıma duygusunun olmaması ( bu durum birşeye çok kızdığımda gözüm döner hiç birşeyi görmez gözüm fevri hareket ederim elime geçirirsem zarar veririm karşımdakine )
15 yaş öncesi davranış bozulugu tanısı koyulması ( 15 yas oncesı ustumu basımı yırtardım sınırlendıgımde evde kırmadıgım sey kalmazdı psikiyatrist antidepresan vermisti kullanmadım sonra kullanmaya karar verdım kısa bır sure sonra tekrar bıraktım )
Birşeye kızdıgım zaman karşımdakine zarar vermeden yada kendıme zarar vermeden duramamam
Geleceğe dönük planlar yapamama fevri hareketler
Empati yoksunlugu ( ailem hariç başkasına zarar geldiğinde en ufak bi tepki veremiyorum Empatim yoksunuyum diyemem ama ev hanemden biri rahatsızlansa uzulurum fakat baska bırıne bısey olsa elımde degıl hıc uzulemıyorum en cani videoları bile izleyebiliyorum yanımdakı arkadaslarım kusarken ben gülerek izliyordum bazı seyleri)
Psikologa gitmeyi düsündüm ama sonra korktum eger bu teshis konulursa ve herhangi bir rapor verilirse ilerde önüme sorun çıkartır diye
Görüşlerinizi rica ediyorum
Gülensurat

Biz seninle dün tanıştık ama gündem farklıydı.. İnternetten yaptığın testler kesin sonuçlar ya da tanı koymaya yeterli değil ama sen kendinde ters giden bir şey var diyosan mutlaka altından bir şey de çıkar! Doktora gittiğinde seni kimse mimlemiyor bu kaygıdan dolayı erteleme.. Git bir görün.. Yaptığın testeki uyanlar bölümüne baktım küçükken hayvanlara çocuklar zarar verebilir nedeni de hayvanların canlı olduğunu, canlarının yanacağını kestiremezler.. Oyuncaklarını çekiştirdiği gibi hayvanları da çekiştirerek oynalar.. somut dönemde olunduğu için ölüm gibi, duygu ve hisler gibi soyut kavramları algılayamazlar.. Kendini tanı koymanda bu yeterli olmasın. Neyse kardeşim, git görün içini rahatlat , tekrardan hoşgeldin
Yorum