Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Antisosyal Kişilik Bozukluğu ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Antisosyal Kişilik Bozukluğu ?

Merhabalar ben yeni üye oldum bu ilk açtığım konu
    Bu site çok faydalı , çok güzel bilgiler edindim
    Siz değerli psikoloji.gen.tr üyelerine bir sorum olacak
    Ben uzun süredir internette psikoloji ile alakalı yazılar okurken yabancı psikoloji sitelerinde kişilik testleriyle karşılaştım.
    Psikologların kullandığı söyleniyordu ve yaklaşık 200 sorudan oluşuyordu
    Verdiğiniz cevaplara göre sonuçlar çıkıyordu tüm kişilik bozuklukları hakkında ( paranoid , borderline,antisosyal,şizoid vs )
    Benim yaptıgım testlerde genelde antisosyal kişilik bozukluğu ve çekingen kişilik bozukluğu yüksek çıkıyordu.
    İlk başta umursamadım güldüm geçtim ama 7-8 farklı yabancı siteden farklı farklı testler çözdüğümde sonuçlar hep aynıydı.
    Farklı kişilere de bu testleri uyguladım ve çıkan sonuçlar farklıydı.
    Bende bunları araştırmaya karar verdım.
    Antisosyal kişilik bozuklugunda 12 belirti varsa en az 7-8 tanesi bana uyuyordu
    Uyanlar:
    Küçükken hayvanlara zarar verme
    Düşünmeden ani hareketler ve doğabilecek sonuçlara karşı umursamazlık
    Sinirlilik, saldırganlık ve şiddet uygulama
    Güvenlik yada sorumluluk üstlenmek gibi konulara tamamiyle kayıtsız kalmak
    Acıma duygusunun olmaması ( bu durum birşeye çok kızdığımda gözüm döner hiç birşeyi görmez gözüm fevri hareket ederim elime geçirirsem zarar veririm karşımdakine )
    15 yaş öncesi davranış bozulugu tanısı koyulması ( 15 yas oncesı ustumu basımı yırtardım sınırlendıgımde evde kırmadıgım sey kalmazdı psikiyatrist antidepresan vermisti kullanmadım sonra kullanmaya karar verdım kısa bır sure sonra tekrar bıraktım )
    Birşeye kızdıgım zaman karşımdakine zarar vermeden yada kendıme zarar vermeden duramamam
    Geleceğe dönük planlar yapamama fevri hareketler
    Empati yoksunlugu ( ailem hariç başkasına zarar geldiğinde en ufak bi tepki veremiyorum Empatim yoksunuyum diyemem ama ev hanemden biri rahatsızlansa uzulurum fakat baska bırıne bısey olsa elımde degıl hıc uzulemıyorum en cani videoları bile izleyebiliyorum yanımdakı arkadaslarım kusarken ben gülerek izliyordum bazı seyleri)
    Psikologa gitmeyi düsündüm ama sonra korktum eger bu teshis konulursa ve herhangi bir rapor verilirse ilerde önüme sorun çıkartır diye
    Görüşlerinizi rica ediyorum

Gülensurat

Baştan Çıkarma Sanatı - Alfa Erkek Locası

http://www.psikoloji.gen.tr/group.php?groupid=62

sonunda üye olabildin demek , hoşgeldin Biz seninle dün tanıştık ama gündem farklıydı.. İnternetten yaptığın testler kesin sonuçlar ya da tanı koymaya yeterli değil ama sen kendinde ters giden bir şey var diyosan mutlaka altından bir şey de çıkar! Doktora gittiğinde seni kimse mimlemiyor bu kaygıdan dolayı erteleme.. Git bir görün.. Yaptığın testeki uyanlar bölümüne baktım küçükken hayvanlara çocuklar zarar verebilir nedeni de hayvanların canlı olduğunu, canlarının yanacağını kestiremezler.. Oyuncaklarını çekiştirdiği gibi hayvanları da çekiştirerek oynalar.. somut dönemde olunduğu için ölüm gibi, duygu ve hisler gibi soyut kavramları algılayamazlar.. Kendini tanı koymanda bu yeterli olmasın. Neyse kardeşim, git görün içini rahatlat , tekrardan hoşgeldin
    ........

Yorum

Tesekkurler Sn.MorbId en sonunda üyeliğim onaylandı
      Ters giden şeyler küçüklüğümden beri var sülalemde zaten psikolojisi bozuk olmayan insan yok denecek kadar az bende küçükken yaşadıgım şeylerden dolayı tikler var ve kendımı bıldım bılelı bırseye zarar vermeden rahatlayamıyorum bunu yapmamak icin yeter dedım antidepresanda kullandım ama sonunda bir takım sorunlar yuzunden bıraktım. Küçükken hiç unutmam dayıoğlu ve bir arkadaşı bizim evde atari ( ) oynarken benı kızdırmıslardı bıçakla saldırmıstım kapıyı ustume kapatıp annemı cagırmıslardı zor saknılesmıstım kendımı bıldım bılelı agresıf sıddet ıcerısınde bı ınsanım ilerideki yasamımı etkılememesını hıssedıyorum bu kısılık bozukluguna sahıp olan ınsanlar genelde hapıste olurlarmıs davranıslarından dolayı ben kucuklugumden beri asırı sıddet ve her turlu belaya bulasmama ragmen bı sekılde allah korudu basıma bı ıs gelmedı suanlık sadece 1 tane mahkemem var ve antisosyaller hakkında neden " hapishaneler bunlarla doludur " diye yazıldıgını cok ıyı anlayabılıyorum fevrı davranıslar ve baskalarının hakkını veya duyguları bı anlık sınırle umursayamamak kendını frenleyememek...
      Yorumun ıcın cok tsekkur ederım .
      Bu arada ıskence yaptıgım o kaplumbağa benı affedebılırmı bılmıyorum
      Saygılar

Yorum

hapse girmek istemiyorsan ilaç kullanmalısın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gulensurat View Post
          Tesekkurler Sn.MorbId en sonunda üyeliğim onaylandı
          Ters giden şeyler küçüklüğümden beri var sülalemde zaten psikolojisi bozuk olmayan insan yok denecek kadar az bende küçükken yaşadıgım şeylerden dolayı tikler var ve kendımı bıldım bılelı bırseye zarar vermeden rahatlayamıyorum bunu yapmamak icin yeter dedım antidepresanda kullandım ama sonunda bir takım sorunlar yuzunden bıraktım. Küçükken hiç unutmam dayıoğlu ve bir arkadaşı bizim evde atari ( ) oynarken benı kızdırmıslardı bıçakla saldırmıstım kapıyı ustume kapatıp annemı cagırmıslardı zor saknılesmıstım kendımı bıldım bılelı agresıf sıddet ıcerısınde bı ınsanım ilerideki yasamımı etkılememesını hıssedıyorum bu kısılık bozukluguna sahıp olan ınsanlar genelde hapıste olurlarmıs davranıslarından dolayı ben kucuklugumden beri asırı sıddet ve her turlu belaya bulasmama ragmen bı sekılde allah korudu basıma bı ıs gelmedı suanlık sadece 1 tane mahkemem var ve antisosyaller hakkında neden " hapishaneler bunlarla doludur " diye yazıldıgını cok ıyı anlayabılıyorum fevrı davranıslar ve baskalarının hakkını veya duyguları bı anlık sınırle umursayamamak kendını frenleyememek...
          Yorumun ıcın cok tsekkur ederım .
          Bu arada ıskence yaptıgım o kaplumbağa benı affedebılırmı bılmıyorum
          Saygılar
          Ilk mesajindan sonra bunlari yazmana inan senin adina sevindim.Allah seni bir sekilde korumus ...neyse nelerin olup bittiginin farkinda olman güzel.Belki yasinla ilgilidir...yas ilerledikce insan duruluyor ya...

Kendini kontrol altina alman lazim sinirlilik falan evet hapishane dolu.

Yorum

.................
            Last edited by hale46; 04-07-2015, 05:05 AM.

Yorum

Profesyonel bir tedavi almak şart oldu. Hem kendimize hem karşımızdakine zarar vere vere bi arpa boyu yol gidemedik.
              Yorumlarınız ıcın tesekkur edıyorum

Yorum

Tekrar hoşgeldin Gulensurat,sorunun çözülmesine sevindim...Küçükken bende hayvanlara zarar vermişliğim oldu,özellikle kedilerle ve karıncalarla.Küçükken onların canını acımıcağını düşünüp taş atardım ama çocuk aklımda kestiremiyordum.Şimdi ise hayvanlara sevgiyle yaklaşıyorum.Neyse senin sorunun öfkeni kontrol edememen.Gerçekten kötü birşey.Bir arkadaşımda rastladım bende,sinirlendiğinde insanı affetmez,canını fena yakar.Bu sorunun gelecekte hayatına olumsuz bir etki yaratmaması için nefret,sinir,şiddet duygusunu kontrol etmen lazım.Doktora gitmelisin,ne olursa olsun korkma,geçecek çabalayacaksın.O kadar şey olmuş,yinede Allah seni korumuş.Allah'a da dua edersen içindeki öfken daha da diner eminim.Ayrıca bende internetten testlere baktım,sonuç bazılarında obsesif kompulsif bozukluğu hafif ,bazılarında orta derece çıktı ama sonuçlardan pek net birşey çıkmıyor,fazla ilgilenme.Tekrar geçmiş olsun.

Yorum

Tesekkurler Sn.Bülbül

Yorum

Birkac haftadir bu siteye bakiyorum fakat ilk kez beni oldukca rahatsiz eden bir konuya denk geldim. Cevaplara (ozellikle profesyonel uyenin cevabi) oncelikle cok sasirdigimi belirteyim.
                    Başkalarına karşı acıma duygun yoksa korkma . Acima duygusu olmadigi gibi korku duygusu da olmaz boylelerinde Benim eski erkek arkadaşımda böyle biriydi hayatımı mahvetti . Yüzden fazla ceza dosyası var . İçeri girdi çıktı . Ama sapasağlam hala . Grip bile olmuyor’ toplumda kaos yaratan birinin hastalanmamasi, saglam bunyeye sahip olmasinin konuyla ne alakasi var?
                    ‘Iskence ettigim kablumbaga beni af edebilir mi’? derken kesinlikle pismanlik, herhangi bir uzuntu yasamadigin ortada…ustelik bu cumlenin sonuna gulumseme isareti koymussun! Nesi komik bunun? Bir canlinin aci cekmesi ne ifade ediyor sana? Buyuk bir ihtimalle hicbir sey!
                    Sen ciddi olarak rahatsizsin, biran evvel isin uzmanina gorunmen gerekir… buyuk bir ihtimalle hakkinda anti-sosyal davranis bozuklugu teshisi koyacaktir, yani cok da yanilmis degilsin. Onunde uzun bir kriminal dosyanin uzandigini goremeyecek kadar gunluk yasiyorsun. Ha bu arada sans da bir yere kadar hatirlatayim ve ne yazik ki yaptiklarinin en yakindaki insanlara neler yasattigini hicbir zaman idrak edemeyeceksin, cunku empati gibi en insani duygudan yoksunsun.
                    Tedavi var mi? ha burada sorun yasiyoruz iste, tedavinin basarili olma sansi 4. asama kanser hastalarina es desem cok da yanilmis olmam. Isin uzmanina gorunup ilaclarini guzelce kullan bu sayede etrafindaki insanlar rahat bir soluk alir. Diyecegim su ki sen degilde, etrafindaki insanlarin ruh sagligi daha onemli.
                    Sana cevap verenlere bir iki lafim olacak, gercekten durumun farkinda mi degilsiniz? yoksa boyle seyleri hafife almak hatta sempatik davranmak normal mi geliyor sizlere? Unutmayin buraya yazan herkese yardimci olamazsiniz, ozelliklede durumu ciddiyse bu kisinin.
                    Zaten yazan kisi de ic slklntlslnin gidermek icin yazmistir, gercek derdi iyilesmek olsa pskiyatristin verdigi ilaci kullanirdi. Niyet ve samimiyet cok onemlidir.
                    Psikologa gitmeyi düsündüm ama sonra korktum eger bu teshis konulursa ve herhangi bir rapor verilirse ilerde önüme sorun çıkartır diye’
                    Hic merak etme rapor olsa da olmasada sen kendi basini dertten derde sokmayi gayet iyi basaracaksin…
                    Allah yanindakiler bol bol sabir versin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: poetika View Post
                      Birkac haftadir bu siteye bakiyorum fakat ilk kez beni oldukca rahatsiz eden bir konuya denk geldim. Cevaplara (ozellikle profesyonel uyenin cevabi) oncelikle cok sasirdigimi belirteyim.
                      Başkalarına karşı acıma duygun yoksa korkma . Acima duygusu olmadigi gibi korku duygusu da olmaz boylelerinde Benim eski erkek arkadaşımda böyle biriydi hayatımı mahvetti . Yüzden fazla ceza dosyası var . İçeri girdi çıktı . Ama sapasağlam hala . Grip bile olmuyor’ toplumda kaos yaratan birinin hastalanmamasi, saglam bunyeye sahip olmasinin konuyla ne alakasi var?
                      ‘Iskence ettigim kablumbaga beni af edebilir mi’? derken kesinlikle pismanlik, herhangi bir uzuntu yasamadigin ortada…ustelik bu cumlenin sonuna gulumseme isareti koymussun! Nesi komik bunun? Bir canlinin aci cekmesi ne ifade ediyor sana? Buyuk bir ihtimalle hicbir sey!
                      Sen ciddi olarak rahatsizsin, biran evvel isin uzmanina gorunmen gerekir… buyuk bir ihtimalle hakkinda anti-sosyal davranis bozuklugu teshisi koyacaktir, yani cok da yanilmis degilsin. Onunde uzun bir kriminal dosyanin uzandigini goremeyecek kadar gunluk yasiyorsun. Ha bu arada sans da bir yere kadar hatirlatayim ve ne yazik ki yaptiklarinin en yakindaki insanlara neler yasattigini hicbir zaman idrak edemeyeceksin, cunku empati gibi en insani duygudan yoksunsun.
                      Tedavi var mi? ha burada sorun yasiyoruz iste, tedavinin basarili olma sansi 4. asama kanser hastalarina es desem cok da yanilmis olmam. Isin uzmanina gorunup ilaclarini guzelce kullan bu sayede etrafindaki insanlar rahat bir soluk alir. Diyecegim su ki sen degilde, etrafindaki insanlarin ruh sagligi daha onemli.
                      Sana cevap verenlere bir iki lafim olacak, gercekten durumun farkinda mi degilsiniz? yoksa boyle seyleri hafife almak hatta sempatik davranmak normal mi geliyor sizlere? Unutmayin buraya yazan herkese yardimci olamazsiniz, ozelliklede durumu ciddiyse bu kisinin.
                      Zaten yazan kisi de ic slklntlslnin gidermek icin yazmistir, gercek derdi iyilesmek olsa pskiyatristin verdigi ilaci kullanirdi. Niyet ve samimiyet cok onemlidir.
                      Psikologa gitmeyi düsündüm ama sonra korktum eger bu teshis konulursa ve herhangi bir rapor verilirse ilerde önüme sorun çıkartır diye’
                      Hic merak etme rapor olsa da olmasada sen kendi basini dertten derde sokmayi gayet iyi basaracaksin…
                      Allah yanindakiler bol bol sabir versin
                      Kardesım actıgım konuda herkesın verdiği cevaba saygı duyarım fakat isin ucu hakarete vararsa ayrıdır.

"Zaten yazan kisi de ic slklntlslnin gidermek icin yazmistir, gercek derdi iyilesmek olsa pskiyatristin verdigi ilaci kullanirdi. Niyet ve samimiyet cok onemlidir."

demişsin. 14-15 yas arası doktorun bana verdiği ilacı içmedim doğrudur.Önce bana ailem tarafından gizlice içirildi , sonra durumu kabullenip içmeye başladım.Tabi antidepresanın prospektüsünde " 20 yaş altındaki kişilerde bu antidepresanın yan etkilerinden birinin intihar girişimi olabileceği " söyleniyorsa ve bende bunu okumadan önce bu duruma yeltenmişsem bunu okuduktan sonra tabi ki içmem.

"Hic merak etme rapor olsa da olmasada sen kendi basini dertten derde sokmayi gayet iyi basaracaksin…
                      Allah yanindakiler bol bol sabir versin"

Güzel önerilerin ve temennilerin için çok teşekkürler (!)

Yorum

acımak, utanmak gibi 2. nci türden duygular direkt kültürle bağlantılıdırlar. çekirdek aile yoluyla öğrenilen bir kavramdır. tıpkı cesaret gibi. korku ve saldırı bizimle beraber doğan kavramlardır. okudum yazınızı. düşünün üzerinde.

edit: kelime düzeni

Yorum

Teşekkürler cevabın için

Yorum

Ben kimseye hakaret etmedim. Gercekleri soylemek ne zamandan beri hakaret sayiliyor?
                            Verilen ilaci icmemeni anlarim fakat anlamadigim bunu doktorunla konusup farkli bir ilac neden istemedin? Eger ictenlikle iyilesmek isteseydin bu konu uzerinde dururdun. Davranis bozuklugu teshisi konulmus internette arastirmak yerine bir baska psikolog yada psikiyatriste gorunmen daha mantikli (mantikli dusunme demisken bunu ne kadar basarabiliyorsun? Yazdilarindan cikardigim kadariyla pek beceremiyorsun gibi) degil mi? Kaldi ki ailen basta ilaci gizlice vermis yani icmeyi gonullu olarak kabul etmemissin. Ailen zorlamis.
                            Sinirlendiginde evdeki esyalara zarar verdiginde bunun diger aile uyeleri uzerinde nasil etki yaptigini, yarattigin kaosun yikiciligini gorebiliyor musun? Buyuk ihtimalle hayir. Ailen disinda kimseye uzulmedigini soylerken ne kadar samimisin? Kendinle ne kadar celistiginin farkinda misin?
                            Temennim yakinindaki insanlar icindi, seninle ilgili soylediklerim ise muneccim olmaya gerek yok ustelik gorunen koy kilavuz istemez…
                            Bilimadamlari insan beynini cozup cesitli ruh hastaliklari, kisilik bozuklugu ile ilgili daha cok bilgi edinip, tedavi yontemleri bulunur ve bu tedavi yontemi basariyla sonuclanirsa ancak o zaman fikrimi degistirebilirim.
                            Umarim o tarih yakindadir.

Yorum

Ben senın tepkıne anlam veremedım.Veya anlatmak istediklerine.
                              Burda çoğu insan birbiriyle aynı psikolojik sorunları , hastalıkları yaşamakta,birbirlerinden bilgi alıp bir çözüm yolu aramakta.
                              Ne zamandan beri burada birşeyle ilgili soru sormak suç sayıldı,sert cevaplar verilmeye başlandı orasını bilemem.
                              Etrafımdaki yıkıcılığın farkındayım , çözüm aramaktayım ,çok sıkıntı çektik bunları düzeltmeye uğraşmaktayım.
                              Eleştiri dediğin yıkıcı değil yapıcı olur.Seninki eleştiriyi de aşmış bulunmakta.
                              Uslübuna dikkat edersen sevinirim, bu üslubla konusmaya devam edeceksen açtığım konuya yorum atmazsan memnun olurum.
                              Saygılar

Yorum

İşleniyor...
                              X