Bende bir baba var yeryuzunde eşi var mı bilmiyorum. Abisi ne yani amcam olacak insana karşı asiri zaafı var. Ben kendimi bildim bileli ortak is yaparlar babam hep hakkını yedirir kendince mantıklı bişey bulur ve amcamla calismaya devam eder amca çocuklarım lüks içinde yaşar her ay tatile gider babam bizi hiç düşünmez söylediğimizde bağıra çağırır geçiştirir. Amcama son olarak karşılıksız 1.000.000 tl lik arsasının yarisini verdi, açıklaması da o da başka yerdeki yaklaşık 1.000.000 tl lik arsanin yarısını verecekti. 1 buçuk sen oldu her gün al diyoruz bizle kavga ediyo ben bilmiyo muyum malımi almayi diyor kaç sefer birbirmize girdik oturduk baristik bu hafta alacam dedi kurana el bastırdık yine 1 hafta geçti o günden beri. Açıklaması da şu: işimiz vardı bi türlü gidemedik. Baba diyorum bişey mi var bak vermiyomu yok diyo bağırıyor lafı değişiyor. Amcamla hala ortak is yapıyorlar eve para gelmiyor amcamlar tatile gidiyor en son eve geliyor diyorki ben zaten azar azar hakkımı almıştım param kalmadı onda diyor. Annemle akıl almaz savaşlar verdik, aylarca sessiz kaldık olmadı destek verdik olmadı her gün kavga ettik olmadı ne yapacağımızı şaşırdık artık bu insanla yasanmaz hal aldı ama ben annemin ve kardeşimin hakkı olan mulkleri yedirmeyi dusunmuyorum ne gibi yollar izleyebilirim artık yanlış bişey yapmaktan korkuyorum hayat zindan oldu
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Böyle bir babaya nasıl davranmalı
Collapse
X
-
Biraz tuzluya mâl olabilir ama(100-400 tl arası) danışmanlık ücreti hazırlayıp bir avukata başvurun. Gerekli bilgileri alın. Trilyonluk arazilerden bahsediyorsun, atıyorum işte avukata dersin ki payıma düşeni kurtarabilirsen sana %3 %5 vs. pay vereceğim. Eğer babanızın imzaladığı bir belge vs. yoksa, arazi bir vasiyet vs. gibi bir bildiri ile paylaştırılmadıysa hakkınızı almanız büyük olasılık. Ayrıca af edersin diyerek söylüyorum ama, babana akli dengesi yerinde değildir raporu alabilirseniz hakları size geçmiş olur yani babanıza gerek kalmadan kendi adınıza ve anne-kardeş adınıza dava açabilirsiniz...
-
Bu dediğiniz olasılık babam kazık yediğini kabul ettiği seçeneği düşündüğümüzde sanırım. İlk dediğiniz şey "Eğer babanızın imzaladığı bir belge vs. yoksa, arazi bir vasiyet vs. gibi bir bildiri ile paylaştırılmadıysa hakkınızı almanız büyük olasılık." bunu biraz açıklar mısınız?Orjinal yazı sahibi: dnm2451 View PostBiraz tuzluya mâl olabilir ama(100-400 tl arası) danışmanlık ücreti hazırlayıp bir avukata başvurun. Gerekli bilgileri alın. Trilyonluk arazilerden bahsediyorsun, atıyorum işte avukata dersin ki payıma düşeni kurtarabilirsen sana %3 %5 vs. pay vereceğim. Eğer babanızın imzaladığı bir belge vs. yoksa, arazi bir vasiyet vs. gibi bir bildiri ile paylaştırılmadıysa hakkınızı almanız büyük olasılık. Ayrıca af edersin diyerek söylüyorum ama, babana akli dengesi yerinde değildir raporu alabilirseniz hakları size geçmiş olur yani babanıza gerek kalmadan kendi adınıza ve anne-kardeş adınıza dava açabilirsiniz...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Chaoss.. View Post
Bu dediğiniz olasılık babam kazık yediğini kabul ettiği seçeneği düşündüğümüzde sanırım. İlk dediğiniz şey "Eğer babanızın imzaladığı bir belge vs. yoksa, arazi bir vasiyet vs. gibi bir bildiri ile paylaştırılmadıysa hakkınızı almanız büyük olasılık." bunu biraz açıklar mısınız?
Hani klasik stv filmlerinde olur ya
Günahını da almak gibi oluyor MİSALEN diyorum ha,
babanıza bir mirastan feragat ettiğine dair yani haklarından vazgeçtiğine dair bir belge imzalatırsa(bildiğim kadarı ile noter onayı ister), hiçbir hak talep edemezsiniz. Bir şeylere imza atarken dikkat etsin, noter onayında da cambazlık yapabilenler oluyor ki meblalar baya büyük...
Yani babanız resmi bir evrak ile hakkına düşenlerden vazgeçtiğini beyan etmemiş ise, ilgili mahkemelere dava açıp mal paylaşımında bulunulabiliyor. Tabi bu arada sormadım ama arsalar mirastır diye düşünerekk yazdım ben.
Dediğim gibi, siz bi soruşturun etrafa ve sağlamından avukat bulun. En net cevabı ondan alırsınız. Zaten kurtarılan paradan kâr payı da vereceğinizi söylerseniz ve kurtarma ihtimali varsa büyük ihtimal söke söke alır avukat onu...
Yorum

Yorum