Duyuru

Collapse
No announcement yet.

asosyallik, utangaçlık, içine kapanıklılık ...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• asosyallik, utangaçlık, içine kapanıklılık ...

ben hep böyle kalacağım sanırım hep bişeylerden çekinerek, insanlardan kaçarak..
    o yüzden hep aynı şeyleri yapıyorum bir farklılık olmasın hayatımda ben ona ayak uyduramam kendimi çekme isteği içine girerim. bir toplulukta bulunmayayım bulunursam herkesten farklı görüneceğimi biliyorum çünkü konuşmasını bilmem. söz sahibi olamam olsam dahi kesinlikle yanlış ifadeler kullanmışımdır anlaşılmam geri çevrilirim önemsizdir sözler ve bir daha bu korkuyla o ortama girdiğimde tek kelime etmem düşüncelerim içimdedir.kendime hemen hemen benim gibi arkadaşlar seçerim beni daha iyi anlacağını düşünürüm belki de. ya da beni kalabalık ortamlara itmeyecek biri işte..
    yazma işinde gayet iyiyim diye düşünüyorum (messengerda, forumlarda) ama yüzyüze geldiğimde tamamen yüzüne bakarak konuşamam mutlaka bişeylerle uğraşmalıyım telaşa veririm kendimi ve konuşma bittiğinde rahatlarım ama bir yandan da nasıl rezalet bir konuşma geçirdiğimi düşünürüm.. çok düşünürüm.. yürüyüşüm bile anormal dik durmam çoğu zaman kendime güvensizliğimi gösterir bu ama elimde değil.. dik yürürsem dikkat çekeceğimi düşünürüm benim için normal olan bişey değildir dik yürümek .. gülüşlerim de yapmacıktır. o şeye gülmek istemem ama karşımdakinin alınmaması için gülmeliyim o yüzden hep yapmacıktır. yalnızlığa bayılırım ama bazen arkadaşa ihtiyacım olur buna her zaman çok şaşırmışımdır.. sanki kendi hayatımı yaşamıyor gibiyim . kendimi dışarı çıkarmak istiyorum ama olmuyor işte içimdekileri rahatca söylemek istiyorum gerçekçi gülmek, dik yürümek, birinin yüzüne gözlerine bakarak konuşmak istiyorum ama yapamıyorum deniyorum konuşmayı konu açmayı .. bu saatten sonra da değişmenin bir anlamı da yok zaten herkes sessiz biliyor söylediklerim önemsiz geliyor birine bişey dediğimde . zaten değişeceğimi de sanmıyorum. üstelik bazen çok seviyorum bu halimi farklı olduğumu gösteriyor iyi bişey gibi düşünüyorum ama sapına kadar iğrenç bişey ....

offff... bir of çeksek karşıki dağlar yıkılacak. al benden de o kadar... Sen yine yazmada iyiymişsin. ben onu da yapamıyorum.

Yorum

Kardeşim -abicim.Bu konuyu ben acmak istiyordum.cünkü bnm yaşadıklarımın aynısını anlatmışsın resmen :S.
      herşeyden ve herkezden çekinerek yaşıyorum cogunlukla ama benimki biras deggişik.bu her neyse 1 gelip bir gidiyor.1 gün iyi 1 gün kötü 1 hafta en iyi ortamın kralı diger hafta en gereksiz rezil adam gibi hissediyorum ki dolayısıyla da böyle görünüyorum dışarıdan.
      bunu önceleri herkese anlatırdım .kimsede bir çözüm bulamazdı ki bulmayı bırak benimle dalga gecerlerdi hep.
      şu 3-4 aydır okudugum kişisel gelişim kitapları ne yalan söliyim bende büyük izler bıraktı.
      eskiden her gün böyle hissederken şimdi arada parlıyorum.ve bu kötü hissetme sürecini azalttım.ama bitiremiyorum.
      ne kadar sacma bişey .toplumda binlerce şerefsiz namussuz arsız hırsız züppe insan varken sanki toplum bizi yargılıyacak gibi geliyor.
      aslında böyle olmasını saglayan biziz.nasıl düşünürsek kendimizi nasıl görürsek toplum da bizi öyle görüyor.
      ben bu sorunun altında ne buldum biliyormusun abicim.herşeyde mükemmeliyetcilik aramamız.
      herşey mükemmel olacak diye birşey yok.herkezle anlaşmak zorunda degiliz.kimse bizi zorla sevmek zorunda degil bizde kimse nin menfaati için kendimizden birşeyler veremeyiz.
      ben böyle düşünüyorum.ama cok zor bir durum .18 yaşındayım bu konuda tedavi görmek istiyorum.aileme söyleyemiyorum insana saçma sapan bir utangaclık ta geriyor.
      ....Engeller Takılmak İçin Değil,Aşılmak İçindir....

Yorum

nasıl yendigini ögrenebilirmiyim
        bu sosyal fobi mi oluyor ??anlattıklarım ?

Yorum

bak kardeş sana tek bişey sölücem..ben cogu seyi düzeltemedim ama tek bişeyi düzelttim..herkesten nefret etmek..
          bunu düzeltirsen biras daha rahatlarsın..ben daha rahatım.yinede bitiremedim bu hastalıgı..ama herkesten nefret edipte onlara o degeri vermiyorum.cünkü nefret etigin kişiler nefretinden daha degersiz oluyor

Yorum

merhaba arkadaşlar.ben aranızda yeniyim.megalaz ın dediklerine katılıyorum.aslında böyle olmamızı sağlayan biziz...herkes herkezi sevmek zorunda değil...

Yorum

evet psikolok işi kesin olmalı ama gurbetteyim ve oralara ayı
              racak maddiyatım yok..ailemin yanına döndügümde olacak büyük ihtimal..
              ama ben bu sene yenmek istiyorum.başlamısken bitireyim bayaa yol aldıgımı düşünüyorum..
              şu anda tek sorun ani iniş cıkışlar oluyor..buda ikiye ayrılıyor bende..
              mesela:
              1 gün herşey iyi gidiyor diger gün kötü hiçbirşey moralimi bozamıyor..ama uyuyup uyanınca herşey tersine dönebiliyor..(bu birinci durum)

herşey iyi gidiyor bir insanlar karşılaşana dek veya anlamadıgım bir sebeble ezik gibi hissediyorum..tüm konusmam tavrım değişiyor.bir anda değişebiliyor..bu özellikle evde oluyor.ki bunun en büyük sebebi de kendi evimde degilim.akrabalarımda kalıyorum.onların tavırları canımı sıkıyor sıgıntı gibi hissetmek ten oluyor bunlar...(buda ikinci durum)

Yorum

Öfkelenin herkese ve her şeye karşı, kimseye değer vermeyin. Ben bu sayede yendim.

Yorum

yalnız değilsin bunu unutma.. :tinysmile_cry_t4:

Yorum

yalnız kalabilmek belki biraz kendini dinlemek ,dinlenmek her insanın ihtiyacı olan bir durumdur . ancak bazıları yalnız kalamaz sürekli birileriyle takılma ihityacı hissederler etraflarında birilerinin olması onların yaşamını daha katlanılabilir kılıyordur belkide.. bence insan yalnız kalabilmenin, tekkende birşeyler yapabilmenin ve tek kalmaktan zevk alabilmeninde bir meziyet olduğunu bilmelidir.illaki bu durum sürekli olmayacak sürekli hale gelirse sorun var demektir,bazen kişi buna anlam veremez bazende farkındadır ama birşey yapamıyorum düşüncesiyle zihninin gerilerine itmeye çalışır.bu durumun derecesi herkeste aynı olmayabilir kimisi okuduğu kitaplardan öğrendikleri ile bunu aşabilirken kimi yardım almadan aşamaz.maddi durum elbetteki yardıma elvermeyebilir. ancak sürekli bu durumla içi içe yaşamaktansa bunun sıkıntısını çekmektense yardım almak için elden geldiğince imkanları zorlamak gerekir. bir psikolog bence bu konuda çok yardımcı olabilir haftada bir görüşmeye gidilmesede 15 günde bir yada ayda bir bilemiyorum durumunun elverdiği şekilde süreci ayarlayabildiğinde hiçbirşey yapmamaktansa yavaş yavaş birşeyler yapabilmek bence çok önemli.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: labirent View Post
                      yalnız kalabilmek belki biraz kendini dinlemek ,dinlenmek her insanın ihtiyacı olan bir durumdur . ancak bazıları yalnız kalamaz sürekli birileriyle takılma ihityacı hissederler etraflarında birilerinin olması onların yaşamını daha katlanılabilir kılıyordur belkide.. bence insan yalnız kalabilmenin, tekkende birşeyler yapabilmenin ve tek kalmaktan zevk alabilmeninde bir meziyet olduğunu bilmelidir.illaki bu durum sürekli olmayacak sürekli hale gelirse sorun var demektir,bazen kişi buna anlam veremez bazende farkındadır ama birşey yapamıyorum düşüncesiyle zihninin gerilerine itmeye çalışır.bu durumun derecesi herkeste aynı olmayabilir kimisi okuduğu kitaplardan öğrendikleri ile bunu aşabilirken kimi yardım almadan aşamaz.maddi durum elbetteki yardıma elvermeyebilir. ancak sürekli bu durumla içi içe yaşamaktansa bunun sıkıntısını çekmektense yardım almak için elden geldiğince imkanları zorlamak gerekir. bir psikolog bence bu konuda çok yardımcı olabilir haftada bir görüşmeye gidilmesede 15 günde bir yada ayda bir bilemiyorum durumunun elverdiği şekilde süreci ayarlayabildiğinde hiçbirşey yapmamaktansa yavaş yavaş birşeyler yapabilmek bence çok önemli.
                      Bende sekiz yildir cesitli sebeplerden dolayi icime kapandim ve bende bir sosyal fobi olustu. Bir kac aydir terapi görmekteyim ancak cok fazla faydasi oldugunu sanmiyotum acikcasi. Yalnizlikta bir yere kadar yani, belli bir yerden sonra kaldiramiyor insan, yalnizligi, arkadassizligi. Ama isin en kötu tarafi hic birsey yapamama duygusuyla karsi karsiya kalmak. O zaman insanin aklindan en kötu ve en karanlik dusunceler geciyor maalesef, ustelik genc oldugunuz zaman, gencliginizi heba ettiginizi dusunursunuz hep. Ben sahsen artik bu durumdan sikildim ve ne yapabilecegimi hic bilmiyorum. 23 yasindayim ve her günüm iskence gibi.
                      Sizce neler yapabilirim?

Yorum

İşleniyor...
                      X