Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sigarayı Bırakmak İstiyorum ama Yapamıyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: anksiyete2004 View Post
    sigarayı bıraktırma konusunda dünya çapında iddaalı ve başarılı bir isim var. adı ALLEN CARR. seanslar düzenleyip sigarayı bıraktırıyorlarmış.google da aratırsanız görürsünüz. onun bir kitabı da var yazmış olduğu, ben internetten indirdim bir kısmını okudum çok doğru tesbitlerde bulunmuş.

benim şuan aklımda kaldığı kadarıyla kitabındaki şeylerden bahsedeyim. sigarayı bırakmanın zorluğunu zamanında bilinç altına yerleşmiş yanlış düşüncelere bağlıyor.sigaranın kısa sürede bağımlılık yapan kuvvetli bir uyuşturucu olduğunu, sigara içenlerin bir tür uyuşturucu bağımlısı olduğunu söylüyor. aslında kimse sigara içmekten zevk almıyormuş.buna ben hiç inanmamıştım sigaradan müthiş zevk aldığımı düşünüyordum ama daha sonra ikna oldum. çünkü diyor ki; eğer sigaradan zevk alsaydık içtiğimiz ilk sigaradan zevk alırdık, öksürüp tiksinmezdik. gibi ince ince noktalardan bahsediyor. benim burda 3-5 satırla ifade edebileceğim bu kadar ama kitapta çok daha fazlası var.faydalı olabileceğini düşünüyorum bunu e-book olarak indirebilirsiniz isterseniz.
    elimde sigara ile yazıyorum bunları.. 2 sene... 21 mart da sigarayı bıraktım ve 2 sene dolmak üzere... bu aralar hem tiksiniyorum dumanından ve kendisinden ama alkollüyken de alınmamazlık zor oluyor cidden...
    adam haklı olabilir aslında... ben belkide bilinç altımda sigara ile başka olayları insanları eşleştiryorum ve sonrasında aslında kendime acı çektiriyorum...
    Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

zyban adinda antideprassan sigarayi birakmak icin kullaniliyormus kesin biraktiriyormus ama intihari tetikliyebiliyormus doktor kontrolunde kullanmak lazim galiba
      umut34 ilaclar hakkinda bize bilgi verebilir herhalde

Yorum

Allen Carr bıraktırma seansına gittim ama bırakamadım maalesef.
        Bırakamadığım için paramı iade ettiler en azından.

Yorum

Yakın zamanda bir gazla bırakacam dedim. "Ne gereği var", "hayatım şu anda güzel artık eskisi gibi ihtiyaç duymuyorum sigaraya", "sağlıksal sorunları yaşamadan bırakmak en mantıklısı" gibi içsel düşüncelerle bırakmayı düşündüm ve tamamen istedim ama paket almadım. Bıraktım düşüncelerime başlar başlamaz daha önceden aldığım tadı hoşuma gitmeyen sigara paketleri vardı: bu sefer onlardan devam..

Şu anda sigara içmek hoşuma gitmese de "Ohh iyiki birbirimizden ayrılmadık" modundayım sigaramla.. ve haliyle daha da arttırdım. Ne yapacağımı, size ne soracağımı da bilmiyorum? Ama şunu biliyorum ki kitap okuyarak, seanslara katılarak sigarayı bırakmam zor benim için. Bunun zararlı olduğunu tabiki biliyorum ama iç sıkıntılarımı sigarayla yenemeyeceğimi kendime gösteremiyorum.

Yorum

sigaraya yüklenilen anlamlar varmış.. sigara bırakmak bu sebeple psikolojik danışmayla olabilir diye düşünüyorum ama sadece düşünüyoeum.. bende bırakmak istedim ama olmadu bir kere bıraktım ondada zaten 8 ay sonra başladım ne bileyim zor iş..

Yorum

Merhaba,
              Ben 10 yildir sigara iciyorum, uzun zamandir birakmak icin cabaliyorum...Sigarayi birakmak icin yaptigim en ciddi girisim sigarayi birakma haplarindan kullanmamdi ama malesef ise yaramadilar. Baslangicta bu haplar bana cok iyi geldi cunku hem sigara icme istegimi azaltti hem de psikolojik acidan beni birakmaya iyi hazirladi amma ve lakin ilk iki haftadan sonra beni tam anlamiyla depresyona soktular, bunun haricinde cildim ilaca inanilmaz bir reaksiyon gosterdi ve malesef ilaci birakmak zorunda kaldim. Nikotin banti ve sakizi gibi birseyler denemedim aslinda denemeyi de dusunmuyorum cunku benim bagimlilik seviyem icin malesef bu cozumler biraz zayif kaliyor. Suan hala birakmak icin cabaliyorum. Sanirim en etkili yontem once psikolojik olarak kendimizi sigarasiz yasamaya hazirlamak sonra da dogru zamani yakalayip harakete gecmek. Sigarayi birakmak isteyen herkese kolayliklar diliyorum!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lagrima View Post
                sigaraya yüklenilen anlamlar varmış.. sigara bırakmak bu sebeple psikolojik danışmayla olabilir diye düşünüyorum ama sadece düşünüyoeum.. bende bırakmak istedim ama olmadu bir kere bıraktım ondada zaten 8 ay sonra başladım ne bileyim zor iş..
                Bence de en iyisi psikolojik destekle bırakmak...Benim annem çok içerdi sigara, pek tavsiye edilmiyor ama hipnoz seansına gitti ve bir daha hiç içmedi...

Yorum

Bende 14 yıldır içiyorum paket olarak 10 on yıldır çok istiyorum sigarayı bırakmayı ama korkuyorum sanki herşey b,t,cek herşeyden soyutlanıcam gibi dün karar vermiştim bugün itibariyle sigara içmeyecektim ama sabah kalkmak işe gelmek istemedim sanki oruçlu gibi hissetmeye başladım kendimi ve içtimde sigara aylar önce tütneson almıştım kendime sigarayı tütünesonla bırakıcam diye ama daha başlamadım bile ona başlamak başlarsam sanki bırakıcam sigarayıda yaşamın bir anlamı kalmıycak gibi hissediyorum. lütfen sigarayı bırakanlar nasıl bıraktınız anlatın yardımcı olun

Yorum

Tek istediğim: sigara içmeyi istemiyor olmak.. Esas çözüm bu! İşte kilit nokta bu.İnsan istediği, sevdiği birşeyi nasıl bırakır.sigaradan nefret eden biri zaten böyle bir sorun yaşamaz ki.Sigara sağlığa zararlı olmasaydı uç uca ekler yakardım.Ben de o derece seviyorum.Bırakanlara şaşıyorum.Yüzlerce kez denedim bırakmayı.Artık denemiyorum bile.İlk etapta azaltma çalışmaları yapmak lazım sanki.Günde 5 tane içsem de bırakmasam keşke.

Yorum

ben sigaradan nefret ediyorum ama yinede bırakamıyorum...14 yıldır içiyorum...bırakma denemelerim oldu kaç defa ama başaramadım..
                      en son geçen sene ocakta 25 gün bıraktım sonra yine başladım...şimdi yine bırakmak istiyorum,eşim de istiyor ama hala içiyoruz...benim kesinlikle bırakmam lazım çünkü yaza çocuk düşünüyoruz

başladığım güne lanet ediyorum...

Yorum

Sigarayı bırakmak çok zor diye düşünmeyin. Öyle bir düşünce var ki bizde büyüttükçe büyütüyoruz. Tamam nikotin var bağımlılık yapıyor falan filan ama sonuçta bir cisim ya. Allah aşkına bir bakın parmağınız kadar ya var ya yok. O küçücük şey olmadan yaşayamaz mısınız yani? Kendinizi bu kadar küçük mü görüyorsunuz?

-UMuTSuZ- hamilelik sırasında sigaradan tiksinen çok tanıdığım var. Umarım sende de öyle olur eğer bırakamazsan...

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                        Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                        birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                        Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

tabi ya 7 gun sigara içmedim bıraktım derken 8. gün ilk psikoz atağımı geçirdim hala toparlanabilmiş değilim...

Yorum

bende kötü bir tecrübe geçirdim hamile olduğumu ööğrendim 10 gün sonrada düşük yaptım. şimdi şubata kadar bebek yapmak yasak ozamana kadar bu illetten kurtulmam lazım. ama o kadar esir olmuşuzki sanki hayatın tek anlamı gibi sigara nasıl yapıcam nasıl bırakıcam bilmiyorum çokmu büyütüyorum gözümde bilmiyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HurricaNe ~ View Post
                              Sigarayı bırakmak çok zor diye düşünmeyin. Öyle bir düşünce var ki bizde büyüttükçe büyütüyoruz. Tamam nikotin var bağımlılık yapıyor falan filan ama sonuçta bir cisim ya. Allah aşkına bir bakın parmağınız kadar ya var ya yok. O küçücük şey olmadan yaşayamaz mısınız yani? Kendinizi bu kadar küçük mü görüyorsunuz?

-UMuTSuZ- hamilelik sırasında sigaradan tiksinen çok tanıdığım var. Umarım sende de öyle olur eğer bırakamazsan...
                              Sanırım sigara kullanmıyorsunuz.Bana da öyle geliyor.Ekmek mi su mu bu ne.Ama tuhaf birşey resmen bağımlılık yapıyor.İçmeyen bu duyguyu asla bilemez.

Yorum

Aksine bırakmak istemiyorum.

Yorum

İşleniyor...
                                X