Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bitkisel olan bir çok şeyi denedim. sonuç......

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bitkisel olan bir çok şeyi denedim. sonuç......

merhaba benim hastalığım anksiyete. şuan depreks 40 mg. kullanıyorum fakat depreks kullanmadan önce bir çok şeyi yeterli sürelerde denedim maalesef iyi olamadım. kullandıklarımdan hatırladığım şeyler ve etkileri :

1. balık yağı : eskiden bildiğiniz ama hatırlamakta zorluk çektiğiniz kelimler hemen aklınıza geliveriyor. bunun haricinde depresyon, anksiyete vs. için faydalı bir etki görmedim.

2. sarı kantaron (st. johns. wort) 600 mg. a kadar yani 2 kapsüle kadar çıktım. olumsuz anlamda etki gördüm ama olumlu anlamda bir etki göremedim.

3. L-the anine complex : olumlu veya olumsuz bir şey hissetmedim.

4. kedi otu kökü (valerian root) : yüksek doz aldım. biraz uyku vermesinin yanında geceleri sıkıntı ile uyanıyordum.

5. melissa (oğul otu), çarkıfelek(passiflora) : olumlu veya olumsuz olarak herhangi bir şey hissetmedim.

6. magnezyum: sinirlerimi yatıştırdı fakat bu defa bana bir şeyler oluyor çok hissizim diye nöbetin eşiğine gelebiliyordum.

7. b vitamini : faydası olmadı, daha kötü bile hissettim.

yani bunların hafif depresyona falan faydası olabilir fakat nöbetlerle seyreden anksiyete, depresyon ve ağır depresyon durumlarında faydalı olacağını hiç düşünmüyorum. bir ihtimal diyerek kullanmıştım sonuçta tekrar kimyasal ilaç kullnmaya devam ediyorum, belki ileride psikoterapi de alırım, fırsat buldukça spor yapmaya çalışıyorum. başka da anksiyeteme iyi gelecek bir şey bilmiyorum.

NOT: GİNSENG kullanmadım. ginsengin ters etki yaptığını duymuştum.
    ATEŞİ TEKRAR ALEVLENDİRMEK İÇİN KIVILCIMLARIN OLMASI GEREKMEZ Mİ? KIVILCIMLAR OLMADAN ATEŞ NASIL ALEVLENİR?

şimdi şöyle bir durum var senin vücuttaki besin değerleri düşük mü, depresyonun anksiyeten besin değerlerinin düşüklüğüne mi bağlı. eğer öyleyse alternatif tıp işe yarayabilir. ama bunun dışında alternatif bitkilerle iyileşen bir hasta duymadım.
    hayat, problemlerden ibaret değildir, bakabilene problem odaklı çözümlerden oluşan bir zihin haritasıdır aslında. (inevitable)
    :RpS_cool:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Inevitable View Post
      şimdi şöyle bir durum var senin vücuttaki besin değerleri düşük mü, depresyonun anksiyeten besin değerlerinin düşüklüğüne mi bağlı. eğer öyleyse alternatif tıp işe yarayabilir. ama bunun dışında alternatif bitkilerle iyileşen bir hasta duymadım.
      merhaba ..
      besin değerlerinim düşüklüğünden dolayı anksiyete veya depresyon hastalığına yakalanma riski ne kadar ..
      ilk defa duydugum için merak ettim ..
      bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

bunu bilemem, kan,besin değerlerinin düşük olması depresyon vb. hastalıklara neden olabiliyormuş riski nedir bilmiyorum. ben psikiyatri uzmanına ilk gittiğimde tüm besin değerleri, kan değerleri hepsini ölçtürmüştü baktı bunlara mı bağlı diye ama temiz çıktı değerler.
        hayat, problemlerden ibaret değildir, bakabilene problem odaklı çözümlerden oluşan bir zihin haritasıdır aslında. (inevitable)

Yorum

benim besin değerlerim düşük değil, kan değerlerim normal. ben kullandığım ilaçlardan fayda göremeyince ve yan etkilerinden usanınca bitkisel şeyleri kullanarak iyi olabilirmiyim diye denedim bu alternatif şeylerle de iyi olmayınca tekrar antidepresanlara geri döndüm, bu defa kullanmadığım ilaçlarla şansımı deniyorum. ben bunu zamanımı harcayarak yaptım. yani balık yağını 2 ay falan kullandım, l-the anine 1 ay kullandım, sarı kantaron 45 gün falan kullandım. hepsini aynı anda değil tek tek kullandım. yani deneyecek arkadaşlara bilgi olsun tecrübe olsun diye yazıyorum. belki siz zaten bunlarla anksiyete ve depresyondan kurtulunamayacağını biliryodunuz ama ben kullandıktan sonra kesin karar verdim. SİZİN tartıştığınız konuya gelirsek mesela tiroid hormaları anksiyete veya depresyona sebep olabiliyor benim tek bildiğim bu.
          ATEŞİ TEKRAR ALEVLENDİRMEK İÇİN KIVILCIMLARIN OLMASI GEREKMEZ Mİ? KIVILCIMLAR OLMADAN ATEŞ NASIL ALEVLENİR?

Yorum

Bende bir zamanlar adaçayı, melisa otu, papatya, rezene, anason gibi bitkileri karıştırıp çay yapardım. Faydasını gördüm. Tadı biraz acı geliyordu o yüzden bırakmıştım. Madem hatırlamaya çok faydası var balık yağını deneyeceğim..
            "Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz" (Tirmizi)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anksiyete2004 View Post
              benim besin değerlerim düşük değil, kan değerlerim normal. ben kullandığım ilaçlardan fayda göremeyince ve yan etkilerinden usanınca bitkisel şeyleri kullanarak iyi olabilirmiyim diye denedim bu alternatif şeylerle de iyi olmayınca tekrar antidepresanlara geri döndüm, bu defa kullanmadığım ilaçlarla şansımı deniyorum. ben bunu zamanımı harcayarak yaptım. yani balık yağını 2 ay falan kullandım, l-the anine 1 ay kullandım, sarı kantaron 45 gün falan kullandım. hepsini aynı anda değil tek tek kullandım. yani deneyecek arkadaşlara bilgi olsun tecrübe olsun diye yazıyorum. belki siz zaten bunlarla anksiyete ve depresyondan kurtulunamayacağını biliryodunuz ama ben kullandıktan sonra kesin karar verdim. SİZİN tartıştığınız konuya gelirsek mesela tiroid hormaları anksiyete veya depresyona sebep olabiliyor benim tek bildiğim bu.

sağol ya tecrüben için ben de bitkisel yolları düşünüodumm ama pek de umutlu değildim açıkçası sen bi tesir göremeyince tamamen sildim kafadan...

Yorum

okuduğunuz ve yorum yaptığınız daha doğrusu konuma değer verdiğiniz için teşekkürler. ben kullanmış zaman kaybetmiş ama fayda görememiş birisi olarak tecrübelerimi yazdım. zamanında sözüne güvenebileceğim birisi bu şekilde yazmış olsa ben bitkisel şeyleri denemezdim. aynı şeyler için farklı farklı görüşler bildirebiliyor. tabi insan da şaşırabiliyor ne yapacağını. ben anksiyete hastasıyım ya, ruh hastalığı çeken insanların halini anlayabiliyorum, isterim ki herkes iyi olsun ama olmuyor. en azından ben bildiğim her şeyi sizlerle paylaşırım. nasreddin hoca damdan düşmüş, normal bir doktor değil de damdan düşen bir doktor aramış. ben damdan düştüm.doktor değilim ama tecrübelerimi, bilgilerimi paylaşırım.

Yorum

arkadaşlar son zamanlarda her yerde bitkisel diye ilaçlar satılıp duruyor.bunlar ne kadar naturel de olsa ,hangi bünyede
                  nasıl yan etki vereceği meçhul....
                  misal--- ısırgan otunu yeriz ama elimize değince kaşındırır.
                  bide bende bu kadar abartılı reklam kampanyaları kuşku uyandırıyor...:RpS_sad:
                  Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Epica View Post
                    arkadaşlar son zamanlarda her yerde bitkisel diye ilaçlar satılıp duruyor.bunlar ne kadar naturel de olsa ,hangi bünyede
                    nasıl yan etki vereceği meçhul....
                    misal--- ısırgan otunu yeriz ama elimize değince kaşındırır.
                    bide bende bu kadar abartılı reklam kampanyaları kuşku uyandırıyor...:RpS_sad:
                    Çok haklısın canım..doğal, bitkisel deyip geçmemeliyiz..bitki çayının bile zararlı olduğu noktalar var.Adaçayı, papatya vs.. gibi masum çayları sık sık içebiliriz bir zararı olmaz.Fakat bir karabaş otunu ya da sarı kantaronu kafamıza göre içemeyiz.Mesela karabaş otunun çayı sık içildiği zaman vücudtaki bazı yararlı enzimlerin yok olmasına sebep oluyormuş.Ben bunu İ. Saraçoğlu nun kitabında okuduğumda şok olmuştum.Çünkü karabaş otu psikolojik rahatsızlıklara iyi geldiği için çayını sık sık içiyordum.Şimdi sadece panik atak yaşadığımda içiyorum, nadir yani...

Sarı kantaronunda anafranil ile birlikte kullanımı çok zararlıymış.Ben kullanmayı düşünüyordum mesela..

Bitki çayı deyip geçmemeliyiz..zaten nasıl doğal olabilirki, ilaçlarda bitkilerden yapılıyor sonuçta.Hakkında bilgi sahibi olmadığımız bitkileri denemeden önce mutlaka bir bilene ya da doktora danışmalıyız.Ama ben bu konuda doktorlara da çok kızıyorum, bitkiler konusunda çok önyargılılar.Tabii Ender Saraç gibi bitkilerle ilgilenen ve onlardan faydalanan doktorlar var.
                    Başına gelen eziyetler artıyor değil mi...
                    Buğdayı başak olsun diye toprağa attılar,
                    Değirmende un olsun diye ezdiler,
                    Ekmek oldu dişleri ile ezdiler,
                    EZİL Kİ CAN OLASIN..CAN VERESİN...

Yorum

ben hastalandığım ilk zamanlar karabaş otunu çok içtim ..sakinlik vermeişti veya ben öyle algılıyordum ..ama ilaçlarımıda bırakmadım ..
                      bende kafamdan sildim artık bitkisel ilaçları ..
                      bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

ben bu bitkileri kullanmadım he eğer etkisi olacaksa uzun süre kullandıktan sonra olabileceğini düşünüyorum bir denemek lazım aslında bitki sonuçta faydası olursa olur olmazsa da yan etkisi yok ya.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Inevitable View Post
                          ben bu bitkileri kullanmadım he eğer etkisi olacaksa uzun süre kullandıktan sonra olabileceğini düşünüyorum bir denemek lazım aslında bitki sonuçta faydası olursa olur olmazsa da yan etkisi yok ya.
                          Ben boşuna döktürmüşüm..:sad:
                          Başına gelen eziyetler artıyor değil mi...
                          Buğdayı başak olsun diye toprağa attılar,
                          Değirmende un olsun diye ezdiler,
                          Ekmek oldu dişleri ile ezdiler,
                          EZİL Kİ CAN OLASIN..CAN VERESİN...

Yorum

sarı kantorunu bana birisi tavsiye etti kendisi bi akrabamın eşi evde eli hiç bi işe kalkmıyormuş uyuşuk uyuşuk hareket ediyordum dedi bana. bunu içince kendime geldim biraz sende dene bence dedi ama ben aldım birinciyi içtim ikinciyi aklıma bile gelmedi bi keresinde dedim hazırlayım içim aradım bulamadım anneme sordum çöpe salladım dedi :RpS_sad:

Yorum

merhaba ben de 6 yıl kadar solgar ürünlerini kullandım.mantar lar dan kullandım.gnc ürünlerinden kullandım.bu ara da kimyasal ilaç kullanmadım.arı sütü polen de kullandım.netice sıfır 6 yıl kimyasal ilaç kullanma ma sonucu hastalık şizofreni ye sıçradı.şu an da invega 6 mgr.ve remeron kullanıyorum bunları da doktorum verdi tabi ki.

Yorum

İşleniyor...
                              X