Duyuru

Collapse
No announcement yet.

wellbutrin kullananlar yardım lütfen

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

kardeş ben 4 gün oldu kullanalı ama hiç senin dediğin gibi kaygı yaşamadım.bu ilaç ben 10 senedir hastayım.ama ilk defa bu ilaç daha 4 günde oldukça iyileştirdi.müthiş bi ilaç valla.
    12 yıldır hastayım kullanmadığım antidepresan kalmadı.cipram,aurorix,lustral,paxil,cipralex,edro nax,faverin,stablon,ixel,paxera,solian,sülpir,tegr etol işte bunların hepsini kullandım.
    paxera 3 gün içince şiddetli bel ağrısı yaptı.
    ixel şiddetli bel ağrısı yaptı bırakıldı.3 gün içince şiddetli bel ağrısı yaptı.
    cimbalta şiddetli bel ağrısı yaptı bıraktım.3 gün içince şiddetli bel ağrısı yaptı.ama welbutrin başlayalı 4 gün oldu çok iyileştim bel ağrısı yapmadı.hem terlemede yapmadı.

Yorum

angelcan mesajının üzerinden çok zaman geçmiş ama umarım benim yazımı okursun doktor bana da bu ilacı verdi..ben de uzun suredir bu ilacı kullanan birini bulamadım..artık deneme yanılma yönteminden bıktım..sana nasıl geldi..depresyonu atlatabildin mi..wellbutrin nasıl bir ilaç..lütfen cevapla

Yorum

caryelit arkadaşım. bende bu ilacı 2. kutuda bıraktım. çünkü aşırı iştah kapanması yaptı bende. 12 kilo verdim birden. belkide atak anıma denk geldiği için yada ilaçtan dolayı bilemicem. doktrumda iştahta kesilme ve sigarayı azaltma etkisinin olduğunu söyledi. şu an eşim kullanıyo oda ikinci kutuda ne bir yan etki ne iştah kapanması yaşadı yalnız sigara içmesi azaldı onu söyleyebilirim. güvenilmicek bi ilaç değil ama ben eski ilacıma geri döndüm bu şikayetlerim olunca. inşallah sende etkisi iyi yönde olur. allah şifa versin arkadaşım.
        HAYAT UMUTTAN ONCE BİTMELİ..

Yorum

wellbutirin 5 aydır bende kullanıyorum. günde 300 mg. tedaviye başladığım zamanlara göre çok iyiyim. ama sadece wellbutrin kullanmıyorum. beraberinde modiodal+anafranil kullanıyorum. tabi bir ilacın bir hastaya yaraması herkesin ondan fayda göreceği anlamına gelmez, kullanımına doktorun (ama çok iyi bir doktor) karar vermeli.
          "KADERE İnanan KEDER'den Emin Olur" H.Ş.

YAVAŞLA!!!
          BU HAYATTAN BİR DEFA GEÇECEKSİN...

[/CENTER][/SIZE]

Yorum

Merhaba arkadaşlar.ben de wellbutrin xl isimli ilaca 3 gün önce 150 mg ile basladım.dr.a iştahsızım yeme içmede sorun yaşıyorum dediğim halde bana bu ilacı vermiş.eve gelipte prospektüsü okuyunca yan etkileri arasında iştahsızlık ve kilo kaybı gibi şeyleri görünce biraz şaşırdım ama yinede ilacı kullanmaya başladım.evet gerçekten yan etkiler çok kötü.fakat ben henüz bu etkilerin hiçbirini yaşamıyorum allaha şükür.gerçi daha yeni başladım ama ne olur bilinmez.bunun yanında birde geceleri içilmek üzere birde atarax verdi...hepimize geçmiş olsun

Yorum

Wellbutrin ve modiodal' nasil bi etki olucak acaba umarim kendimi iyi hissederim...herkese acil sifalar..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cenny View Post
                Wellbutrin ve modiodal' nasil bi etki olucak acaba umarim kendimi iyi hissederim...herkese acil sifalar..
                cin gibi yapıyorlar insanı
                "KADERE İnanan KEDER'den Emin Olur" H.Ş.

YAVAŞLA!!!
                BU HAYATTAN BİR DEFA GEÇECEKSİN...

[/CENTER][/SIZE]

Yorum

Ben 3 gündür Zyban aliyorum, Wellbutrin 150mg yavas salinimli tabletle icerigi ayni, bupropion HCl. Bugun is yerinde ise gecen sene eylulde baslamis bir arkadasima aralikta yasadigi bir aniyi anlatirken aa sen aralikta burda mi calisiyordun dedim. Sonra uzun sure ne zaman ise basladigini hatirlayamadim. Yani hafizam gitti geldi. Isin garibi bunu hatirlamaya calisirken sanki beynimin yerinde bir sunger varmis gibiydi, hicbirsey dusunemiyordum. Is yerinde baska bazi seyleri de hatirlamakta zorlandim. Bunun disinda sik sik duvarlara bakiyorum ve dusunme zorlugu cekiyorum. Okudugumu anlamam icin birkac defA okumam gerekiyor. Bunlar genelde ilaci aldiktan sonraki 8 saat icinde oluyor, ilaci aldiktan 5 saat sonra filan bu etkiler en yuksek duzeye ulasiyor. Guya sigara birakma ilaci ama sigara aynen devam, ayrica 3 gundur inanilmaz aclik hissediyorum ve normalin 2 kati yemek yiyorum. Ilaci aldigim ilk gun bas agrisi ve kulak cinlamasi olmustu sadece. Ben ilaci birakiyorum anlayacagin. Ingilizcen varsa asagidaki linke bak, ayni etkileri baskalari da yasamis ve uzun sure kullananlarda da bu etkiler azalmamis. Bir de dun gece kolum uyustu ve uzun sure gecmedi kramp girecek gibi oldu.. bazi insanlar felc gecirdiginden bahsediyor..
                  Depresyon falan kalmiyor tabi, dusunemiyorsun cunku hicbirsey, o yuzden de hissedemiyorsun ustune felc de gecirirsen hareket de edemezsin, hooop oldu bitti, kalmaz depresyon falan

http://forums.about.com/n/pfx/forum....sion&tid=24615

PS: Prozac kullanmistim daha once ve etkileri superdi, zayifladim, enerjik oldum, spora ve dansa basladim..ama deride alerji yapiyo bende kullanamiyorum

Yorum

Sevgili lily prozac iyi gelmişse serotonine etki eden ilaçları kullanmalısın.Wellbutrin in serotonine etkisi yoktur.Bence dr ınla en kısa sürede bu durumu paylaş.geçmiş olsun.

Yorum

Aynen resmen dusunce akisimi durduruyor diyer bahsedecegim sey birlikte aldigim obur ilaclari somuruyo gibi...unutkanlik yasayip yapmican seyleri yada soylemiceklerini dokuluyorsun ama ust sewiyede deyil fakat rahatsiz edici...memnun olacakmiyim supheli bi durum en rahatsiz edici konu ise dugumleniorum yani konusmama sebep oluo seroxat alirken bile,kotu bi durum...ama umarim moralinizi bozmadim..sagliginizla mutlu kalmaniz dilegiyle.

Yorum

ben de doktoruun tavsiyesiyle citolu bırakıp wellbutrin kullanmıştım. İki hafta süperdi ama 2.haftanın sonunda citolün etkisi geçip vücutta bir gram seretonin kalmayınca wellbutrinin de pek bir fonksiyonu kalmadı, insanı aktifleştiriyor vücudu diri tutuyor ama bu depresif olmanızı engellemiyor maalesef. Bir de sizin kilo verdirdi dediğiniz ilaç ne hikmetse benim iştahımı iki katına çıkardı. Bu nasıl iştir anlayabilmiş değilim. Eğer bu ilacı kullanacaksanız burdaki yorumları ölçü almayın her bünyenin ilaca farklı tepkisi oluyor. Bir de şahsi fikrim bu ilacı seretonin arttıran SSRI larla birlikte kullanmak daha etkili galiba. Hem seretonin dengeleniyor hen deopamin ve noradrenalin. Tabi doktorlar daha iyi bilir.

Yorum

Merhaba
                          İlk kez bir foruma üye oldum. Nasıl yazılır onu bile bilmiyorum . Ama bu konu ile ilgili yardıma ihtiyacım var arkadaşlar. Yazdıklarınınzın neredeyse hepsini okudum.
                          Şimdiye kadar yaşadıklarımdan majör depresyon teşhisimi kendim koumuştum zaten ama bir kriz ile dr gittim. Bana başta welbutrin olmak üzere beraberimde paxil ve lamictal verildi. İlaçlarla ilgili hiçbir detay anlatılmadı. Kendi araştırmalarımdan tedaviden çok oluşabilecek yan etkiler gözümü çok korkuttu. 1 hafta kullandım ama çoğunuzun bahsettiği yan etkileri yaşadım. Korkup bıraktım. Fakat hem bu huzursuz sinirli ve aşırı tepkili halimden kurtulmak hem de zarar görmemek istiyorum. Sakin ve huzurlu olmak istiyorum. Diğerleri neyse de welbutrin in "aşık beyin" adlı araştırma ürünü olan bir kitapta tavsiye edildiğini okudum. Şimdi ben welbutrini kullanmalımıyım kullanırsam daha iyi olurmuyum bilemiyorum. Ne dersiniz. Bu konuda gerçekten rahatlatıcı yorumlara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler

Yorum

Merhaba Arkadaşlar,benimde rahatsızlığım dalgın olmam,unutkanlık,dikkat dağınıklığı şikayetlerim vardı.Buyüzden ilk defa psikiyatre gittim.Bana wellbutrin verdi.İlacı 21 gündür kullanıyorum.Şuana kadar bir yararını gördüm desem yalan olur.2 gündür çok fena şekilde sol gözüm ağrıyor.7 senedir lens kullanıyorum acaba alerji yapmış olabilir mi diye düşünüyorum.Ya da ilaçmı yapıyor anlamıyorum.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Yorum

merhabalar ,
                              wellbutrin kullanırken alkol almanın sonucunda herhangi bi kötü etkisi olur mu bilen var mı?cevaplarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz.
                              Last edited by balonissendrom; 06-04-2012, 07:58 PM.

Yorum

Evet alkolle alirsan epilepsi (turkcesi sara nöbetiydi galiba) gecirme sansi yuksek.

Yorum

İşleniyor...
                                X