Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anksiyete ve paxil

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

paxil tedavisinin sonlandırılması

ben yaklaşık 3 senedir paxil kullanıyorum ve artık kendimi iyi hissettiğim için tedavimi sonlandırmak istiyorum. bu işe doz azaltarak başladım ve yaklaşık 6 aydır yarım doz kullanıyorum. son 3 gündür ilacı tamamen kestim ve yan etkilerini yaşıyorum. sizden öğrenmek istediğim bu etkilere katlanıp tamamen geçmelerini mi beklesem ii yoksa gün aşırı dozaj uygulamasına mı geçsem iyi olur ?

Yorum

Öncelikle bu sizin değil dr vereceği bir karar...İnanın bana bu şekilde davranıp başa dönen arkadaşlarımız oldu..

Yan etkilere gelince ..Hatırlarsanız , ilaca nbaşladığımızda da bu etkileri yaşadık bir müddet sonra geçti..

Ben dr danışmadan asla böyle bir karar almam..Hatta isterse ömür boyu kullan desin atak yaşamaktansa kullanırım

Yorum

selam arkadaşlar bende paxsil kullanıyorum.bana unıpolar depresyon tanısı kondu. zaman zaman sıkıntılarım oluyor. çıldıracak gibi oluyorum ama ayakta kalmaya çalışıyorum. ayrıca hipertroidi tedevisi görüyorum. umarım hepimiz en kısa zamanda sağlığımıza kavuşuruz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fregile
          Öncelikle bu sizin değil dr vereceği bir karar...İnanın bana bu şekilde davranıp başa dönen arkadaşlarımız oldu..

Yan etkilere gelince ..Hatırlarsanız , ilaca nbaşladığımızda da bu etkileri yaşadık bir müddet sonra geçti..

Ben dr danışmadan asla böyle bir karar almam..Hatta isterse ömür boyu kullan desin atak yaşamaktansa kullanırım
          doktorumla konuştum ve diğer moderatör arkadaşında tavsiyesiyle gün aşırıya başladım, şu an kendimi tekrar ii hissediyorum, hassasiyet gösteren herkese yürekten teşekkürler..

Yorum

dr

tekrar başlarken dr adanışmadıysan bence hata etmişsin arkadaşım.o zaman iyi gelmişolabilir ama belki şimdi uygun değildir senin için .Paxil bana iyi gelmemişti sen kilo almışsın ben tam tersi çok terletti ve kilo kaybettirdi. sağlıklar dilerim
            <div>------------SEMAVER DE HAKLI--------------</div><br />

Yorum

Dr danışıp,karar vermeniz çok iyi olmuş..

Bak.. bu hastalığın malesef%60 geçiyor..Diğer %40 lık dilim her sitres anında teteikte bekliyor

Yorum

yardım ederseniz sewinirim

arkadaşlar bende paxil kullanıyorum 4 gündür. ama panik atagım azalmasına ragmen acayip derecede yan etkiler başladı bende..

1) şiddetli baş ağrısı
                2) geceleri soğuk soğuk terleme
                3) yüzde ve kafamda uyuşmalar
                4)algılama zayıflığı

bunlar hep böle devam eder mi yoksa kısa bi zaman sonra normale dönermiyim???
                acil beni bilgilendirirseniz cok sewinirim arkadaslar.

Yorum

Re: yardım ederseniz sewinirim

Orjinal yazı sahibi: didyma09
                  arkadaşlar bende paxil kullanıyorum 4 gündür. ama panik atagım azalmasına ragmen acayip derecede yan etkiler başladı bende..

1) şiddetli baş ağrısı
                  2) geceleri soğuk soğuk terleme
                  3) yüzde ve kafamda uyuşmalar
                  4)algılama zayıflığı

bunlar hep böle devam eder mi yoksa kısa bi zaman sonra normale dönermiyim???
                  acil beni bilgilendirirseniz cok sewinirim arkadaslar.
                  daha önce de yazdım paxil beni perişan etmişti..dr lar devam etmemi söyledi başlangıçta normal dediler sonra inandılar bana kötü geldiğine olan bana oldu tüm raharsızlıklarım katlanarak büyüdü hala iyileşmeye çalışıyorum.

Yorum

merhaba arkadaşlar ben dede anksiyete bozukluğu var ve bu durumdan çok endişe ediyorum ilaç kullanıyorum ama ne olacak bilmiyorumm korkularım var geceleri kabus görüyorum uyuyamıyorum yalnız kalmaktan ölmekten çok korkuyorum karanlıktan ve ani olan şeylerden çok korkuyorumm
                    ne zaman geldin ruhum görmedim seni?

Yorum

Re: yardım ederseniz sewinirim

[quote="semaver"][quote="didyma09"]arkadaşlar bende paxil kullanıyorum 4 gündür. ama panik atagım azalmasına ragmen acayip derecede yan etkiler başladı bende..

daha önce de yazdım paxil beni perişan etmişti..dr lar devam etmemi söyledi başlangıçta normal dediler sonra inandılar bana kötü geldiğine olan bana oldu tüm raharsızlıklarım katlanarak büyüdü hala iyileşmeye çalışıyorum.

tesekkür ederim..

bugün doktoruma sordum birazdaha kullan devam et daha sonra o etkiler gececektir dedi..
                      ama sizde beni perişan etti kullanmayın diyorsunuz..
                      ben şimdi ikilemde kaldım

Yorum

Paxil bir yıldır kullanıyorum.. bana iyi geldi çünki bu ilaç beni iyi edecek diye kendimi şartlandırdım..

İlaçlar kişiler üzerinde farklı etkiler gösterir yani bana kötü gelen size iyi gelebilir ya da tam tersi..

Yorum

///

Yorum

Ön yargılı olmayalım ama bir ilacın iyi gelip gelmeyeceği 1 ayda belli olur..

bir aydan sonra yan tesirler devam ediyorsa iyi düşünün derim.

Yorum

Ben sosyal fobi teşhisiyle paxili 1.5 yıl kullandım. İlacı kullanmadan önce evden çıkmak istemezdim çıktığımda nedensiz bir uyku gelirdi ve başa çıkamazdım, ortamdan kaçma isteği olurdu. Eve geldiğimde ise uykudan eser kalmazdı. depresif ve karamsardım. İlacı kullanmaya başladığım ilk günlerde birçok kullanan arkadaşın dediği gibi yan etkileri adamı mahvediyor. Ama benim için güzel yönü uyku miktarını azaltması oldu. Önceden sabahları çok zor uyanırdım ve 2 saat kendime gelemezdim. İlacı ilk kullandığım hafta o kadar hafif ve rahat uyandım ki anlatamam. Günde ortalama 10-12 saat uyrken bu 5-6 saate indi birden. Kendmi hiç olmadığım kadar mutlu ve rahat hissettim. Ama bu hisler bir ay içinde normale döndü. İlacı kullandığım 1.5 yıl içinde 15 kilo aldım, boyum da kısa olduğu için resmen bidon gibi oldum. Yeteri kadar derdimin yanında bir de kilo eklendi. İlacın yararlı olduğunu bile bile sadece bu kilo sorunuyla başa çıamadığım için bırakmak zorunda kaldım. İlacı bıraktıktan 6 ay sonra başa döndüm ve şimdi eskisine yakın bir depresyon ve sosyal fobik duygular içndeym. Kilo almak da istemiyorum ama bu şekilde de ne kadar verimli olabilirim bilmiyorum.

Sayın arkadaşlar: özellikle ilacı kullanan ve uzman olan arkadaşlardam yardım istiyorum. sizce ilaca tekrar başlamalı mıyım? Başlayacaksam da bu kilo alma illetiyle nasıl başa çıkabilirim. 80-90 kiloluk bir insan olarak ortalarda dolaşmak istemiyorum. Daha 25 yaşındayım ve bazı görenler "hocam emekli oldunuz mu" diye soruyorlar. Zaten bunalım bir adamım zorla katil edecekler beni..

Her türlü görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Yorum

Selam arkadaşlar aranıza yeni bi deli katıldı merhaba diyin!

Öncelikle şunu söyliyim, aramızda bir doktor olması gerçekten şans gerçek bir doktorsa tabii, ya da benim gibi araştırma hastası da olabilir kendisi ama bir şeyler bildiği kesin, sonra da şunu söyliyim, her şey ama her şey aşılır! Biraz daha espri hep daha çok azim ve kararlılık ve inanç! herkese bu yolda aşarılar diliyorum, hepimiz insanız ve hayatta her şey çıkıyor karşımıza, bazen kolaylıkla başedebileceğimizden fazlasıyla karşılaşıyoruz ama her şey bakış açısı diyorum. Bu arada bana da Paxil verildi, ama ilaçlara karşı aşırı bir güvensizliğim var, dolayısıyla tecrübelerinden bahsetmek isteyen olursa beklerim tabii herkeste farklı endikasyonlar yarattığını biliyorum ama araştırma halindeyim aktaracağınız bilgiler varsa çok sevinirim.

Yorum

İşleniyor...
                                X