Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anksiyete ve paxil

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Arkadaşlar isimlere cevaben yazmıyorum pek, huyum değil, ama bir kaç mesaja göz attım, daha önce de antidepresan kullanmış biri olarak şu kadarını söyleyebilirim ki, yan etkiler hemen gözünüzü korkutmasın, ama kaldıramadığınız etkiler varsa da doktorunuzla görüşmelisiniz, ya ilacın dozunu ayarlayacak ya da başka konular üzerinde değişiklikler yapacaktır ama 1 hafta 10 gün bekleyiniz derim eğer çok kötü değilseniz, çünkü kolay değil vücuda farklı bir denge veriliyor, vücudun ve beynin buna adaptesi biraz zaman alacaktır. ama bu süre içerisinde beslenmenize çok ama çok dikkat edin diyorum, tansiyonunuzu da sık sık ölçtürün derim.

Yorum

isimle yazmak zorunda olunuyormuş, sayın"keloğlu" katil olmayın spor yapın, burada varsa uzmanlarımız tabiyki çokdaha fazla yardımcı olacaklardır, ama bilgim dahilinde benim de söyleyeceğim bir şey var; spor hem kilo vermeniz konusunda size yarar sağlayacak hem de endorfin salgısı sayesinde tedavinizde ve kendinize güveniniz konusundaki gelişimde size yardımcı olacaktır. deneyin ve görün diyorum, hem sağlıklı bir hayat sürmek(fiziksel olarak) ve bozulmuş ise ruhsal sağlığımızın düzelmesinde, hem de sağlıklı olan ruhsal dengemizin korunmasında sporun çok önemli bir yeri olduğu yadsınamaz.

Yorum

bu kadar ukalalık yaptığım yeter, ben de bişey sorucam; bana günde 20mg. paxil verildi yan etkisi çok mu sarsıcı olur, hala araştırma halindeyim daha başlamadım ama başlayacağım zamanı başlayacaksam ona göre ayarlamak istiyorum, temelli bilgileriniz (mümkünse tecrübeye ya da uzman bilgisine dayalı) varsa bekliyorum.

Yorum

her kes uyuyor galiba

Yorum

hoşgeldin relaxx.senin gibi bir deliyi daha aramızda görmek ne kadar güzel ...

paxilden çok fazla korkmana gerek yok.yan etkilerin sarsıcılığı konusunda ne demek istedin? yani korktuğun şey nedir?
            ben 2-3 ay paxil kullandım.ilk 1 ay günde 1 tane ,daha sonra da günde 2 tane olmak üzere doz artımına gitmiştim.
            yan etki olarak unutkanlık, sürekli uyku isteği gibi yan etkiler bir süre sonra ortaya çıktı ama ben sarsıcı bir şey hissetmedim.
            sen sarsıcı derken böyle etrafta uyur gezer gibi dolaşmaktan,sarhoş gibi olmaktan ya da bilincinin kapanmasından felan mı korkuyorsun.eğer korkun buysa öyle olmuyor merak etme..
            hem sonuçta deli değilmisin? kullansan da aynı kullanmasan da.doktorun önerdiyse korkma dene bir şey kaybetmezsin.

Yorum

selam cann sağol aktardıkların için ama bu dönem benim için oldukça kritik bir dönem, yani unutkan olmak sersemleşmek için, etrafta sarhoş gibi gezmek için en kötü zaman, son sınıf öğrencisiyim birsürü sınavım var ve aynı zamanda tamamen beynimle yaptığım bir işte çalışıyorum,çeviri yapıyorum, dolayısıyla deli olmam beni kurtarmıyor beynim çok aktif çalıştığı için unutkanlık yaşıyorum evet zaten dediğin gibi pek bi depresif takılıyorum vs amauyanık olmam ve zihinsel olarak aktif olmam gerekiyor, doktora gelince, zaten doktora güvenmeyip ikinci bir araştırmaya girmem beni buralara sürükledi, 5 dakikada ilacı dayıyıp postaladığı için ve daha öncede bu tarz vakalar yaşayıp gereksiz hallere düştüğüm için bu defa çok daha titiz davranıyorum ve bu defa gerçekten kaybedecek vaktim yok ve aman ben nasılsa deliyim diyip öyle takılıcak lüksüm yok, sarsıcı dediğim bu, böyle uyurgezer, beyni uyuşmuş bir şekilde dolaşabileceğim bir dönemde değilim, bunu doktora özellikle söyledim ama antidepresan bu tamam yapacak böyle şeyler ama daha önce seroxat kullanmıştım ve aşırı bir ilgi dağınıklığım olmamıştı, ama burada Paxil hakkında yazılanları okuyunca, kullanan insanlardan bu şekilde duyunca benim için endişe verici oldu, bu arada benim için de güzel sizlerin arasında olmak

Yorum

bir de arkadaşlar genelde kilo aldırıyo demişsiniz ama ben de kilo verdiriyo diye duymuştum, ve prospektüste de yaygın olarak kilo kaybı diyo, aranızda kilo veren var mı yani ben zaten 40 kilo bişeyim, ve iştah açıcılarla bile kilo alamamış bir insanım, acaba daha da zayıflar mıyım, çünkü biraz daha zayıflarsam tedavi edilmeme falan gerek kalmıycak, zaten öbür tarafı boylıycam ilaç bana bakıyor ben ona, hala karar veremedim, korkum da tam olarak şudur cann; şimdi ben bu ilacı alırım, bu da beynimi uyuşturur, aptal olurum, sürekli uyurum zaten sıcak zaten ben sürekli hastayım uzanır haldeyim, bu ilacı alırsam hepten yaşayan ölü olucam hiç bi şey yapamıycam, yandık o zaman. şeklinde seyrediyor kaygım.

Yorum

bir de ilaç bağımlılık yapar diye ödüm kopuyor, çünkü bi yerde zanax ve prozak ailesinden ilaç diye okudum, bir yerde de seroxatın kılıf değiştirmiş hali diye,doktorsa sormama fırsat bile bırakmadı, ve aranızda efexoru bilen var mı bilmiyorum ama hayatımı kabusa çevirmişti sadece 3 kez almama rağmen, ve yine de günlerce kendime gelememiştim, o ilaçtan sonra iyice korkak oldum ilaçlar konusunda. bana hayatımın en büyük atağını ve benim tabirimle 'beyin sarsıntısı'nı yaşatmıştı ve tansiyonumu 3-5 e düşürmüştü. doktora özellile söyledim bunu da ama doktor cidden felaketti.

Yorum

sevgili relaxx,
                    bu ilaç seni zombi gibi yapmıyor,uyuşturmuyor,aptal etmiyor.ben de bu ilacı alırken okula gidiyordum ve de ilkd efa böyle bir ilaç kullanacağım için korkmuştum ama bir şey olmadı.okulda gayet normaldim algılarım felan açıktı.herhangi bir konuda gayet mantıklıca fikirler yürütebiliyordum yani ben ya da çevremdekiler bende hiç bir gariplik hissetmedi.
                    uyku isteği derken ben zaten uykuyu seven bir insandım ve paxil de böle bir sorun ortaya çıkınca doktorumla görüştüm.ilaçları sabah kalkınca değil de gece yatarken almamı söyledi.bu şekilde uyku sorununu biraz çözmüş olmuştum.

unutkanlık konusunda da .ben normalde sinema sever birisiyim ve geniş bir arşive ve genel kültüre sahibim bu konuda.paxil kullandığım zamanlarda çok sevdiğim aktörlerin,aktristlerin isimleri felan aklıma gelmemeye başladı.bazı izlediğim filmlerin konusunu ,oyuncularını felan hatırlamak için biraz düşünmem gerekmeye başlamıştı.
                    ama bende yalnızca bu konuda unutkanlık oldu.derslerde felan eğer çalıştıysam cin gibiydim..

Yorum

teşekkür ederim cann, bu defa cidden rahatladım, benimki işte bir nevi ilaç fobisi, savunma mekanizması biliyorsun bizim temel meselemiz, bu da yaşadıklarımızla doğru orantılı bir bağlantıyla süregeliyor ve gelişiyor, bende de bu konuda bir güvensizlik oluştu, geçmiş olumsuz tecrübelerimle doğru orantılı şekilde, umarım bende de farklı bir endikasyon olmaz, çünkü aşırı dalgınım zaten. ben de uykuyu seven ama uyuyamayan biriyim umarım bu ilaç aynı etkiyi yapar sende olduğu gibi o konuda özellikle

Yorum

ben başlıyorum galiba arkadaşlar bu ilaca :roll: :? :cry:

Yorum

ya arkadaşlar ne zaman hafifler bu paxilin yan etkileri, çenem kitleniyor aptallaştım sersemleştim ateş basıyor,terden ölücem,zaten sıcak,uyuyamıyorum da, yemek de yiyemiyorum iyice beter oldum yemek konusunda, 4 gündür kullanıyorum , benden daha uzun süredir kullanan biri varsa bekliyorum arkadaşlar

Yorum

fiziksel yan etkileri şimdi yeni başlayacak arkadaşları korkutmasın, daha şimdiden ruhuma zihnime iyi gelmeye başladı bile ,ama bu etkileri de şuu an baya ağır geliyo,zaten 40 kiloyum ve bünyem de çok zayıf, yorgun bitkinim, uyuşuklaştım her şekilde, geçicek tamam ama ne zamannnnnn? yani en azından ne zaman hafifler bilen var mııııı?!

Yorum

bu arada endikasyon başka bişe demekmiş ben de burda cahil cahil konuşuyorum ilaç etkileşimi demek sanıyodum ama değilmiş

Yorum

paxil

herkese slm arkadaşlar ben kısa bir süre önce paxil kullanmaya başladım ama doktorum bende ne olduğunu söylemedi yan etkileri çok fazla kız arkadaşımla msjlaşamıyorum bile herşeyden aşırı heycanlanıyorum ve kendimi çok güwensiz hissediyorum benim yaşım sizlere göre daha çok küçük 19 yaşındayım we ne yapacağımı bilmiyorum ve çevremde beni anlayan insanlar çok kısıtlı yardımlarınızı bekliyorum bana ulaşmak için rap_dinamo@hotmail.com 24 açık

Yorum

İşleniyor...
                                X