Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Abilify kullananlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Abilify kullananlar

Merhaba,

Abilify adlı ilacı kullanan kişiler acaba deneyimlerini yazabilirler mi? Terapötik etkileri ve yan etkileri konusunda bilgilenmek istiyorum. Terapötik etkilerinden söz ederken ilacı ne için aldığınızı da belirtirseniz çok sevinirim. Kullanmadığım ilaçlardan biri olduğu için (tik bozukluğu için doktor önermişti) bilgilenmek istiyorum, birinci elden.

abilify 5 mg içiyorum majör depresyona iyi geldi.yan etkisi olmadı bende görülen yani.

Yorum

Bilgi için teşekkürler. Yan etkisi olmadığını söylemişsiniz. Örneğin, kilo almadınız mı? Ya da ilacı aldıktan sonra kendinizi bitkin ya da uykulu hissetmediniz mi (ilk zamanlar olabilir bu ama ben devamlı oluyor mu diye merak ediyorum)?

Yorum

evet kilo almaya alıstığım için ilaçlar yuzunden onu saymadım
        ılacı gece alıosun zaten 1 2 saate uykunu getırıyo.
        Gun ıcınde de hafıf uyku halı oluyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: unver View Post
          Bilgi için teşekkürler. Yan etkisi olmadığını söylemişsiniz. Örneğin, kilo almadınız mı? Ya da ilacı aldıktan sonra kendinizi bitkin ya da uykulu hissetmediniz mi (ilk zamanlar olabilir bu ama ben devamlı oluyor mu diye merak ediyorum)?
          Hiçbir ilacın sizde ne etki göstereceğini kullanmadan bilemezsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oggy_g View Post
            Hiçbir ilacın sizde ne etki göstereceğini kullanmadan bilemezsiniz.
            Doğru söylüyorsun. Ama yine de az-çok tahmin edebilir insan. Özellikle bugüne kadar 10'un üzerinde çeşitli sınıftan ilaç kullandıysanız.
            Kendi deneyimlerimden biliyorum, örneğin, Seraquel de Risperdal de uyku verir. Ama Seraquel'in verdiği uyku daha tatlıdır. Risperdal sersemletiyordu resmen. Diğerinde uykun sanki normalde gelmiş gibi hissediyorsun. Ama bir başkası için bu deneyimler farklı olabilir. Ancak bu iki ilacın da uyku verdiğinden emin olabiliriz ve Abilfy'ın da benzer bir etkiye sahip olabileceğni tahmin edebiliriz. Ama vereceği uyku benim için nasıl olur, onu bilemem.

Yorum

psikotik ilaçların içerisinde en az yan etkili olan ilaçtır, diğerleri aşırı uyku ve halsizlik yaparken abiflyde bu yok denecek kadar azdır, yani 10 kişiden 7-8'inde böyle bir sorun olmuyor,

ve hiçbir ilaçta hemen etki beklemeyin 4-6 haftada kendini göstermeye başlar,

Yorum

Abılıfy kullandım . şişmanlattı . Benı şu an solıan akıneton depreks kullmıyorum .

Yorum

abilify 5 mg içiyordum.yan etkileri nedeniyle 2.5 mg a düşürdük.şimdi 2.5 mg ı da içmiyorum.yan etkisi az bir ilaçdır fakat bende titreme ve çabuk heyecanlanma yapmıştı.fiyatı pahalıdır.benim sigortam olduğu halde yüzde 20 katkı payı ödüyordum.

şizofreni,çeşitli psikozlarda ,bipolar bzkda ve depresyonda antidepresana ilave olarak kullanılabilir

Yorum

ben kullandım ama 07 - 08 yıllarında olması lazım. doktorun bana koydugu teşhis borderline ve depresyondu. zaman zaman elim titriyodu , bide uyku. ama benm bünyem çok hassastır.her kullandım ilaçtan yan etki görmüşümdür.ayrıca risperdalda kullandım. onun uyku etkisi çok daha fazlaydı ve kilo aldırmıştı.
                    Ağır gelir bende bulduklarını bir başkasında aradığın zaman..

Yorum

Abilify çok yeni ve psikotik bozukluk,şizofreni ve obsesif-kompulsif bozukluk için 10 numara bir ilaçtır. İleri derecede obsesif kompulsif bozukluğum için kullandığım ilaçlar şöyle :
                      Prozac 60 mg, anafranil 75 mg,abilify 20 mg.
                      Tedaviye 1 ekimde başlandı.Prozac 20 mg, Abilify 10 mg ile başlandı.2 ekimde prozac 40 mg a çıkıldı.31 ekimde prozac 60 mg a çıkıldı. abilify 20 mg a da 14 ekimde çıkıldı.anafranil 75 mg 26 kasımda eklendi.
                      Last edited by atipik_okb; 30-11-2011, 02:01 PM.

Yorum

Ben de kullandım abilify ama paxil adlı ilaçtan daha fazla fayda gördüm okb adına.

Yorum

dostlar paxil benim göz bebeklerimi acayip büyüttü.bide göz altlarım karardı.acayip karizmatik oldum bakıyorumda anaya
                          wellcome to the desert of the real.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: KASIRGA View Post
                            dostlar paxil benim göz bebeklerimi acayip büyüttü.bide göz altlarım karardı.acayip karizmatik oldum bakıyorumda anaya
                            geçmiş olsun doktor una söyle bence bunu

Yorum

Merhabalar yaklaşık 3 haftadır abilify 5 mg kullanıyorum, ilk günlerde uyumada zorluk çektim, sonrasında ciddi manada kendinde bir aceleceilik, zaman geçmemesi, işlerin hemen bitmesi için üstümde sanki bir baskı varmış hissi, iyi konsantre olmama sorunları çektim, daha sonra yatakta düzgün uyuyamama, kalkma gezme, tekrar uyumak isteği ama düzgün uyuyamama, yani hiç bir türlü kendini rahat hissedememe... bu ve benzeri bir çok surunu yaşıyorum, yaşayanlar ve buna rağmen devam eden ya da durduranlar varsa tecrübelerini yazabilir mi? Ben bi kaç gün sonra doktora gidip bu ilacı kullanmak istemediğimi belirteceğim.

Yorum

İşleniyor...
                              X