Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Abilify kullananlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: manindream View Post
    Merhabalar yaklaşık 3 haftadır abilify 5 mg kullanıyorum, ilk günlerde uyumada zorluk çektim, sonrasında ciddi manada kendinde bir aceleceilik, zaman geçmemesi, işlerin hemen bitmesi için üstümde sanki bir baskı varmış hissi, iyi konsantre olmama sorunları çektim, daha sonra yatakta düzgün uyuyamama, kalkma gezme, tekrar uyumak isteği ama düzgün uyuyamama, yani hiç bir türlü kendini rahat hissedememe... bu ve benzeri bir çok surunu yaşıyorum, yaşayanlar ve buna rağmen devam eden ya da durduranlar varsa tecrübelerini yazabilir mi? Ben bi kaç gün sonra doktora gidip bu ilacı kullanmak istemediğimi belirteceğim.
    bendede aynısı olmustu yan etkileri cok fazla hıssetmıstım bazı bunlyelerde boyle etkılerı olabılıyomus oturdugum yerde bıle rahatsızdım sankı eklemlerım agrıyomus gıbı uyurken beynım bı tarafa akıyomus gıbı hıssedıyodum daha neler neler allahtan bıraktım ılacı cok kotu gercekten..!

♏ Bir insanı melek diye sevmek budalalıktır. insanları, bütün pislikleri, hırsları ve zayıflıkları ile sevebilmek kahramanlıktır.''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: atipik_okb View Post
      Abilify çok yeni ve psikotik bozukluk,şizofreni ve obsesif-kompulsif bozukluk için 10 numara bir ilaçtır. İleri derecede obsesif kompulsif bozukluğum için kullandığım ilaçlar şöyle :
      Prozac 60 mg, anafranil 75 mg,abilify 20 mg.
      Tedaviye 1 ekimde başlandı.Prozac 20 mg, Abilify 10 mg ile başlandı.2 ekimde prozac 40 mg a çıkıldı.31 ekimde prozac 60 mg a çıkıldı. abilify 20 mg a da 14 ekimde çıkıldı.anafranil 75 mg 26 kasımda eklendi.
      Abilify OKB tedavisinde kullanılan ana ilaç değildir. diğer antideprasanların yanında küçük dozda kullanılır. Doktorun sana abilifiyi 20 mg kullanndırmasının sebebi sende OKB dışında başka bir rahatsizlıktandan şüphelinmiş olabilir

Yorum

Belkide psikotik özellikleri olan okb teşhisi konmuş olabilir.

Yorum

Abilify asiri hareket yapiyor yerinde duramiyorsun devamli hareket halindesin.Bipolara destek olarak veriliyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Edebiyat26 View Post
            Abilify asiri hareket yapiyor yerinde duramiyorsun devamli hareket halindesin.Bipolara destek olarak veriliyor.
            Aynen bendede öyle bir etki yapmıştı, abizol kullandım bende, abizol, abilify aynı ilac......

Yorum

Abilify bende ters tepti. Kaslarımda seyirmeler yaptı. Ellerim ayaklarım müthiş titriyordu bardak filan tutamıyordum. Doktor sonra ilacı başkasıyla değiştirdi. Kaslarımdaki titremeler aylarca devam etti. Bende ters tepti. Tabi kişiden kişiye farklılık gösterir.

Yorum

abilify bende akatizi(yerinde duramama,hiçbirşeyden keyif alamama) yaptı, birde uykusuzluk yaptı.

Yorum

Ben kullaniyorum su an ama merak ettigim hangi durumlarda abilify veriliyor. Benim teshisim anksiyete ve depresyon. Agir bir ilac oldugunu biliyorum. Sakinlestirici gibi bir sey mi yoksa tedavi edici nitelikte mi?
                  Merdivenlerden çıkarken / Orada olmayan bir adama rastladım / Bugün de yoktu orada! / Keşke, keşke hiç gelmese!

Yorum

anksiyete bozukluklarında; antidepresanın etkisini güçlendirmek için düşük dozlarda verilir. Abilify yan etkisi en az olan atipik antipsikotik ilaçlardan biridir

Yorum

Bu ilaçla ilgili bi sorum var. Zyprexa kullanıyorum bu ilaca göre uykusu nasıldır? Yani uyku verir mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: messina View Post
                        anksiyete bozukluklarında; antidepresanın etkisini güçlendirmek için düşük dozlarda verilir. Abilify yan etkisi en az olan atipik antipsikotik ilaçlardan biridir
                        Teşekkürler messina
                        Merdivenlerden çıkarken / Orada olmayan bir adama rastladım / Bugün de yoktu orada! / Keşke, keşke hiç gelmese!

Yorum

Ayaklarimda derman olmuyor bazen, bu sizde de oluyor mu? Abilify yuzunden oldugunu dusunuyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: grabesmond View Post
                            Ayaklarimda derman olmuyor bazen, bu sizde de oluyor mu? Abilify yuzunden oldugunu dusunuyorum...
                            Çok doğru bir tesbit,bakalım 2015'te FDA tarafından onaylanması beklenen Brexpiprazole isimli molekülde aynı yan etkileri gösterecek mi?Eğer onaylanırsa en erken 2017'de Türkiyede piyasada olur.:angry:

Yorum

doktor bana bu ilacı yazınca çok yürüme isteği gelebilir yerinde duramayabilirsin gibi bir uyarılarda bulunmuştu ama daha fazlası oldu.zaten yoğun anksiyetesi olan ben ilacı alınca aksiyetem huzursuzluğum gerginliğim ikiye katlandı..ilaç beni daha çok yorar oldu.bende hemen bıraktım.doktora aşırı anksiyetem olduğunu söylememe rağmen beni dinlemedi bu ilacı yazdı..neymiş nerdeyse hiç yan etkisi hiç yokmuş..peh külahıma anlat sen onu ! sonuç ne mi oldu şimdi ilaç evdeki diğer kullanılmayan ilaçlar deposunda son kullanma tarihinin geçmesini bekliyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: akrostiş View Post
                                Bu ilaçla ilgili bi sorum var. Zyprexa kullanıyorum bu ilaca göre uykusu nasıldır? Yani uyku verir mi?
                                zyprexa uyku yapar 5 mg içsen bile sabah 9 olur kalkamazsın bende öyle oldu yani, neyse bıraktım zyprexayı , abizolda ise uyku olmuyo
                                zyprexayı gece yatarken içiyodum, abizolu sabah içiyodum
                                zyprexa gece yatarken içiliyo benim bildiğim

Yorum

İşleniyor...
                                X