Duyuru

Collapse
No announcement yet.

nervium kullananlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• nervium kullananlar

arkadaşlar doktor nervium 5mg verdi fakat bagımlılık korkusundan aralıklı olarak kullanabildim ve durumum düzelmedi
    bu ilacı uzun dönem kullanan arkadaşlardan yan etki ve bagımlılık konusunda bilgi istiyorum
    doktorum düşük dozların uzun sürede dahi bagımlılık yapmayacagını söylüyor ama başka doktorlar tam tersini bu nasıl bir çelişki :?:

Merhaba burak.

Nervium 5mg iki sene boyunca her gün düzenli olarak kullandım.Çünkü bu ilacı veren doktoruma güvenim tamdı ve hiç tereddüt etmeden kullandım.Ama ilacımı çok zor yazdırıyordum çünkü dediğin gibi tavsiye etmeyen ve yazmayan doktorlar çoktu.

Bırakırken kendi başıma bıraktım.. doktor kontrolünde değil yani.Bu sebeple 3 gün çok ağır geçti fakat bağımlılık nedir.. :roll: hiç hissetmedim.Dediğim gibi birden bıraktım.

Kullandığım süre boyunca en ağır yan etkisi uyku yapmasıydı.Mesela hiç kalkmadan 3 gün boyunca uyuyabiliyordum.İlacı bırakmamla beraber herşey normale döndü.

Herkesin söylediğinin aksine nervium çok korkulacak bir ilaç değil.Ben 2 sene boyunca her gün kullandım ve çok fayda gördüm.Hiç de bağımlı kalmadım.

Yorum

sagol gülben 2 sene kullanman durumunu bayagı iyileştirmiştir ben ara sıra kullanıyorum bir yan etkisi sinirlilik oluyor
      bagımlı olmaman banada biraz cesaret verdi doktorumda bana güven kullan diyor

Yorum

Nervium hakkında

Sevgili Burak,

Dört yıl önce ülkemizde mevcudiyetini keşfettiğim Nervium (ABD’de çok kullanılmakta olan Valium’un etkin maddesine haizdir) en fazla güvendiğim, faydasını gördüğüm psikofarma ilacıdır.
        Bağımlılık riski diğer yeşil recete ilaçlarına karşın çok daha azdır. Zira vucuddaki yarı ömrü en uzun olanıdır. Sakinleşmemi gerektiren zamanlarda kullanmak üzere daima stoğumda bulundururum. Çoğunlukla yarım tablet bana yetmekte, nadiren 2 x yarım, çok nadiren 3 x yarım almışlığım vardır. Genel anksiyetenin eşlik ettiği depresyonlarımda 3-4 ay devamlı kullanmışlığım vardır. Bağımlılık olayı ile karşılaşmadım. Alkolle birlikte alınmamalıdır.

Umut34

Not:
        Yazımı yayınlamadan biraz önce Gülben’e olan cevabınızda, Nervium’un kullanım gayesi aksine sizde (anksiyete)sinirlilik yarattığını bildirdiğinizi gördüm. Bu durumu doktorunuza bildirmenizi öneririm. Nervium’un bazı kişilerde paradoksik olarak (aksine) anksiyete yaratabilmekte olacağı ilacın prospektüsünde yazılıdır..
        Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

umut ilgin için sagol doktor sinirlilik halinin geçiçi seninde dedigin gibi yan etki oldugunu söyledi zamanla geçecegini eger 2 hafta sonra geçmezse o zaman ilaçta degişiklik yapacagını söyledi aslında azalıyor gibi birkaç gündür
          ayrıca xanaxa göre daha güvenilir oldugunu söyledi ve devamlı kullanmazsam düzelmeyecegimi
          hastalıgım yaygın anksiyete bozuklugu sanırım tedavim geç kalınmış
          durumum biraz agır

Yorum

nervium kullanan arkadaslar sorum olcak rivotril kullanıordum şimdi nervium fakat 4 tane de atsam hiçbir etki etmedi acaba rivotril daha agır olduu içinmi yoksa benim eşiğimmi fazla 5 tane nervium üzerine 4 bira ve şuan hafifi mallık var ama çok az ...?? sözümona diazem grubu.

Yorum

vallahi ben 1 taneden fazla almadım (5mg)
              ama gto sen içkiyle alıyorsun üstelik 4-5 tane en azından 20mg eder
              benzodiazepinler alkolle capraz iletişime giriyor bagımlılık riski artıyor
              sonradan daha kötü sonuçlarla karşılaşma

Yorum

Orjinal yazı sahibi: burakakb
                vallahi ben 1 taneden fazla almadım (5mg)
                ama gto sen içkiyle alıyorsun üstelik 4-5 tane en azından 20mg eder
                benzodiazepinler alkolle capraz iletişime giriyor bagımlılık riski artıyor
                sonradan daha kötü sonuçlarla karşılaşma
                valla şuan uyku yaptı okadar bakalım ilerleyen günlerde ne olurbilemem rivotrilden tecrübem olduğu için sanırım pek bi etkileşim etmiyor sanki..sağol yinede önerin için kardeşim.

Yorum

Benzoların mukayesesi

Her nekadar tüm Benzodiazepin (Benzo) grubundaki ilaçların benzer tesirleri varsada pazarlama hedefleri değişik olmakta. Mesela Nervium ve xnax anxiolytics (anksiyeteyi söndürücü) iken Rivotril anticonvulsant (sara hastalarında olduğu gibi çırpınma,sarsıntıyı önleyici)+ anxiolytic olarak pazarlanmaktadır.

0.5mg Rivotril veya xnax’ın anxiolytic tesiri 10mg Valium, Türkiyedeki adıyla Nervium’un tesirine eşit olmakta. Dolayısıyle 2mglık 1 tablet Rivotrilin tesirini elde etmek için 8 adet 5mglık Nervium tableti gerekmekte.

Arzu edenler Benzoların mukayese tablosuna, çalışma prensiplerine ve diğer bilgilere Link1 den erişilebilir.

Link1 (İngilizce): http://www.benzo.org.uk/manual/bzcha01.htm#4

UYARI: Benzolar eşliğinde alkol alınması tahlikeli neticeler doğurabilir. Hiç unutmam alkolik bir bayan bana, alkoli kestiği zaman diazem aldığını, alkol alırsa öleceğini bildiğinden alkolsüz günlerini diazem sayesinde geçirdiğini söylemişti.
                  Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Re: Benzoların mukayesesi

Orjinal yazı sahibi: Umut34
                    Her nekadar tüm Benzodiazepin (Benzo) grubundaki ilaçların benzer tesirleri varsada pazarlama hedefleri değişik olmakta. Mesela Nervium ve xnax anxiolytics (anksiyeteyi söndürücü) iken Rivotril anticonvulsant (sara hastalarında olduğu gibi çırpınma,sarsıntıyı önleyici)+ anxiolytic olarak pazarlanmaktadır.

0.5mg Rivotril veya xnax’ın anxiolytic tesiri 10mg Valium, Türkiyedeki adıyla Nervium’un tesirine eşit olmakta. Dolayısıyle 2mglık 1 tablet Rivotrilin tesirini elde etmek için 8 adet 5mglık Nervium tableti gerekmekte.

Arzu edenler Benzoların mukayese tablosuna, çalışma prensiplerine ve diğer bilgilere Link1 den erişilebilir.

Link1 (İngilizce): http://www.benzo.org.uk/manual/bzcha01.htm#4

UYARI: Benzolar eşliğinde alkol alınması tahlikeli neticeler doğurabilir. Hiç unutmam alkolik bir bayan bana, alkoli kestiği zaman diazem aldığını, alkol alırsa öleceğini bildiğinden alkolsüz günlerini diazem sayesinde geçirdiğini söylemişti.

sağol umut34 bilgiler için,bende alkol kullanmıyorum artık onun yerine antipsikotiklerle idare ediceğim örneğin rivotril,akineton..v.s.

Yorum

heycanlanmayım diye verdi nervium

sınavlardan önce aşırı heycanlanıyorum şu andada öss ye hazırlanıyorum ondan dolayı doktorum bana bu ilacı tavsiye etti sizce bu ilaç gerçekten heycanımı yenmemi kolaylaştırır mı ve kullanmaya başladım ama yararından çok zararı olur diye korkuyorum yani farklı etkiler yapabilirmi onu öğrenmek istiyordum teşekkür ederim

Yorum

nervium mu prozak mı

sınav stresinden verdi doktor ama nervium mu şimdi de bi başka doktor prozaki öneriyor bu ne ya doktorlara da güven kalmadı lütfen yardımcı olurmusunuz

Yorum

bende hiç etki etmeyen ilaç 11 tane attım 5mg lıktan 1 gün içinde kesmiyordu az kalsın paketin hepsini içicektim ama bünye banamısın demedi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SaDiST
                            bende hiç etki etmeyen ilaç 11 tane attım 5mg lıktan 1 gün içinde kesmiyordu az kalsın paketin hepsini içicektim ama bünye banamısın demedi
                            yeşil reçete hepsini kullandım ,3 tanesi etkili ,xanax,ativan,rivotril ..
                            en tehlikelisi rivotril,kimse kullanmasın aman derim :!:

Yorum

İlacın adını okuyunca tanıdık biri ile karşılaşmışım duygusuna kapıldım.
                              Daha evvel bu ilacın kullanımı ile ilgili araştırma yapmış ve kullanım azlığı nedeniyle çok fazla bilgiye ulaşamamıştım.
                              2 yıl evvel 6 ay süre ile başka ilaç beraberinde 5 mg Nervium kullandım.
                              ilk 2 hafta anksiyete halim dahada berbat duruma ulaştı,fakat drun da desteğiyle bırakmadım.O dönem çok faydasını gördüm diyebilirim.Hayata yeniden merhaba dediğimi hatırlıyorum.
                              Tek başına veriliyormu ve etkisi varmı bilemiyorum.

Bu tür ilaç kombinasyonlarında sabırlı olmak gerektiğini ve ilk etapta mucize beklenmeyeceğini ben kendi adıma o dönemde öğrendim.
                              Dr una güven.Bırakma zamanını ve bırakma şeklini drun dediği şekilde uygularsan bağımlılık yapacağını düşünmüyorum..

Yorum

İşleniyor...
                              X