Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Psikoloğa Gitmenin Maddi Olanaksızlığı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Psikoloğa Gitmenin Maddi Olanaksızlığı

Arkadaşlar selam,
    Ailemizin bir ferdinde bugünlerde bir takım psikololik sıkıntılar var ve bir uzmana danışmak istiyoruz. Fakat psikolog fiyatlarına baktığımızda herkesin kolayca ödeyebileceği düzeylerde bulunmuyor. Fiyatlar ortalama gelire göre çok yüksek, bir de birkaç seans gitmek gerebileceğini düşünürsek parası olan sağlıklı olabilir gibi bir sonuç çıkıyor, gerçi hangi alanda öyle değil ki.
    Devlet hastanesine gittiğimizde muayene olamadık daha doğrusu olmadık, gördüğümüz manzara bundan 15 yıl öncesinde SSK hastanelerinin durumu gibiydi. Önerebileceğiniz bir yer var mıdır acaba, İstanbul anadolu yakası tercihimizdir.

slm

öncelikle çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin bende dermansız depresyın hastasıyım 3senedir psikolojik tdavi görüyorum tedaviye başlamadan önce sizin yaşladığınız durumu bende yaşadım ama şu şartlar altında en sağlıklısı bulunduğunuz ildeki bir üniversite hastanesine gidin derim ben tabi sağlıkö güvenceniz varmı bilmiyorum keşke belirtseydiniz daha iyi yardımıc olurdum benim sağlık güvencem var bizimki emekli sandığı ama ben psikiyatrise gidiyorum bence psikiyatris daha sağlıklı psikologa giderseniz ücret öderseniz ama psikiyatrise gideyimderseniz ücret almaz tabi bu sizin sigortanızın olup olmadığına bağlı......

Yorum

ssk nız varsa ozel hastanelerın hepsı sadece 10 tl ucret alıyolar baska bı mıktar odemıyosun.ben burda ozel hastanenın psıkıyatrına gıdıyorum.sadece 10 tl verıyorum.bu butun ozel hastanelerde de gecerlı.saglık karnesı de yanınıza alın.gecmıs olsun...

Yorum

ssk mız yoksa sorunlarımızla başbaşamı kalalım..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hanzala_
          ssk mız yoksa sorunlarımızla başbaşamı kalalım..
          valla bu soruyu da devlete sormak lazım bıze degıl..

Yorum

slm

bak abicim aslında ssky ya bağ kura felan hiç gerek yok bek ben kendimi örnek vereyim ben 20 yaşındayım 3 ay önce babamın üzerinden düştüm gittim kendime sigortam olmadığı için yeşil kart çıkarttırdım çok da rahatım yeşil kartta devlet hastanelerinde 3 ünivte hastanelerinde 6 ytl muayene ücreti veriyorsun yani hi çbir zoluğu felan yok tabi bundan önce ben babamın üzerinden muayene oluyordum emnekli sandığıydı bizim kurumuz beş kuruş para vermiyordum onun için hiç bir sosyal güvencem yoksa git yeşil karty al ......

Yorum

yeşil kart vermediler,böyle nankör devlet görmedim

Yorum

slm

valla hiç boşuna devleti suçlamayın bana tam 1 haftad aldım yeşilkartımı ayrı ca bu müracaet edipde yeşil kart alamayanalrı sordum görevli memur dediki onların bir yerde sigrotası yada mal varlığı ortaya çıkıyordur ondan alamaz dediler ayrıca yeşil kart almadan önce sana verdikleri o evrak ssk bağkur tapu kadastro belediye trafik şube maliye vs... yerlere gidip üzerine bir iş yeri ev arsa araba varmı diye kontrol ediyorlar seninde orda bişeyin çıktıysa ondan vermezler...

Yorum

yok vermediler araştırsınlar ihtiyacımız var,ikinci sınıf vatandaşmıyıım ben

Yorum

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.Eşim T.C. vatandaşı değil özel sağlık sigortası var ama sigorta karşılamıyor.Ben SSK'lıyım normalde benim üzerimden yararlanabilir ama yine de sorunlarla karşılaşıyoruz. Özel psikologların uçuk fiyatlarını duyunca devlet hastanelerinde sigorta olmadan vereceğim muayene parası problem olmayacaktır.
                    Önerebileceğiniz bir hastane var mıdır(Tercih İst. Anadolu Yakası). Hastaneler 5 dakikada muayene edip ağrı kesici yazıp gönderen doktorlarla dolu böyle olunca insan güvenemiyo özellikle böyle hassas durumlar için hiç güvenemiyor.
                    oslemm özel hastanelerin psikoloji servislerine fiyat sordum 100 YTL'den aşağısı yok üstelik hepsinin dediği özel hastanelerde hiçbir sigortanın (SSK, özel sağlık sigortası) psikolog muayenelerini karşılamadığı.Gittiğin hangi hastane acaba bilgi verebilir misin, özelden msj da atabilirsin ya da böyle başka bir özel hastane önerebilecek olan var mı acaba

Yorum

ben ıst da yasamıyorum farklı bı sehırdeyım.eger benım gıttıgım hastane yapıyorsa baska ozel hastanelerde yapıyordur muhakkak.tavsıyem bır kaç ozel hastaneye tel acıp sormanız.bırı yapmıyosa bırı yapıyodur.tekrar gecmıs olsun..

Yorum

bazı sağlık ocaklarının bu konuda uzmaları var onları araştırın derim
                        yada sosyal güvencesi olmayanların bu konuda neler yapabileceklerini araştırmak gerek diye düşünüyorum
                        olmadı valiliğe başvurun

Yorum

Hocalara dahi gidebilirsiniz. Son çıkan yasaya göre para miktarı düşürülmüş. 40 tl.
                          Everything is Changed.

Yorum

Ücretsiz terapi yapan hiçbir psikologa rastlamadım

Yorum

ben 50 dk'dan bahsediyorum.
                              Everything is Changed.

Yorum

İşleniyor...
                              X