Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Somnifobi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Somnifobi

Merhaba arkadaslar malesef boyle bır hastalıgım varmıs bana ayrıntılı bılgı verebılırmısınız bu konuda ve tedavısı hakkında? Bu fobiyi atlatabilen var mı hıc?
    “I can never read all the books I want; I can never be all the people I want and live all the lives I want. I can never train myself in all the skills I want. And why do I want? I want to live and feel all the shades, tones and variations of mental and physical experience possible in life. And I am horribly limited.”
    --Sylvia Plath —

Geceleri uykuya çok zor dalmak psikolojik bir semptomdur ve tıptaki adı Somnifobidir.

Yorum

evet tamda suan yasadıgım anlamsız korku ve gergınlık uyumaktan korkuyorum sebepsız ,cıldırıcam (
      “I can never read all the books I want; I can never be all the people I want and live all the lives I want. I can never train myself in all the skills I want. And why do I want? I want to live and feel all the shades, tones and variations of mental and physical experience possible in life. And I am horribly limited.”
      --Sylvia Plath —

Yorum

Benden baska kımse yok mu bunu yasayan forumda
        --Sylvia Plath —

Yorum

Kısmen yaşıyorum bu sorunu. Çözümü, gündüz bedeni iyice yormak ve gece yatarken kitap okumak ya da film izlemekte buldum.
          Orjinal yazı sahibi: teykmibektudıstart View Post
          Merhaba arkadaslar malesef boyle bır hastalıgım varmıs bana ayrıntılı bılgı verebılırmısınız bu konuda ve tedavısı hakkında? Bu fobiyi atlatabilen var mı hıc?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
            Sebepsiz değildir . Ne zaman başladı bu korku ? Ve uyuduğunda ne olacağını düşünüyorsun ?
            3 senedir var doktorum uyuyabilmem için atarax vermişti,genelde kabuslu rüyalar görüp uyanan biriyim küçüklüğümden ama 3 senedir kabus görmüyorum,fakat yatağa yattığımda uyumak istemiyorum uyumamak için kahve filan içiyorum yersiz bir şeyler oluyor belirsiz anlayamadığım kaygılanıyorum ve yaklaşık 4 gibi uykuya yenik düşersem uyuyabiliyorum yani nasıl uyuduğumu anlamadan sabahta uyanıyorum, günde yaklaşık 3 buçuk dört saat uyuyabiliyorum. doktorum bu kabusların korkularının bilinç altına yerleşmesi sonucu uykuya karşı bir korku hissetme olabildiğini sebebinin bu olabileceğini söylemişti nasıl düzelecek bilmiyorum.
            --Sylvia Plath —

Yorum

İşleniyor...
            X