Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Uyumayı İstememek

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Uyumayı İstememek

Merhaba,

Ben sanırım 2009'dan beri bu sorunu yaşıyorum: uyumak istemiyorum.. Son 2 yıldır daha da arttı bu.. Normal bir insan uykusu gelir, yatağa girince hemen dalamaz ya, ben işte bu sorunu yaşamak istemiyorum... Her yatağa girdiğimde, düşünceler, acılar, sorunlar vs aklıma geliyor, ağlayarak uyuyakalıyordum.. Ama işte son yıllarda, resmen beynim uyuşuncaya kadar uykuya direniyorum... Direnemediğim noktada resmen baygın şekilde yatıyorum...

Herkes uyumak ister, ama uyuyamaz... Bense, uyumak istemiyorum....

Bir önerisi olan ya da benzer durumu yaşayan var mı?
    I've been alone all along

Dertli birinin dediklerine katılıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dertli biri
      bu uyumak istememek değil uykuya geçiş sürecini istememek. gerçekten uykun geldiyse zaten yatağa yatınca beş dakikaya kendinden geçersin. bu yüzden bol bol enerji harca ki uykuya geçiş sürecin kolaylaşsın.
      Dediğiniz gibi, o geçiş sürecini istememek.. Ama o 5 dk.yı bile istemiyorum.. Direnebildiğim kadar uykuya direniyorum... Ve yoğurt yiyeyim yada bitki çayı içeyim de uykum gelsin, o geçiş süresi kısalsın giib bir isteğim de yok...

Ama dediğinizi deneyeceğim.. Gece sporu fena sayılmaz herhalde

İlginiz için teşekkürler...

Orjinal yazı sahibi: Bülbül View Post
      Dertli birinin dediklerine katılıyorum.
      İlginiz için teşekkürler...

Yorum

Aynen bende de böyle oluyor. Bu sorun hayatımı zehir ediyor. Bende uyuyakalıyorum gözümü bir açıyorum sabah olmuş
        Last edited by indigo; 21-06-2014, 12:37 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: antonio_montana View Post
          Aynen bende de böyle oluyor. Bu sorun hayatımı zehir ediyor. Bende uyuyakalıyorum gözümü bir açıyorum sabah olmuş
          Uyuyakalma şeklinde benim ilk başlardaydı... Şimdi epey dirençli çıkıyorum sanırım
          Hayatı zehir ediyor tabi.. Gün içinde kendini toparlayamıyorsun.. Sürekli kötü hissediyorsun..Daha bir sürü şey..
          Umarım kurtulunur bundan :/
          İlgin için teşekkürler..

Yorum

Birseyler okumak uyku getiriyor foruma pcden giriyorsan flux isminde bir program var onun ışığı da uyku getiriyor. Geceleri beyaz ışık vücudun melatonin salgılanmasını durduruyor melatonin ise uyku getiriyor melatonin salgilanmayinca uyku gelmiyor. Bu tür programlar kullanmak yararlı olur. Birsey değil Umarım faydalı olur

Yorum

Orjinal yazı sahibi: antonio_montana View Post
              Birseyler okumak uyku getiriyor foruma pcden giriyorsan flux isminde bir program var onun ışığı da uyku getiriyor. Geceleri beyaz ışık vücudun melatonin salgılanmasını durduruyor melatonin ise uyku getiriyor melatonin salgilanmayinca uyku gelmiyor. Bu tür programlar kullanmak yararlı olur. Birsey değil Umarım faydalı olur
              Tekrar teşekkürler.. Deneyeceğim..

Yorum

cinsellik sorgulanmalı..
                Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: phatalogyst View Post
                  cinsellik sorgulanmalı..
                  Hmmm..Ne anlamda? Ve neyi sorgulamak?

Yorum

cinsellik uyku öncesi yaşanır mı? cinsellik yaşadığınızda rahat uyurmusunuz? hayatınızdaki yeri nedir? gibi birtakım sorular

Yorum

Orjinal yazı sahibi: phatalogyst View Post
                      cinsellik uyku öncesi yaşanır mı? cinsellik yaşadığınızda rahat uyurmusunuz? hayatınızdaki yeri nedir? gibi birtakım sorular
                      Anladım... Ama 1 sorunun kaynağı herkes için aynı olacak diye bir şey diyemeyiz... Başkaları için dediğiniz yada düşündüğünüz ihtimaller düşünülebilir, ama benim için değil...
                      İlginiz için teşekkürler..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: angel_of_darkness View Post
                        Merhaba,

Ben sanırım 2009'dan beri bu sorunu yaşıyorum: uyumak istemiyorum.. Son 2 yıldır daha da arttı bu.. Normal bir insan uykusu gelir, yatağa girince hemen dalamaz ya, ben işte bu sorunu yaşamak istemiyorum... Her yatağa girdiğimde, düşünceler, acılar, sorunlar vs aklıma geliyor, ağlayarak uyuyakalıyordum.. Ama işte son yıllarda, resmen beynim uyuşuncaya kadar uykuya direniyorum... Direnemediğim noktada resmen baygın şekilde yatıyorum...

Herkes uyumak ister, ama uyuyamaz... Bense, uyumak istemiyorum....

Bir önerisi olan ya da benzer durumu yaşayan var mı?
                        Öncelikle gecmis olsun kardesim. Bu anlattığınız a yakın bendede sorun oluyor. Yatağa giriyorum beyin hemen başlıyor kurmaya, üzüldüğüm bı olay yada gecmiste yaşadığım ve hala devam etmekte olan bazı olaylar beynimde oluşmaya başlıyor ve arkasından felaket senaryoları alakasız seyler derken bı bakmisim kalbim pırpır hızlı çarpmaya başlıyor kan beynime sıçrıyor ve uyku diye birsey kalmıyor uyu uyuyabilirsen...

Bı kaç soru sormak istiyorum; Bu sorunun icin doktora gittinmi? İlaç verdiyse kullandinmi? Kullanmak istemiyorsan nedeni ile ogrenebilirmiyim?

Tekrar gecmis olsun.

Yorum

uyku problemine iki aşamadan bakıyorum.. birincisi seni etkileyen olayları yatağa girince gecenin sessizliğinin verdiği dinginlikle daha aktif düşünmeye sorgulamaya başlıyorsun...
                          ikincisi gece ve uyku anında yaşamış olabileceğin bir takım sorunlarn bilinç altına travma olarak yerleşmiş olduğunu düşünürsek normal olarak yataga yatınca bu travmalar canlanıp seni uykudan soğutuyordur...

Travmalara bağlıysa köküne inilmeli ve yüzleşme sağlanmalıdır..
                          doktorunla ayrıntılı şekilde konuşmanı öneririm bu sorunu..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: angel_of_darkness View Post
                            Anladım... Ama 1 sorunun kaynağı herkes için aynı olacak diye bir şey diyemeyiz... Başkaları için dediğiniz yada düşündüğünüz ihtimaller düşünülebilir, ama benim için değil...
                            İlginiz için teşekkürler..
                            insan olabilen herkes için bu ihtimaller var.. cinsellikte problem vardır şeklinde yorumlanmamalı.. son yorumda efsun çok güzel açıklamış yüzleşmek gerekli diye. bunun içinde ipuçları lazım.. en güçlü en sağlam ipuçlarını da orada bulabilirsin.. teşekkür içinde rica ederim saygılar size de...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Northstar View Post
                              Öncelikle gecmis olsun kardesim. Bu anlattığınız a yakın bendede sorun oluyor. Yatağa giriyorum beyin hemen başlıyor kurmaya, üzüldüğüm bı olay yada gecmiste yaşadığım ve hala devam etmekte olan bazı olaylar beynimde oluşmaya başlıyor ve arkasından felaket senaryoları alakasız seyler derken bı bakmisim kalbim pırpır hızlı çarpmaya başlıyor kan beynime sıçrıyor ve uyku diye birsey kalmıyor uyu uyuyabilirsen...

Bı kaç soru sormak istiyorum; Bu sorunun icin doktora gittinmi? İlaç verdiyse kullandinmi? Kullanmak istemiyorsan nedeni ile ogrenebilirmiyim?

Tekrar gecmis olsun.
                              Bende aktif olan spesifik bir düşünce olmuyor... Genel bazı şeyler.. Kimi zaman sıradan, kimi zaman farklı, kimi zaman aynı sorunlar...
                              Yok bu sorunum için doktora gitmedim..İlaç da kullanmıyorum şimdi.. Bu sorunum için ilaç kullanmadım, ama genel olarak ilaçlara güvenimin kalmadığını söyleyebilirim... Biraz şansız bir dönem geçirdim çünkü... İlaç tedavisine yanıt vermedi bünyem...

Orjinal yazı sahibi: Efsun View Post
                              uyku problemine iki aşamadan bakıyorum.. birincisi seni etkileyen olayları yatağa girince gecenin sessizliğinin verdiği dinginlikle daha aktif düşünmeye sorgulamaya başlıyorsun...
                              ikincisi gece ve uyku anında yaşamış olabileceğin bir takım sorunlarn bilinç altına travma olarak yerleşmiş olduğunu düşünürsek normal olarak yataga yatınca bu travmalar canlanıp seni uykudan soğutuyordur...

Travmalara bağlıysa köküne inilmeli ve yüzleşme sağlanmalıdır..
                              doktorunla ayrıntılı şekilde konuşmanı öneririm bu sorunu..

Büyük ihtimal travmalarla ilgili.... Mesela küçükken uykuya dalarken hep etrafımda maskeli insanların dolaştığını görerek, başım döne döne, midem bulana bulana uyurdum.... Böyle büyük, renkli maskeler... Afrika'daki kabile maskeleri gibi.... Ve o renkler her şey birbirinin içine girerdi... Bir girdap gibi.... Farklı şekiller, semboller, anlamlı-anlamsıız şeylere dönüşürdü.... Uyurken hep bu şekilde uykuya dalardım, eskiden yani.... 4-5 yaşımdan sanırım 15-16ıma kadar böyleydi.... Ya da belki daha fazla...

Yorum

İşleniyor...
                              X