yedi sekiz saat uyumamak için delice bir sebebiniz varsa tamam. ama yoksa öyle bir şey bence kimse macera aramasın. uykusuzluğun verdiği stres başka hiçbir şeyde yok. birkaç saat kazanmış olmuyorsunuz, bütün gün rezil oluyor.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Az uyumanın sırrı
Collapse
X
-
ben dzensiz uyuyanlardanım.gece geç yatar geç galgarım.bende raatsız 0luy0rum.ama uyumagta istiy0rum
buna bi çare......
bu arada glavyeye çay döguldu bazı arler yazmıy0r.abug subug yazdığımı sanmayın
uyudan d0layı isleri agsayanlardanım
ben derin uyguya geçemediğimi dusunuy0rum :roll:
yardımcı 0lursanız sevinirimtestinin içinde ne varsa dışınada o sızar
Yorum
-
Ben çok uyuduğum zaman başım ağrıyor, çok halsiz oluyorum. Birde günümün zyan olduğunu düşünüyorum, özellikle hafta sonları çok yorgun olmadığım sürece saat 10.00 dan önce kalkmam lazım. Gece genelde 01.00 gibi yatarım ve sabah erkan kalkarım. Yıllardır alıştı bünyem artık 5 saat uykuya. fazlası yaramıyor bana, ancak 5 saatten az uyursam o zamanda çok halsiz oluyorum. Misal bu hafta hep bir kaç saat uyku ile işe gidip geldim, sonuç dün işe bir saat geç kaldım. :?Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...
Yorum
-
Herkesin günde yedi-saat uyuma mecburiyeti yok ki?Orjinal yazı sahibi: kinderyedi sekiz saat uyumamak için delice bir sebebiniz varsa tamam. ama yoksa öyle bir şey bence kimse macera aramasın. uykusuzluğun verdiği stres başka hiçbir şeyde yok. birkaç saat kazanmış olmuyorsunuz, bütün gün rezil oluyor.
Az uyumak vücudu zinde tutar. Fazla uyumak "gaflete" yol açar...
Yorum
-
Aaaaaaaaa aaaaaa aaaaaaaa evim kitap dolu, 3 dalda spor yapıyorum ve sanatlada ilgileniyorum, dişardan 2. ünivi okuyorum ama inanın 10 saatten az uyku bana yetmıyor 12 saat bıle uyudugum oluyor bazı zamanlar. Çok enerji harıcıyorum sanırım ondan kaynaklanıyo :6:
Mutluyummm huzurluyumm 10 saatte uyurum 12 saatte
bence insan mutlu oldugu kadar saat uyku uyumalı ki arastıran bılım adamlarıda bu kanıdalar
Yorum
-
Uyku özellikle bizim gibi yoğun çalışanlar için çok önemli.Ben de 3 dalda spor yapıyorum ( Kick Boks, wing tsun ve vücut geliştirme).Ama ağırlık Kick Boks ve vücut geliştirmede. Wing tsun da güzel. Bizim gibilerin az uyuması kasların gelişmemesi demek. Yaptığımız spordan verim almamız için,Orjinal yazı sahibi: Kemanci View PostAaaaaaaaa aaaaaa aaaaaaaa evim kitap dolu, 3 dalda spor yapıyorum ve sanatlada ilgileniyorum, dişardan 2. ünivi okuyorum ama inanın 10 saatten az uyku bana yetmıyor 12 saat bıle uyudugum oluyor bazı zamanlar. Çok enerji harıcıyorum sanırım ondan kaynaklanıyo :6:
Mutluyummm huzurluyumm 10 saatte uyurum 12 saatte
bence insan mutlu oldugu kadar saat uyku uyumalı ki arastıran bılım adamlarıda bu kanıdalar
iyi antreman yapmalı, iyi beslenmeli ve iyi uyumalıyız.
Malum, kaslar dinlenirken gelişir.Bunun da en iyi yolu uykudur.
Bu arada yatmadan önce muhakkak kazein alırım,sen de kullanıyor musun.Özellikle antremanlardan sonra, kazein geç sindirildiği için, uykudaki protein ihtiyacı karşılanmış oluyor.
Yalnız 10-12 saat fazla gibi geldi bence.Arada kaytarmak için olabilir ama bence 7-8 saat yeter.İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
Malcolm X
Yorum

Yorum