Duyuru

Collapse
No announcement yet.

şizofreni hastalarına sorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• şizofreni hastalarına sorum

o insan veya korkunç hayali düşünceler tamam sizi korkutuyor ama onları iplememezlik yapsanız olmaz mı yapamıyor musunuz ? onların hayali ve sizin beyninizin uydurduğunuzu anlamıyor musunuz
    İyi ya, madem hepimiz günün birinde çekip gideceğiz o halde bunca matem bunca kahır ne için ?... Hı ? Sizinkisi matem değil zaten korku, korku ! Hayat demek, ölümü beklemek demektir. Az çok hepimiz denizi, yıldızları, ağaçları işte falanları filanları göreceğiz, bir çok şeyin tadına bakakacağız sonrada ister istemez "Gidiyorum Elveda" şarkısını söyleyeceğiz...

o kadar gerçektirki belki inanmamazlık edemiyorlardır...

Yorum

Şizofreninin çeşitleri varmış. Benim şizofrenimde dünya benim sandığım gibi değilmiş, ben hayali bir dünya yaratmışım kendimce. Benim gibiler içe kapanık kendi dünyalarında yaşarmış.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: AND View Post
        o kadar gerçektirki belki inanmamazlık edemiyorlardır...
        bence normal hayatta da her şeyi kafalarına taktıkları için o hayali şeyleride takıyolar bundan sıkılıp bir son verseler hastalıkları düzelicek o kadar her şeyede bir muhalefet bir ilgi canlılığını, gücü nereden buluyorlarsa
        İyi ya, madem hepimiz günün birinde çekip gideceğiz o halde bunca matem bunca kahır ne için ?... Hı ? Sizinkisi matem değil zaten korku, korku ! Hayat demek, ölümü beklemek demektir. Az çok hepimiz denizi, yıldızları, ağaçları işte falanları filanları göreceğiz, bir çok şeyin tadına bakakacağız sonrada ister istemez "Gidiyorum Elveda" şarkısını söyleyeceğiz...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serverous View Post
          o insan veya korkunç hayali düşünceler tamam sizi korkutuyor ama onları iplememezlik yapsanız olmaz mı yapamıyor musunuz ? onların hayali ve sizin beyninizin uydurduğunuzu anlamıyor musunuz
          şimdi şizofeninin bir sürü türü var catatonicler dediklerini yapamaz

iyi niyetini takdir ediyorum yine de..

Yorum

O değil de gerçek hayatta şizofren bir arkadaşım olsun isterdim gerçekten,çok merak etmişimdir çünkü.
            Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kabiliyet View Post
              Şizofreninin çeşitleri varmış. Benim şizofrenimde dünya benim sandığım gibi değilmiş, ben hayali bir dünya yaratmışım kendimce. Benim gibiler içe kapanık kendi dünyalarında yaşarmış.
              neden bir hayali dünya yaratıyorsunuz, bunun amacı nedir ? mutlu olmaksa neden bu yolu seçtiniz ? komik gibi gelicek ama bana doktorumda böyle söylemişti saçma olan şeyler sizi iyileştirir , kendinize minik bir lego set alsanız star wars gibi

http://www.adoreoyuncak.com/lego_cit....aspx?CatID=52 bu mini dünya nın başkanı yaratıcısı siz olsanız ? normal yetişkin insanlarda neden böyle bunlarla uğraşıyor sanıyorsunuz sanki
              Last edited by serverous; 12-01-2013, 03:49 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: *SunRaider* View Post
                şimdi şizofeninin bir sürü türü var catatonicler dediklerini yapamaz

iyi niyetini takdir ediyorum yine de..

teşekkürler, ama bir çok şizofren ilaç kullanıyor ben lustral sayesinde çok ayrı bir insan oldum düşüncelerim gelişti hiç bir şeyi takmamaya başladım o catatonicler konusunu açar mısınız genel özellikleri nelerdir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Olric View Post
                  O değil de gerçek hayatta şizofren bir arkadaşım olsun isterdim gerçekten,çok merak etmişimdir çünkü.

hiç ummadığınız bir anda size saldırabilir ve çok ciddi ağır yaralanmalar ve ölüme kadar gidebilir ben kaslı olduğum için belki biraz karşı koyabilirim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Olric View Post
                    arkadaşlarına hava atarsın benim bir şizofren arkadaşım var veya vardı

şaka şaka özeniyor insanlar bazen

bu duygu eskiden bende de vardı

artık yok

geçer geçer..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: "ahenk"
                      peki gerçekler mi acı, hayaller mi?
                      ya drama yapmaya gerek yok uydurduğu şeylerden onlar kendileri etkilenip ağlıyorlar vs.

Yorum

ya drama yapmaya gerek yok uydurduğu şeylerden onlar kendileri etkilenip ağlıyorlar vs.
                        o kadar kolaydı demi şizofreniyi bilmeden atıp tutuyosun.

Yorum

neden bir hayali dünya yaratıyorsunuz, bunun amacı nedir ? mutlu olmaksa neden bu yolu seçtiniz ? komik gibi gelicek ama bana doktorumda böyle söylemişti saçma olan şeyler sizi iyileştirir , kendinize minik bir lego set alsanız star wars gibi

http://www.adoreoyuncak.com/lego_cit....aspx?CatID=52 bu mini dünya nın başkanı yaratıcısı siz olsanız ? normal yetişkin insanlarda neden böyle bunlarla uğraşıyor sanıyorsunuz sanki
                          Ben hayali bir dünya filan yaratmıyorum, neler olduğunuda tam bilmiyorum.
                          MMPI testinde yazılanlar. (.87 T) Şizofreni
                          "Şizofreni alt test düzeyine göre sosyal yabancılaşma içinde olduğu belirlenen **** Bey'in değerlendirme ve mantık sürecinde gariplik ve bozulma beklenmektedir. Düşünce ve davranışlarında tuhaf ve farklıdır. İletişim güçlükleri uzun süreli ve belirgindir. Kendisinin kim olduğu ve bu dünyadaki yeri konusunda hatalı değerlendirme ve sorgulama süreci içindedir. Soyut konular üzerinde ruminatif biçimde düşünmektedir. Gerçekle bağlantısı var gibi görünse de yüzeyseldir. Aşağlık ve yalnızlık duyguları ile birlikte kendisinden hoşnutsuzluk yüksek düzeydedir." diye yazmış psikolok
                          Paranoyada varda yazması uzun sürüyor.
                          Tam olarak ne olduğunu bende anlamadım ne hayali sesler duyuyorum nede görüntüler var.
                          Psikiyatrisde sordu hayali sesler filan ama bende işi çözemedim.
                          Last edited by kabiliyet; 12-01-2013, 05:44 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: *SunRaider* View Post
                            arkadaşlarına hava atarsın benim bir şizofren arkadaşım var veya vardı

şaka şaka özeniyor insanlar bazen

bu duygu eskiden bende de vardı

artık yok

geçer geçer..

tamam abi geçer Allahım ya,ben şizofren olmaya mı özendim şimdi nasıl okumuşsun mesajı anlamadım...Sadece böyle bir arkadaşım olmasını hem merakımdan hem de yardım etmek istediğimden isterdim...
                            Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kabiliyet View Post
                              Ben hayali bir dünya filan yaratmıyorum, neler olduğunuda tam bilmiyorum.
                              MMPI testinde yazılanlar. (.87 T) Şizofreni
                              "Şizofreni alt test düzeyine göre sosyal yabancılaşma içinde olduğu belirlenen **** Bey'in değerlendirme ve mantık sürecinde gariplik ve bozulma beklenmektedir. Düşünce ve davranışlarında tuhaf ve farklıdır. İletişim güçlükleri uzun süreli ve belirgindir. Kendisinin kim olduğu ve bu dünyadaki yeri konusunda hatalı değerlendirme ve sorgulama süreci içindedir. Soyut konular üzerinde ruminatif biçimde düşünmektedir. Gerçekle bağlantısı var gibi görünse de yüzeyseldir. Aşağlık ve yalnızlık duyguları ile birlikte kendisinden hoşnutsuzluk yüksek düzeydedir." diye yazmış psikolok
                              Paranoyada varda yazması uzun sürüyor.
                              Tam olarak ne olduğunu bende anlamadım ne hayali sesler duyuyorum nede görüntüler var.
                              Psikiyatrisde sordu hayali sesler filan ama bende işi çözemedim.
                              takıntı hastalıklarında da soruyorlar

Yorum

İşleniyor...
                              X