Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Obsesifler kendilerin saklamasın birbirimize yardımcı olalıM

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• BÜTÜN ARKADAŞLARA SELAM VE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.ARKADAŞLAR LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN.
    5 YIL KÖY GİBİ MEZRALARDA ÇALIŞTIM.
    YÖNETİCİ İDİM.ETRAFIMDA ÇOĞU MENFAAT GRUBU VARDI.YALNIZDIM.RAHATLAMAK İÇİN ÇOK İÇKİ İÇTİM.
    DAHA SONRA BATIYA TAYİN OLDUM BÜYÜK BİR İLÇEYE.
    BURADA İŞ YOĞUNLUĞU,MÜDÜRÜN TİTİZLİĞİ VE İŞ DELİSİ OLMASI.(İÇKİYİ BIRAKMIŞTIM.) BENİ YIPRATTI.

BENDE BİR SIKINTI VAR DİYORDUM AMA TARİF EDEMİYORDUM.KATI YAPI,BEN MERKEZÇİLİK,OLAYLARIN EN KÖTÜ SONUÇLARINI DÜŞÜNME,
    BİR SIKINTI OLSA İŞİMİ DÜZGÜN YAPTIĞIM HALDE BAŞIMIN BELAYA GİRECEĞİ SENARYOLARI ÜRETİYORDUM.HERKESE KARŞI TEMKİNLİ,SIRLARINI SÖYLEMEYEN,MESAFELİ İDİM.AYRINTICI İDİM İŞİMDE.

DAHA SONRA NE HİKMETSE PSİKİYATRİSE GİTTİ.VE SÜREÇ BAŞLADI.9 YIL DAN BERİ ARALIKLARLA DEVAM EDİYOR.3-6 AY İLAÇ KULLANIP BIRAKIYORDUM.BELKİ EN FAZLA 6 AY SÜREKLİ KULLANMIŞIMDIR.
    3 DOKTOR DEĞİŞTİRDİM.ŞU AN YİNE 3 AYDAN BERİ 3 İLAC KULLANIYORUM.AMA TERAPİ YAPAMIYORUM.İLACTAN İÇİM DIŞIM İLAC KOKUYOR.TERAPİYE DE İNANMIYORUM.SEN ANLATIYORSUN O DİNLİYOR.

HAYATIMI,EVLİLİĞİMİ,İŞİMİ HER ŞEYİMİ ETKİLİYOR.BENDE DAHA ÇOK DÜŞÜNSEL BOYUTTA TAKINTILAR.
    HASTA OLACAĞINI DÜŞÜNME,HASTALIKLARI DÖNEM DÖNEM EN İNCE AYRINTISINA KADAR BİLGİSAYARDAN İNCELEME.
    KARAMSARLIK,BAZEN DELİRECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM.
    KAFAMDA DEVAMLI BANA NE OLACAK,İYİLEŞECEKMİYİM,EVLİLİĞİM BİTİRSE,EŞİM VE ÇOCUĞUM BENİ TERKEDERSE KAYGILARI,HER ZAMAN KÖTÜ BİR HABER ALACAKMIŞIM VE KÖTÜ BİR OLAY OLACAKMIŞ KORKULARI,HASTANEYE YATIRIR PANİĞİ

DİNE SARILDIM.NAMAZ KILIYORUM.DUA EDİYORUM.ELİMDEN GELDİĞİNCE.BULMACA ÇÖZÜYORUM.KİTAP OKUYORUM.SPOR YAPIYORUM.EKONOMİK DURUMUM ŞÜKÜR İYİ.EŞİM VE BEN ÜNİVERSİTE MEZUNUYUZ.HATTA BEN 2.ÜNİVERSİTEDEN ATILMIŞTIM.AF ÇIKTI DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.FİZİKSEL SAĞLIĞIMIZ İYİ ŞÜKÜR.AMA ŞU RAHATSIZLIKTAN KURTULAMADIM.GÜNLERCE AYLARCA ARAŞTIRDIM,OLUMLU DÜŞÜNMEYE ÇALIŞTIM.kENDİME MORAL VERDİM.BAŞKA BİR İLE TAŞINDIM.YENİ BİR İŞTE ÇALIŞIYORUM.AMA BİLMİYORUM KURTULAMADIM.HER DEFASINDA GERİ GELİYOR.SAĞLIK OCAKLARINDA,HASTANELERDE İLAÇ YAZDIRMAKTAN BIKTIM.

ARKADAŞLAR SİZLERLE HERŞEYİMİ PAYLAŞABİLİRİM.HER TÜRLÜ ÖNERİNİZE,DENEYİMİNİZE İHTİYACIM VAR.HAYATIMA ÇEKİ DÜZEN VERMEK İSTİYORUM.EŞİMDE BENDEN BIKTI.ONLARLA DA İLGİLENEMİYORUM KENDİMİ DÜŞÜNMEKTEN.

BANA YAZARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM.ALLAH HEPİNİZE ÇOLUK ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKLE MUTLU VE SAĞLIKLI BİR HAYAT VERSİN.CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.BEN SİTEYE YENİ ÜYE OLDUM.BİR ARKADAŞIN TAVSİYESİYLE.HERKESE SELAM.

Yorum

• SELAM

İMRENİYORUM MUTLU SORUNSUZ İNSANLARI BİZDE İNSANIZ BENDE İNSANIM NEDEN HEP BEN ÇEKYİORUM ACILARI NEEN NOLAR ÇOK MUTLU BENDE HAK ETMİYORMUYDUM BUMU HA ŞU ANDAN SONRA NOKTALANMIŞ HAYATIM AMA GÖZÜM ARKADA KALACAK NEDEN BAZILARI MÜKEMMEL DERECEDE MUTLU VE NEDEN BAZILARI SÜREKLİ ACI ÇEKİYOR OKB HARİCİNDE ÖZGÜVEN OLSUN HER ANLAMDA İMRENİYORUM kıskanıyorum nefret ediyorum mutlu insnaları kendimden hayattan.

Yorum

• bende aynıyım ya bıktım valla bi kitap önerebilrmisiniz?

Yorum

• obsesyon paylaşımı

arkadaşlar mrb aranıza yeni katılan 12 yıllık bir obsesifim.inanın şu sanal ortamda yaşadıklarımızı paylaşıp dertleşmek dahi bana göre ilaçtanda doktortanda iyi geliyor insana çünkü damdan düşeni en iyi damdan düşen anlar.yorumlar genelde güzel ama UMAR kullanıcısıyla yapılan yorum daha bi hoşuma gitti çünkü bu illeti yaşamayan anlamaz anlayamaz.fakat bu illet bizim kabahatimizden ortaya çıkan bir durum degil sadece kafaya yerleşip kendinede çeşitli sebebler seçen vede saçmalıklarla zihni meşgul eden parazit düşüncelerdir.onun için kimse kendini şunu yada bunu yaptıgım için böyle oluyor diye suçlamasın çünkü irademiz dışında oluyor.bize düşen herzaman güçlü iradeli olmak ve hayat boyunca biz onu yok edemiyorsak onunda bize zarar vermesini akıllı düşünceler önlemek.yani her nekadar böyle bir saçmalıkla ugraşırken ara sıra üzülsemde yinede bizdeki derdi NİMET sayan çok ızdırap çeken kişilerden olmadığım için ŞÜKÜR etmesini bilmek lazım.

Yorum

• off

ewet yardımcı olalım ya

Yorum

• yaklaşık 4 senedir okb yim geçmişteki düşüncelerim nelerse ileride öyle olmak zorunda yoksa uğursuzluk gelecek diye hissediyorum kendi beynimle sohbet ediyorum şu anda bile hissediyorum örneğin:bir ay önce dil ve anlatımdan 70 not aldım şimdide olduk 50 aldım ben bu durumu geçmişteki zevklerimi değiştirdiğim için olduğunu düşünoyorum yardım please.. umarım anlatabilmişimdir...

Yorum

• slm

arkadaşlar bendede yaş takıntısı var kendimden büyüklere ve küçüklere takılıyorum bu nasıl bir takıntı okbmi sizce anlamadım..Bu beni çok rahatsız ediyor. hal ve durum takıntısı herhalde bunun içinden nasıl çıkabilirim nasıl kurtulabilirim anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.Bu ne çeşit bir takıntıdır acaba çünkü bendeki bayağı ilerledi

Yorum

• selam arkadaşlar.. burdaki herkes gibi bende okb hastasıyım.. burda yazılan çizilen hemen hemen herşey dini takıntı, wc takıntısı, sevdiğin birini kaybetme takıntısı zaman zaman değişerek hayatıma girdi...8 yıl önce başladı bu hastalık bende öss ye hazırlanıyordum aynı zamanda babam gözümün önünde felç geçirdi ve bom hastalık çıkageldi.. o dönemde gittiğim doktor panik atak teshisi koydu.. evet bir dönem bildiğiniz panik atak belirtilerinin hepsini yaşadım ama bi süre sonra farkedildi ki bende bir okbliyim aslında.. konu su; ben o halde össye girdim kazandım.. hemde trnin en iyi ünvlerinden birini kazandıımm okudum bitirdim mühendis oldum..ve bu 8 yıl boyunca bu hastalık beni çok az rahatsız etti çünkü meşgul olucak bişilerim vardı.. düşünücek baska sorumluluklarım.. yıllar geçti derken kpss davası çıktı önüme onada girdim kazandım ve önümüzdeki hafta çok ii kurumlardan birinde işe başlıyorum.. korkmuyomuyum deli gibi korkuyorum ama korkularımın beni esir almasına izin vermeyeye çalışıyorum.. psikoloğa gidiyorum düzenli olarak ve sunu farkettim bu hastalık hayatımızın dönüm noktalarında basgösteriyor.. yani sıkıntılı olduğuuz zamanları çok iyi biliyor.. ama engelde diil... varsın olsun düşünelim.. düşünürkende bişiler başarabiliyoruz.. bakın burda yazmıssınız hepiniz kiminiz evli çocuğu var işiniz var... demekki hayatı tümden karartmıyor bu illet.. hayatımızı doldurmalıyız bişilerle.. geçtiğimiz yıl 1 sene boyunca işsizdim ve evde oturdum.. işte bu bizim için en yanlış durum.. sosyalleşmeliyiz.. ne kadar zor olsa da dışarı çıkmalıyız insanlarla sohbet etmeliyiz... havadan sudan.. düşüncelerimizi kontrol etmeyi öğrendik mi bu hastalık bir dur diyor arkadaslar.. dini şeyler mi sizi zorluyor.. sizde dünyalık seylere konsantre olun.. Allah da biliyor sonucta ki bu bi hastalık bu derdi verende oo.. ayrıca ben çok araştırdım şizofren olurmuyum die hiç korkmayın çünkü şizofreni ayrı bi olay ve genelde kabul etmiyorlar öle olduklarınıfarkındalık yok yanii.. bizde tersine aşırı gelişmiş bir farkındalık var.. herkese geçmiş olsun... bu arada ben ilaç kullanmıyorum çünkü dahah kötü yapıyor her defasında.. 8 sene öncede ilaçsız yenmiştim şimdide yenicem inşş.. hepimiz yenicez..

Yorum

• obresif bozukluk eşe güvenmeme onun her sölediğinde yalan söylüyormuş gibi davranışlar yaptırır mı eşinin kötü bi insan olduğuna dair vesvese falan başka hiç bişeyde takıntı yok sadece bu yönde olabilir mi

Yorum

• bu hastalğın o kadar farklı şekilleri var ki arkadasım.. eşine takıntılı olabilirsin.. kıskançlık olabilir.. bir uzmana görünmende yarar var diye düşünüyorum yinede.. onlar daha doğru karar vericektir..ondan sonra burdan paylaşırız konusuruz olur mu?

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: sed View Post
                        selam..ben obsesif kompulsif ile senelerdir tanışıorum..ilkokulda baslayan rahatsızlıgım aralıklı olarak devam etti.simdi yok denebılecek kdr azaldı..
                        bu yuzden buradakı arkadaslara yardımım olabılecegını dusundum..ve uye oldum..bu hastalık genelde streslı bır durum sonrası ortaya cıkar ve aılesınde olanlarda daha sık rastlanır.kişi yaptıgı haraeket ve dusuncelerın anlamsızlıgının farkındadır ama engelleyemez..işte en cok sıkıntı verende budur..ben daha cok dusunceye yonelık obsesyonlara sahıptım yanı aklıma gelen ve engelleyemedıgım dusunceler kı bunlar genellıkle aslında hiç dusunmedıım olmasını hıc ıstemedığım korktugum seyler olur..asıl önemli olan dusunce geldıgınde onu durdurmaya calısmamak dusuncenın akmasına ızın vermek.ne kdr durdurmaya calısırsanız o kadar cok gelecektır bırseyı dusunmemelıyım dersenız daha cok dusunursunuz..duşunceyı normal kabul edın ve gecın..yapmak kolay dııl ama tek yolu bu..aklımıza gelen dusuncelerı bız secmıoruz bunu unutmayın ve dusuncelerınızden dolayı suclu olmassınızz..ilaç tedavıde önemli ama tek bır ilaç ve serotonin içeren bır ilaç kullanın..dahhaaa yazacak bırsuru sey varr..ama sımdılık bu mesajı gnderıım eger ılgılenen olursa buradan yardımcı olmak ısterım cunku benımde en ihtıyacım olan sey benım gbı ınsanlarla konusmaktı..garıp oldugumu bıtek benım böle oldugumu dusunurdum..o yuzden yardımcı olabılırsem sevınırımmm
                        Yazı için teşekkürler...
                        Hayallerim ; yersiz esen soğuk bir kış rüzgarına benzer...Ama sadece beni üşütür ve giderler.

Yorum

• Merhaba

öncelikle bu siteyi gordüğüm ve yazılılarınızı okudugum ıcın cok mutluyum.bende obsesif olduğumu yeni öğrendim.bu olumsuz istemediğim şeyleri düşünmekten çok yorulmuştum artık bilerekmi yapıyorum diye düşünmeye başlamıstım.herzaman kendimi suçlu hissedıyorum istemediğim her ne varsa aklıma geliyor korkularım çok fazla herzaman engel olmaya çalıştım ama çok zor oluyo kendi hayatıma bakamaz oldum üzülüyorum.22 yaşındayım ve bu konuyu ailemden kimseyle konuşamıyorum utanıyorum,çekiniyorum lütfen bana destek olurmusunuz?

Yorum

• bende uzunca bir zamandır bu dertten muzdaribim.
                            bende çoğunluk gibi saklarım. yakın çevrem tedavimden hastane ve ilaçlarımdan haberdardır. ergenlik dönemlerinde insandan çok şey alıp götürebilen bir evre atlattırdı bana. artık benim büyümemle beraber o da küçüldü sanıyorum. bazı dönemler ve olaylarda artış gözlemlerim ama azaldığı kanaatindeyim.

belki de ben takıntılarımla yaşamaya alıştığımdan bana öyle geliyordur bilemiyorum. öğrencilik dönemleri bir şekilde atlatılıyor ama sonrasında insanda yoğun depresif artıklar bırakabiliyor. 25 yaşında gayet işinde gücünde sosyal hayatına önem vermeye çalışan biriyim ama ne işimden ne çevremden memnunum.

makina mühendisiyim özel bir firmada çalışıyorum sırf rahatsızlığım yüzünden terfi ve sorumluluk gibi şeylerden kaçmaya çalışıyorum, karşı cinsle olan birlikteliklerimi onlara zarar vermemek adına ya yeltenmeden vazgeçiyorum yada başlangıç evresinde zayıf noktaların üzerine giderek bitirme gayeti sergiliyorum. kpss ye merak sardım bu dönem en azından stres olmaz düşüncesindeyim.

okuduğum mesajlarda hiç de azımsanacak okb yada ocd (sitede hangi isimle telaffuz ediyorsanız) sayıda değilimiş.
                            ne olursa olsun hala insansız ve insan yapımsız yerlerde yaşamak sürekli gezmek kimse ile fazla iletişim halinde olmadan yaşamaya çalışıyorum lakin ne hikmetse gayet sosyalim ve herkese karşı güleryüz gösteriyorum. kendimi riyakar hissediyorum.
                            benden başka herkes paranoyak

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: gojdee View Post
                              öncelikle bu siteyi gordüğüm ve yazılılarınızı okudugum ıcın cok mutluyum.bende obsesif olduğumu yeni öğrendim.bu olumsuz istemediğim şeyleri düşünmekten çok yorulmuştum artık bilerekmi yapıyorum diye düşünmeye başlamıstım.herzaman kendimi suçlu hissedıyorum istemediğim her ne varsa aklıma geliyor korkularım çok fazla herzaman engel olmaya çalıştım ama çok zor oluyo kendi hayatıma bakamaz oldum üzülüyorum.22 yaşındayım ve bu konuyu ailemden kimseyle konuşamıyorum utanıyorum,çekiniyorum lütfen bana destek olurmusunuz?
                              malesef sadece bir mesaj yazıb gitmış kardeşimiz...
                              Vefa, vefa…Ey vefalıların en vefalısı!
                              Vefayı veren Sen’sin.Vefalı da Sen…
                              Ya bizde vefa…

Ne gelen vardı, ne giden. Rıhtımlar tenhaydı. Hiç mi kalmadık anlaşılamamanın yalnızlığında? Ah, sabırla bekleyebilseydik gönül! Her zaman hazır bulacaktık kıyıdaki yelkenliyi. Görememişsek körlüğümüzdendir...

Yorum

• ben henüz bir psikoloğa gitmedim ancak yıllardır psikolojiyi yakından takip eder ve araştırırım. diğer herşeye yaptığım gibi.. Benim en büyük sorunum detay. Bu öyle sadece temizlik, cinsellik, din vb. için değil. Konu yada durum her ne olursa olsun karşıma çıkan her yol ayrımında konudan sapmak zorunda kalıyorum. Bunun bir örneğini vermeyi çok isterdim ancak veremiyorum. Bu sayfaya gelmeye adobe premiere programı için görsel ders eğitimi aramakla başladım. Konunun ne kadar dallanıp budaklandığı benim için önemli olmuyor. Basit gibi duruyor ancak bu şekilde hiçbirşeyi başaramıyorum. Kendimi bildim bileli etrafımdaki tüm herkes, ailem, arkadaşlarım, akrabalarım, öğretmenlerim çok zeki olduğumu söyler. Açıkçası bende kendimi öyle görüyorum mecburen. Bi einstein değilim ama etrafımdan zekiyim. Ancak hafızam buna oranla fazlaca zayıf. Dolayısıyla bir konu detaylandıkça öğrenmeye ve merakımı artırmaya devam ediyorum ancak kafamda şema oluşturup geri kalanına odaklanamıyorum.

Konu yine dağılıyor. Tedavi için değil sırf merak için psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Sizce beni tedaviye ikna eder mi? Çünkü olmak istemiyorum. Böyle mutluyum. Başarılı olmak istediğim işler hiçte iyi işler değiller. Hayatım alt üst olur eğer ben şu kafamı bi toplayabilirsem.

Bi okuyun ve yardım edin lütfen.

Yorum

İşleniyor...
                                X