Duyuru

Collapse
No announcement yet.

şizofren olma korkusu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

dıkkatli ol

mrb arkadaşım sana.cok geçmiş olsun .başlığı okudum bu konuda yeterınce bılgı sahıbı olduğuma ınandığım ıcın senı uyarmak ıstedım.psıkolojık rahatsızlıkların temelınde içimizde yasayan korkuların sebebı yoktur .onlar sadece tetiklerler .asıl sebebı beyın kimyasındakı dengesizlikten kaynaklanır.başta bende senın gıbıydım her turlu rahatsızlığı okurdum ve bende de oluşurmu korkusu wardı ve şöyle bı karar aldım ben bu rahatsızlığı yenene kadar kımsenın sorunuyla ılgılenmıyecem .kendım ıcın ne yapabılıyorsam elımden gelenın en iyisini yapacam ve yaptım bende okb ve psıkoz bırlıkte wardı.ıkısylede aram sımdı cok ıyı.korkularından korkmaktansa onlar la yüzleş sana hiç biseyy yapamazlar korkma :o cok dıkkatluı ol hayatın tadını nasıl cıkarabıleceğıne ınanıyorsan oyle yasa korkular sadece senın ıc dunyanla barışık olmamanı sağlar.bende şizofrenn ılk belırtlerı wardı .ve doktorum kesın olarak demesede benım %95 şizofren olduğumyu soyledı ama ben hıç korkmadım ürkmedım.herşeyı yendım unutma ne olduğun onemli değil ne olacağın onemlı :? ben herseyı yenebıleceğımıze ınanrak cıktım bu yola hepsını yendım haa şunu da belırteyım.okb ıle şizofren olma dıye bısey yok korkuların tamamen yersizdır çünkü ıkısı coooook ayrı şeyler bende olmasının sebebı genetik.sana aci şifalar dlıyorum .Allah yar ve yardımcımız olsun...

Yorum

Re: arkadaşlar dikkat

Orjinal yazı sahibi: sizodost
      arkadaşlar burda şizofeniyi kötü bir şey gibi anlatmayın unutmayın herkes
      bir şizofren adayıdır bu artık böyle biline
      yok olmak tan korkuyom yok oldun yok olsan bile şizofrenler şizofren olduguna inanmazlar gibi kelimeler kullanmayın ben şizofrenim benim
      düşüncem bozulduysa tek şuçlu gene benim bu bir engellilik degil
      sadece düşüncelerine hakim olamamadır düşünceme hakim olamıyorum ama kendime ve bedenime hakimim sizin gibi okb ve takıntılara bakınca
      iyiki şizofren olmuşum diyorum ha halinden menun degilim ama velakin
      bizi yaradan böyle olmamızı istediyse ben cefa çekmekistemem ben sefasını sürerim
      sefasınıda size anlatmayım isterseniz kendimi yüceltmiyim sonrada hayal ürünleri ve gerçek dışı olan vs gibi şeyler ama ben gerçekle hayal aarasında giderken bundan zarar görecek olanda biz insanlarız

ARTIK YETERRRR

GELDİM GÖRDÜM GİDİYORUM
      ben şizofren değilim okb nevroz hastasıyım ama sana sonuna kadar katılıyorum ve bütün şizofrenleri seviyorum..bence bunlara bozulma kaale bile alma..öyle bir ülkede yaşıyoruz ki insanların tabularını yıkmak mümkün değil..duyarlılıklarınıda ayarlayamıyoruz..psikolojik rahatsızlığı olmayanlar bu konuda cahil oldukları için her türlü yorumu yaparlar..bunları önemseme derim..önyargılar dışlamalar alay etmeler değil mi zaten rahatsızlıklarımıza yenilerini ekleyen..ama yapacak birşey yok..toplumu bilinçlenmek istemiyorsa bizde kulaklarımızı tıkamak zorundayız..ama ne yazık ki bizim toplumumuzda psikolojik rahatsızlığı olanlara saygı yok..direk delisin ve zararlısın..her haraketin izlenir merak edilir konuşulur falan falan...mahalle aralarına takılmayacaksın kültürlü eğitimli ya da dünya görüşünü eğitmiş hümanist insanlarla muhabbet edeceksin ki rahatsızlığına bir de cahile laf anlatmak külfeti eklenmesin..boşver keyfine bak...sen ne ile mücedele ettiğni biliyorsun..böyle ahkam kesenler rahatsızlansa kimbilir hangi sınırlara gelirler..tuzları kuru ya atıp tutuyorlar..ben gülüp geçiyorum çünkü ne kadar güçlü olduğumu da eleştirenlerin benim gibi bir hastalığa sahip olduklarında benim kadar güçlü olamayacaklarını da biliyorum çünkü..allah bizim gücümüze inanmış ki bize bu hastalıkları vermiş...sen gerçekte kalmaya devam et..çünkü tek gerçek sensin ve mücadelen...okb lilere de bu kadar önyargılı olma..herkesin derdi kendine..hadi eyvallah

Yorum

hale46 söylediklerine tamamen katılmakla birlikte arkadaşın bu lafları bana söylediğini biliyor musun diye sormak istedim? Ve sen de arkadaşın bu cümlelerine destekleyerek bana da aynı muameleyi yaptığın hissine kapılmak istemiyorum

lütfen yanlış anladığımı söyle. çünkü ben o insanlardan değilim yaklaşık 1 sene önce okb rahatsızlığımdan kurtulmama rağmren burdaki okbli ve diğer hasta arkadaşlara yardım için bu forumdayım..
        GüzelBakanGüzlGörürGüzlGörenGüzl Düşünür

Yorum

seni anlamakla birlikte okb'nin belirli çeşitleri olduğunu ve bunlardan birisinin de hastalık takıntısı olduğunu hatırlatmak isterim.

Yani takıntılar adlı topicte şizofren olmaktan korkuyorum adlı bir topic görmen çok normal. Bu o insanın elinde olmayan bir takıntısıdır. ve buraya yazıp telkin alıp rahatlamak istiyordur.

Sen eğer dersen ki şizofren olmaktan korktuğunuzu yazan yazılar görmek istemiyorum burda şizofrenler de var diye kendinle çelişkiye düşmüş olursun. Çünkü kendin gibi ruhi bir rahatsızlığı olan birinin bu rahatsızlığını yargılamış oluyorsun. O insanın elinde değil ki şizofrenden korkmamak takıntı işte.. Sana biri dese ki kardeşim sanrı görmeye hakkın yok diye bu ne kadar garipse senin de bir okbliye şizofren olmaktan korkuyorum diyemezsin demen o kadar garip

sevgiler

Yorum

Ritanil çok haklısın..bende de şizofren olma korkusu vardı bu nedenle sürekli panik atak geçiriyordum.Çok şükür bu takıntımı büyük oranda yendim tabiki doktorumla konuşarak :arrow: beni istesem dahi şizofren olamayacağım konusunda iyice bir ikna etti..

Ama ben siteye genelde şizofren olmaktan korkuyorum gibi yazılar yazmamaya özen gösterdim hep, çünkü şizofren olan hastalarda var, onlar ne yapsın, çoğu kişinin korktuğu bir hastalığı yaşıyorlar..

Bu olayda hem sen kendine göre haklısın ritanil hemde sizedost arkadaşımız kendine göre haklı..Aslında bu tür olaylarla çok sık karşılaşıyoruz hayatta..yani iki tarafın haklılığı olayı ile..

Söylemek istediğim hepimizin çeşitli hastalıkları varki buradayız.Bu nedenle sizedost kendini yıpratmasın fazla, belkide biz ondan daha kötü hastalıklar geçiriyoruzdur belkide şizofren olması onun hayrınadır.

Bu dünyada Allah başımıza ne hastalık verirse çekmek zorundayız.Biz şizofreniyi kötülemiyoruz sadece takıntı yapmışız, belkide "şizofren takıntısı" şizofren olmaktan daha kötü bir hastalıktır..bilemeyiz.. :?

Yorum

teşekkürler gülben

aslında hangi hastalığın daha kötü olduğunu ben de bilmiyorum. okb azdığı dönemler bütün hastalıklardan kötü bence. ama tedaviye en iyi yanıt veren ruhi rahatsızlık.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ritanil
                teşekkürler gülben

aslında hangi hastalığın daha kötü olduğunu ben de bilmiyorum. okb azdığı dönemler bütün hastalıklardan kötü bence. ama tedaviye en iyi yanıt veren ruhi rahatsızlık.
                Ritanil bende tam olarak okb yok ama çok yatkınım.Sizlerin neler yaşadığını anlıyabiliyorum ve benzerlerini yaşadım.

Okb bana göre en sancılı hastalık, dediğin gibi iyi tarafı :arrow: ilaçlar sayesinde takıntılarından büyük oranda kurtulabiliyorsun.

Ben düşünüyorumki bir okb li bir şizofrenden daha çok acı çeker bu hayatta..bu tamamen kendi yorumum hiçbir bilgim yok ama bu konuyu bir doktora danışmak isterdim..

Bu arada okb yi de kötülemiyorum..az buçuk yaşadığım bir şey..aman şimdi de bu şekilde anlaşılmasın..

Acil şifalar diliyorum Ritanil..

Yorum

gülben psik. oğuz tan'ın takıntılar adlı kitabında bu konuya değiniliyor az çok. okb'nin alevli dönemlerinde en sancılı psdikolojik rahatsızlık olduğu iddia ediliyor kitapta..

bana gelince çok şükür temiz kalpliymişsin duan 1 sene önce kabul oldu zaten.. takıntı filan kalmadı :P

darısı hepimiizn başına

Yorum

seni çok iyi anlıyorum kardeşim.

Bende buna benzer durumlar lise çağında başladı. tabi bunların bir hastalık olduğunu bilmiyordum. herkes benim gibi zannediyordum.

Yolda yürürken (özellikle gece) birinin arkasındayken (arada 10 metre olsa bile) o insanın benim ayak seslerimden rahatsız olacağını ve onu rahatsız ettiğimi düşünürdüm. Onun paranoya yapması gereken şeyi ben düşünüyordum ne kadar saçma değil mi

Bu daha sonra acaba o insana bir zarar verirmiyim haline geldi. Yolda (gece) birinin arkasından yürümek benim için büyük işkenceydi hemen bir fırsat bulup önüne geçerdim o insanın ve onun rahatladığını düşünüp ben de rahatlardım

ya biz vallahi deliyiz ya

Yorum

biz çok hassas ince düşünceli insanlarız.. aslında dünyadaki insanlarda bizdeki hassaslığın 10da 1i olsa dünya çok güzel bir yer olurdu eminim

Yorum

ritanil dostum inan çok acılar çekiyorum
                        inşallah bu hep böyle gitmiz
                        anafranili 9 gündür kullanıyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dertli76
                          ritanil dostum inan çok acılar çekiyorum
                          inşallah bu hep böyle gitmiz
                          anafranili 9 gündür kullanıyorum
                          Anafranil çok mükemmel bir ilaçtır.Bana göre en iyi okb ilacıdır.Ben 4 senedir kullanıyorum hatta 5 bile olmuş olabilir..artık yılları unuttum..hep sayıcam mı ya.. :x

Acil şifalar diliyorum arkadaşım.Umarım sende benim gibi çok fayda bulursun.

Yorum

dertli kardeşim tedaviye yeni başlamışsın anladığım kadarıyla. anafranil iyi bir ilaçtır gülbenin dediği gibi okb için. ama senden biraz sabır rica ediyorum biliyorum şu anda hayatının en zor günlerini yaşıyorsun ama çukurun dibindeyken bile birinin (ilaçlar ve psikoterapi) sana bir ip sarkıtacağını ve seni oradan çıkaracağını sakın unutma. okb'nin tedaviye yanıt verme süresi kişiden kişiye ve ilaçtan ilaca değiştiği gibi obsesyonların ve kompülsiyonların azalmaya başlaması için en az 1 ay gerekiyor. az biraz daha dayan kendine meşgaleler bul. boş dudukça gelir onlar. umudunu kaybetme o senin sahip olduğun en değerli kavram

Yorum

şizofreniyle okb arasındaki fark içgörüdür.
                              birşeyi inanarak yapmak ve saçma olduğunu bilmek aynı şey değildir.
                              farkı burda aramak lazım
                              zang kardeşim yoksa benimsemekle bir alakası yok

Yorum

Ya sizodost arkadasim okblilerde gercekten hastalik takintilari oldugu icin ve akil almak istedikleri icin burada ister istemez bu tarz konusmalar gecio..

Ama durum sundan ibaret bence..Baska bı topicte sakat kalmaktan korktugunu yazan arkadaslar var.Kimisi ailesiz kalmaktan ,kimisi baska birseyden sikayetci bu hastalikta..O zaman biri ciksin ve desin ki ben sakatim sen neden korkuyosun bu kotu bisey mi digeri ciksin ve desin ki; benim ailem yok, bence sizin gibi olmak daha kotu vs vs...Bu örnekkler gittikce uzar ..Solendigi gibi takinti iste kimisi sacsiz kalmaktan korkar o zaman tabiri-caizse kel arkadaslarimiz cikip neden ole neden bole desinler...Lutfen arkadasim !!

Hastaliginin boyutunu bilemem ne durumdasin, ne kadar neyle dostsun ama psikolojik rahatsizliklari kabullenmis onlarla yasamayi bilen biri karsisindakininde psikolojik sorunlara sahip oldugunu anlamali ve ona gore icerlememeli derim ben...

Benimde eski erkek arkadasim sizofreni ve coklu kisilik denen rahatsizliklara sahipti ..Soledigim gibi herkesin derdi kendine iki hastaligida tanidigim ve gordugum icin soluyorum ki ..Herkes yasadigini bilir..Lutfen icerlemeyelim aksine hepimiz hastayiz ..bunun bilincinde olup bak kardesim ben sizofreniyim ve bu durum sole seyreder korkma ben dost oldum bile denilebilir..Okbli olmaktan daha iidir sen ne soluyosunuz demekten daha ii sanirim..Cunku karsindakilerde hasta unutma...

Allah sabir versin sanada umarim hersey gonlunce olur...

Herkese gecmis olsun!!!

Yorum

İşleniyor...
                                X