Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tecavüz şüphesi...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Kızlardaki bu mantığı anlayamıyorum ,

Hem doğum günlerine gidip içersiniz sarhoş olursunuz sonrada bana bişey olmuşmudur diye tedirgin olursunuz

Yorum

9 ay 10 gün sonra anlarız çocuğa isim bulalım ne koysak ne koysak hmmm

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sunset View Post
        Kızlardaki bu mantığı anlayamıyorum ,

Hem doğum günlerine gidip içersiniz sarhoş olursunuz sonrada bana bişey olmuşmudur diye tedirgin olursunuz
        Hislerime tercüman oldun yazmıcaktımda maden sen ısı bıtırmısın..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nekine View Post
          9 ay 10 gün sonra anlarız çocuğa isim bulalım ne koysak ne koysak hmmm
          ne fenasın yaaa:happy:
          HAYAT.....

Yorum

Sahibi bellı olsunda ısım kolay.

Yorum

herhangi bir şey olmuş ise sabah muhtelif yerlerinizide ağrılarınız olabilirdi.sonuçta tecavüz olursa mutlaka bir iz bırakır değil mi?ama yinede içinizin rahat olması için bir kadın doğum uzmanına görünün.ve madem böyle bir korkunuz var bir daha öyle ortamlarda bulunmayın.her zaman şansınız yolunda gitmeyebilir.
              HAYAT.....

Yorum

Konu iyice iplik yumağına döndü

Yorum

Benim kafama takılan soru şu ..... Misal Tecavüze uğramış diyelim ...... Bunu öğrendiğinde nasıl bir refleks geliştirecek bunu merak ediyorum

Yani sürekli acaba oldu mu acaba oldumu sorusunun yaşattığı bilinmezlik ve İŞKENCE

Tecavüze uğradığının haberini almasından daha mı fazla acı çektiriyor kendisine ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tilki
                    ilk siyaha boyadığım cümleyle ne demek istedğinizi anlamadım. kendi iradesi dışında bir bedene sahip olmak? yani tecavüze uğrayınca bedenimiz mi değişiyor? bu nasıl saçma bir düşüncedir. bu tam tersine kaçındığımız travmatik bölünmeyi getirir. benim bedenim artık başka beden, kirlendi vs. demek. bedenimiz aynıdır ve bize aittir, bir değişiklik olmamıştır. ikinci siyaha boyadığım cümlede ise tecavüz olayının acı verici tarafının tamamen toplumsal olduğunu ifade etmişsiniz. herkes acıyacak falan diyerek. çok zavallı ve cehalet kokan bir ifade bu. yani diyorsunuz ki kadın bedenine karşı uygulan şiddetten ziyade, toplumuna acımasından dolayı sorun yaşar. yazdığınız yorumun tamamı tecavüze uğrayan kadının artık eskisi gibi olmadığı ayrı bir beden ve acınacak varlık olduğu yönündedir. ben de size acıyorum gerçekten.
                    Ben bir yorum getireyim Zealist'in anlattıklarına:
                    1- kendi iraden dışında birisinin sana sahip olması iğrençtir...demek istenen sanırım.
                    2- Toplum da senin bu travmayı atlatmana genelde pek yardımcı olmaz
                    Ben o şekilde anladım anlattıklarını
                    Last edited by bir dost; 18-06-2011, 01:04 PM.
                    Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

orada başka insanlar da vardır, tanıdıklarına sor soruştur. ayrıca ben böyle birşey olsa, canının yanacağını, yani uyandığında acı hissedeceğini düşünüyorum. ayrıca her nekadar diyelim ki sen anlayamayacağın kadar baygındın, öyle bile olsa beyin herşeyi kaydediyor. ve duyguları ortaya çıkar mutlaka, özellikle de korku. ve o korku şu anki şüphelerinin korkusundan farklı olur. ayrıca rüyalarında görürsün sürekli.

yalnız tabi tecavüz korkun ayrıca ele alınmalı. çocukluğunda olmuş bir taciz olayın varmı? ailende böyle bir saldırıya maruz kalan var mı?
                      Bu yorum bana mantıksız geldi. Kusuruma bakmayın.
                      Yani illa bir kişinin önceden saldırıya mı uğraması lazım, bu tip bir takıntısı olması için?
                      Takıntı yapan insanlar....aklınıza gelebilecek her konuyu kafaya takarlar. Milyonlarca çeşit takıntı oluşturabilirler. Bunların hepsinin altında milyonlarca çeşit travma yatmaz.

Takıntılı olmak genelde aileden geçen bir davranış biçimidir bana kalırsa (Bu son cümlem kendi fikrim)

Şöyle bir örnek vereyim. Ben mesela 10 yaşıma kadar takıntısız biriydim. Sonra takıntılı olduğum bir dönem oldu. Belki bunları yaşadığım travmalar tetiklemiş olabilir. Ama her bir takıntımın altında ayrı bir travma yatmıyordu. Takıntı savunma mekanizmasını da aileden görerek almıştım
                      Last edited by bir dost; 18-06-2011, 01:08 PM.

Yorum

Çok merak ediyorsanız doktora gidiniz.Tecavüz varsada ortaya çıkar....obsesifliğiniz artmasında...Cinsel takıntılarınızın sebebini merak ettim...
                        Her insan bir ağaca benzer.
                        Kimi meyve verir, kimi gölge, kimi koku…
                        Bütün ağaçlar meyve vermez.
                        Odun olarak yakılan ağaçlar da var.
                        Aslında, “herkes kendi hayatını yaşar bir ağaç gibi…

Yorum

Böyle bir şeyin oldugunu pek tahmin etmiyorum ,çunku eger böyle bir şey olsaydı mutlaka dikkatinizi çekerdi .Mutlaka bir iz farkederdiniz .

Ama dikkatinizi çekmedigine gore olmamış ,ama içinizin rahat etmesi için dr'a başvurmakta yarar var .OKB niz içinse profesyonel destek almanızı oneririm ayrıca terapi gormenizde çok yararlı olur .
                          ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

son cümleyle konuyu bağlayalım artık

ALKOL HER KÖTÜLÜĞÜN ANASIDIR

Yorum

mantıksız olan bu yazımda yorum yapmamış olmam başlk sahibine olayı olup olmadığını sordum. doktora gitse ilk sorulacak sorudur haklı olarak. yazımın geri kalanı rahatlatmak için tavsiye zaten. gereksiz yere bir savunmaya girmişsiniz.
                              Savunmaya geçmedim, fikrimi söyledim sadece.

Sizin fikrinizi de tamamen yadsımıyorum.
                              Travmaları çözmek kişiyi ciddi anlamda rahatlatabilir.
                              Ama şu var, bir kişinin tüm geçmiş travmalarını halletmek de bayağı bir zaman alır sanırım.
                              Bilemiyorum, belki de onu yapmak lazım.
                              Ama günümüzün ekonomik koşullarında kaç kişinin gücü onu yapmaya yeter acaba

Kaç kişi bilinçaltına inecek tekniklerle uzun uzadıya ilgilenebilir ki

Her sorun yaşadığımızda altında yatan esas nedeni bulmakla mı uğraşacağız?
                              Last edited by bir dost; 18-06-2011, 01:49 PM.

Yorum

okb genetik değildir. benim de takıntılarım vardı. alttaki korkuyu temizleyince takıntı falan kalmıyor. duygular katmanlar halindedir, en alttaki sebepe ulaşmassanız iyileşemezsiniz.

ilaç hayatı belli bir düzene sokar ama kökünü temizlemez. hayat boyu sürer o doktorların tedavisi emin olun. hastalıklara bu tarz kulplar bulmak, kaderciliktir, kişiyi çaba sarfetmekten uzaklaştırıp, sorunun köküne inmesini engeller.

muhtemelen takıntıyı beyinde birden gelişmiş kimyasal bir sorun olarak görüyorsunuz. ne yazık ki...
                                OKB nin temelleri genelde çocukluk çaglarına dayanır ,o yaşlarda yaşanılan çevre olaylar zemin hazırlar ve ileriki yıllarda ortaya çıkar .

OKB nin nedeni bulunur ve uzerine gidilirse tedavi çok kolaylaşır ,ama ne yazıkki bunu pek yapmıyoruz .
                                ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

İşleniyor...
                                X