Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Et'in Zararları

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: Legacy View Post
    Aslan senin gibi düşünüp, karar verme yetisine sahip değildir. Ona bunu söylemen bir şeyi değiştirmeyecktir. Sen et yemedende hayatını sürdürebilirsin.
    doğanın kanunu bu , güçlü olan zayıf olanı yer buna karşı koymaya kimsenin gücü yetmez
    hayvanlar olmasaydı giydiğin deri montlar , giydiğin ayakkabılar olmuycaktı , aç kalıcaktın , açıkca kalıcaktın !
    neden hayvanlar bibirini yiyolar sanıyosun ? doğanın kanunu bu yemek zorundasın , yaşamak için öldürmek zorundasın

Yorum

Ben vejeteryanım, et yemem. Hayvanların öldürülmesine kesinlikle karşıyım. Etin hiç bir zararı olmasa, bir sürü yararı olsa bile yine karşıyım. Senin, kendi yararın, damak tadın için bir hayvanı öldürmen çok yanlış.
      Et yemek istememen normal karşılanabilir ,yaşamak için ama beslenmek zorundasın .
      Damak tadın için bir hayvanın öldurulmesine karşısında ,peki o zaman sadece turev gıdalarla hayatını surdurmek zor olmuyormu .

Bir hayvanın öldurulmesine karşı çıkan birinin damak tadı için sebze meyva gibi urunleride tuketmeye karşı olması gerekir ,öyle degilmi ?

Nede olsa onlarında canı var .
      ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayşeglk View Post
        doğanın kanunu bu , güçlü olan zayıf olanı yer buna karşı koymaya kimsenin gücü yetmez
        hayvanlar olmasaydı giydiğin deri montlar , giydiğin ayakkabılar olmuycaktı , aç kalıcaktın , açıkca kalıcaktın !
        neden hayvanlar bibirini yiyolar sanıyosun ? doğanın kanunu bu yemek zorundasın , yaşamak için öldürmek zorundasın
        O zaman ben kendimden daha zayıf olarak gördüğüm insanı öldürüp yiyim. Ne de olsa doğanın kanunu buymuş. Ben vejetaryanım ve hiçte aç kalmıyorum. Her ayakkabı hayvandan yapılmıyor. Deri montta giymiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MEGAN View Post
          Et yemek istememen normal karşılanabilir ,yaşamak için ama beslenmek zorundasın .
          Damak tadın için bir hayvanın öldurulmesine karşısında ,peki o zaman sadece turev gıdalarla hayatını surdurmek zor olmuyormu .

Bir hayvanın öldurulmesine karşı çıkan birinin damak tadı için sebze meyva gibi urunleride tuketmeye karşı olması gerekir ,öyle degilmi ?

Nede olsa onlarında canı var .
          Öyle beslenmek hiçte zor olmuyor benim için. Sebze-meyve ürünlerini yiyebiliriz. Çünkü onların acı çekme kabiliyeti yoktur. Burdaki kriter canlı-cansız olmak değil, acı çekme kabiliyetine sahip olmaktır. Hayvanlar, insanlar gibi acı çekme kabiliyetine sahip canlılardır. O yüzden sırf damak tadımız, sağladığı yararlar için bir hayvanı öldürüp yemek benim için yanlıştır. Aynı mantıkla bir insanıda öldürüp yiyebilme hakkımızın olması gerekir.

Yorum

Öyle beslenmek hiçte zor olmuyor benim için. Sebze-meyve ürünlerini yiyebiliriz. Çünkü onların acı çekme kabiliyeti yoktur. Burdaki kriter canlı-cansız olmak değil, acı çekme kabiliyetine sahip olmaktır. Hayvanlar, insanlar gibi acı çekme kabiliyetine sahip canlılardır. O yüzden sırf damak tadımız, sağladığı yararlar için bir hayvanı öldürüp yemek benim için yanlıştır. Aynı mantıkla bir insanıda öldürüp yiyebilme hakkımızın olması gerekir.
            hayvanları acı cekmeden öldürürsek sorun yok diyorsun yani..peki bitkiler belki yasamak istiyor..acı cekmiyor diye öldürcen mi otcagızı..

sadece merak ettigim için soruyorum?

Yorum

O zaman ben kendimden daha zayıf olarak gördüğüm insanı öldürüp yiyim. Ne de olsa doğanın kanunu buymuş. Ben vejetaryanım ve hiçte aç kalmıyorum. Her ayakkabı hayvandan yapılmıyor. Deri montta giymiyorum.
              yasal olmaz , insan yeme

Yorum

http://www.youtube.com/watch?v=xWelMdJPGTo

bu video senin için legacy

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kitap View Post
                  hayvanları acı cekmeden öldürürsek sorun yok diyorsun yani..peki bitkiler belki yasamak istiyor..acı cekmiyor diye öldürcen mi otcagızı..

sadece merak ettigim için soruyorum?
                  Acı çekme kabiliyeti derken demek istediğim şey o değildi. Yani hayvanın duyguları olması, ona bir etki yaptığımızda onu hissetmesi, bilinçli olması demek istiyorum. Sentient(ingilizcesi) olması. Hayvanı acı çekmeden öldürmek legalse, aynı şekilde insanlarıda acı çekmeden öldürmek legal olmalı. Bitkilerin öyle istekleri filan yoktur kitap.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayşeglk View Post
                    yasal olmaz , insan yeme
                    İşte bende diyorumki hayvanları öldürmekte yasal olmamalı.

Yorum

Bence hayvanlar acı çekmedikçe bir sorun olmaz. Etin için hayatını elinden alacağız ama acı çekmeyeceksin deseler kendimi feda edebilirdim. Ama şimdi hayvanlar öldürülürken acı çekiyorlar mı diye sorsanız, cevap veremem.

Yorum

o zaman hayvanları ilaç sektöründe de kullanmayalım olur mu ? hatta tıp lügatından da silelim hayvanları olur mu ? tıp sektörünün bu aşamaya gelmiş olmasındaki kobayların faydasını ve sayısını düşünebiliyor musunuz ?

eminim ki en basitinden hayatınızda 1 defa da olsa haribo yemişsinizdir,haribonun içerisinde hayvan jelatini bulunmakdatır .bu jelatin hayvanların kemik ve deri gibi bazı hayvansal dokularda bulunan kollajenden elde edilir ayrıca saflaştırılmış bir proteindir.

bence bu durmadan tekerrür eden tartışmayı uzatmanın manası yok ..bırakın isteyen istediğini yesin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zealist View Post
                          o zaman hayvanları ilaç sektöründe de kullanmayalım olur mu ? hatta tıp lügatından da silelim hayvanları olur mu ? tıp sektörünün bu aşamaya gelmiş olmasındaki kobayların faydasını ve sayısını düşünebiliyor musunuz ?

eminim ki en basitinden hayatınızda 1 defa da olsa haribo yemişsinizdir,haribonun içerisinde hayvan jelatini bulunmakdatır .bu jelatin hayvanların kemik ve deri gibi bazı hayvansal dokularda bulunan kollajenden elde edilir ayrıca saflaştırılmış bir proteindir.

bence bu durmadan tekerrür eden tartışmayı uzatmanın manası yok ..bırakın isteyen istediğini yesin
                          Hayvan deneylerinede karşıyım zaten.İstersen o deneylerdeki hayvanların nasıl işkence çektiklerine dair fotoğrafları bir internetten araştır. Bir sürü hayvana işkence çektiriliyor, öldürülüyor. Başka alternatif yöntemler yerine hayvan deneyleri tercih ediliyor. Çünkü hayvan ve kafes üreticileri bundan büyük bir kar sağlıyor. Ayrıca hayvan deneylerine güvenilirek yapılan ilaçlar bir sürü insanda zararlı etki görülmesine neden olmuştur. Hastanede yatan hastaların altıda biri, hayvan deneylerine güvenilerek piyasaya sürülen ilaçlardan dolayı yaşamını yitirmiştir. Bunların nedenide insan hastalıklarının sadece yüzde 2 sinin hayvanlarda görülmesi. Elbette hastalandığımda ilaç kullanıyorum. Ama bunu bir zorunluluk olduğu için yapıyorum. Ama hayvansal ürün yemek zorunda değilim ve yemiyorumda. Tabi herkes istediğini yesin. Ben sadece kendi görüşümü belirttim.

Yorum

vala ona bakarsan içki sigarada zararlı...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: firebird View Post
                              vala ona bakarsan içki sigarada zararlı...
                              İçkide sigarada içmem. Zaten kendi tercihinle içki ya da sigara içiyorsan, buna kimse bir şey diyemez. Çünkü zararı sadece sanadır.(sigarayı başkasının yanında içmemek kaydıyla) Ama kimsenin hayvanlara kendi menfaatleri için zarar verme hakkının olmadığını düşünüyorum.

Yorum

Hayvan deneylerinede karşıyım zaten.İstersen o deneylerdeki hayvanların nasıl işkence çektiklerine dair fotoğrafları bir internetten araştır. Bir sürü hayvana işkence çektiriliyor, öldürülüyor. Başka alternatif yöntemler yerine hayvan deneyleri tercih ediliyor. Çünkü hayvan ve kafes üreticileri bundan büyük bir kar sağlıyor. Ayrıca hayvan deneylerine güvenilirek yapılan ilaçlar bir sürü insanda zararlı etki görülmesine neden olmuştur. Hastanede yatan hastaların altıda biri, hayvan deneylerine güvenilerek piyasaya sürülen ilaçlardan dolayı yaşamını yitirmiştir. Bunların nedenide insan hastalıklarının sadece yüzde 2 sinin hayvanlarda görülmesi. Elbette hastalandığımda ilaç kullanıyorum. Ama bunu bir zorunluluk olduğu için yapıyorum. Ama hayvansal ürün yemek zorunda değilim ve yemiyorumda. Tabi herkes istediğini yesin. Ben sadece kendi görüşümü belirttim.
                                basit bir kızamık bile öldürücü olabiliyordu eskiden biliyor musunuz ? bu kadar orantı ile haşir neşir iseniz bu oranın da araştırmasını yapabilirsiniz..Başka alternatif yöntemler yerine hayvan deneyleri tercih ediliyor. demişsiniz..bana bir örnek verebilir misiniz ? eminim ki farelerin deneylerde kullanılma nedenini de biliyorsunuzdur.peki neden böyle bir cümle sarfettiniz ki o zaman ? her ilaç bir aspirin ağacının özümlenmesiyle elde edilecek kadar basit değil ki ? daha sağlıklı daha mutlu ve daha huzurlu yaşayabilmemiz için doğanın kanunu bunlar..ayrıca tıp okurken ''deney hayvanlarını kullanma'' adlı kurslar da veriliyor..kaldı ki bir deney yapılacaksa bile fakültedeki bir heyet deneyin amacını,sonucunu,deneyi yapacak insanların bilinçli olup olmadığına,deney sonrasında hayvanın nasıl zarar göreceğine-hayatını nasıl devam ettirebileceğine ve gerekli hayvanın sayı olarak araştırmasını bile yaparlar..aksi taktirde zaten yasa dışıdır bunlar hepsi,etik değildir.hatta bu tür üniversitelerde hayvanlar ile deney yapılabilir yeterlilik sertifikası olması şartı bile bulunur..yine başka bir heyet tarafından da denetlenirler düzenli olarak..

et yememeniz hiçbir şekilde kimseyi ilgilendirmez ve aynı şekilde bazı insanların et yemesi de sizi ilgilendirmez..yarın bir gün marulları koruma ve yaşatma derneği diye bir grup insan size neden marul yiyorsunuz içindeki renk pigmentlerine yazık değil mi diye başınıza kalkarsa gerçekten gülünç olursunuz.

demek istediğim şu ki ,lösemi olan bir küçük çocuğu bir farenin hücrelerinde yapılan deneyler kurtaracaksa daha fazla yorum yapmamıza gerek yok sanırım..

Yorum

İşleniyor...
                                X