Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Matematik ...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Matematik ...

Arkadaşlar benim derslerim iyi fakat şu matematikte daima takılırım.Bütün derslerimin 5 olupta matematiğimin bir geldiği zamanlar var.Ne kadar test yapsamda öğretmen ne kadar anlatsada anlamıyorum şu x leri sinir oluyorum.Zeka geriliğim mi var acaba benim ?
    Kafandaki her şeyi yapabilirsin.

La oğlum git şuradan matematik hocasımıyız biz.
    de get seni ergen gerisi.

Yorum

o matemetik denen şey lisede kök söktürttü beni.. herkes yapamaz..bu konuda yeteneksizm sen de öylesin.. yapcak bişey yok..
      "sen hiçbir işe yaramaz değilsin. Seni senden çalan toplumdur."
      Tezer

http://www.sinirda-hareket-var.blogspot.com/

Yorum

temelini veren ve şimdi üstüne ekleyenler çok önemli,bu arada tüm derslerin 5 se ve matematik zayıfsa takma,herkesin eksik olduğu bir taraf vardır,lise 1 de mesela matematiğim ve fiziğim 4 ken dil ve anlatımım 1 di,düşün ben daha cümlenin ögelerini ayıramıyorum bile,ben de mi gerizekalıyım?

Yorum

matematik hocayla ve senin öğrenme isteğiyle alakalı
          Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
          sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

matematik sürekli çalışmayı gerektiren bir ders, kafa yordukça öğrenirsin, tek bir sorunun ispatı için günlerimi harcadığımı bilirim. ama yinede matematik candır
            Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

Bende aklimdan 7 ile 8 bile toplarken 1dk düsünüyorum sende zeka geriligi varsa bende mega x degil artilari eksiler ne varsa anlamiyorum ama cok etkili bir yöntem söyliyim sana ise yariyor beyni aciyor bir kelime aklinda tut araba mesela onu 50 kere söyliycen ellerini kollarini hic oynatmadan sadece beyninden tekrarla zikir yap ise yaramisti 33er tane kafan hizlanir 4 islemden sonrasi bulanik gibi geliyorsa formulleri ezberle sadece elinden geldigince x yerine m koy basitlestir olayi kolay gelsin zor is matematigi hic sevmemistirim en anladigim dedigim dersten bile kötü almisimdir
              Kutsal Geometri!

Yorum

Zeka geriliği ola ola matematiğimi buldu. Hiç sanmam....

Üzerine düşmüyorsun, diğer konuları çok iyi anlayıpta matematiği anlamıyorsan, matematiğe yaklaşımında sorun vardır.
                Benim lise 1, lise 2 ve lise 3 de matematiğim hep zayıftı. Bütünlemeye kalırdım(şimdi liselerde bütünleme var mı bilmiyorum tabi): Matematik sınavlarında 10 üzerinden 2 ya da 3 alırdım hep. 5 bile değil

Ama hırs yaptım ve öğrendim. Üniversite sınavlarında çok yüksek bir matematik neti çıkardım ve sayısal da ilk Türkiye de ilk 5 bin kişi arasına girdim (Yahu 5 bininci olmak başarı mı sanki, diyebilirsin ama lise hayatı boyunca matematikten hep büte kalan birisiydim.Bunu göz önünde bulundurursan, bence iyi bir gelişim göstermiştim)

Bazıları matematiğe yatkın olmayabilir ama sıkı ve düzenli çalışmayla onlar da başarabilir.Zeka geriliği çok ayrı bir şey.Bir öğrencinin çoğu dersi iyi ama 1-2 dersi zayıf ise, ortada zeka geriliği yoktur. Sadece çalışmama ve çalışsa da derse yeterince odaklanamama sorunu vardır. Dert değil, aşılır
                Last edited by Obsesif_Fatihi; 25-07-2013, 09:25 PM.
                İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                Malcolm X

Yorum

Öğrenilmiş çaresizlik gibi bişey olmuş matematik sizin için bu yüzden, koşullanmışsınız yapamam edemem diye.. Bir kaç öneri vereyim uygulamaya çalışın. Öncelikle çok fazla problem çözmeniz gerekiyor yılmadan, başlangıçta sayıların yerini değiştirin aynı işlem ve gidiş yolunda ilerleyin, sona işlemi zorlaştırın, daha sonraki aşamada zaman koyun zamanla yarışın .. çok bol bulmaca çözün , size nasıl düşüneceğinizi ve farklı bakış açılarını öğretir bu.. Matematik dünyanın en keyifli uğraşısıdır ama başarmadan sevilemez , yapmaya başlayınca çok seveceksiniz , sevgisi garantili

Yorum

İlk ve ortaokulda inanılmaz bi matematik zekam vardı.Matematik hocalarım hep beni tanırlardı överlerdi aileme.Herkes beni matematik sayesinde bilirdi.Sınavlara sokardı hoca Türkiye derecesi yapardım matematikte.Ama o zamanlar çok eğlenceli bulurdum matematiği sürekli sayılarla oynayıp dururdum.Kendimi zorlardım hep üst sınıflardan matematik notları alıp çalışırdım.Matematiğim 5 gelirdi diğer derslerim dökülürdü.Sürekli matematik çalışırdım.Hoca sürekli zorla yarışmaya sokmak isterdi ama ben gitmezdim hiç.Benim adımı okul arkadaslarımın annesine vs. kişilere söylediğin zaman matematik dehası derlerdi hep.Herneyse daha sonra lisede de matematiğim çok iyiydi hiç kalem kullanmadan soruları çözüyordum lise 1-2 de.Yine hocaların gözüne girmiştim.Ama eğitimim çok kötüydü bende hiç çalışmak istemedim ve hiç çalışmadım lise hayatım boyunca.Lise bittikten sonra matematiğe abandım zaman zaman.1 soruyu çözemediğim zaman deliriyodum 2 saat tek bir soruyla uğrastıgımı bilirdim.Bu yüzden dersane hocalarımdan cok fırça yedim.Daha sonra üniversite tercihlerinde bütün hocalarım ailem arkadaslarım matematikte nasıl oldugum biliyorlardı ve bana mühendisliği önerdiler bende zaten lisenin basından beri mekatronik müh. istiyordum ve kazanıp gittim.Daha 1 sene okudum ve tek zayıf dersim matematik..Çünkü eski ben değilim soruya bakıyorum kafamdan çözmeye calısıyorum soru tipini çıkaramazsam geçiyorum soruyu.Soruyla ugrasıp savasmıyorum.Ugrasmaya ugrasmaya zekam paslandı (Sayılarla ugrasmanın zekayı geliştirdiğine inanırım.).Böyle oldugu içinde kafadan 4 işlem yapamayanlar benden daha iyi not alıyorlar çünkü onlar çalışıyorlar.İstanbula geldim ailemin yanına hocalarımda görüştüm arkadaslarla herkes sok oldu.

Ben sana niye bunu anlattım.Bişeyle ne kadar çok ugrasırsan o kadar iyi olursun.Basarının zekayla alakası yoktur.Zekan varsa 1 saat çalısırsın yoksa 4 saat calısman gerekir aynı sonuca varabilirsin.Benim sana önerim (ki bende akıllandım) sorularla savaş..Zor,kolay farketmez mutlaka çözmeye çalış soruyu pes etme.Lise okuyorsan eğer zaten o kadar formülde yok.Olanları bi kagıda yaz soruları öyle çöz zamanla zaten bakmaya gerek kalmıcak ve inan bana çözmeye baslayınca cok zevk alıcaksın.Sen bana şu formülü biliyor musun desen bilemem adından ama soruyu getir çözerim.Ezberleme yani formülleri soruları mantığını kap.Ben lisede canım sıkılınca arkadaslarım bilgisayarla oynarken ben test kitabını alıp 1-2 günde bitiriyordum.İnan bana daha eğlenceli.Problem çözmenin zevkini aldıgın zaman sende matematikte başarılı olabilirsin.

Ha basaramıyorum ben yapamıyorum deyip pes ediyorsanda kendini çok zorlama formülleri ezberle olmadı yaz bi kagıda sınavda yaz geç çık.Üniversite okursanda sözel bi bölüme git.Ayrıca matematik çözemekle zeka geriği oldugunu sanmıyorum.Ama açıkçası matematikle ugrasırsan zekanda azda olsa ilerleme olacağını düşünenlerdenim.

Yorum

Bana göre ders başarısı ile zekanın pek bir alakası yok. Önemli olan hayata ne kadar adapte olabildiğin. Ben öğrenimim boyunca çok az çalışarak iyi notlar alıyordum üniversete sınavında yüksek bir bölüme yerleştim gel görelim ki kendimi gerizekalı gibi hissediyorum. Hayata adapte olamadım ki.

Yorum

oldum olası matematikten haz etmemişimdir sizin durumunuz bendede mevcuttu fakat ben matematik dersini bir gün dinlediğimi hatırlamam o nedenlede anlamamam doğaldı. zekayla bilgi çok farklı kavramlar Acun Ilıcalının bu konuda komik enteresan bir anısı var dinlemenizi tavsiye ederim. kii bugün Acun beyin zekası tartışılmaz ülkenin en güzel işlerini yapan zeki bir yapımcı...
                        Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

Acun zeki ise benim NOBEL almam lazım

Acun , yabancı programları alıyor, çok kötü şekilde Türkiye uygulamasını yapıyor. İngilizcesinden çeviriyor. Ama biz bu tip programlardan uzak olan toplum olduğumuz için, kötü versiyonları bile tutuyor.

Elinde tek kozu İngilizcesi. O da çok sağlam değil. Örneğin yabancılara eşcinsel olmadığını ima etmek için -normal - demesi gibi. Halbuki straight demesi gerekirdi.Kendini de rezil etti.

Ama millete yutturuyor tabi
                          İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                          Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
                            Acun zeki ise benim NOBEL almam lazım

Acun , yabancı programları alıyor, çok kötü şekilde Türkiye uygulamasını yapıyor. İngilizcesinden çeviriyor. Ama biz bu tip programlardan uzak olan toplum olduğumuz için, kötü versiyonları bile tutuyor.

Elinde tek kozu İngilizcesi. O da çok sağlam değil. Örneğin yabancılara eşcinsel olmadığını ima etmek için -normal - demesi gibi. Halbuki straight demesi gerekirdi.Kendini de rezil etti.

Ama millete yutturuyor tabi

aynen katılıyorum ...
                            acun denilen adam yurt dışındaki programların aynısını hazırlayıp önümüze getiren birisi..
                            medya patronu çok zengin birisi hatta kendisi bu ateistlerin masonların tanınmış kişilerin üye olduğu bir dernek gibi bişey var ilmiuati miydi birazda onun sayesinde köşeyi döndü....

Yorum

Sevmiyorum o adamı, hükümet yalakası. Zeka ve çakallığı karıştırmamak lazım!!! Orjinal ne yapmış var olan şeyleri hırsızlamak dışında? Yardıra yardıra ingilizcesiyle milleti salak yerine koydu yıllarca Neyse bana ne Acundan
                              ........

Yorum

İşleniyor...
                              X