Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bipolar destek grubu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

[QUOTE=soruisareti;241046]bende genelde depresif atak ağırlıklı... epizod geçiriyorum öldürmeye kalkışıyorum kendimi öyle açığa çıkıyor benimkisi hiç manik atak geçirmedim bilmiyorum...[
    peki dr.un bu duruma ne diyor yada nasıl başediyorsun biede hangi ilaçları kullanıyorsun

Yorum

son doktorum sayesinde biraz iyiyim ilaçlarımı ayarladı ailemle görüştü falan kullandığım ilaçlar wellbutrin xl 150 mg, risperdal 4mg, seroquel xr 300 mg

Yorum

merhaba arkadaşlar bir bipolar olarak hepinize geçmiş olsun öncelikle. şu aralar ben de pek iyi değilim ama direniyorum yeniden eski kötü günlerime dönmemek için.ilaçlarınızı bırakmayın ve dr kontrollerinizi ihmal etmeyin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: soruisareti View Post
          son doktorum sayesinde biraz iyiyim ilaçlarımı ayarladı ailemle görüştü falan kullandığım ilaçlar wellbutrin xl 150 mg, risperdal 4mg, seroquel xr 300 mg
          umarım en yakın zamanda daha da iyi olursun bende 300 mg. seraquelle başladım şimdi 25 mg kullanıyorum düzenli dr. kontrolün şart olduğunu düşünüyorum

Yorum

merhaba ben de 40 mg zeldox, 20 mg cipralex koruma amacli kullaniyorum.
            20 mg zeldoxa gecmeyi dusunuyorum ama korumaya devam eder mi bilemiyorum.
            Daha once cok kez psikoza girdim ciktim, tekrar girmek istemiyorum. insan egleniyo falan ama insanin cevresi ailesi icin yuku cok fazla.daha fazla aileme yuk olamam.

Yorum

suan 2.kez hastaneye yattım doktorum söylediğim gibi gün içinde yada günler arasında manik atak gözlemlemedim sende dedi bana..gercektende hastaneye yattıgımdan beri mani gerceklesmedi bu normalmi sizce??

Yorum

Bir durumdan diğerine geçerken herhangi bir standart süremi olması gerekiyor arkadaslar uzun süre tecrübe yaşamış olup bilgi verebilecek varmı..ben mesela bazen gün içinde ataklar geçirdiğim oldu son bazen günden güne birde mesela en son manik atağım 1 ay önce olmuştu ozamandan beri normal durumdaydım geçen haftaya kadar yani tamamen karmaşık bi durum..bunun herhangi sebebi varmı yoksa bu sekilde dönemler arası geçişlerde karmaşıklık normalmi??

Yorum

Merhaba arkadaşlar.Eşim 17 yaşından beri bipolar.8 yıllık evliyiz ve ben her iki dönemi de birkaç defa yaşadım.Bazen artık dayanamadığımı hissediyorum.Yanında olmak,ona destek olmak bazen çok zor.Verebileceğiniz tavsiyelere ve desteğe çok ihtiyacım var...

Yorum

herkeze yaksamlar arkadaslar bendede aynı sorun var denzlıden katılıyorum banada yardıme edermısınız 2senden berı tedavı goruyorum bendede bipolar bozuklugu oldugunu soledıler ama zor grendım doktordan benım sıkayetlerım cok kufur etme durmadan konusma ve bagırma cınsel ılıskı ıstedı yorulmamak hızlı hareket etme cocuksu hareketler sıkayetlerım bunlar daha var ama basınıza agrıtmak ıstemıyorum bana depakın verıyorlar buda benı uyutuyor calısamıyorum heyete gırdım 4 kez rapor vermedıler delı raporu vermedıler ama ayakda uyuyorum 1000 mg gunde 4 bin mg ıcıyorum aslında baska haplarda ıcıyorumda onları kestı bana akıl verın calısamıyorum 3 kez işten atıldım işi bırakdım işsizim yardım edın salgırganlık basladı 2 kısı yaraladım doktor kurtardı polıslerden 3 gun nezeranette yattım kafayı yıcem arastırdıım bu hastalıgı ılerde hastalık artıyormus olume bıle gıdıyormus bende olmek ıstıyorum ama bekleyemıcem ılerde evlendıgımde sorunlarla karsılasırım dıye korkuyorum cınsel ılıskı artıyo yolsa kızlara saldırasım gelıyo kendımde cesaret buluyorum hıc bıseyden kormuyorum cvp beklıcem sızden ılaclar uyutuyo yardım edın

Yorum

kendimi cok bitkin hissediyorum
                      push push. you. can do it!

Yorum

Bipolar olan arkadaşlar, size bipolar teşhisi konmadan önce nasıl biriydiniz?
                        Çok değişken bir yapınız var mıydı yani?
                        Adım adım mı ilerledi yoksa aniden mi değişken biri olup atak geçirmeye başladınız?

Yorum

Keşke biri cevap yazsa. Bipolarlar hiç uğramıyor mu buraya?
                          Biri sorularıma cevap verebilir mi lütfen?

Yorum

Bende de bipolar var galiba hiç kıpırdayasim yok kahvaltıdan sonra bi daha yattım uyudum enerjinin e si kalmadı yorucu bişey de yapmadım
                            push push. you. can do it!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Leroi View Post
                              Bipolar olan arkadaşlar, size bipolar teşhisi konmadan önce nasıl biriydiniz?
                              Çok değişken bir yapınız var mıydı yani?
                              Adım adım mı ilerledi yoksa aniden mi değişken biri olup atak geçirmeye başladınız?
                              bipolar güzel bir şey aktif tutuyor insanı ne güzel
                              şaka bi yana ben kendimi bildim bileli bipolarım yerli yersiz duygu patlamaları , öfke patlamaları, dengesizlik diz boyu yani

KuzuZade
                              Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                              BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                              Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: situation View Post
                                Bende de bipolar var galiba hiç kıpırdayasim yok kahvaltıdan sonra bi daha yattım uyudum enerjinin e si kalmadı yorucu bişey de yapmadım
                                Ne alakası var ki kıpırdayamamanın bipolarla?
                                Değişkenlik dizboyu oluyor bu hastalıkta. Ayrıca ataklar oluyor. :s

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
                                bipolar güzel bir şey aktif tutuyor insanı ne güzel
                                şaka bi yana ben kendimi bildim bileli bipolarım yerli yersiz duygu patlamaları , öfke patlamaları, dengesizlik diz boyu yani
                                Çok ürkütücü geliyor bana bu hastalık.
                                Atakları berbat olmalı.
                                Neyse... Cevabını görünce çok sevindim.

Bende de çok fazla değişkenlik var. Ve giderek artan bir boyuta geldi.
                                Hayatımı zorlaştırıyor.
                                Atak yok ama şükürler olsun. O yüzden sormak istedim.
                                Bu durum böyle değişken hallerle başlayıp ilerler mi?
                                Yoksa endişe duymamam mı lazım?
                                Erken tanı da önemli diyorlar çünkü.
                                Seninki yavaş yavaş mı ilerledi?

Yorum

İşleniyor...
                                X