Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bipolar destek grubu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Leroi
    ne mi alakasi var anlatayım sana alakasını bipolar çift kutuplu demektir bazen çok enerjik hissedersin bazen de enerjisi bitmis hissedersin şimdi alakasını anlamışsındır umarım
    push push. you. can do it!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: situation View Post
      Leroi
      ne mi alakasi var anlatayım sana alakasını bipolar çift kutuplu demektir bazen çok enerjik hissedersin bazen de enerjisi bitmis hissedersin şimdi alakasını anlamışsındır umarım
      Değişken olduğundan ve atak yaşadığından bahsetmeyip sadece kıpırdayamadığını belirterek bipolarım diyenine rastlamamıştım da hiç önceden.
      Pardon.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Leroi View Post

Çok ürkütücü geliyor bana bu hastalık.
        Atakları berbat olmalı.
        Neyse... Cevabını görünce çok sevindim.

Bende de çok fazla değişkenlik var. Ve giderek artan bir boyuta geldi.
        Hayatımı zorlaştırıyor.
        Atak yok ama şükürler olsun. O yüzden sormak istedim.
        Bu durum böyle değişken hallerle başlayıp ilerler mi?
        Yoksa endişe duymamam mı lazım?
        Erken tanı da önemli diyorlar çünkü.
        Seninki yavaş yavaş mı ilerledi?

sen tüm bunları boşvermelisin. kendini illaki bir rahatsızlıkla etiketlemeye çalışma , rahatsızlık duyduğun hallerini doktoruna anlatırsın veyahut bir psikolga gider anlatırsın o sana onlarla başedebilmeni sağlayacak bilgiler verir ve gerekiyorsa tedavi süreci başlatır.

KuzuZade
        Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
        BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
        Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Değişken olduğundan ve atak yaşadığından bahsetmeyip sadece kıpırdayamadığını belirterek bipolarım diyenine rastlamamıştım da hiç önceden.
          Pardon.
          Bipolar konusuna yaziyorsam bi sebebi vardır belkide bende bipolar olduğunu düşündüğüm içindir bu hiç aklına geldi mi?
          1hafta öncede enerjiktim forumda onu da yazmıştım mesajlarimi takip etseydin böyle tavır almana gerek kalmayacaktı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
            sen tüm bunları boşvermelisin. kendini illaki bir rahatsızlıkla etiketlemeye çalışma , rahatsızlık duyduğun hallerini doktoruna anlatırsın veyahut bir psikolga gider anlatırsın o sana onlarla başedebilmeni sağlayacak bilgiler verir ve gerekiyorsa tedavi süreci başlatır.
            Boşverebileceğim durumdaydı eskiden.
            Hep kişilik özelliğim bu deyip geçtim.
            Ama artık boşverilebilecek türde olmadığı için araştırmaya başladım.
            O yüzden yaşamış insanlara soruyorum.
            Doktora gitmek konusunda karar veremedim.
            Panik atak yaşadığımda bile gitmiyordum. Kendim aşmaya çalışıyordum.
            Aştım da. Gerçi yine yokladı yıllar sonra ama bitti bence.

Yalnız sorumun cevabını alamadım.
            Bir türlü bipolarlar cevap veremedi bana.
            Lütfen bir bir şey söyler misinn "sende artarak mı ilerledi değişimler?
            kendi kendine bende bir tuhaflık var doktora gitsem iyi olur aslında diyor muydun atak geçirmeden önce?"

Çünkü atak sonucu mecbur doktora gidiyor insanlar. Onun öncesindeki hafif belirtileri takmıyorlar.
            Bu yüzden öğrenmem gerekiyor. Lütfen bir cevapp ...

Yorum

Boşverebileceğim durumdaydı eskiden.
              Hep kişilik özelliğim bu deyip geçtim.
              Ama artık boşverilebilecek türde olmadığı için araştırmaya başladım.
              O yüzden yaşamış insanlara soruyorum.
              Doktora gitmek konusunda karar veremedim.
              Panik atak yaşadığımda bile gitmiyordum. Kendim aşmaya çalışıyordum.
              Aştım da. Gerçi yine yokladı yıllar sonra ama bitti bence.

Yalnız sorumun cevabını alamadım.
              Bir türlü bipolarlar cevap veremedi bana.
              Lütfen bir bir şey söyler misinn "sende artarak mı ilerledi değişimler?
              kendi kendine bende bir tuhaflık var doktora gitsem iyi olur aslında diyor muydun atak geçirmeden önce?"

Çünkü atak sonucu mecbur doktora gidiyor insanlar. Onun öncesindeki hafif belirtileri takmıyorlar.
              Bu yüzden öğrenmem gerekiyor. Lütfen bir cevapp ...
              bipolarda herkes atak geçirecek diye bir durum yok manik halleri sen yaşarsın ben yaşamam... bu rahatsızlığın senin üzerinde ki etki seviyesine bağlı bir şey. misal atak geçiren bir insan dışa vurumlu olur herkes bunu hisseder benim durumumda ki bir bipolarlıyı genelde kimse hissetmez çünkü içe vurumluyum... tabi bu kendime zarar verecek derecede değil. anlatmak istediğim bu rahatsızlığı burada bir şablon gibi üzerine giydirme ...

KuzuZade
              Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade

Yorum

bipolarda herkes atak geçirecek diye bir durum yok manik halleri sen yaşarsın ben yaşamam... bu rahatsızlığın senin üzerinde ki etki seviyesine bağlı bir şey. misal atak geçiren bir insan dışa vurumlu olur herkes bunu hisseder benim durumumda ki bir bipolarlıyı genelde kimse hissetmez çünkü içe vurumluyum... tabi bu kendime zarar verecek derecede değil. anlatmak istediğim bu rahatsızlığı burada bir şablon gibi üzerine giydirme ...
                Bunu ilk kez duydum.
                Benim nette okuduğum her bilgide atak geçirmesi şartı var yazıyordu.
                Netteki yazılara güvenmek olmaz biliyorum.
                Bu yüzden bipolar hastalarının yaşadıklarını okudum çeşitli forumlarda, daha fazla bilgi edineyim diye.
                Çok feci tecrübeleri olmuş. Kendini ajan sananlar, manik dönemde saçmalığın dibine vuranlar ve kendini rezil edenler, intihar girşimleri vs ...
                Bunlar en tehlikeli boyutu olsa gerek.
                İçevurumlu bir tarafı olduğunu senden öğrendim.
                O zaman benimki de içevurumlu olabilir.
                Çünkü kendimi engelliyorum dengesizliğim açığa çıkmasın diye.
                Bir gün çok iyi olduğum , yardım ettiğim birine, ertesi gün sebepsiz nefret hissettiğimde ve yüzüne dahi bakmak istemediğimde "kendine gel, belli etme bu değişimleri" deyip zorla da olsa gülümseyip konuşuyorum mecbur kalırsam.

Benim tek istediğim ruh halimin stabil olması. İlaçsız bunu başarabilirsem çok mutlu olacağım.
                Çünkü bu şekilde evlenmem de imkansız. Oysa ben evlenip çocuk doğurmak istiyorum.
                Uzun süre birini sevebilmek istiyorum.

Peki ilaç verdi mi sana doktorun yoksa kendin de aşabilirmiymişsin bunları?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: situation View Post
                  Bipolar konusuna yaziyorsam bi sebebi vardır belkide bende bipolar olduğunu düşündüğüm içindir bu hiç aklına geldi mi?
                  1hafta öncede enerjiktim forumda onu da yazmıştım mesajlarimi takip etseydin böyle tavır almana gerek kalmayacaktı
                  evet durum bu.....

Yorum

Bunu ilk kez duydum.
                    Benim nette okuduğum her bilgide atak geçirmesi şartı var yazıyordu.
                    Netteki yazılara güvenmek olmaz biliyorum.
                    Bu yüzden bipolar hastalarının yaşadıklarını okudum çeşitli forumlarda, daha fazla bilgi edineyim diye.
                    Çok feci tecrübeleri olmuş. Kendini ajan sananlar, manik dönemde saçmalığın dibine vuranlar ve kendini rezil edenler, intihar girşimleri vs ...
                    Bunlar en tehlikeli boyutu olsa gerek.
                    İçevurumlu bir tarafı olduğunu senden öğrendim.
                    O zaman benimki de içevurumlu olabilir.
                    Çünkü kendimi engelliyorum dengesizliğim açığa çıkmasın diye.
                    Bir gün çok iyi olduğum , yardım ettiğim birine, ertesi gün sebepsiz nefret hissettiğimde ve yüzüne dahi bakmak istemediğimde "kendine gel, belli etme bu değişimleri" deyip zorla da olsa gülümseyip konuşuyorum mecbur kalırsam.

Benim tek istediğim ruh halimin stabil olması. İlaçsız bunu başarabilirsem çok mutlu olacağım.
                    Çünkü bu şekilde evlenmem de imkansız. Oysa ben evlenip çocuk doğurmak istiyorum.
                    Uzun süre birini sevebilmek istiyorum.

Peki ilaç verdi mi sana doktorun yoksa kendin de aşabilirmiymişsin bunları?
                    bipolar zor bir rahatsızlık bazıları kızabilir ama ilaç tedavisi gerekiyor süresiz bir şekilde. ama depresyon türevi rahatsızlıklara yazılan ilaçlar bipolara olumlu etki etmiyor bilakis daha da kötüleştirebiliyor onun için antikonvülzan denilen ilaçlar kullanılıyor.

KuzuZade

Yorum

bipolar zor bir rahatsızlık bazıları kızabilir ama ilaç tedavisi gerekiyor süresiz bir şekilde. ama depresyon türevi rahatsızlıklara yazılan ilaçlar bipolara olumlu etki etmiyor bilakis daha da kötüleştirebiliyor onun için antikonvülzan denilen ilaçlar kullanılıyor.
                      Son bir soru daha sormak istiyorum sakıncası yoksa. =/
                      Gözlemlerine dayanarak yorum yaparsan, sence ben bu artan değişimlerimi kafama takmayıp doktora gitmezsem daha da kötüleşme ihtimali var mıdır? Yoksa en iyisi gitmek mi sana göre?

Yorum

Son bir soru daha sormak istiyorum sakıncası yoksa. =/
                        Gözlemlerine dayanarak yorum yaparsan, sence ben bu artan değişimlerimi kafama takmayıp doktora gitmezsem daha da kötüleşme ihtimali var mıdır? Yoksa en iyisi gitmek mi sana göre?
                        bipolar olmayabilirsin bir uzmana görün

KuzuZade

Yorum

bipolar olmayabilirsin bir uzmana görün
                          Beyzaade lütfen kızma bana ama bu değişimlerin ilerleme konusunda fikir almaya çalışıyorum devamlı fakat bir türlü alamadım.

Kötüleşme ihtimali oluyor mu diye sordum, sen bildiğin için soruyorum.

Değişimler ilerleyerek abartılı duruma gelebiliyor mu, sen böyle bir şey gözlemledin mi?
                          Lütfeenn sadece buna evet ya da hayır diye cevap yaz bari. Tek istediğim o soruya bir cevap.

Yorum

Beyzaade lütfen kızma bana ama bu değişimlerin ilerleme konusunda fikir almaya çalışıyorum devamlı fakat bir türlü alamadım.

Kötüleşme ihtimali oluyor mu diye sordum, sen bildiğin için soruyorum.

Değişimler ilerleyerek abartılı duruma gelebiliyor mu, sen böyle bir şey gözlemledin mi?
                            Lütfeenn sadece buna evet ya da hayır diye cevap yaz bari. Tek istediğim o soruya bir cevap.
                            sana durumu anlatmaya çalışıyorum sen illaki duymak istediklerini soruyorsun ? sana desem ki bu rahatsızlık ilerledikçe ilerliyor intihara sürüklüyor yada aksine bir zaman sonra geçip gidiyor desem sen her türlü cevaba itibar edecek durumdasın şu anda... bir çok kafa rahatsızlığının belirtileri benzerlik gösterir senin rahatsızlığının anlaşılabilmesi için bir uzmanın mesleki nüansları görebilmesiyle teşhisin koyulur sen nette okuduğun farazi yazıları kanıksama ...

KuzuZade

Yorum

sana durumu anlatmaya çalışıyorum sen illaki duymak istediklerini soruyorsun ? sana desem ki bu rahatsızlık ilerledikçe ilerliyor intihara sürüklüyor yada aksine bir zaman sonra geçip gidiyor desem sen her türlü cevaba itibar edecek durumdasın şu anda... bir çok kafa rahatsızlığının belirtileri benzerlik gösterir senin rahatsızlığının anlaşılabilmesi için bir uzmanın mesleki nüansları görebilmesiyle teşhisin koyulur sen nette okuduğun farazi yazıları kanıksama ...
                              Yaşayan birine sorma sebebim doktora gitmek istemememden kaynaklanıyor.
                              Yoksa burada aynı şeyi sürekli yazmakla uğraşmam ki.
                              Dediğim gibi depresyon ve panik atak yaşarken bile gitmedim ben.
                              İlaç kullanmak asla istemiyorum çünkü. Ve doktor ilaç kullanman lazım derse beni etkileyebilir diye görüşmek istemiyorum. Bu açıdan önbilgiye ihtiyacım var.
                              Bu konu daha farklı, ilişkilerimi çok etkiliyor, kendimi tanıyamıyorum, hayatım zorlaşıyor.
                              Eğer sen dersen ki (teşhis konmuş biri olarak) ilerler, tedbir al ve git; en azından daha ciddi düşünecektim. O yüzden sordum.
                              Neyse. Yine de teşekkürler.

Yorum

Benim annem yaklaşık 30 yıldır bipolar bozukluk hastası,onunla yaşamak çok zor.Birsürü ilaç kullandı hala depakin notropil lustral sanırım dideral aklıma gelmeyen şeylerde kullanıyor.Hiçbirzaman gerçekten mutlu değil hep mutsuz hiçbirzaman iyi olan şeyleri göremiyor.Herzaman kendi istediği olsun istiyor.Daima bir çocuk gibi.Gerçekten bir bakıyorsun çok enerjik gereksiz para harcamaya kalkıyor,gün geliyor çok mutsuz hayatı sorgulamaya başlıyor beni kınayanlar benim gibi olsun tarzında cümleler kuruyor.Ki öyle bir durum yok.Benimle kavga ediyor bana söylemediği laf kalmıyor.Hatta kendi kendine sinirlenip ağlıyor.Kızım yanına geldiği zaman o sinirli ifadeden hiçbirşey kalmıyor.karşınıza başka biri çıkıyor.

Yorum

İşleniyor...
                                X