Bir erkek ne yapmalı ki kadını mutlu etsin?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
başkalarının dedikleriyle hareket edenler....
Collapse
X
-
Ben anladigimi yazayim.
Evlenince yeni bir aile kurdugumuzu bilsek de eski ailemiz Ana-Baba ocagindan yeni ailemiz esim ve ben e gecmek zaman alir. Pek cok insan anne babasini birincil ailesi olarak gormeye devam ederler. Dolayisi ile ilgisi, dusunceleri, dikkat ettikleri hep anne-babasi yonunde olur, esine daha sabirsiz, daha az ilgili, daha sabirsiz oluir. Esini gercek ailesi kabul etmesi zaman alir. Evliliklerin hani ilk yili zor derler ya, iste biraz da bu yuzden.
Tabii taraflarin anne babasi da evlatlarinin hayatlarinda ikinci plana atilmamak icin caba verirler. Evlatlarina tavsiyeler verirler, destek olurlar ama alttan alta da "senin esas yerin burasi" fikrini asilarlar. Bu tur mesajlari asilamadan da, ikinci plana itilmenin kompleksine katilmadan da cocuklara destek olmak mumkun. Ama bunu basarabilen az aile gordum ben.
Anladigim kadari ile siz esinizle olan ailenizi Birincil aileniz kabul etmissiniz ama o henuz kabul edememis. Gerci 2 yil uzun sure esiniz simdiye kadar bu dogal sureci tamamlamis olmaliydi ama herkes de bir degil tabii, bazilari icin daha uzun sure gerekiyor. Benim esim de o gecisi 3 senede tamamladi.
Sonucta bu konuda yapabileceginiz cok az sey var bence. Esinizin kozasini tamamlamasi ve o kozadan kelebek olarak cikmasi lazim. Tamamen onun sureci bu.
Belki esinizle BEN diliyle konusup (sen beni ikinci plana atiyorsun yerine, ben ikinci plana atilmis hissediyorum demek) hem sikintilarinizi paylastikca biraz azaltirsiniz, hem de kim bilir belki dediklerinizi dusunur ve daha kisa surede yuzunu size doner
)
Olduğumuz her şey düşüncelerimizin sonucudur
-Buda-
Yorum
-
Bazen çok yakın arkadaşlarıma veya sevdiklerimi yönlendirmek istediğim konularda bunu kendim direk söylemem bunu başkasına söyletirim veya bu yöntemi zaman zaman tanıdıklarıma tavsiye ederim..Sizin yaşadıgınız olayın örnekleri çevremizde çok fazla.Başkasının sözünü dinler ama eşinin sözünü dinlemez.Bunu eşini hor gördüğü için mi yapar bilemiyorum.Bazı insanlar en yakınlarındakinin sözlerini ciddiye almazlar.Çünki o kişi ulaşılmaz degildir,her zaman yanındadır ve aklı hiçbişeye yetmezdir.Aynı eş bir ev hanımı degilde bir doktor,bir ögretmen yani ünvanı olan birisi olsaydı söylediği sözlerin önemi eminim farklı olurdu.Bazı şeylerin kıymeti kaybedilince anlaşılıyor maalesef.Orjinal yazı sahibi: Mmelek81 View PostMERHABA...
2 yıllık evliyim, ilk andan itibaren aslında pembe bulutlarda uçuyorum diyemem uçmadım hep gerçekleri gördüm ve kabul ettim aslında, karşımdaki kişnin huyu karakteri bu dedim, uyumlu oldukça düzelir geçer yada geçmesse de kabul edilir dedim, sıkıntı birazcık ilgisizlikti...
ve biz 7 senelik bir anlaşma , döneminden sonra evliliğe karar verdik, ama evlenince başka sürprizler de çıktı tabi...
neyse asıl sorun ve yardım almak istediğim nokta eşim başkalarının düşünceleri ile hareket ediyor, yani ona etrafı eşin kötü dese ben kötü eşin iyi dese ben iyi oluyorum, etraf benden daha kıymetli oluyor, ben i çok rahat bir şekilde 2. plana atabiliyor... benim için evlilik çok önemli herşeyden herkesten önemlidir eşim ve ben biz önemli olan bu...
ama eşim için aynı şey geçerli değil.
neden niye kafam o kadar karışıkkki hep kendimi müdafa etmekten saçma sapan insanların sözlerinden davranışlarından, eşimin başkalarına göre yaşamasından saf mı cahilmi ( üniversite mezunu bu adam ) aptalmı , ....
cevap ne sizce ???Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...
Yorum
-
Çok güzel özetlemişsiniz.Orjinal yazı sahibi: "ahenk"kimse değişmez,yedisinde neyse yetmişinde odur.sende böyle kalıcaksın,eşinde böyle kalıcak.
ama evlilik içinde kalmaya devam ettikçe-yani boşanmadıkça-zaman içerisinde bakmışsınki kendi pratik çözümünü bulmuşsun.
burda herkes genel öneriler verir.ama sana başka bişey lazım,pratik bişey yani.11 yıllık evliyim.çevrede de gözlemlediğim
uzun süreli evliliklerde bile tamzamanlı geçimlilik yok.zaman zaman illaki bozuşuyorsunuz: )
bir de aslında kadın sükunetle düşünürse farkederki evliliğin üstün tarafı kadındır.hiçbişey yapmasa bile..
aslında o seni hırpalıyor gibi görünür ama esas geminin direği ve idarecisi sensindir.yeterki sakin kal.
kendini ifade ederken ne fazla ne eksik söz kullan, söyle ve sus,sonra sonuçları bekle.herşey senin istediğine gelecektirGeçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...
Yorum
-
aynen katılıyorum bu sözlere.Orjinal yazı sahibi: Zeth View PostBen anladigimi yazayim.
Evlenince yeni bir aile kurdugumuzu bilsek de eski ailemiz Ana-Baba ocagindan yeni ailemiz esim ve ben e gecmek zaman alir. Pek cok insan anne babasini birincil ailesi olarak gormeye devam ederler. Dolayisi ile ilgisi, dusunceleri, dikkat ettikleri hep anne-babasi yonunde olur, esine daha sabirsiz, daha az ilgili, daha sabirsiz oluir. Esini gercek ailesi kabul etmesi zaman alir. Evliliklerin hani ilk yili zor derler ya, iste biraz da bu yuzden.
Tabii taraflarin anne babasi da evlatlarinin hayatlarinda ikinci plana atilmamak icin caba verirler. Evlatlarina tavsiyeler verirler, destek olurlar ama alttan alta da "senin esas yerin burasi" fikrini asilarlar. Bu tur mesajlari asilamadan da, ikinci plana itilmenin kompleksine katilmadan da cocuklara destek olmak mumkun. Ama bunu basarabilen az aile gordum ben.
Anladigim kadari ile siz esinizle olan ailenizi Birincil aileniz kabul etmissiniz ama o henuz kabul edememis. Gerci 2 yil uzun sure esiniz simdiye kadar bu dogal sureci tamamlamis olmaliydi ama herkes de bir degil tabii, bazilari icin daha uzun sure gerekiyor. Benim esim de o gecisi 3 senede tamamladi.
Sonucta bu konuda yapabileceginiz cok az sey var bence. Esinizin kozasini tamamlamasi ve o kozadan kelebek olarak cikmasi lazim. Tamamen onun sureci bu.
Belki esinizle BEN diliyle konusup (sen beni ikinci plana atiyorsun yerine, ben ikinci plana atilmis hissediyorum demek) hem sikintilarinizi paylastikca biraz azaltirsiniz, hem de kim bilir belki dediklerinizi dusunur ve daha kisa surede yuzunu size doner
)kurut bu dereyi sen kolaysa:RpS_crying:
Yorum

Yorum