Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yuvam Yıkılıyor...Yardım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Yuvam Yıkılıyor...Yardım

Merhaba; Yaklaşık 4 yıllık evliyim. 4 yıllık evlilik hayatımızda en ufak bir problemimiz yoktu. Birbirimize deli gibi aşıktık. İsimlerimizle ifade etmezdik, aşkım canım bitanem gibi kelimeler kullanırdık birbirimize. Karım için onun mutlu olabilmesi için elimden gelen her şeyi yaptım. O da benim için yaptı. İkimizde birbirimizden memnunduk. Bu 4 sene içinde bir kaç kere kavgalarımız oldu ama saman alevi gibi yandı söndü. Bu yuvanın tek eksikliği bebekti. Bundan 6 ay önce bebeğimiz düşmüştü.

Yaklaşık 1 ay önce karımla çok saçma bir sebebden dolayı kavga ettik. Ertesi gün bu kavga değişik boyutlara gitti. Onu aldatdığımı bana güvenmediğini söyledi. Ben bu iftiralara çok kızdım, çünkü hakketmediğim sözler işittim. Kavga anında karım annesine götürmemi istedi, bende o şaşkınlık ve sinirle karımı annesinin evine götürdüm. Sadece 1 gün geçti aradan, karımı çok özlemiştim ve koca bir çiçek ile kayınvalidenin evine eşimi almaya gidiyordum evimize uğramak istedim evde gördüğüm manzara beni çok şaşırttı. Eve gelinmiş çeyizler toplanmıştı. Araya kimleri soktuysam kesinlikle karımla karşılıklı oturup görüşemedim. 10 gün içinde karım boşanma davasını açtı. Boşanma gerekçelerin kesinlikle hiçbirini hakketmiyorum. Bir sürü gerçek dışı maddeler var. Tabi ben karımla görüşebilmek için elimden gelen herşeyi yaptım ama malesef. Hatta karım beni cepten arıyıp bana bir sürü hakaretler nefret duymalar gibi inanamadığım sözler sarfetti.

Sizlere sorum şu olacak. 4 yıl boyunca mükemmel bir evlilik geçirdik. Çok mutluyduk ve deli gibi aşıktık birbirimize. Eşimin bu davranışını anlayamıyorum, ilginç bir bunalımda olduğunu düşünüyorum. Ne yapmam gerekiyor böyle bir durumda. Eşimin bu tavırları gelip geçici olabilirmi. Doğruyu yanlışı anlayabilirmi zamanı geldiğinde.

Merhaba yazdıklarınızı okudum.Tek taraflı sadece sizin anlatımlarınızla yorum yapılacak bir durum değil ama yazdıklarınızda yola çıkarak size az da olsa yardımcı olabilmek adına bi kaç bişey yazabilirim.Öncelikle eşiniz 6ay önce belki çok beklediği onun için hayaller kurduğu heycanlandığı bir an önce kavuşmak istediği bebeğini kaybetmiş.Bu her annenin kolay atlatabileceği bir süreç değil.Annelik sendromu dediğimiz aile icindeki üyeler ve terapist yardımıyla atlatilabilcek bir sıkıntı dönemine girmiş olabilir eşiniz.Ne kadar yardımıcı oldunuz ve sizin yardımlarınızın ne kadarını gördü buda çok önemli.Bunun dışında sizden şüphelendiğini size güvenmediğini söyleyen bir eşe bu konuyu aydınlatmak adına neler yaptınız.Ve çok saçma diye adlettiğiniz konu, acaba eşiniz içinde gerçekten saçma ve anlamsızmıydı ki bir gün içinde ailesine gitmek istedi.Eğer gerçekten ikiniz adınada anlamsız üzerinde durulmayacak bir konu ise eşinizin hem bu bunalım sürecini hemde kendi ailesiyle olan ilişkilerini bir kere daha gözden geçirmenizde yarar olabilirdi.Onun size güvenmemesi sizce neden?........Umarım herşey bir an önce yoluna girer şimdilik yazabileceklerim bunlar.iyi akşamlar............

Yorum

çocuğunu düşüren bir annenin yaşadığının kolay atlatılabilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum size pek yansıtmamış olsada bu olayın etkisinden hala çıkamamış olabilir. hassas bir dönemden geçmiş ve bayanların böyle dönemde ihtiyaçları olan en önemli şeyler ilgi ve şefkattir siz bunun ne kadarını eşinize verdiniz? basit dediğiniz tartışma neden çıktı bilmiyorum ama size göre basit olsa da belki ona göre basit değildi aldattığınızı ve size güvenmediğini söylediğinde kızmak yerine onu rahatlatacak şeyler söylemeye çalıştınız mı? bir de tartışmanın üzerine annesinin evine bırakmak yerine bu şekilde tartışarak bırakmak istemediğinizi söyleseydiniz.. basit gibi duruyor ama böyle ayrıntılar bile bayanları derinden etkileyebilir özellikle hassas bir dönemden geçiyorsa... konuşmayı tekrar denemelisiniz bence ama kızgınlıkla değil. eminim şu anda ona çok kızgınsınız ama onu anlamak için sakin bir şekilde davranmalısınız.. umarım araya zaman girdğinde eşiniz de hatası varsa hatasını anlar ve her şey yoluna girer.. siz pes etmeyin 4 yılı güzel bir şekilde giden evliliğin böyle sonuçlanması üzücü.

Yorum

Dediğiniz doğru. Eşim annelik hevesine kapıldı bu hefes ve mutluluk sadece 3 ay sürdü. Bu olaydan sonra eşime karşı davranışlarım, yaklaşımım hep pozitif oldu. O acıyı unutturabilmek için elimden gelen herşeyi yaptım. Güven meselesi ile ilgili sorunlarıda aydınlatmak için eşimle defalarca konuştum, bu konu hakkında profesyonel bir yerden yardım almaya da hazırdım aile terapisti gibi.
        Evlilik hayatımda eşimi kesinlikle aldatmayı geçin, öyle bişey aklımın ucuna bile gelmedi, gelsede kesinlikle yapmazdım nedeni ise karıma aşıktım. Eşimin böyle bişey düşünmesini gerektirecek en ufak bir hareketimde olmadı. Ne bir sessiz telefon nede mesaj kesinlikle böyle bir durumda olmadı. Anlamadığım tek şey 1 hafta içimde karımın benden nefret etmesi. Saçma sapan dediğim kavganın önceki günü sanki yeni evlenmiş bir çift gibiydik. Bu olanları anlamış değilim. Aniden üzerine titrediğim, canımdan bile çok sevdiğim eşim benden ayrıldı. Düşünüyorum düşünüyorum hiç bir sebeb bulamıyorum. Acaba sonumuz ne olacak çok merak ediyorum. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eser2100 View Post
          Dediğiniz doğru. Eşim annelik hevesine kapıldı bu hefes ve mutluluk sadece 3 ay sürdü. Bu olaydan sonra eşime karşı davranışlarım, yaklaşımım hep pozitif oldu. O acıyı unutturabilmek için elimden gelen herşeyi yaptım. Güven meselesi ile ilgili sorunlarıda aydınlatmak için eşimle defalarca konuştum, bu konu hakkında profesyonel bir yerden yardım almaya da hazırdım aile terapisti gibi.
          Evlilik hayatımda eşimi kesinlikle aldatmayı geçin, öyle bişey aklımın ucuna bile gelmedi, gelsede kesinlikle yapmazdım nedeni ise karıma aşıktım. Eşimin böyle bişey düşünmesini gerektirecek en ufak bir hareketimde olmadı. Ne bir sessiz telefon nede mesaj kesinlikle böyle bir durumda olmadı. Anlamadığım tek şey 1 hafta içimde karımın benden nefret etmesi. Saçma sapan dediğim kavganın önceki günü sanki yeni evlenmiş bir çift gibiydik. Bu olanları anlamış değilim. Aniden üzerine titrediğim, canımdan bile çok sevdiğim eşim benden ayrıldı. Düşünüyorum düşünüyorum hiç bir sebeb bulamıyorum. Acaba sonumuz ne olacak çok merak ediyorum. Çok teşekkür ederim cevabınız için.
          Sana göre ortada hiç bir problem yok bu durumda ben ona çocuk veremiyorum, başkası ile evlensin cocukları olsun mutlu olsun gibi bir durum çıkıyo. Sorunun ne oldugunu bilemiyor ve buradakiler tarafından belki bulunmasını istiyorsan daha detaylı bilgiler vermelisin. özellikle son kavga hakkında.
          Bazıları çok kıskanç ve hayalperest olabiliyor. Hayallerinde bazı şeyleri (aldatma gibi) kurgulamış olabilir. Eşinle mutlaka görüşmelisin, gündür bir telefon gelmiş olabilir vs. vs.

Yorum

ona biraz zaman tanı ,çocuğunu kaybetmenin bunalımını yaşıyor olabilir.boşanma davasını uzatın ,zaman herşeyin ilacıdır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: panik View Post
              ona biraz zaman tanı ,çocuğunu kaybetmenin bunalımını yaşıyor olabilir.boşanma davasını uzatın ,zaman herşeyin ilacıdır.
              İnşallah dediğiniz gibi olur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tthunderboltt View Post
                Sana göre ortada hiç bir problem yok bu durumda ben ona çocuk veremiyorum, başkası ile evlensin cocukları olsun mutlu olsun gibi bir durum çıkıyo. Sorunun ne oldugunu bilemiyor ve buradakiler tarafından belki bulunmasını istiyorsan daha detaylı bilgiler vermelisin. özellikle son kavga hakkında.
                Bazıları çok kıskanç ve hayalperest olabiliyor. Hayallerinde bazı şeyleri (aldatma gibi) kurgulamış olabilir. Eşinle mutlaka görüşmelisin, gündür bir telefon gelmiş olabilir vs. vs.
                Çocuk problemimiz benden kaynaklanıyor. Ama çok ciddi bir problem değil doktorların dediklerine göre. İlaç tedavisi ile desteklenmeniz gerekiyor dediler. Dediğiniz gibi bir problem olacağını zannetmiyorum.Son kavgamız çok garipti. Akşama amcaları gelecekti, ben eşimden pasta yapmasını istedim. Kuru kuru çay vermeyelim dedim gayet tatlı bir dilde. Eşimde pasta yapmamakla inat etti ve bana denilmiyecek bir laf söyledi. Ailem gelse bukadar ilgilenmessin gibi. Kesinlikle bu lafı hakketmedim. Saçımı süpürge yapmışımdır ailesine. Bu lafdan sonra biz liseli aşıklar gibi küstük. Ertesi gün iş dönüşünde ben herşeyi unutmuş bir şekilde eve geldim ve bu pasta tartışmamız güven meselesine aldatma meselesine dayandı.Annesinin evine gitmek istedi ve bende salak gibi götürdüm o kızgınlıkla. Sadece 1 gün geçti aradan ve karımı çok özlemiştim. 2 gün karımı almaya gidecektim, eve uğramak istedim eve gelinmiş ve çeyizler toplanmış resimler yırtılmıştı. Bu manzarayı göründe resmen öldüm dirildim. o hafta içinde de eşim boşanma davasını açtı.Yaklaşık 1 ay oldu ayrılmamız ve bu biray içinde konuşmak için elimden gelen herşeyi yaptım ve inanılmaz laflar işittim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: secondarycolor
                  Eşinizi aile terapistine götürmeyi ikna edebilirseniz çok iyi olur.
                  Eşimin açtığı boşanma davasına karşılık aile terapisti istedim mahkemeden inşallah kabul eder tedaviyi.

Yorum

Sizin fark etmediğiniz bir süreç işlemiş eşinizle alakalı psikiyatrik bir rahatsızlığı olabilir ya da evliliğini bitirmek için başka bir neden.
                    Kesinlikle psikiyatrik bir rahatsızlığı var. Yaşadığımız 4 sene boyunca evliliğini bitirmek için en ufak bir nedeni yok biz çok mutluyduk. Birbirimize deli gibi aşıktık. Karım evliliğini bitirmek istese bu pasta kavgasından 5 gün önce bebek tedavisi için doktora gidelim demez di. Ayrılmamızdan 5 gün önce eşim bana geldi "aşkım biz daha profesyonel bir doktora gitsek, prof dr gibi birisi işinde uzman olan bir doktora." bu isteğini ertesi gün gerçekleştirdim. Prof dr muayine olduk ve tedavi süremiz başlamıştı.

Yorum

Sizin dikkatinizi çeken tuhaf davranışları var mıydı?
                      Hayır kesinlikle yoktu. Bunda 10 ay önce aileterapisti.com diye bir siteye üye olmuş. Bu siteden yardım istemiş. İşte aile terapisti arıyorum isim vereceğiniz bir doktor var gibi bir soru sormuş.

Yorum

Anlıyorum. Demekki sizin fark etmediğiniz problemleri varmış. Belki siz fark edemediniz, belki de o fark etmenizi istemedi.
                        Keşke bana deseydi. Anlatsaydı aklındaki soru işaretlerini canımdan çok sevdiğim karımı inanın tüm imkanlarımı kullanır en iyi doktora götürürdüm. İnanamıyorum biliyormusunuz şuanda benden nefret ediyormuş beni sevmediğini söylüyor aklım fikrim almıyor.

Yorum

Bakın eşiniz eğer terapiyi kabul ederse, evliliğinizi kurtarmak için bir şansınız olabilir, fakat etmez ve bu tavrını çok kesin bir kararlılıkla sürdürür ise üzerine gitmeyiniz. Çünkü altından bir hayal kırıklığı çıkar ise sizin eşinize çok aşık biri olarak yıpranacağınızı düşünüyorum. Sonuçta evlilik iki kişi arasında gerçekleştiğine göre istemiyorsa eğer makul olmaya çalışın lütfen. Kendinizi üzmemeye çalışın.
                          Bunun bilincindeyim. Ben elimden geleni yaptım yuvamı kurtarmak için. Artık hiç birşey yapamıyorum, resmen önüm kapandı. İlerde eğer boşanacak olursak (inşallah olmaz) benim içim rahat olacak en azından.Tamam üzelecem ama yapacak bişey yok hayat devam ediyor. Bu arada cevaplarınız ve ayırdığınız vakit için çok teşekkür ederim size.

Yorum

Rica ederim. İnşallah sizin için en iyisi olsun. Canınız ne zaman sıkılırsa, bu foruma yazın. Buradaki herkesin elinden geldiği kadar size destek olacağını biliyorum. Paylaşımlarınızı bekliyorum, iyi geceler.
                            Bu foruma emeği geçen herkeze gönülden teşekkür ederim. Bilginize emeğinize sağlık.İyi geceler.

Yorum

merhaba yazdıklarınızı okudum.Eşniz aile terapisti neden arıyordu bunu sordunuzmu ona.Ve en önemli nokta ise eşinizin görüştüğü insanlar kimler.Annesi babası kardeşi yada arkdaşı bunlara ulaşmanız cokmu zor. Eşinizin ailesi bu duruma tepkisiz kalıyor sadece olan biteni izliyormu.Eşinizin yakınında olan biriyle konuşma imkanınız yok mu? Birde bilen kişi yorumları alsanız.Eşinizin bu sergilediği durum 1günlük bir durum olmasa gerek bişeyler sanki önceden planlı ve procudürüne göre işleme sokulmuş gibi.Sanki anlık bir parlama bekliyormuş gibi bir tutum hissettim ben tabiki yanılıyor olabilirm.Bu durumu tek taraflı dinlemek oldukca acımasız olur.Siz tek başınıza bir uzmana gidip olup biten herşeyi hiçbir ayrınıtıyı atlamadan uzmanla paylaşabilir ve ondan neler yapacağınız konusunda yardım alabilirsiniz.İnş herşey en kısa zamnda dilediğiniz yolda ilerler......

Yorum

İşleniyor...
                              X