Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yuvam Yıkılıyor...Yardım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: beyzazeynep84 View Post
    merhaba yazdıklarınızı okudum.Eşniz aile terapisti neden arıyordu bunu sordunuzmu ona.Ve en önemli nokta ise eşinizin görüştüğü insanlar kimler.Annesi babası kardeşi yada arkdaşı bunlara ulaşmanız cokmu zor. Eşinizin ailesi bu duruma tepkisiz kalıyor sadece olan biteni izliyormu.Eşinizin yakınında olan biriyle konuşma imkanınız yok mu? Birde bilen kişi yorumları alsanız.Eşinizin bu sergilediği durum 1günlük bir durum olmasa gerek bişeyler sanki önceden planlı ve procudürüne göre işleme sokulmuş gibi.Sanki anlık bir parlama bekliyormuş gibi bir tutum hissettim ben tabiki yanılıyor olabilirm.Bu durumu tek taraflı dinlemek oldukca acımasız olur.Siz tek başınıza bir uzmana gidip olup biten herşeyi hiçbir ayrınıtıyı atlamadan uzmanla paylaşabilir ve ondan neler yapacağınız konusunda yardım alabilirsiniz.İnş herşey en kısa zamnda dilediğiniz yolda ilerler......
    Eşim terapisti neden aradığını bilmiyorum. Bundan benim haberim yoktu bana da hiç belli etmedi. Ayrıldığımızdan beri araya kimleri soktuysam malesef sonuç alamadım. Şuanda Eşimin çevresinde bulunan insanlarda malesef bu olayı sadece izliyorlar buna annesi de dahil. Zaten bu sorunlar hep eşimin ailesinden kaynaklandığını sanıyorum. Tamam kabul ediyorum eşim ruhsal bir sıkıntısı olabilir bunalımda olabilir. Ama onu kenara çekip mantıklı konuşacak bir Allahın kulu yok

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eser2100 View Post
      Keşke bana deseydi. Anlatsaydı aklındaki soru işaretlerini canımdan çok sevdiğim karımı inanın tüm imkanlarımı kullanır en iyi doktora götürürdüm. İnanamıyorum biliyormusunuz şuanda benden nefret ediyormuş beni sevmediğini söylüyor aklım fikrim almıyor. Hayır kesinlikle yoktu. Bunda 10 ay önce aileterapisti.com diye bir siteye üye olmuş. Bu siteden yardım istemiş. İşte aile terapisti arıyorum isim vereceğiniz bir doktor var gibi bir soru sormuş.
      Aile terapistini isteyen bir kişi daha çok kendisinde değil eşinde problem olduğunu düşünür ve o yüzden ister. Ailenizde asıl problem eşine göre sensin.

Yıllarca beraber yaşadığın eşininin evinden ayrılmasını anlayamaımışsan karşındaki kişilerin neler düşündüğünü, hissettiğini anlayamıyorsun demektir. Etrafındaki kişilerin çaycı, postacı, memur, iş arkadaşlarının hayat şartlarını, nelere önem verdiklerini, neleri yapmaktan mutlu oluklarını, önceliklerini, hayatlarının gayelerini, çeşitli durumlarda neler hissedeceklerini anlamaya çalış. Kendini çevrendeki insanların yerlerine koy. Bir kaç kitap oku. STV de yayınlanan aile mahkemesi, iki alyans vs. gibi türündeki programlardaki karakterlerin kişilik analizlerini yapmaya çalış. insanlar yanlızken içlerinde birisi vardır, özgürce düşündüğü, konuştuğu. Eşin sana tam açılamamış, özelini tam olarak söyleyememiş.

Sorunu sen anlayamamışsın. Bizde senin anlattıklarından yola çıkarak senin anlayamadığını biz senin anlatımınla anlamaya çalışıyoruz o yüzden zorlanıyoruz. Senin anlattıklarından yola çıkarak şunları söyleyebilirim. İnsanlar beraber büyüdükleri ve muhatap oldukları kişilerle birbirlerini kıyaslarlar. Amca, Hala, dayı, teyze, komşu, is arkadaşlari vs. Her insanda var olan kıskançlık ve diğerlerine göre daha iyi hayat standartların yaşam vs. isterseler. Eşinin ailesi ile amcalarını kıyaslamış ve kendi ailesine yapmadığını düşündüğü ikramı, saygıyı, sevgiyi onlara gösterdiğini söylemiş.Büyük ihtimalle onları da kıskanıyorlar. Amcasına bir pasta yapılmasını istiyorsan çok daha yakın olan kendi ailesine yaş pasta, kuru pasta, poğaça, kestane vs. gibi çok daha fazlasını yapman gerekir gibi düşünmüş olabilir. Olay sadece ikram değil, ziyaret, el öpme hürmek gösterme, konuşurken saygı gösterme vs. Sevmediği ve kıskandığı birilerine eşinin hürmet göstermesi insanları kızdırır.

Anne babasını bırakıp yeni bir yuva kurması, evin bazı sorumluluklarını üstlenmesi zor gelmesi, çalışmıyorsa evde çok yanlız kalması, aldatan kocaların eşlerine çok iyi davranması, ona göre onun ailesini az ziyaret etme, ona göre yeteri kadar hürmet göstememe, hayat standardınızın koenomik gücünüzün istediği gibi olmaması vs. vs. bir çok sebepten bir yada bir kısmı eşini uzaklaştırmış olmalı. Sorunun ne olduğunu anlayabilmen için eşinle görüşmelisin.

Güzel bir buket çiçeği eşinin evde olacağı bir saatte çiçekçi ile gönder. içine bir kaç cümlelik güzel şeyler yaz mesela "Canım eşim, masallarda bile olmayan bir evliliğimizin olduğunu düşünüyordum. Seni anlayamamışım özür dilerim. İstediğin gibi sana layık bir eş olabilmek için ne istersen yapmaya ve değişmeye hazırım. Seni anlamama izin ver, saat xx gibi cepten ararım. Seni cok seviyorum. Eser." Eger telefonla görüşmeyecek durumda ise "xxx@hotmail.com" adresime en kısa sürede epsotanı bekliyorum. Nerde hata yaptık lütfen anlat vs gibi bir şeyler yazmalısın.

Yorum

Çocuk olayından sonra eşinizin sinirleri baya yıpranmış.Ne yapsanız gözüne batar olmuşsunuz.Belkide biraz zaman gerekli size,herşeyin yoluna girmesi için..sanırım ailesinin ve çevresinin etkisindede kalmış,siniri geçince ne kadar hata yaptığını anlar belki..
        Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Kabullenebilmek

Merhabalar. Öncelikle bu forumda bulunan tüm arkadaşlara bilgilerinden ve önerilerinden dolayı teşekkür ederim.

4 yıllık evlilik haytım oldu. Bu 4 yılda eşimle hiçbir sıkıntımız yoktu. Birbirimize deliler gibi aşıktık. Karımın bir dediğini iki etmezdim. Onun mutluluğu için elimden gelen herşeyi yapardım. Bu 4 yılda ufak tefek her yuvada olduğu gibi kavgalarımız tartışmalarımız oldu, hepsi saman alevi gibi yandı söndü. Karımdan memnundum, o da benden çok memnundu. Karım hep "SEN BİTANESİN, SENİN EŞİN BENZERİN YOK" derdi. Size bu yuvanın nekadar huzurlu sevgi dolu olduğunu kelimelerle anlatamam. Tek eksiğimiz ise bir bebek. Malesef çocuğumuz yok

Yaklaşık 1 ay önce karımla saçma sapan bir sebepten dolayı kavga ettik. Karım beni aldatmakla ve kötü davranmakla suçladı.Annesinin evine gitmek istedi. Bende o kırgınlık ve sinirle annesinin evine buraktım. Aradan sadece 1 gün geçti karımı almak için yola çıktım, evimize uğradım önce ama evdeki manzara beni çok derinden üzdü. Eve gelinmiş çeyizler toplanmış ve birkaç resim yırtılmıştı. O günden sonra karımla imkanı yok görüşemedim. Aradım bakmadı telefonlarıma, msjlar çektim karşılık vermedi. Araya bir sürü adam soktum sonuç alamadım. Aynı hafta eşim boşanma davasını açmış. Bir sürü iftiralarla hemde. Bu iftiralara rağmen yuvamızın yıkılmaması için elimden gelenin fazlasını bile yaptım. 4 yıllık beni çok seven karım gitmiş yerine başka bir insan gelmiş sanki. Neler duydum karımdan nefret, iftira.

Şimdi sorum size şu; karım çıkmazın içinde psikolojik bir sıkıntısı var o belli. Mantıklı bir kişinin yapacağı hareketler yapmadı. Hep negatif yaklaştı. Eminim karım bir gün hatasını anlıyacak ve dönmek istiyecek. Ama bana karşı yapılan onlarca hakaretten ve çirkin iftiralardan dolayı geri gelirse kabullenmek konusunda kararsızım. Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz. Biliyorum çok saçma bir yardım isteği ama inanın günlerce bunu düşünüyorum.
          Last edited by eser2100; 09-02-2010, 11:16 AM.

Yorum

Cocugunuz var mı, ona göre değişir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tthunderboltt View Post
              Cocugunuz var mı, ona göre değişir.
              Hayır çocuğumuz yok

Yorum

Eşinizin bir gün hatasını anlıyacağına size döneceğine eminseniz eğer 2gün önce açtığınız paylaşımda bu kadar emin olmamakla birlikte eşiniz nasıl eve döner sorusunun cvbını arıyordunuz.2gün içinde sizi bu eminliği veren olay nedir?Bence önce bu sorunun cvbını bulmaya çalışın.Eşini cok seven ılımlı olumlu yapıcı ve pozıtıf davranan bir eş iseniz olup biten herşeye bir sünger çekme gücüne de sahip olabilirsiniz.Bu verilmesi cok zor bir karar değil sevginiz ve eşiniz için yapabilecekleriniz ölçüsünde hareket edebilirsiniz

Yorum

Şimdi mahkemeliksiniz bilmiyorum eşiniz dediğiniz gibi pişman olacakmı..Diyelimki oldu 2 yol var,bunu sizde biliyorsunuz.Onu affedip yaşananları unutacaksınız,geçmişi başına kakmadan bir hayat kuracaksınız yada onsuz hayatınıza devam edeceksiniz.Bu size kalmış bişey aslında,yapabilirmisiniz?
                  Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Hayır çocuğumuz yok
                    Arkadaşım bazılarında saplantı derecesinde sevgi vardır. Acı cektirmesini bile severler. Ayrıldıktan sonra eşine takılıp kalacaksan, başka biriyle evlendiğinde dahi onu düşüneceksen tekrar kazanmaya çalış.

Herşeye rağmen neden böyle davranıyor, 4 senelik bir evlilik varmış. En azından bir sebebini söylemesi gerekirdi. Birşey söylemeden çekip gitmesi çok ilginç. Cevabını bulmaya çalış.

Anlattıklarına bakılırsa eşin biraz problemli ve psikolojik destek alması lazım. Ateşe rızasıyla girene acınmaz. İçim rahat herşeyi yaptım. Onsuz daha mutlu olurum, beni istemeyeni ben de istemem diye düşünürsen sen bilirsin. Bu biraz sen ve yaşadıklarınla ilgili.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tthunderboltt View Post
                      Aile terapistini isteyen bir kişi daha çok kendisinde değil eşinde problem olduğunu düşünür ve o yüzden ister. Ailenizde asıl problem eşine göre sensin.

Yıllarca beraber yaşadığın eşininin evinden ayrılmasını anlayamaımışsan karşındaki kişilerin neler düşündüğünü, hissettiğini anlayamıyorsun demektir. Etrafındaki kişilerin çaycı, postacı, memur, iş arkadaşlarının hayat şartlarını, nelere önem verdiklerini, neleri yapmaktan mutlu oluklarını, önceliklerini, hayatlarının gayelerini, çeşitli durumlarda neler hissedeceklerini anlamaya çalış. Kendini çevrendeki insanların yerlerine koy. Bir kaç kitap oku. STV de yayınlanan aile mahkemesi, iki alyans vs. gibi türündeki programlardaki karakterlerin kişilik analizlerini yapmaya çalış. insanlar yanlızken içlerinde birisi vardır, özgürce düşündüğü, konuştuğu. Eşin sana tam açılamamış, özelini tam olarak söyleyememiş.

Sorunu sen anlayamamışsın. Bizde senin anlattıklarından yola çıkarak senin anlayamadığını biz senin anlatımınla anlamaya çalışıyoruz o yüzden zorlanıyoruz. Senin anlattıklarından yola çıkarak şunları söyleyebilirim. İnsanlar beraber büyüdükleri ve muhatap oldukları kişilerle birbirlerini kıyaslarlar. Amca, Hala, dayı, teyze, komşu, is arkadaşlari vs. Her insanda var olan kıskançlık ve diğerlerine göre daha iyi hayat standartların yaşam vs. isterseler. Eşinin ailesi ile amcalarını kıyaslamış ve kendi ailesine yapmadığını düşündüğü ikramı, saygıyı, sevgiyi onlara gösterdiğini söylemiş.Büyük ihtimalle onları da kıskanıyorlar. Amcasına bir pasta yapılmasını istiyorsan çok daha yakın olan kendi ailesine yaş pasta, kuru pasta, poğaça, kestane vs. gibi çok daha fazlasını yapman gerekir gibi düşünmüş olabilir. Olay sadece ikram değil, ziyaret, el öpme hürmek gösterme, konuşurken saygı gösterme vs. Sevmediği ve kıskandığı birilerine eşinin hürmet göstermesi insanları kızdırır.

Anne babasını bırakıp yeni bir yuva kurması, evin bazı sorumluluklarını üstlenmesi zor gelmesi, çalışmıyorsa evde çok yanlız kalması, aldatan kocaların eşlerine çok iyi davranması, ona göre onun ailesini az ziyaret etme, ona göre yeteri kadar hürmet göstememe, hayat standardınızın koenomik gücünüzün istediği gibi olmaması vs. vs. bir çok sebepten bir yada bir kısmı eşini uzaklaştırmış olmalı. Sorunun ne olduğunu anlayabilmen için eşinle görüşmelisin.

Güzel bir buket çiçeği eşinin evde olacağı bir saatte çiçekçi ile gönder. içine bir kaç cümlelik güzel şeyler yaz mesela "Canım eşim, masallarda bile olmayan bir evliliğimizin olduğunu düşünüyordum. Seni anlayamamışım özür dilerim. İstediğin gibi sana layık bir eş olabilmek için ne istersen yapmaya ve değişmeye hazırım. Seni anlamama izin ver, saat xx gibi cepten ararım. Seni cok seviyorum. Eser." Eger telefonla görüşmeyecek durumda ise "xxx@hotmail.com" adresime en kısa sürede epsotanı bekliyorum. Nerde hata yaptık lütfen anlat vs gibi bir şeyler yazmalısın.
                      Pastayı gidip alsaydın, yapmak zorunda dilki, çok istiyosan kendin yapsaydın, patlama noktasına gelmiş bi bayan, bu güne kadar onu anlamamışsın bu kadar basit.
                      Düşündümde isyan ettirecek kadar, şükredeceklerimde var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: metalica View Post
                        Pastayı gidip alsaydın, yapmak zorunda dilki, çok istiyosan kendin yapsaydın, patlama noktasına gelmiş bi bayan, bu güne kadar onu anlamamışsın bu kadar basit.
                        Nedemek yapmak zorunda değildi. Ben onun için her şeyi yapıyorsam oda o pastayı yapacak. Patlama noktasına gelen bir eş oturup kocasıyla konuşur. Benim sorunlarım var deseydi anlatsaydı bana. 4 senelik evliliğimde karımın her sıkıntısını her üzüntüsünü anlamış ve çözmüşümdür.

Yorum

Nedemek yapmak zorunda değildi. Ben onun için her şeyi yapıyorsam oda o pastayı yapacak. Patlama noktasına gelen bir eş oturup kocasıyla konuşur. Benim sorunlarım var deseydi anlatsaydı bana. 4 senelik evliliğimde karımın her sıkıntısını her üzüntüsünü anlamış ve çözmüşümdür.
                          Böyle şeyler hoşuma gitmiyor benim. Yapmak zorunda... ben onun için herşeyi yapıyorum... kadına sorsan o da aynı şeyleri söyler; saçımı süpürge ediyorum... beni anlamıyor... vs vs ama sonuç : anlaşamamazlık!
                          Neden biliyor musunuz? Çünkü herkes sen diliyle konuşuyor.
                          Ben dilini biliyor musunuz?
                          Ben diliyle konuşmak her sorunu çözüyor inanın.
                          Bir de bir kitap var: Beş Sevgi Dili (yazarı : Gary Chapman) alıp okuyun muhakkak.
                          Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Seni ve eşini senden dinliyoruz,verdiğin yanıtlada olaya objektif yaklaşmadığın açık, kusura bakma hiç bir zaman problemler tek taraflı gelişmez, demekki herşeyide yapmamışsın, o gün o pastayı yapmak istemiyosa,gidip alsaydın. Bu kadar basit bişiyi bile yapmamışsın, sonuç olarak bende kendi yargılarımla olaya yaklaşıyorum, önemli olan kendini eleştirmen, kusurlarını görmendir.
                            Düşündümde isyan ettirecek kadar, şükredeceklerimde var

Yorum

4 senelik evliliğimde karımın her sıkıntısını her üzüntüsünü anlamış ve çözmüşümdür. bu cümlede yanlış ifadeler yanlışlıkla yazılmış galiba.

Yorum

Eser arkadaşlar negatif bakmış fakat ben seni anlıyorum.ve yazına katılıyorum.."Hayat Müşterektir."

Yorum

İşleniyor...
                                X