Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çirkinim

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Herkese göre bir iş ve bir eş bulunurmuş.

Benim çok çirkin arkadaşlarımdan evlenen çok kişi oldu. Evlililik mantık işidir diye düşünürler genelde. Yok eger evlenmeyeyim gönül eglendireyim dersen gönlünü genelde yakısıklılarla ve güzellerle eglendirmeyi yeğliyorlar.

Yorum

Teknik açıdan çirkinlikte göreceli..

Yurt dışında iyi prim yapıyor

Yorum

Resimdeki sen isen çirkin olmayı bırak birçok bayanın hoşlanabiliceği birisin.brad pitt sin diyemem ama türk erkeği ortalamasını geçersin.geçmişte yaşanılan güvensizlikleri yenemediğin için böyle düşünüyorsun bence.bu arada sana öğüt verir gibi oluyoruz ama bende güvensizimdir.gördüğün birçok insnaın kendi içinde güvensizlikleri vardır ama pozitif düşünerek bunu yenmeye çalışırlar iç huzuru mutluluğu yakaladımı insan inan bunları düşünmez diyte düşünüyorum.bi bakıma depresif olmaktan kaynaklanıyor sanki bu düşünceler.
        Last edited by byank1; 21-01-2011, 06:11 PM.

Yorum

Güzel kim, gönül sevdiği diye bir söz vardır..

güzelin çirkinin tanımı yok..göreceli.

Yorum

erkeğin yakışıklı olanı değil ,ağzı laf yapanı makbuldür.etrafına bir bak çirkin erkeklerin yanında hep güzel hatunlar bulunur.ayrıca çirkinlik güzellik göreceli .okan bay ülgen kepçe kulaklı ama elinden geçmeyen hatun kalmadı .cem yılmaz çok mu yakışıklı ,hatta göbekli ama adam zekasıyla seviliyor en güzel mankenler onunla beraber.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: panik View Post
              erkeğin yakışıklı olanı değil ,ağzı laf yapanı makbuldür.etrafına bir bak çirkin erkeklerin yanında hep güzel hatunlar bulunur.ayrıca çirkinlik güzellik göreceli .okan bay ülgen kepçe kulaklı ama elinden geçmeyen hatun kalmadı .cem yılmaz çok mu yakışıklı ,hatta göbekli ama adam zekasıyla seviliyor en güzel mankenler onunla beraber.
              paraaa paraaa paraaaaaaaaa

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ismael View Post
                paraaa paraaa paraaaaaaaaa
                aaa...! unuttum doğruya ..:105:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kafkef_92 View Post
                  ben bu şekilde düşünmüyorum,düşünmeyeceğim de sen hep bir şeye odaklanmışsın ya da yaşamışsın bu tarz şeyler...hiç karşına doğru erkek çıkmamış da olabilir...

mantıkta buna mantıksızlık denir...çünkü genelleme yapıorsun

benim tanıştığım erkekler hep beni hizmetçi olarak gördü...bütün erkekler böyledir o halde..ne kadar saçma değil mi?

yanlış anlama sadece örnek werdim ben...
                  kusura bakma ama sen de önyargıyla cevap vermişsin. benim yaptığım tabii ki genelleme, genelleme değil demiyorum, çünkü genel böyle, istisnai durumların olduğunu ben de kabul ediyorum. 90%'dan söz ederken, Türk Erkeklerin 90%'ı böyle, 10%'u farklı farklıdır diyecek değiliz ya, genellemeler de hayatın önemli bi parçası, çünkü genel ve istisnalar var. mesela kadınların erkeklerden üstün tutulduğu toplumlar da var, ama onlar istisna, bu durumda, erkekler kadınlardan üstün tutuluyo diye çok rahat genelleme yapabiliriz. ben, hiç bir erkeğin beni hizmetçi olarak görmesine izin vermedim. ama etrafımdaki kadınlar, öyle değil, benim gördüklerimden çıkardığım sonuç bu, emin ol çok iyi gözlemledim bunu, gördüğüm 3-5 örneğe istinaden boş boş çene çalmıyorum.
                  Last edited by Twelfth; 21-01-2011, 10:35 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: siyahın_matemi View Post
                    Yorumların hepsini okudum.Yorum yapan arkadaşların hepsine teker teker teşekkür ederim, duyarlı davranıp cevap yazdıkları için...

Kimisi güzelliğin/çirkinliğin göreceli olduğunu, kimisi çirkin insan diye bir şey olmadığını, kimisi kendine güvenmelisin, kimisi yanlış yerde yanlış zamanda yanlış kişilere açıldığım için terslendiğimi, kimisi de çirkin bile olsan bir ruh ikizinin mutlaka var olduğunu söyledi.

1-Güzellik/çirkin görecelidir dediniz, çirkinliğime o kadar takmışım ki internet üzerinde, kütüphanelerde çirkinlik üzerine ne kadar kitap varsa araştırdım.Altın oran diye birşey duyan arkadaşlarımız vardır elbet, insan yüzündeki altın oran bilim adamları ve sanatkarlar tarafından belirlenmiş.Buna göre bir insan yüzünde;

Yüzün boyu / Yüzün genişliği,
                    Dudak- kaşların birleşim yeri arası / Burun boyu,
                    Yüzün boyu / Çene ucu-kaşların birleşim yeri arası,
                    Ağız boyu / Burun genişliği,
                    Burun genişliği / Burun delikleri arası,
                    Göz bebekleri arası / Kaşlar arası.

2-Bu oranlara göre bir insanın çirkin mi yoksa güzel mi olduğuna karar verebilirsiniz.Bir insan çirkinse çirkindir (özellikle de erkekler için) yani bu altın orana sahip olmayan bir erkek için hangi bayan kalkıp da "çok yakışıklı bir erkek" der?Herkesin siyah dediğine senin beyaz demen ne kadar abes kaçarsa, bir çirkin adama da yakışıklı demen o kadar saçma kaçar.

3-Liseye kadar kendime güvenen biri değildim, çok utangaçtım.Dolmuşta iken şoföre ineceğim yere yaklaşırken "müsait bir yerde durur musunuz?" diyemeyecek kadar utangaç biriydim, siz düşünün artık.İlkokul da bir kıza aşıktım, tam 1 yıl söyleyemedim ona sevdiğimi, o ortaokula başlamıştı duygularımı ona açtığımda.İlk hayırı da o zaman aldım.Son ra tiyatroya gittim utangaçlığımı yenebilmek için.İşe yaradı mı?Evet yaradı, artık kendimi rahatça ifade edebiliyordum, kend,me olan güvenim gelmişti.Lisedeyken bir kızdan hoşlanmıştım (yanlış anlaşılmasın ben şıpsevdi biri değilim, hayatımın belli dönemlerimde aşık oldum.Üstelik de hepsi çıkmak için gönderilmiş teklifler değildi, beslediğim duygular vardı) duygularımı bir mektup yazarak ona ilettim ellerimle.Tenefüs arası sınıfımın kapısında bekliyordum, bir kız geldi ve beni işaret ederek yanına çağırdı ve şunu söyledi ellerini yumruk yaparak : "Sen kendini ne zannediyorsun"....Yumruk yaptığı ellerini açarak parçalara ayrılmış kağıdı başımdan aşağı boca etti!Ne olduğumu şiaşırdım, arkadaşlarım kahkalarla bana güldüler, o kadar utanmıştım ki....O olaydan sonra öyle gururum incinmişti ki, öyle inancımı kaybetmiştim ki sevgiye, bayanlara....Bir daha mı?Asla dedim...Neden yıllar sonra, etraftaki çiftleri gördüğümde neden ben yalnızım, neden reddediliyorum dedim.Hoşlantı beslediğim kızlar da öyle havalı kızlar da değildi, bulutlarda gezen biri olmadım asla.Yerimi bildim...Bunu neden söyledim?Hani bazı arkadaşlarımız yanlış insanlara, tipime aşık olamayacak kadar güzel kızlara hoşlantı beslediğimi söylediler, hiçbir zaman öyle tercihleri yapan biri olmadığımı anlatmak için söyledim bunu.

4-Kimi arkadaşlarımız da, her körün bir alıcısı olur diyerekten teselli vermek istemiş; bayanların en çirkini bile kolunda yakışıklı bir erkeği hayal ederken, benim gibi çirkin bir adamı koluna takıp gezmeyi hayal eder ki?Siz hiç domates alırken çürüklerini de poşete, fileye atıyor musunuz?Çirkin bir erkek tercih yapmaz, çünkü kendi çirkinliğinin farkındadır ve fazlasını istemeye hakkı olmadığını bilir...Ben burada arkadaşın bahsettiği körüm.Ama hala yalnızım.Hani?Her körün bir alıcısı olurdu.Nerde?28 yaşımdayım, bunca senedir körü görecek biri çıkmaz mı, ben görmesini bildim, fakat terslendim.O yüzden bana "neden sen bulmadın" demeyin.

Size düşüncelerimde ne kadar haklı olduğumu anlatmak için yaşadığım bir gözlemimi anlatayım:
                    Her zamanki gibi üniversiteye gitmek için dolmuşa binmiştim, minibüsün içinde tek yer kalmamıştı oturulacak (benim yanımdan başka). Neyse bir bayan bindi arabaya, etrafa bakındı önce sonra benim yerime baktı kılını kıpırdatmadan ayakta direğe tutunup ineceği yere kadar öyle kaldı. Hiçbir bayan benim yanıma oturmak zorunda değil, daha sonra olanları anlatınca daha iyi anlayacaksınız beni. Yine bu şekilde bir dolmuştayım, bu defa kalabalık yoktu iki boş yer vardı. Bayan arkadalarda bir yerlere oturmuştu. Göremedim oturduğu yeri, inerken oturduğu koltuktaki adamın yüzüne baktım çaktırmadan. Orda daha iyi anladım herşeyi, dış görünüş aslında sandığımdan çok daha fazla önemliymiş. O kadının benim yerime o yakışıklı adamın yanına oturmasından bunu anlamak zor olmasa gerekti.

Bilmem beni şimdi daha iyi anlamış mısınızdır?

Sorun özgüven eksikliği değil, çirkinliğim yüzüme vuruluncaya kadar,
                    öncelikle mesajındaki çelişkiyi sana göstermeme izin ver, herkesin siyah dediğine beyaz demek abes diyosun oysaki burda herkesin beyaz dediğine sen siyah diyosun, ne kadar abes bir fiille iştigal ediyosun ama sen ısrarla kendini çirkin görmek istiyosan, tamam dostum çirkinsin ve hiç bir kız senden hoşlanmaz, yalnız öleceksin! eğer buysa seni tatmin edecek cevap...
                    Seni bu kuyudan çıkarma çabasında son bir deneme; utangaçlığınla, seni diğer tüm erkeklerden ve hatta insanlardan ayıran özelliklerini, insanların görmesini engelliyosun. bu durumda kızların dikkatini çekmemen, gayet normal bi hal alır. ve bir de, etrafında senin bu düşünceni onaylayacak şey, kanıt arıyosun sürekli. aa bak kız dolmuşta yanıma oturmadı, kesin çirkin olduğum için diye düşünüyosun. burda onlarca mesaj düşündüklerinin yanlış olduğunu söylemesine rağmen, sadece düşündüklerini tastikleyen mesajı görüyo gözün. hiç mi yanına bi kız oturmadı dolmuşta? belki de o kız daha önce yanına oturduğu bi erkek tarafından tacize maruz kalmıştı. belki de arkanda çirkin bakışları olan biri oturuyodu? neden özgüvenini yükseltecek nedenler aramak yerine, ısrarla kendine olan güvenini sarsıyosun?

Yorum

Örnek verdiğin kişiler, ulusal çapta ün kazanmış insanlar. Toplumun kadınları, bu erkeklere hayranlık besliyorlar. Çünkü göz önündeler, başkalarının beğenileri milyonları aşınca gizemli bir şekilde sempati ve ilgi odağı oluyorlar. Belki de bu kadar ünlü olmasalardı, toplum içerisinde benden bir farkları kalmayacaktı, beğenilmeyeceklerdi. Aynı şey değil yani...

Kendime güvenimin olmadığını söyledi bazı arkadaşlar, demekki hala anlaşılamamışım. Arkadaşlar bunun özgüvenle falan alakası yok. Sanki bundan önce özgüven sahibi bir insan değildim, şimdi yeni birşeymiş gibi özgüvene bağlıyorsunuz. Özgüvenim varken de yalnızdım, şimdi de yalnızım. Ne değişti?

Artık aşın bunları; çirkinim ama kendime güvenim var, ama yalnızım? Romantiğim, ama yalnızım? Dürüstüm, ama yalnızım? Duygusalım, ama yine de yalnızım... Sorun ne yanlış kadınlardı, ne de yanlış zaman... Sorun tekti, sorun tipteydi... Kadınların beğenilerini karşılayacak derecede olmayan bu adam, ve bu adam gibiler o saydığım özelliklere sahip olsa ne olmasa ne? Kadınların görmek istedikleri bu değil... Siz hala pembe balonları uçurun havaya, mutluluk havası estirin bu konu başlığı altında. Sanki gerçek dünya böyleymiş gibi, sanki sizin de tercihleriniz anlattıklarınız gibiymiş gibi...

Yorum

ben önemli olan iç güzelliktir dış görünüş önemli değildir falan diye saçma şeyler söylemeyeceğim, çünkü dış görünüş gerçekten önemlidir.ilk izlenimdir ve siz ilk kez gördüğünüz birinden etkilenmiyorsanız ona antipati duyarsınız, uzak durursunuz.
                        dış görünüş de direk olarak kişinin kendisiyle ilgilidir. bakımlı, temiz ve uyumluysanız, yüzünüzde samimi bir tebessüm ve duruşunuzda bir mütevazilik varsa bu karşınızdakini etkiler. kendinize güveniniz yoksa hepsini unutun gitsin...

sizin güzellikten çirkinlikten anladığınız ne?
                        kim güzel kim çirkindir ve sizce siz neden çirkinsiniz?
                        ve kendinize haksızlık etmiyor musunuz?
                        Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
                        Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
                        Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

Orjinal yazı sahibi: siyahın_matemi View Post

Örnek verdiğin kişiler, ulusal çapta ün kazanmış insanlar. Toplumun kadınları, bu erkeklere hayranlık besliyorlar. Çünkü göz önündeler, başkalarının beğenileri milyonları aşınca gizemli bir şekilde sempati ve ilgi odağı oluyorlar. Belki de bu kadar ünlü olmasalardı, toplum içerisinde benden bir farkları kalmayacaktı, beğenilmeyeceklerdi. Aynı şey değil yani...

Kendime güvenimin olmadığını söyledi bazı arkadaşlar, demekki hala anlaşılamamışım. Arkadaşlar bunun özgüvenle falan alakası yok. Sanki bundan önce özgüven sahibi bir insan değildim, şimdi yeni birşeymiş gibi özgüvene bağlıyorsunuz. Özgüvenim varken de yalnızdım, şimdi de yalnızım. Ne değişti?

Artık aşın bunları; çirkinim ama kendime güvenim var, ama yalnızım? Romantiğim, ama yalnızım? Dürüstüm, ama yalnızım? Duygusalım, ama yine de yalnızım... Sorun ne yanlış kadınlardı, ne de yanlış zaman... Sorun tekti, sorun tipteydi... Kadınların beğenilerini karşılayacak derecede olmayan bu adam, ve bu adam gibiler o saydığım özelliklere sahip olsa ne olmasa ne? Kadınların görmek istedikleri bu değil... Siz hala pembe balonları uçurun havaya, mutluluk havası estirin bu konu başlığı altında. Sanki gerçek dünya böyleymiş gibi, sanki sizin de tercihleriniz anlattıklarınız gibiymiş gibi...
                          kardeşcim sana neden pembe balon uçuşturayım ya....

Yorum

kendin söylüyorsun topluma mal olmuş kişiler diye ama onlar o seviyeye bir çabayla geldiler.kendilerini fark ettirmek için farklı yanlarını ortaya çıkarttılar.kendi tercihim çok yakışıklı olmayan ,paralı olandan yana oldu.çoğu eşimi yakıştırmaz ama onun bana verdiklerinide başkalrı veremez bütün mesele bundan ibaret..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anathema13
                              @platonik,
                              @yaşamanaliz,

benden erken davranmışsınız. siz benden çok yaşayacaksınız =)

al benden de okadar...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Twelfth View Post
                                öncelikle mesajındaki çelişkiyi sana göstermeme izin ver, herkesin siyah dediğine beyaz demek abes diyosun oysaki burda herkesin beyaz dediğine sen siyah diyosun, ne kadar abes bir fiille iştigal ediyosun ama sen ısrarla kendini çirkin görmek istiyosan, tamam dostum çirkinsin ve hiç bir kız senden hoşlanmaz, yalnız öleceksin! eğer buysa seni tatmin edecek cevap...
                                Seni bu kuyudan çıkarma çabasında son bir deneme; utangaçlığınla, seni diğer tüm erkeklerden ve hatta insanlardan ayıran özelliklerini, insanların görmesini engelliyosun. bu durumda kızların dikkatini çekmemen, gayet normal bi hal alır. ve bir de, etrafında senin bu düşünceni onaylayacak şey, kanıt arıyosun sürekli. aa bak kız dolmuşta yanıma oturmadı, kesin çirkin olduğum için diye düşünüyosun. burda onlarca mesaj düşündüklerinin yanlış olduğunu söylemesine rağmen, sadece düşündüklerini tastikleyen mesajı görüyo gözün. hiç mi yanına bi kız oturmadı dolmuşta? belki de o kız daha önce yanına oturduğu bi erkek tarafından tacize maruz kalmıştı. belki de arkanda çirkin bakışları olan biri oturuyodu? neden özgüvenini yükseltecek nedenler aramak yerine, ısrarla kendine olan güvenini sarsıyosun?
                                Nihayetinde ben bir gerçeğe dayandırıyorum, sizlerse soyut şeyler üzerinden konuşuyorsunuz. Madem ben çirkin değilim, neden hala 28 yaşında yalnız içiyorum çayımı, kahvemi? Ne utangaçlık ne de başka bir nedeni var. Bayanlara yaklaşma tarzımla da ilgili değildi. Nedeni, bayanların kriterlerine uymayan bir tipe sahip olmam. Aksini idda edenler, kendi hayatlarından yola çıksınlar, sokaklardaki manzaralardan yola çıksınlar. Ama bunu yaparken de samimi davransınlar, sırf beni yalanlamak için uydurmayın arkadaşlar...

Dolmuş örneği devede kulak bir örnek, ben neler görüyorum neler...Dolmuşta, otobüste, durakta beklerken, üniversite sırasında, konserlerde...
                                Bir bayana duygularımı açamayacak kadar utangaç olmadığımı da söylemiştim zannedersem...

O bayanlar tacize maruz kalmış olsalardı, o yakışıklı adamın yanına da oturmazdı. Her kadın bu kötü bakışlara maruz kalabilir, ama dolmuştan vazgeçebilme imkanları var mı? Benim çirkinliğimle ilgisi yok. Niçin sevilmediğime dair bir ipucu vermiyor söylediğin şeyler. Özgüven konusunu da bunan önceki yazıma belirttim.

Yorum

İşleniyor...
                                X