Duyuru

Collapse
No announcement yet.

boş zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: defne View Post
    senaryonu yazarak başla o zaman bende galiba bir şeyler oluşturmayı seviyorum. belki bende denerim yazmayı
    önceden böyle bir denemen oldumu.ben kendi başıma denemeye kalktım düşünmekten yazmaktan çok zevk aldım ama o zamanlar bazı sorunlardan dolayı devamını getiremedim..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ataraksiya View Post
      Ben İstanbuldayım. 3-4 kez kısa film çalışmasında yer aldım. Senaryolar falan. Bu iş olacaksa eğer çok iyi arkadaş ortamıyla oluyor, sabırla oluyor, kamera mamera hikaye ...
      bu harika bişey bence.işte ben o iyi arkadaş ortamını bulamadım sanırım. filmleri internette yayınladınızmı izleme şansımız varmı?

Yorum

senaryo değildi benim yazdıklarım. ben hikaye, şiir, deneme yazmaya çalışmıştım. arkadaşlar arasında kısa film çekmeye de çalışmıştık ama pek başaramamıştık, ama yinede eğlenmiştik
        Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

ozle_m_ermaid birde sosyal dernekler hakkında neler yapabilirim.sokak çocukları dedin başka ne tür organizasyonlar oluyor?

Yorum

hikayelerini merak ettim. ,Ben şiir, deneme,roman,tiyatro metni bi dünya yazdım. Ama yazdığımla kaldım
            Gülen Gözlerimin, ağlayan göz bebeği; Böşram ...

Yorum

açıkcası bende defne nin yazdıklarını merak ettim.acaba bize ilham verip bi senaryo yazdırabilirmi

Yorum

Rica ederim canim, yardimci olabildiysem bu mutluluk yeter bana

Kolay gelsin.
                Olmadığın insan olarak sevilmektense, olduğun insan olarak nefret edilmek iyidir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lothario View Post
                  bu harika bişey bence.işte ben o iyi arkadaş ortamını bulamadım sanırım. filmleri internette yayınladınızmı izleme şansımız varmı?
                  internete koymamışlar ama ilgili bir haber bulamadım. Bizim filmin galasıyla ilgili :
                  http://www.mugladevrim.com.tr/index....ldi-&Itemid=37

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lothario View Post
                    ozle_m_ermaid birde sosyal dernekler hakkında neler yapabilirim.sokak çocukları dedin başka ne tür organizasyonlar oluyor?
                    Sen ne gibi bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan hosnut olurdun mesela? Ona gore bir arastirma yapabilirim senin icin. Ben uzmanligimi cocuk ve ergen alaninda yapmayi planladigim icin genellikle bu tur alanlarda yapilan organizasyonlardan haberdarim ama senin icin bir literatur taramasi yapabilirim Allahin izniyle
                    Olmadığın insan olarak sevilmektense, olduğun insan olarak nefret edilmek iyidir.

Yorum

benim yazdıklarım çoğu zaman yarım kaldı, hep aklımdalar ama aradan zaman geçince tamamlayamıyorum malesef. birkaç gün içinde kafamda bir şeyler oluşturup tekrar yazmayı deneyeceğim inşallah.
                      Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

özlem abla beni eklemedin bana mesaj attın ama eklemedin anlamadım :S

boş zaman en güzel uyuyarak değerlendiririm

Yorum

Ben yazdığımı paylaşayım o zaman, öncülük etmiş olayım ;
                          Hepimiz gün gelir aşık oluruz. Gün gelir bir kişiyi herşeyimiz yaparız. Peki sonra nolur? Sevdiğimiz kadar sevilmeyiz hiç bir zaman! İstisnalar kaideyi bozmaz. Kalbinle mutlu bir aşkla ölen varsada yok sayın benim hatrım için...

Bazen aşkınız öyle bir yere gelirki:" Ölürüm senin için." dersiniz. Peki ayrılınca, buı sözünüz aklınıza gelir mi hiç? O zaman nasılda nefretle dolusunuz. Aşk böyle işte. Bir bakıyorsunuz aşıksınız. Bir bakıyorsunuz yalnızsınız...

Şimdiki zamanda aşka gelince. Bir günde: "aşkım." denebilir. Bir günde elele gezilebilir. Çünkü çok basitdir herşey. Normal muhabbet eder gibi, fazla yakışıklı olmayan kelimeler seçilir aşk anlatılırken. "Seni gördüm, çok hoşlandım, çok güzelsin ..." Bu kadar basit işte bir aşkın başlaması. Ama sadece zor olan şeyler; güzel ve derindir. Msn'den bile başlayan aşklar var günümüzde. Her gün gördüğün insana, aşkını analtmak için Msn'den daha başka bir yol mu bulamadın? Zaten bu aşklar bitincede ayrılık fazla uzun sürmez. "Bitti. Ayrıldık. Hoşçakal." iki, üç gün sonrada, başkası bulunur ve unutulur. Halbuki böyle mi olmalı aşk? Bakın ne güzel söylemiş Barış Manço : " Unutmaki dünya fâni, veren Allah alır canı. Ben nasıl unuturum seni? Can bedenden çıkmadıkça!" İşte bunu söylemek bile, kroluk artık bu dönemde.

Birde "Gülüm" demek var. Tamamiyle kroluk sayılan. Halbuki gülüm demek, bu dünyadaki en büyük iltifatlardan. Gül eski zamanda, çok değerli bir çiçekti. Yetişrilmesi zor, bulunması zor. O yüzden sevgiliyede ancak bu kadar değerli bir çiçek ismi yakışır diye gülüm denmiş. Şimdiyse gülüm diyene kro denmiş... Gözümün nuru demek mesela. Klışe sözlerin efendisi olursunuz eğer bu kelimeyi kullanırsanız. hatta:" Aşkım, kromusun sen?." diye bir tepkiyle bile karşılabilirsiniz. Halbuki gözümün nuru demek. Gördüğüm herşeyi aydınlatan sensin demek. Bunların hiç birini kullanmasanız bile, candan bir kere "aşkım." demeniz bile yeter. Ama "aşkım." sözü öyle sakız olmucak ağzınızda. Eğer gerçekten aşıksanız. Eğer gerçekten dünya bir yana o bir yanaysa, o zaman söyleyin.

Belki şimdi iyice kro diceksiniz bana ama ben birde mektupdan bahsetmek istiyorum. Malum günümüzde kaybolan bir mükemmellik mektuplar. Sevgiye mektup yazma zevkini en azından ömrünüzde bir kerede olsa tadın. Eminim pişman olmıcaksınız. Telefon var, internet var diyorsunuz. Pekala dediğiniz doğru ama şunuda unutmayınki: Teknoloji hayatı kolaylaştırır ama unutmamak lazımki, zor olan şeyler güzeldir.

Kendime gelince. Ben hiç aşık olmadım. Çünkü yukarda anlatmaya çalıştığım şeyleri, anlayan bir sevgili adayına rastlamadım. Ucunda ayrılık varsa bir aşkın, ben o aşkda yokum. Bugüne kadarda hiç aşık olmadım. Şaşırmayın hiç aşık olmamış oluşuma. Gerçekten sevdiğim için sevgilim diyebilceğim bir insan çıkmadı çünkü karşıma...

Ender Yılmaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ispanak View Post
                            özlem abla beni eklemedin bana mesaj attın ama eklemedin anlamadım :S

boş zaman en güzel uyuyarak değerlendiririm

Canim sen beni ne zaman ekledin? Eger bana mesaj atmadiysan muhtemelen eklememisimdir seni facebookta kusura bakma canim
                            Ekle hemen simdi beni facebooktan, online durumdayim suan, bekliyorum.

Yorum

eklenmiyor ki
                              sen beni eklesen
                              özelden msj atayım sana

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ataraksiya View Post
                                Ben yazdığımı paylaşayım o zaman, öncülük etmiş olayım ;
                                Hepimiz gün gelir aşık oluruz. Gün gelir bir kişiyi herşeyimiz yaparız. Peki sonra nolur? Sevdiğimiz kadar sevilmeyiz hiç bir zaman! İstisnalar kaideyi bozmaz. Kalbinle mutlu bir aşkla ölen varsada yok sayın benim hatrım için...

Bazen aşkınız öyle bir yere gelirki:" Ölürüm senin için." dersiniz. Peki ayrılınca, buı sözünüz aklınıza gelir mi hiç? O zaman nasılda nefretle dolusunuz. Aşk böyle işte. Bir bakıyorsunuz aşıksınız. Bir bakıyorsunuz yalnızsınız...

Şimdiki zamanda aşka gelince. Bir günde: "aşkım." denebilir. Bir günde elele gezilebilir. Çünkü çok basitdir herşey. Normal muhabbet eder gibi, fazla yakışıklı olmayan kelimeler seçilir aşk anlatılırken. "Seni gördüm, çok hoşlandım, çok güzelsin ..." Bu kadar basit işte bir aşkın başlaması. Ama sadece zor olan şeyler; güzel ve derindir. Msn'den bile başlayan aşklar var günümüzde. Her gün gördüğün insana, aşkını analtmak için Msn'den daha başka bir yol mu bulamadın? Zaten bu aşklar bitincede ayrılık fazla uzun sürmez. "Bitti. Ayrıldık. Hoşçakal." iki, üç gün sonrada, başkası bulunur ve unutulur. Halbuki böyle mi olmalı aşk? Bakın ne güzel söylemiş Barış Manço : " Unutmaki dünya fâni, veren Allah alır canı. Ben nasıl unuturum seni? Can bedenden çıkmadıkça!" İşte bunu söylemek bile, kroluk artık bu dönemde.

Birde "Gülüm" demek var. Tamamiyle kroluk sayılan. Halbuki gülüm demek, bu dünyadaki en büyük iltifatlardan. Gül eski zamanda, çok değerli bir çiçekti. Yetişrilmesi zor, bulunması zor. O yüzden sevgiliyede ancak bu kadar değerli bir çiçek ismi yakışır diye gülüm denmiş. Şimdiyse gülüm diyene kro denmiş... Gözümün nuru demek mesela. Klışe sözlerin efendisi olursunuz eğer bu kelimeyi kullanırsanız. hatta:" Aşkım, kromusun sen?." diye bir tepkiyle bile karşılabilirsiniz. Halbuki gözümün nuru demek. Gördüğüm herşeyi aydınlatan sensin demek. Bunların hiç birini kullanmasanız bile, candan bir kere "aşkım." demeniz bile yeter. Ama "aşkım." sözü öyle sakız olmucak ağzınızda. Eğer gerçekten aşıksanız. Eğer gerçekten dünya bir yana o bir yanaysa, o zaman söyleyin.

Belki şimdi iyice kro diceksiniz bana ama ben birde mektupdan bahsetmek istiyorum. Malum günümüzde kaybolan bir mükemmellik mektuplar. Sevgiye mektup yazma zevkini en azından ömrünüzde bir kerede olsa tadın. Eminim pişman olmıcaksınız. Telefon var, internet var diyorsunuz. Pekala dediğiniz doğru ama şunuda unutmayınki: Teknoloji hayatı kolaylaştırır ama unutmamak lazımki, zor olan şeyler güzeldir.

Kendime gelince. Ben hiç aşık olmadım. Çünkü yukarda anlatmaya çalıştığım şeyleri, anlayan bir sevgili adayına rastlamadım. Ucunda ayrılık varsa bir aşkın, ben o aşkda yokum. Bugüne kadarda hiç aşık olmadım. Şaşırmayın hiç aşık olmamış oluşuma. Gerçekten sevdiğim için sevgilim diyebilceğim bir insan çıkmadı çünkü karşıma...

Ender Yılmaz

Sana bir oneri daha Internet ortaminda, edebiyatla ilgilenen arkadaslar icin, yazdiklarinin telif haklarini koruyarak paylasimda bulunmalarini ve birbirlerini takip edip gelistirmelerini saglayan siteler var. Onlara kayit olup duzenli yazmani oneriyorum sana. Yazdigin her cumle gercekten anlamli, cunku onlar senin yureginden kalemine akan duygular, bunlara sahip cikmalisin

Yazma kabiliyetine de ayrica masallah, tebrik ediyorum seni. Yalniz hergun duzenli olarak bir vakit ayirip bu ise zaman ayirmani tavsiye ediyorum. Mesela on bes dakika belki ama duzenli olarak buna zaman ayirmak seni gunluk olaylarin stresinden uzaklasmani saglar.

Ben ilkokul 5. siniftan beri yaziyorum, belki hergun degil ama yazdigim zamanlar genellikle zihinsel anlamda kendimle konusmami, bazi konularda uzlasmami gerektiren zamanlarda oluyor. Ama yazi bittikten sonra soyle bir bakiyorum ve okuyunca gozumde buyuttugum seylerin biraz daha kuculmus oldugunu farkediyorum

Yorum

İşleniyor...
                                X