Orjinal yazı sahibi: POZİTİF
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yardım edin. :(( Cennet, rıza ve erdem üzerine! :(
Collapse
X
-
-
iyilik, sırf iyi olduğu için yapılmaz... Bir amacı olmalı... Niçin'i yani... Çünkü, sırf "iyi olduğu için" yapmak, hiçbir şey ifade etmez... "Kuru" dur, "Nötr" dür... Yüce bir anlamı, manevi bir dayanağı olmalı... O da Allah Rızası için dir... (Bunun geniş tahlillerini yukarıdaki yorumlarımda yapmıştım...)Orjinal yazı sahibi: tears in heaven View Postpeki sizce bir iyiliği sırf 'iyi' olduğu için yapmakla Allah rızası yapmak arasında ne tür farklar vardır?Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
-
Ben de teşekkür ederim... Güzel bi beyin fırtınasıydı... Yeni beyin fırtınalarında görüşmek üzere, iyi akşamlar, benim çıkmam gerekiyor....Orjinal yazı sahibi: tears in heaven View Postpeki teşekkürler. aklımda ki bir dosya daha kapandı sanıyorum. en azından bu gece kapanır. umarım.Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
iyiliği neden yapman gerektiği sana öğretilen değerlere bağlı... senin soruna cevabı herkes kendi değerlerine göre değerlendirip cevap verecek...Orjinal yazı sahibi: tears in heaven View Postniçin sorusunu soruyorum. fakat iyilikten sonra gelecek yararlı şeyin ne olmasını istediğim hakkında değil, iyilik öncesi bu iyiliği neden yapmam gerektiğini düşündüğüm için.
ben müslümanım ve bana her ne iyilik yapıyorsan Allah rızası için yap dendi... çünkü ben böyle yaparsam bana verilen sorumluluğu yerine getirmiş olacağım ... Allahın bize emri "iyiliği emredip , kötülükten alıkoymak" olduğuna göre bunu sorumluluğumuz olarak bilip o bilinçle hareket etmeliyiz...
birde insan olarak ödüllendirilmek her zaman hoşumuza gider, yapılan iyiliklere karşılık olarak Allahın bize vadettikleri bizi elbetteki cezbediyor... buna menfaat denmez çünkü herkese eşit hak sunulmuş aynı iyiliği bir başkası yaparsa onada vadedilen verilecek...
erdem ise bu iyilikleri menfaatine ters düşse bile yapabilmektir... sorun burada başlıyor ya vadedilen ödülü alırsın yada bu dünyada menfaatini kurtarırsın , yada bencillik yaparsın...
KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum
-
beyzade = beyoğlu , şehzade, beyefendi...Orjinal yazı sahibi: tears in heaven View Postpeki sağolun beyza hanım.
KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Yorum
-
güzel kardeşim sen benim bir nickimin izahını anlamıyorsan üyeler sana boşuna yorum yazar...Orjinal yazı sahibi: tears in heaven View Postkadınlardan şehzade olduğunu bilmiyordum. her neyse. eline sağlık.
Yorum

her neyse. iyi akşamlar olsun herkese.
Yorum