Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dİyelim ki her şey yolunda ....işini yapmak isterdim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Lisenin başından hatta daha önceden beridir hayalim mekatronik mühendisi olmak.Bugüne kadar okul anlamında ne istediysem basardım hedeflerime ulaştım.Yurtdısında mekatronik müh. okuyorum insallah bitirip okulumu bi hedefimi daha başarmış olucam.Ama açıkçası ailemden uzakta olmak ve üniversite hayatı tabi bide yurtdısı olması bi tokat gibi geldi bana.İnsallah bi sorun yasamam ve hayalimdeki mesleğe en kısa zamanda ulasırım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: NicholaiHel View Post
      Lisenin başından hatta daha önceden beridir hayalim mekatronik mühendisi olmak.Bugüne kadar okul anlamında ne istediysem basardım hedeflerime ulaştım.Yurtdısında mekatronik müh. okuyorum insallah bitirip okulumu bi hedefimi daha başarmış olucam.Ama açıkçası ailemden uzakta olmak ve üniversite hayatı tabi bide yurtdısı olması bi tokat gibi geldi bana.İnsallah bi sorun yasamam ve hayalimdeki mesleğe en kısa zamanda ulasırım.
      Bölümün harika..Türkiye ye gelme. Burada bilimin değeri yok (Elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisi iken, robot tasarımı üzerinde çalışıyordum. Bana söylenen şey, diplomayı al, at kafayı bir yerlere, boşver, nasıl olsa değeri yok, idi..Görüyor musun, kafa bu kafa)
      Buluş yapmak istemen, yeni bir orjinal şey üzerinde çalışman bile, zaman kaybı olarak görülüyor.
      Yurtdışında kal.
      Keyfini çıkar, ileride hem iyi para kazanırsın hem de iyi ki okumuşum dersin.
      Last edited by Obsesif_Fatihi; 06-08-2013, 06:44 PM.
      İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
      Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
        Bölümün harika..Türkiye ye gelme. Burada bilimin değeri yok (Elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisi iken, robot tasarımı üzerinde çalışıyordum. Bana söylenen şey, diplomayı al, at kafayı bir yerlere, boşver, nasıl olsa değeri yok, idi..Görüyor musun, kafa bu kafa)
        Buluş yapmak istemen, yeni bir orjinal şey üzerinde çalışman bile, zaman kaybı olarak görülüyor.
        Yurtdışında kal.
        Keyfini çıkar, ileride hem iyi para kazanırsın hem de iyi ki okumuşum dersin.
        Saol yorumun için.Master Avrupa'da yada Amerika-Kanada'da yapmak istiyorum daha sonra zaten orda yaparsam geri gelmem.Yada Asya'ya gidebilirim Japonya falan.Ama tabi bunlara daha çok var daha 1.senem bitmedi.Belki bi hedef belki hayal.Türkiye'de Aselsan,Tai,Tübitak gibi yerleri düşünüyorum ama kendimi geliştirmem lazım tabi.Daha 1.sınıf olmama rağmen bunlar için uüraşıyorum.Ayrıca IEEE üyeyim.Kendi okulumun kolunda da yönetim kurulundayım.Yani tek amacım istediğim yerlere gelebilmek için kendimi geliştirmek.

Yorum

yaşadığımı hissetmek isterdim şuan mutluyum umarım devam eder hep
          Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
          sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

Türkiye'de Aselsan,Tai,Tübitak gibi yerleri düşünüyorum ama kendimi geliştirmem lazım tabi.Daha 1.sınıf olmama rağmen bunlar için uüraşıyorum.
            Bahsettiğin yerler artık bilim yuvaları değil. Siyasileşti.
            Artık bilim insanı olmaya gerek yok oralarda çalışmak için.
            İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
            Malcolm X

Yorum

tamammen el atılmış durumda o yerler, okuyup yıllarını vermene gerek yok, badem bıyıklı olmak yeterli...

ve beyin göçü yapmasın kimse derim ama bu şartlarda gidin ve eğitiminizi alın. hayalleriniz için mucadele verin NicholaiHel

Yorum

Orjinal yazı sahibi: govinda View Post
                tamammen el atılmış durumda o yerler, okuyup yıllarını vermene gerek yok, badem bıyıklı olmak yeterli...

ve beyin göçü yapmasın kimse derim ama bu şartlarda gidin ve eğitiminizi alın. hayalleriniz için mucadele verin NicholaiHel
                Haklısınız belki ama yinede Türkiye'nin en büyük yerleri maalesef bu şirketler.En iyi imkanlar burda var.Onlara bulasmadan belli bi seviyeye gelene kadar atıyorum yurt dışında daha da büyük en büyük yerlere gelebilecek kadar birikime sahip olana dek çalışabilirim bu yerlerde.Diğer büyük yerlerin yani büyük hedefler ya çok iyi bi okuldan çok iyi bi not ortalaması ve referans istiyor yada kendi üniversitelerinden mezun olmak gerekiyor.Örneğin Koç ..

Bu arada dediğim gibi benim ilk hedefim Master yurt dısında iyi bir üniversitede yapmak ve yurtdısında bi şirkette çalışmak.Yurtdısındaki sıradan bi şirkette bile daha iyi birikim elde edersin ve hedeflerini burdan daha kolayca ulasabilirsin.Ha mesele sadece paraysa dediğiniz gibi biraz yalaka olarak bu ülkede paraya para demezsiniz ama bi mühendis olmazsınız.

Bu arada da önümde daha en az bi 3.5 yıl + 2 yıl master var

Yorum

Olsun zaman çabuk geçer.. ben mastır yapıyorum şuanda seneye tezimi teslim edeceğim, doktora aşamasında yurt dışına gitmem gerekiyor ama göz açıp kapayıncaya kadar zaman geçiyor.. bu yüzden üniversite araştırmak lazım, siz de piyasadan gözünüzü çekmeyin , ortam , kalınabilecek yer araştırın ve en önemlisi dil.. sakın ihmal etmeyin NicholaiHel

Yorum

Olsun zaman çabuk geçer.. ben mastır yapıyorum şuanda seneye tezimi teslim edeceğim, doktora aşamasında yurt dışına gitmem gerekiyor ama göz açıp kapayıncaya kadar zaman geçiyor.. bu yüzden üniversite araştırmak lazım, siz de piyasadan gözünüzü çekmeyin , ortam , kalınabilecek yer araştırın ve en önemlisi dil.. sakın ihmal etmeyin NicholaiHel
                    Zaten İngilizce eğitim alıyorum yabancı dilim fena değil.Hatta biraz kastıgımda üst seviyeye geliyor ama üstünde durmayınca tekrar iniyor eski haline.Herneyse dediğin gibi zaman çabuk geçiyor bende dediğin gibi sürekli nette araştırmalar yapıyorum.Mühendisliğin önemli bir kurumu IEEE ye ücretli üye oldum.Kaynakları çok faydalı.Ama açıkçası benim hedeflerim biraz hayal dışı galiba.Yani çok büyük yerler istiyorum ve bugüne kadar bütün hedeflerime ulaştım ama açıkçası bu sefer basaramamaktan korkuyorum.Bu arada senin bölüm neydi ?

Yorum

Eğitimciyim , Yakınçağ Siyasi Tarihi üzerinde Azınlıklar ve Etnik Köken alanında yüksek yapıyorum.. Şuan stajer öğretmenim zaten, alanımda devam etmek hedefim ama akademisyenlik istiyorum.

Yorum

Eğitimciyim , Yakınçağ Siyasi Tarihi üzerinde Azınlıklar ve Etnik Köken alanında yüksek yapıyorum.. Şuan stajer öğretmenim zaten, alanımda devam etmek hedefim ama akademisyenlik istiyorum.
                        Anladım insallah hedefine ulaşırsın.

Yorum

Anladım insallah hedefine ulaşırsın.
                          merci.. umarım herkes emeğinin karşılığını alır.

Yorum

Bende az çok hack yapmaya başladım ..

Yorum

zaman makinesi üretimi yapan şirketimin balkonundan çalışanlarıma hayırlı bayramlar demek isterdim

Yorum

aşçı olmak isterdim

Yorum

İşleniyor...
                                X