Duyuru

Collapse
No announcement yet.

"En iyi insan nasıl biri?"

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

bence iyi insan kendini aşabilen insandır. karsısındakine deger verebilen insandır. en ufak bir hatasında yüregi sızlayan
    sevebilen, aglayabilen, hayatını paylasan,
    ve en önemlisi rabbine inanan ve gercekten yüreginde hissedebilen insan kimseye zarar veremez
    ya yuregindeki fırtınaları cıkar...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: güçlü
      KARAMSARIN DEDİĞİ GİBİ EMPATİ YAPABİLEN İNSAN İYİ İNSANDIR
      ancak kaçımız davranışlarımızı karşımızdakileri düşünerek engelleyiyoruz ve ya sınırlıyoruz tartışılır ama ben beşte üçlük insanımdır herhalde....
      Bence de en iyi insan empati yapabilen insandır.Ama empati yapan insanla empati yaptığını sanan insan arsında çok büyük fark vardır. :idea: Bilmem anlatabildim mi arkadaşlar?

Yorum

İyi insan...

Sabırlı, güler yüzlü, nerede ne konuşacağını bilen, benlikçi olmayan insandır.... Bu örnekler çoğaltılabilir...

Benim için daha önemlisi ise, Kur' an ahlakıyla yetişen bir insandır. Bu şekilde yetişen bir insan zaten iyi insandır.

Ve İsar yapan insandır...

İsar : Kendine gelecek bir iyiliği veya yardımı muhtaç olduğu halde başka bir kardeşine tercih edendir... Yani bana vermeyin, ona verin...

Saygılarımla....

Yorum

Re: "En iyi insan nasıl biri?"

Orjinal yazı sahibi: Arrrslan
          Hepimiz zaman zaman tanıdığımız bazı kişilerin iyi olduğunu söyleriz. "O çok iyi biri" gibi. Peki, iyi insanı neye göre tanımlarız?

Ne zamandan beri aklımda şöyle bir konu açmak vardı:
          En iyi insan hangi özelliklerde, nasıl biri olmalıdır?
          Hep birlikte en iyi insanı tanımlayalım ve kendimiz, tanımladığımız en iyi insana ne kadar benziyoruz, yazalım. Olur mu?
          Özünde her insan iyidir; bir kaç iletide iyi insanin nitelikleri sıralanmış ancak bu özellikler kişilere, toplumlara, kültürlere, inanışlara, ülkeye,... göre değişir. 'İyi insan' toplum tarafından desteklenen popüleritesi olan kimse olarak düşündüm. İyi insan toplum tarafından fikirleri, davranışları, kararları takdir edilmiş, örnek alınandır.

Yorum

İYİ İNSANIN İŞİ ZORMUŞ BEE

valla baktım da bu "iyi insan" dediğiniz şey hep birileri için bişeyler yapmak zorunda kalıyormuş gibi....
            Ben bu konuda takılı kaldım arkadaşlar.. İyi insan illaki herkesi anlamak herkesin duygularını paylaşmak onlara yardım etmek.. Ve inancı her ne ise ona verilen emirleri yerine getirmek vs...

Ya arkadaşlar eminmisiniz böyle bişey mi aceba iyi insan...
            valla sizin anlattığınız ii insan biraz bişeyler için parçalanmış insan gibi...

Bence iyi insan kendi bütünlüğünü sağlayan ve koruyabilen , kendine ve başkalarına karşı iki yüzlü olmayan insandır.. Çevresine kendini olduğu gibi kabullenebilen. ve Kendisini olduğu gibi kabullendirebilendir.. Kendini ve başkalarını affedebilecek kadar lutüfkar olabilen insandır...
            BOZUK DÜZEN ANARŞİSTİ

Yorum

iyi insan yüreği temiz insandır.dürüsttür.kalbiyle dili birdir.iyi insanda art niyet yoktur.iftira atmaz.iyi insan merhametlidir.adaletlidir.ben ne kadar iyim.dünyada tekim diyecem ayıp olucak(şaka).bilmemki beni tanıyanlara sormak lazımdır.
              Zamandan saymadım zaten sensiz geçen her anımı.....

Yorum

Özü sözü bir olan, kendi çıkarı için karşısındakine zarar vermeye kalkmayan, vicdan sahibi olan, bu dünyanın geçici olduğunu daima aklında tutabilen ve ona göre davranan, birlik ve bütünlük içinde yaşamayı hedef alan, saçma sapan sebeplerle kendini kanıtlama çabasına girip kompleksçe hareketlere kalkışmayan......daha sayılabilecek bir sürü şey var ama işte bu insanlar iyi insanlardır..

Yorum

Bazı arkadaşlar iyiliğin kişiye gore değiştiğini söylemiş, katılıyorum ama bazı genel doğruların olduğunu da düşünüyorum.

Bir kavimdeydi sanırım... Evine misafir olarak gelen arkadaşına kendi karısını sunduğunu okudum. Bu insanların hangi duygularda olduğunu aklım almıyor demeyeceğim, alıyor aslında fakat ben böyle bir şeyi yapamam...

Genel olarak düşünecek olursanız bu davranış ne kadar doğru?
                  Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

çok klasik olacak ama kendini ve insanları seven insan

Yorum

allahım her yer toz duman örümcek ağı nerden buluyorsunuz fi tarihinden kalma başlıkları (: ama güzel konuymuş üşenmesem yazardım bir şeyler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik24
                        çok konuşan insan iyidir. çünkü içinden 40 tarz düşünce dolaşmaz.

yardıma koşan insan iyidir.. çünkü artniyetli insan yarıma koşmaz.

şefkatli insan, seven insan, vb...............
                        yani ben....

Yorum

sen iyisin hacı)) çok iyisin..
                          hayır. çok iyiden de iyiyim

Yorum

Dısardan oldukça masum temız bır aile çocugu görüntüsü veriyorum.Sigara içtigimi duyan herkes senden beklemezdım demişti bana çünkü gerçekten suratımda o ifade yok.Ama kaynasınca farkediyorlar serserilik kanımda var.Esrarengiz psikopat bir tip deniyor benim için.Ama bunu dısa vurmamın zamanı geldi.Herkes ayagını denk almalı artık.Çok taviz verdim her konuda etrafımdaki insanlara
                            ALL COPS ARE BASTARDS !

Yorum

meleksin sennn:111:
                              sondaki smiley ne lenn

Yorum

senin melek olduğunu anlatan bir smeley
                                ama rock yapıyo ve kükrüyo?

Yorum

İşleniyor...
                                X