Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ne yapayım?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

çatışmayla ( olumsuz tepkilerle ) nasıl başa çıkman gerektiğini öğrenmen gerekiyor ... Beyinde seratonin ve dopamin seviyesinin ayarlandığı bazal gangliya denen kısım ne yapacağını şaşırıyor olablir sende :RpS_smile: onun için davranış değişikliğine giderek bunu düzeltme yoluna gidebilirsin... seratonin yada dopamin artırıcı ilaçlar kullanıyorsun büyük ihtimal... bu işi sabırla düzeltebileceğine inanıyorum ben.
    Alileden her kim sana kötü davranıyorsa Kardeşin, Annen, Baban onlar sana bağırırken sus sadece ama imalı olsa bile hiç bir şekilde tepki verme . sen hep olumlu ol, gün içinde gül, şaka yap onlardan iyi bir davranış görürsen en ufak bir şey olsa dahi öp, kucakla onları çok sevdiğini söyle... sık sık onlara dokun seni hissetsinler... biliyorum bu sabırla olabilecek ve de gurur yapmadan yapılması gereken zor şeyler ama yaparsan gör bak hayatın nasıl yoluna girecek...

KuzuZade
    Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
    BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
    Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
      çatışmayla ( olumsuz tepkilerle ) nasıl başa çıkman gerektiğini öğrenmen gerekiyor ... Beyinde seratonin ve dopamin seviyesinin ayarlandığı bazal gangliya denen kısım ne yapacağını şaşırıyor olablir sende :RpS_smile: onun için davranış değişikliğine giderek bunu düzeltme yoluna gidebilirsin... seratonin yada dopamin artırıcı ilaçlar kullanıyorsun büyük ihtimal... bu işi sabırla düzeltebileceğine inanıyorum ben.
      Alileden her kim sana kötü davranıyorsa Kardeşin, Annen, Baban onlar sana bağırırken sus sadece ama imalı olsa bile hiç bir şekilde tepki verme . sen hep olumlu ol, gün içinde gül, şaka yap onlardan iyi bir davranış görürsen en ufak bir şey olsa dahi öp, kucakla onları çok sevdiğini söyle... sık sık onlara dokun seni hissetsinler... biliyorum bu sabırla olabilecek ve de gurur yapmadan yapılması gereken zor şeyler ama yaparsan gör bak hayatın nasıl yoluna girecek...
      Pozitif dusunce, olay burada bitiyor ama anksiyete denen olayin ince kismi, endise ve kaygi`nin cogu zaman kaynaginin bilinmemesi, kaynagini bilmedigin seyi nasil yokedersin ? Sana olumsuz gelebilecek herseyden uzak durursun, sonra neden-sonuc iliskisi kurmaya basladiginda, neyin sana kaygi/endise verdigini de anlarsin, burada kilit olay yalniz olmamak.
      so you're saying there's a chance ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Adorabella
        Annesinin konuşma tavrı yalnış kardeşininde..sürekli olumsuz cümleler kurarak onun psikolojisini daha çok bozuyorlar ve ben böyle ailelere uyuz oluyorum..O'na demiyorum ki git ailenle tartış..mantıklı bi şekilde konuş yanlış yaptıklarını görsünler diyorum.. bu ailesini ne kadar değiştirir tabi orası tartışılır..böyle yaparak çocuklarını düzeltemezler tam tersi çocuklarını kaybederler ve çocuğun özgüveni iyice kaybolur..

Anne-Baba hatali bile olsa, onlari duzeltmek yerine kendisinin ne yapabilecegi uzerinde durmasi vakit kaybini onler, insanlarin karakterleri belli bir yastan sonra degismez, eger cocuklariyla iletisimleri eksikse bunu 20 yil sonra kapatmalari zordur, onun yerine bu arkadasim, mevcut durumun uzerinde iyilestirme yapmali bence, kendi acisindan cok faydali olacaktir, yeni insanlar tanimak veya dedigim gibi kucuk bir kedi/kopek ile dost olmak, zaten hayvan sahiplerinin kendi aralarinda kurduklari gruplar mevcut (Internette de var) oradan da sosyallesilebilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
          Pozitif dusunce, olay burada bitiyor ama anksiyete denen olayin ince kismi, endise ve kaygi`nin cogu zaman kaynaginin bilinmemesi, kaynagini bilmedigin seyi nasil yokedersin ? Sana olumsuz gelebilecek herseyden uzak durursun, sonra neden-sonuc iliskisi kurmaya basladiginda, neyin sana kaygi/endise verdigini de anlarsin, burada kilit olay yalniz olmamak.
          yalnız kalmamak kilit olay evet onun için biyerden başlaması gerekiyor Aile bunun için en uygun ortam çünkü en kuvvetli bağlar aile fertleri iledir... bana kalırsa aile fertleri de bir psikiyatra görünmeli öfke sorunları var saplantılı zorlanımlı rahatsızlık ( SZR ) olabilir ... :RpS_smile:

KuzuZade
          Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade

Yorum

yalnız kalmamak kilit olay evet onun için biyerden başlaması gerekiyor Aile bunun için en uygun ortam çünkü en kuvvetli bağlar aile fertleri iledir... bana kalırsa aile fertleri de bir psikiyatra görünmeli öfke sorunları var saplantılı zorlanımlı rahatsızlık ( SZR ) olabilir ... :RpS_smile:
            Onlari nasil ikna edecek ki O is Turkiye`de zor ne yazik ki.

Yorum

Sakın kendini suçlama sende bir sorun görmüyorum ben tam tersi ailende bi gariplik var.. malesef ki çoğu aile çocuk psikolojisinden anlamıyor buna benim ailemde dahil..sen yinede karşı gelme ortada önemli bişey yokken çok büyük bir sorun varmış gibi olmuş. kendine uğraş bul kafanı dağıt sakinleştikden sonrada al karşına kardeşini mantıklı ve sakin bi şekilde konuş..seni anlayacaktır
              o artık bu vurmaları böyle davranmayı alışkanlık haline getirdi annem babam da onun bu davranışına bişey demiyor.Kendi sorununu kendin çöz diyor ee bu çocuk 6 yaşındayken de böyleydi bana vuruyodu böyle çat çat durduk yere onda da mı ben suçluyum.Ana-kız 'baban seni koruyor,babandan güç alıp bunları yapıyosun,sen yolunu bulmuşsun' lafları da hazır yaptıklarını böyle kapatıyolar kapatmayı bırak haklı çıkıyorlar aslında kendi yaptıklarının farkında olmadan,belki de farkındalardır.Öyleyse tabi daha kötü bişey bile bile yapmak.Anca ben mezara girince anlarlar.belki de bu dünyadayken anlamayacaklar.Anneme bunu yüzlerce defa söyledim ben böyle bişey hayatta düşünmedim ve her kavgamızda bana bu lafı dedi.Ben artık bıktım düşünmediğim yapmadığım şeyler için sürekli suçlanmaktan,laf söylenilmesinden.Oturup konuşmaya çalıştım ben normal konuşuyorum o bağırıyor.O bir defa şartlanmış evladı hakkında.İnsanların evladı adam öldürüyor annesi yine seviyor üzülüyor oğlum,kızım diyor.Ben bişey yapmadım ama annem sürekli beni yargıladı,küçük düşürdü,hor gördü,laflarıyla sürekli kötüledi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
                Onlari nasil ikna edecek ki O is Turkiye`de zor ne yazik ki.
                çaylarına prozac, depakin atsın :RpS_smile:

KuzuZade

Yorum

Orjinal yazı sahibi: happygirl View Post
                  o artık bu vurmaları böyle davranmayı alışkanlık haline getirdi annem babam da onun bu davranışına bişey demiyor.Kendi sorununu kendin çöz diyor ee bu çocuk 6 yaşındayken de böyleydi bana vuruyodu böyle çat çat durduk yere onda da mı ben suçluyum.Ana-kız 'baban seni koruyor,babandan güç alıp bunları yapıyosun,sen yolunu bulmuşsun' lafları da hazır yaptıklarını böyle kapatıyolar kapatmayı bırak haklı çıkıyorlar aslında kendi yaptıklarının farkında olmadan,belki de farkındalardır.Öyleyse tabi daha kötü bişey bile bile yapmak.Anca ben mezara girince anlarlar.belki de bu dünyadayken anlamayacaklar.Anneme bunu yüzlerce defa söyledim ben böyle bişey hayatta düşünmedim ve her kavgamızda bana bu lafı dedi.Ben artık bıktım düşünmediğim yapmadığım şeyler için sürekli suçlanmaktan,laf söylenilmesinden.Oturup konuşmaya çalıştım ben normal konuşuyorum o bağırıyor.O bir defa şartlanmış evladı hakkında.İnsanların evladı adam öldürüyor annesi yine seviyor üzülüyor oğlum,kızım diyor.Ben bişey yapmadım ama annem sürekli beni yargıladı,küçük düşürdü,hor gördü,laflarıyla sürekli kötüledi.
                  Sevgili arkadasim, anne-baba-kardes ucgeninden siyril, kafanda olumsuz dusunceleri devamli dolandirman senin kaygi/endise durumunu tetikliyor, disarisi cok guzel, insanlar var, hayvanlar var, egitim aliyorsun, gelecegin var, ileride bir ailen olacak, guzel seyler olacak.

Yorum

Bu anlattığın sorundan abla-kardeş olan bütün evlerde var inan bana. Ve şunu unutma anne babalar daima küçükleri savunur niye bilmiyorum ama bu heryerde böyle. Bu arada bence sorunu olan sen değilsin kardeşin buna emin ol.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Superficielle
                      Seni o kadar iyi anliyorum ki..

Bir insanin annesi sevgi gostermiyorsa kimden ne beklesin ki ?

Evde diyaloglari minumuma indir hatta evdekilerle arana mesafe koy.Cevap verme.Sadece ihtiyacin oldugunda konus.Zaten seni anlamiyorlar.Konusup tartisip sinirlenmenin alemi var mi?
                      Beni anlıyor musun?Ben anemin bu davranışları yüzünden insan içinde rahat edemiyorum benden rahatsız oluyolar diye düşünnüyorum çünkü annem benim varlığımdan rahatsız oluyor ve bunu her defasında dile getiriyor.Annem,kardeşim.Şu anda sarma sarıyolar ana-kız ben de isterdim onlara yardım etmek ama gitmiyorum yanlarına mesafe koydum.İnsanlar senin yalnızlığını bilip bu konuda ona muhtaç olduğunu anlayınca anan-baban-kardeşin bile olsa sana bi kavga bi ağız dalaşında öyle şeyler söylüyolar ki ağlatıyolar seni düşünmüyolar bile konuştukları lafı bu insan bu lafa üzülür mü diye.Sen dikkat etsen bile karşındaki öyle olmuyor bu annen-baban-kardeşin ble olsa ve canları bile acımıyor

Yorum

çaylarına prozac, depakin atsın :RpS_smile:
                        Zaten o kadın 75 mg efexor alıyor yine de kendi deyimiyle 'çemkirmeye' gelince hiç geri durmaz aynı performans tam gaz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: happygirl View Post
                          Beni anlıyor musun?Ben anemin bu davranışları yüzünden insan içinde rahat edemiyorum benden rahatsız oluyolar diye düşünnüyorum çünkü annem benim varlığımdan rahatsız oluyor ve bunu her defasında dile getiriyor.Annem,kardeşim.Şu anda sarma sarıyolar ana-kız ben de isterdim onlara yardım etmek ama gitmiyorum yanlarına mesafe koydum.İnsanlar senin yalnızlığını bilip bu konuda ona muhtaç olduğunu anlayınca anan-baban-kardeşin bile olsa sana bi kavga bi ağız dalaşında öyle şeyler söylüyolar ki ağlatıyolar seni düşünmüyolar bile konuştukları lafı bu insan bu lafa üzülür mü diye.Sen dikkat etsen bile karşındaki öyle olmuyor bu annen-baban-kardeşin ble olsa ve canları bile acımıyor
                          happygirl kim ne demiş dememiş onları düşünme sen ilaç kullanıyormusun şu an ?

ailende de psikiyatrik sorunlar var yani onlarda normal değiller onların davranışlarını tasvip etmesemde bu durumları yaşayan insanlarız seninde ailende ki sorunları değerlendirip ona göre plan geliştirmen lazım ...

bir çok psikolojik sorun yarı fiziksel yarı psikolojiktir zaten sana kardeşinede anne babadan yada yakın akrabalardan kalıtsal geçiyorda olabilir... önemli olan bu sorunlarla baş edebilmek üstesinden gelebilmek... ajitasyon durumundan çıkıp çözüm arama yoluna moduna girmelisin diye düşünüyorum... ilaçlar sana bu fiziksel gücü verecek sende ruhen kendini buna hazırlayacak ortamlara sebeplere araçlara tutunmalısın yakın olmalısın....
                          Last edited by BeyZade; 28-01-2012, 02:01 PM.

KuzuZade

Yorum

Annesinin konuşma tavrı yalnış kardeşininde..sürekli olumsuz cümleler kurarak onun psikolojisini daha çok bozuyorlar ve ben böyle ailelere uyuz oluyorum..O'na demiyorum ki git ailenle tartış..mantıklı bi şekilde konuş yanlış yaptıklarını görsünler diyorum.. bu ailesini ne kadar değiştirir tabi orası tartışılır..böyle yaparak çocuklarını düzeltemezler tam tersi çocuklarını kaybederler ve çocuğun özgüveni iyice kaybolur..
                            Adorebella konuşmadım daha doğrusu konuşmaya çalışmadım mı zannediyosun yine ağız kavgası kestirip atıyor 'annecim sen düzelmezsin,sen böyle devam edersin,yine kişiliğime hakaretler,sen böyle devam et b.k arkadaş bulursun n.h arkadaş bulursun.İnsanın hassas olduğu noktaları bu şekilde bağırarka küfrederek söyleyince ben zaten bu konuda hassas olduğum için ağlamaya başlıyorum.Cevap vemriyorum gidiyorum odama.İşte senin bildiğin bu odana gidip ağlamak mıyr mıyır.Ağla kendine acımaya devam et.Odama gidiyorum hala konuşuyor söyleniyor söyleniyor.Çıkıp cevap verdiğimde 'bu durumda ağlamaman gerekiyor,ağlamayı bitirip işime bakmam lazımmış.'Tabi bu laftan sonra böyle düşünen bi nisnaa ne diyebilirsin ki!Sürekli böyle konuşuyor.Suçluyor,suçluyor.

Yorum

evet 10 mg cipralex,30 mg cymbalta.ben zaten bu anlattıklarıma sinirlenmiyorum.Sadece yaşadığım şeyler bunlar.Yoksa ben şu anda gayet sakinim.Anksiyetem de yok.Yurttayken oluyordu anksiyete nöbetleri.

Yorum

ailende de psikiyatrik sorunlar var yani onlarda normal değiller onların davranışlarını tasvip etmesemde bu durumları yaşayan insanlarız seninde ailende ki sorunları değerlendirip ona göre plan geliştirmen lazım ...

bir çok psikolojik sorun yarı fiziksel yarı psikolojiktir zaten sana kardeşinede anne babadan yada yakın akrabalardan kalıtsal geçiyorda olabilir... önemli olan bu sorunlarla baş edebilmek üstesinden gelebilmek... ajitasyon durumundan çıkıp çözüm arama yoluna moduna girmelisin diye düşünüyorum... ilaçlar sana bu fiziksel gücü verecek sende ruhen kendini buna hazırlayacak ortamlara sebeplere araçlara tutunmalısın yakın olmalısın....
                                ajitasyon yapmıyorum yaşadığım şeyler bunlar.Evet sorunlarla baş edebilmek işte bunu öğrenmem lazım.Sorunlarla nasıl akıl sağlığını zedelemeden baş edilebilir ben bilmiyorum bunu.

Yorum

İşleniyor...
                                X