Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ne yapayım?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: happygirl View Post
    ajitasyon yapmıyorum yaşadığım şeyler bunlar.Evet sorunlarla baş edebilmek işte bunu öğrenmem lazım.Sorunlarla nasıl akıl sağlığını zedelemeden baş edilebilir ben bilmiyorum bunu.
    Pozitif dusunerek tabi ki .
    so you're saying there's a chance ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Adorabella
      Anladım zor bir durum ama düzelemeyecek bir şey değil morelini bozma.. Okuyorsun sanırım dimi ? okulunu bitir kendine bir iş bul böylece yeni insanlarlada tanışmış olursun.onlarla sohbet et dışarı çık başka uğraşlar bul kendine,kendi ayaklarının üzerinde dur birşeyleri başardığını gösterirsen onlara sana karşı tavırları değişebilir
      Okuyorum.İnşallah düzelir ozaman.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
        çatışmayla ( olumsuz tepkilerle ) nasıl başa çıkman gerektiğini öğrenmen gerekiyor ... Beyinde seratonin ve dopamin seviyesinin ayarlandığı bazal gangliya denen kısım ne yapacağını şaşırıyor olablir sende :RpS_smile: onun için davranış değişikliğine giderek bunu düzeltme yoluna gidebilirsin... seratonin yada dopamin artırıcı ilaçlar kullanıyorsun büyük ihtimal... bu işi sabırla düzeltebileceğine inanıyorum ben.
        Alileden her kim sana kötü davranıyorsa Kardeşin, Annen, Baban onlar sana bağırırken sus sadece ama imalı olsa bile hiç bir şekilde tepki verme . sen hep olumlu ol, gün içinde gül, şaka yap onlardan iyi bir davranış görürsen en ufak bir şey olsa dahi öp, kucakla onları çok sevdiğini söyle... sık sık onlara dokun seni hissetsinler... biliyorum bu sabırla olabilecek ve de gurur yapmadan yapılması gereken zor şeyler ama yaparsan gör bak hayatın nasıl yoluna girecek...

sorunun temeli Annen anladığım kadarıyla Annenin yönlendirmesiyle de ( isteyerek yada istemeyerek ) kardeşin sorun oluyor , öncelikle yukarda ki alıntı yazımı uygulayabilirsen çözüm alabilirsin diye düşünüyorum birde Annenin ilacını değiştirse doktoru çünkü Effexor depresyon için en kuvvetli ilaç olmasıyla birlikte kişi sayısına göre en çok yan etkisi görülen ilaç yan etkilerine maruz kaldığı için o kadar takıntılı olabilir onun yerine paxil gibi daha hafif ilaçlar kullanmayı denese yada öfke bir çok beyin bölümüyle alakalıda olabiliyor şakak lopları tam görevini yapmadığı zaman da oluyor genelde depakin ve tegretol gibi ilaçlar bu tür sorunları gideriyor... bir ilaç kombinasyonuyla bu sorunları hafifler annenin sende onunla anlaşman kolaylaşır... nasıl yaparsın bunları bilmiyorum :RpS_smile:

KuzuZade
        Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
        BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
        Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

sorunun temeli Annen anladığım kadarıyla Annenin yönlendirmesiyle de ( isteyerek yada istemeyerek ) kardeşin sorun oluyor , öncelikle yukarda ki alıntı yazımı uygulayabilirsen çözüm alabilirsin diye düşünüyorum birde Annenin ilacını değiştirse doktoru çünkü Effexor depresyon için en kuvvetli ilaç olmasıyla birlikte kişi sayısına göre en çok yan etkisi görülen ilaç yan etkilerine maruz kaldığı için o kadar takıntılı olabilir onun yerine paxil gibi daha hafif ilaçlar kullanmayı denese yada öfke bir çok beyin bölümüyle alakalıda olabiliyor şakak lopları tam görevini yapmadığı zaman da oluyor genelde depakin ve tegretol gibi ilaçlar bu tür sorunları gideriyor... bir ilaç kombinasyonuyla bu sorunları hafifler annenin sende onunla anlaşman kolaylaşır... nasıl yaparsın bunları bilmiyorum :RpS_smile:
          Annem 1 yılı aşkın bi süredir efexor kullanıyor.buradaki devlet hastanesinde psikatra de gidiyor zaten yaşadığımız yerde bi tane psikatr var.Sinirli olduğunu söylüyor mu psikatra bilmiyorum.O başkasının sinirlendirdiğini düşünüyor.

Yorum

Annem 1 yılı aşkın bi süredir efexor kullanıyor.buradaki devlet hastanesinde psikatra de gidiyor zaten yaşadığımız yerde bi tane psikatr var.Sinirli olduğunu söylüyor mu psikatra bilmiyorum.O başkasının sinirlendirdiğini düşünüyor.
            böyle durumlarda SGK ile anlaşmalı özel hastanelere gitmek daha faydalı olur...durumunu anlatıp istediği ilacıda söylerse uygunsa doktor yazar... daha isabetli tedavide görebilir çünkü psikolojik rahatsızlık semptomlarının birebir sebebini bilemiyor psikiyatrlar genel kanı ile ilaç tedavisi uygulayarak iyi oluyorsa hasta tamamdır diyorlar... devlet hastaneleri bu şekil çalışıyor koyun gibi sırada bekliyorsun giriyorsun ilaç yazıyor çıkıyorsun :RpS_smile:
            Last edited by BeyZade; 28-01-2012, 02:46 PM.

KuzuZade
            Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
            BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
            Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

böyle durumlarda SGK ile anlaşmalı özel hastanelere gitmek daha faydalı olur...durumunu anlatıp istediği ilacıda söylerse uygunsa doktor yazar... daha isabetli tedavide görebilir çünkü psikolojik rahatsızlık semptomlarının birebir sebebini bilemiyor psikiyatrlar genel kanı ile ilaç tedavisi uygulayarak iyi oluyorsa hasta tamamdır diyorlar... devlet hastaneleri bu şekil çalışıyor koyun gibi sırada bekliyorsun giriyorsun ilaç yazıyor çıkıyorsun :RpS_smile:
              Bizim oturduğumuz yerde sadece 1 psikatr var.O da devlet hastanesinde.Orta ölçekli bir ilçede oturuyoruz.

Yorum

Bizim oturduğumuz yerde sadece 1 psikatr var.O da devlet hastanesinde.Orta ölçekli bir ilçede oturuyoruz.
                Kitap okumayı sever misin?
                Tohum saç bitmezse toprak utansın...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: handakiyolcu View Post
                  Kitap okumayı sever misin?
                  evet özellkile psikoloji ve kişisel gelişim kitapları

Yorum

evet özellkile psikoloji ve kişisel gelişim kitapları
                    Bir kaç kitap tavsiye edebilirim sana.

Yorum

Arkadaşlar foruma yazıyorum yaşadıklarımı kendimi gözlemek için üff sıktı şunun detleri artık demeyinBenim aklıma yurtta yaşadıklarım geliyor.Yurdun merdivenleri,oda odadaki sıkıntılarım,o yaşadıklarım.Hep bu olayları odada yaşadım ve aklıma bile gelmesi üzülmeme yetiyor.Sanki tekrar yaşıyormuşum gibi oluyorum.Sonra kaygıya düşüyorum.Gideceğim.Yine aynı görüntü.Yine aynı şeyleri yaşayacağım diye düşünüyorum.Tabi anksiyete gelmiyor ama huzursuz etmeye yetiyor sonra diyorum ammmaaaan korkunun ecele faydası yok diyorum.Nasıl bu kadar çabuk bu hale geldim anlamadım.Kalbim önceden hiç böyle atmazdı düşün bi film izledim altı üstü adam çocuğu dövüyordu.Önceden etkilenmezdim.

Yorum

herkese merhaba;
                        Şu anda evdeyim.Kardeşim saçlarına maşa yapacak bana yardım et dedi çağırdı ben de gittim.Saçlarına maşa yapmaya başladıben bakıyorum şu arkaları yapsana dedi.Söylenmeye başladı.İşte siz zaten hiçbir şey bilimosunuz ne annem ne sen.Böyle işleri hiç bilmezsiniz ki dedi.Çat çat vurmaya başladı bi sürü vurdu.Ben de 'kendin yap saçlarını' dedim çıktım odadan kapıyı kilitledi daha sonra vurduğu aklıma geldi ben de vurmak için kapısını tıkladım çünkü o kadar kötü vurdu ki sinirlendim.Daha öncelerden de böyle vuruyordu ama ben hiçbirisinide karşılık vermiyordum.Alıştı hanım buldu tabi vuracak birini vuruyor da vuruyor.Bu sefer altta kalmamak için ben de kapısını tıkladım vurmak bana açmaaz diye annemi konuşturacaktım açtı ben de vurmaya çalıştım ama vuramadım bağırdım bana bi daha vurma dedim artık sabretmeyeceğim ben de vuracağım.Sonra vuramadım tabi.Bu yine söyleniyo da söyleniyo odasından bağıra bağıra sanki haklıymış gibi.Yine ben suçlu oldum.Annem babam beni haksız gördü niye çatıyorsun dedi.Sorunlarını bizim duymayacağımız şekilde hallet dedi.O yapıyor,vuruyor,bağırıyor,çağırıyor üstüne üstlük söyleniyo da söyleniyo ben haksız duruma düşüyorum beni suçlu buluyorlar.Kendi sorununu kendin hallet bize yansıtma.Aynı evde yaşıyoruz ben ona bağırsam siz zaten mutfaktasınız duyacaksınız.O da biliyor benim bu işlere elimin yatkın olmadığını çağırmasın.Kardeşim hala söylenmeye devam ediyor sen bu gidişle anksiyeteden kurtulamazsın...En çok da buna pişmano ldum rahatsızlığımı söyediğime şimdi en küçük bişeyde yüzüme vuracak.Annem de kardeşim de.Eve geldiğimde iyi olurum,dinlenirim,az da olsa annem babam kardeşim var diyordum yanımda.Hepsi bana karşı.Annem,kardeşim en ufak bi yanlışımda en ufak bi laf söylesem onlara benim kişiliğime hakaret ederler işte sen şöylesin sen böylesin.Sen nahh arkadaş bulursun nah şunu yaprsın bunları annem diyor.Kardeim de ondan güç alıp bunları söylüyor.Bu yazdığım laflar sadece söylediklerinin %1 i önceden susuyordum çünkü söyledikleri laflara sinirlenmiyorum sadece üzülüyorum çünkü hiç düşünmediğim,yapmadığım şeyleri yapmışım düşünmüşüm gibi konuşuyolar,davranıyolar.Ben artık bana karşı bu önyargılarından bıktım.İşin kötüsü böyle düşünmek istemiyorum ama burada da yalnızmışım.Nereye gideceğimi bilmiyorum.Yurda gitsem orada da kafayı yiyorum buraya gelsem artık annemin kardeşimin bana söylediklerini yaptıklarını kaldıramıyorum ama insan insan istiyor.Sevmek,sevilmek istiyor ben onlara bişey yapmadım ama onların bana niye böyle davrandıklarını anlamıyorum.Bana karşı yaptıkları harektlere ses çıkarmamamı istiyolar bana karşı söyledikleri kötü sözlere.Sus,büyütme,konuşma.Büyütme.Niye bunu bu kadar büyütüyosun.O bana bağırmış bi sürü laf söylemiş ben karşılık verince -büyütme,niye bu kadar büyütüyosun?-ben ne yapacağımı şaşırdım.Allah'tan sabır diliyorum.Arkadaşlar bana dua edin.Bazıları dayanamıyorum.Odama çekilip ağlıyorum.Annem-sen kendine acımaya devam et.Sabahtan akşama kadar ağla böyle mıyır mıyır.Bi insanın ağzından evladı için şu yaşına kadar bi güzel kelime çıkmaz mı.Hep dışladı beni bu kadın.Hep yargıladı.Birgün bi güzel laf söylemedi.babamın yanında sesini çıkarmıyodu abana hiçbişey demiyordu babam yokken başlıyordu böyle laflara.Senelerce böyle davrandı hala da davranıyor.Ben iseviyor musun diye sorduğumda cevap vermiyor.Hiçbir zaman vermedi.Ben anksiyete nöbeti geçiriyomuşum bunu buradaki psikatra gidince öğrendim.Anksyiete nöbeti geçirirken artık o sıkıntı,panik anında dayanamayıp birisini arayayım dedim annemi aradım.Ağlıyordum.Umrumda bile dğeil ağlarsan ağla dedi.Diyeceğin bişey var mı dedi.Kapattı.Arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum.Bana dua edin.Beni seven yok.Ailem bile beni sevmiyor.Benimle muhatap olmak istemiyolar.Bu davranışlarından bunu anladım.Yurda gidince yalnızımo rada daha kötü oluyorum.Ne yapayım?
                        Üzüldüm bu yazıyı okuyunca Hiç diyemeyeceğim aileni anla onlar da şöyle böyle...Eğer anlattıkların tamamen bu şekildeyse (yani çünkü bazen insanlar kendilerine göre anlatabiliyorlar bilinçsiz de olsa...Yanlış anlamalar,empati kuramama vb nedenlerle) ailen son derece incitici ve kaba davranıyormuş sana karşı...Bence senin için en iyisi tedavine devam etmek ve part time seni fazla yormayacak bir iş bulmak...Hem biraz sosyalleşirsin hem de hiç olmazsa biraz vaktini doldurmak kafanı sürekli birşeylere ya da birilerine takmanı engelleyebilir. Ama önce şu rahatsızlığını yenmeye çalış...

Edit:Bir de aklıma geldi şimdi...İnsan böyle bir durumda bazen çok abuk subuk saçma sapan insanlara yönelebiliyor...Sonra gelsin daha büyük sorunlar,pişmanlıklar...
                        Last edited by kutup83; 28-01-2012, 06:55 PM.

Yorum

Aileme söyledim doktorun anksiyete teşhisi koyduğunu annem bana kızıyor kardeşime söyledim 'senin bişeyin yok kızım ilgi çekmek için böyle yapıyosun.Seninle kimse ilgilenmeyecek falan söylenip duruyor.Babama söylemedim.Annem bi ihtimal söylemiştir.

Yorum

Aileme söyledim doktorun anksiyete teşhisi koyduğunu annem bana kızıyor kardeşime söyledim 'senin bişeyin yok kızım ilgi çekmek için böyle yapıyosun.Seninle kimse ilgilenmeyecek falan söylenip duruyor.Babama söylemedim.Annem bi ihtimal söylemiştir.
                            Senin annen psikopat galiba...

Yorum

Senin yazdıklarını okuduğumda sürekli üzülüyorum bu site bana böyle annelerin babaların varlığını gösterdi, hayret ediyorum böyle insanlara, Allah yardımcın olsun.
                              Her şey güzel olacak...

Yorum

happy ilaçlar sinirlerini yatıştırmıyor mu?
                                Her şey güzel olacak...

Yorum

İşleniyor...
                                X