-baya geç oldu ama konu kaldırılmıştır-
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Babamdan nefret ediyorum
Collapse
X
-
İlk önce buradaki yazıyı okumanı istiyorum http://www.psikoloji.gen.tr/content....-tezi-tedavisi
Senin sorunun sosyal fobi ve niye oluştuğunu anlamışsın artık sıra bunları yoketmeye geldi
ailene kız fakat uzaklaşma, onlara değşmeye çalıştığını göster
forumu takipet bununla ilgili birçok yazı yazdım
-
[QUOTE=kabiliyet;468771]İlk önce buradaki yazıyı okumanı istiyorum http://www.psikoloji.gen.tr/content....-tezi-tedavisi
Senin sorunun sosyal fobi ve niye oluştuğunu anlamışsın artık sıra bunları yoketmeye geldi
ailene kız fakat uzaklaşma, onlara değşmeye çalıştığını göster
forumu takipet bununla ilgili birçok yazı yazdım[/Q
yazı önerin için teşekkür ederim ama bir paragraf falan okudum sadece yazıdan. çünkü bunlar benim zaten bildiğim şeyler ve artık hiçbir işe de yaramıyor. ayrıca benim sorunum sadece sosyalfobi olsa öper başıma koyardım. benim sorunum hem sosyalfobi hem paranoya hem aşağılık kompleksi hem anksiyete(geceleri babaannemle birlikte salonda yatıyorum ve çoğu zaman korkudan uyuyamıyorum) ve benim bilmediğim daha bi sürü şey. ya yazının başında da söylediği gibi bir insanın alçalabileceği en alçak noktadayım ben ne sosyalfobisi
Yorum
-
bu saydılarının hepsinin nedeni SF ve nasıl oluştuğunu biliyorsun, peki bunlardan kurtulmak için ne yapıyorsun?Orjinal yazı sahibi: bedbaht_ View Post
yazı önerin için teşekkür ederim ama bir paragraf falan okudum sadece yazıdan. çünkü bunlar benim zaten bildiğim şeyler ve artık hiçbir işe de yaramıyor. ayrıca benim sorunum sadece sosyalfobi olsa öper başıma koyardım. benim sorunum hem sosyalfobi hem paranoya hem aşağılık kompleksi hem anksiyete(geceleri babaannemle birlikte salonda yatıyorum ve çoğu zaman korkudan uyuyamıyorum) ve benim bilmediğim daha bi sürü şey. ya yazının başında da söylediği gibi bir insanın alçalabileceği en alçak noktadayım ben ne sosyalfobisi
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: sonya1nefret edicek bir babası olamayanlar var.iyi düşünemin olun olmasalar çok daha iyi olurdu. düşünün bi insanın doğduğunda babası yok annesi de yetimhaneye bırakıp kaçıyor. o çocuk orda yetişiyor ve hayatın zorluklarını öğreniyor. ona göre bir insan oluyor -iyi veya kötü- kendini öyle yada böyle yetiştiriyor. hayatta kalması için bi amacı oluyor haliyle kendisine saygısı oluyor bu çocuğun. kendisine güveni oluyor.Orjinal yazı sahibi: siirimsionlar olmasa dahami mutlu olurdun peki?
ama bi de beni düşünün. başında bi aile var tamam ama nasıl bi aile? sanki senin geleceğini durmadan baltalayan senin gelecekte hiçbir halt beceremeyen beceriksiz biri olmanı istercesine seni herçeyden uzak tutmaya çalışan, olaylar karşısında senin nasıl bir fikrin olacağını veya oluşacağını beklemeden, o fikri önemsemeden senin yerine karar veren ve haliyle seni fikirsiz bir insan olarak yetiştiren bir aile. sana durmadan balık tutan ama nasıl balık tutulacağını öğrenmen için sana bi kere bile pratik yapma hakkını vermeyen bir aile. seninle bi gün bile oturup konuşmayan, baba olmayı para vermekten ekmek allmaktan ibaret sanan bir baba?
mesela ben 14 15 yaşına kadar sürekli annemin eteğinin dibinde, bizim evin yakınında oyun oynayan efendi uslu akıllı(!) çocuktum. arkadaş ortamı neymiş ortamda nasıl davranılırmış? ne bilebilirdim ki ben? sonra lise ortamına çıktım bir anda hurra burda bi ortam var gerçekten. insanlar birbiriyle kaynaşıyor. arkadaş oluyor. ve hiç kimse annem gibi beni ne eşeklik yaparsam yapayım yine de sevmiyor. tuhaf çocuk damgasını vuruyorlar direk. işte şimdi o yetimhanedeki çocuk mu şanslı ben mi. bence babam veya annem veya hepsi ölse ben bundan daha iyi olurdum. tabi daha kötü de olabilirdim. hırsız falan. ama kendime güvenim kendime ait fikirlerim, iyi dediğim şeyler kötü dediğim şeyler olurdu büyük ihtimalle diye düşünüyorum.
Yorum
-
lise mezunuyum. dün lys sınavına girdim. girdim ama benim sınavların nasıl geçtiğini tahmin bile edemezsiniz. soru çözmekten çok çevremdeki insanların, gözetmen hocaların benim hakkımda ne düşüneceğini düşünürüm. ehliyet sınavında çok şanslı biri olduğum için(!) orta kısımda bulunan sıranın en önüne gelmiştim. o kadar gerilmişim o kadar tuhaf hareketler yapmışım ki demekki gözetmen hoca gelip kimliğimin resmine bakıp kontrol etmişti. sanırım başka birinin yerine sınava girdiğimi falan düşündü. dünkü sınavda allahtan arka sıradaydım da normaldim.Orjinal yazı sahibi: tipitipSadece doğurmak annelik doyurmak da babalık değil. Çocuğun kişiliğini elde etmesi ayakta durabilmesi mi yoksa midesini doldurması mı önemli?
Ahmet ailen hata etmiş ben çok cihetlerle sana benziyorum. Halbuki sen daha 18 yaşındasın gençsin kendini geliştir bol bol kitap oku bir işe gir erkeksin zaten hayatın boyunca onların yanında kalamayacaksın askere gideceksin evleneceksin vs. Lise mezunu musun? Üniye çalış ya da işe gir. Bir de merak ettiğim o kadar evde dışarı çıkmadan tv izlemeden ne yaptın erkek olduğun için iş de yapmana gerek yoktu derslerine çalışsaydın keşke.
üniversite sınavına girdim ama üniversiteye gitmekten korkuyorum. malum üniveeersitelr çok sosyal ortamlar. ben daha yolda yürümekten bile korkan bi insanım ne yaparım orda bilmiyorum. -tabi eğer kazanırsam- bir işşte de aynı şekilde çalışamıyorum. griyorum hele bi de uykusuz kalınca iyice tuhaf birisi oluyorum. sesim falan çıkmıyor aptallaşıyorum. (normalde de öyleyim de zaten daha da aptallaşıyorum yani) orda da olmuyor.
evde ne yaptığıma gelince televizyon izlemiyorum değil. babam gece izlenmesiyle uğrasıyor dedim. kendi de küçük bi insan olduğu için kendi gibi küçük işlerle uğrasır her zaman. o yüzden tv izledim pc oynadım başka da bişey yapmadım. yan gelip yattım. benim sonum hiç hayırlı görünmüyor
Yorum
-
teşekkür ederim. düşüncelerin için de temennilerin için de. ben senin kadar umutlu değilim ama ben de çok isterim öyle olmasını. umarım senin de herşey gönlünce olurOrjinal yazı sahibi: siirimsikendine ait fikirlerin ideolojilerin hala olabilir hayati bitirmis gibi konusuyorsun,aileni anlatirken anlatimina ve yorumlarina baktigimda cok akilli ve yapabilicen cok seyler oldugu kanisina vardim,daha 18 yasindasin artik kendi fikir ve düsüncelerinle bir hedef cizerek o yolda yürümelisin,basaricana ve ileriki zamanlarda buraya üniyi kazandim is buldum diye yazicana inaniyorum..
Yorum
-
hiçbirşey yapmıyorum. arada bir Allah'a dua ediyorum normal insanlar gibi olabilmek için. zamanında çok psikiyatri doktoruna gittim ilaç kullandım sonra baktım gidip orda bunları anlatmam kendimi rezil etmekten başka bir işe yaramıyor ilaçlar da beni iyice uyuşturuyor bıraktım. artık anca evde oturuyorum. o beğenmediğim babamın parasıyla aldığı şeyleri yiyorum onun evinde oturuyorum.( bi insanın alçalabileceği en alçak noktada olduğumu söylemiştim)Orjinal yazı sahibi: kabiliyet View Postbu saydılarının hepsinin nedeni SF ve nasıl oluştuğunu biliyorsun, peki bunlardan kurtulmak için ne yapıyorsun?
Yorum
-
bak herşeyin farkındasın zeki birine benziyorsun ama depresyon etkisinden dolayı mücadele etmek istemiyorsun. depresyon ilaçlarını kullan hayata bağlan mücadeleet. başka yapacak hiçbir çağren yok ya batmaya devam edersin yada mücadele edip yapabildiğin kadar hayatını değiştirirsin.Orjinal yazı sahibi: bedbaht_ View Posthiçbirşey yapmıyorum. arada bir Allah'a dua ediyorum normal insanlar gibi olabilmek için. zamanında çok psikiyatri doktoruna gittim ilaç kullandım sonra baktım gidip orda bunları anlatmam kendimi rezil etmekten başka bir işe yaramıyor ilaçlar da beni iyice uyuşturuyor bıraktım. artık anca evde oturuyorum. o beğenmediğim babamın parasıyla aldığı şeyleri yiyorum onun evinde oturuyorum.( bi insanın alçalabileceği en alçak noktada olduğumu söylemiştim)
yapacaklarında basit kendini zorlicaksın "olmiyor değişemiyorum böyle yetişmişim" düşüncesini bırak yapabildiğin kadar kendini sosyalleşmeye ve söylemek istediklerini söylemeye zorla.
Yorum
-
Babanla olan iletisimini düzeltmeyle baslasan ,onun hakkinda iyi seyler düsünsen senin kötülügünü istemedigini hep seni düsündügünü ama hayat sartlarinin onuda zorladigini aldigi egitimde yeterli olmadigi icin sizi cok cok iyi yetistiremedigini ama yinede senin baban oldugunu ,elinden gelse senin icin herseyi yapicagini anlasan.Mutlaka seni okutmak icinde elinden geleni yapiyordur.
Yorum
-
babası olmayan ayrı babalık yapmayan ayrı bir konu 2 bir arada tutmak saçma benceOrjinal yazı sahibi: sonya1nefret edicek bir babası olamayanlar var.iyi düşünHayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!
Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .
Yorum
-
valla çok haklısın. bu ailemi suçlamak bende ayrıca bi hastalık haline geldi. başıma ne gelse ben böyle yetişmişim diyorum. böyle diye diye iyice tembel birisi olmaya başladım. saat 2 de falan yatıyorum gece öğlen 12 de uyanıyorum. bugün 9.30 da kalktım sanki 40 kişi sopa atmış o kadar ki yorgunum uykusuzum. ben de istiyorum bu ben böyle yetişmişim düşüncesinden kurtulmayı hep birilerini suçlamayı kendime bazen böyle yetişmişsen yetişmişsin artık sen değiş o zaman diyorum.Orjinal yazı sahibi: kabiliyet View Postbak herşeyin farkındasın zeki birine benziyorsun ama depresyon etkisinden dolayı mücadele etmek istemiyorsun. depresyon ilaçlarını kullan hayata bağlan mücadeleet. başka yapacak hiçbir çağren yok ya batmaya devam edersin yada mücadele edip yapabildiğin kadar hayatını değiştirirsin.
yapacaklarında basit kendini zorlicaksın "olmiyor değişemiyorum böyle yetişmişim" düşüncesini bırak yapabildiğin kadar kendini sosyalleşmeye ve söylemek istediklerini söylemeye zorla.
ama olmuyor işte. anlamıyorum. zaten bi işe girmeden önce ben bu işi yapamam düşüncesi ön yargısı her zaman vardı kafamda son zamanlarda bu tembellik de üstüne eklenince herşey iyice sarpa sarmaya başladı. her işe beğenilme kaygısıyla girince hiçbirşey beceremiyor insan. girdiğim her ortamda herkesi memnun etmeye çalışıyorum. herkesin söylediğine hak veriyorum. benim düşüncemden farklı bi düşünce olunca ya hiç söylemiyorum ya da söylüyorum karşımdaki insan kendinden emin bir ifadeyle fikrini savunuyor ben ne kadar emin olursam olayım hıı demekki öyleymiş diyorum. sürekli yüzümde gereksiz ve saçma bi gülümseme var. bazen kendimi o gülümsemeyi yaparken yakalıyorum kızıyorum kendime. yüzüme normal halini veriyorum. bilmiyorum ya
sana katılmadığım tek bi nokta var zeki birine benziyorsun yazmışsın. sen de haklısın sadece burda yazdıklarıma bakarak bu değerlendirmeyi yaptın. ama beni genel anlamda tanısan böyle bişeyi asla söylemezdin. onu düzelteyim
Yorum

Yorum